ligfietsers.nl
Voorbuis met trapas gezocht - Afdrukversie

+- ligfietsers.nl (https://ligfietsers.nl)
+-- Forum: Prikbord (https://ligfietsers.nl/forum-41.html)
+--- Forum: Gevraagd (https://ligfietsers.nl/forum-43.html)
+---- Forum: Onderdelen en gereedschap gevraagd (https://ligfietsers.nl/forum-51.html)
+---- Topic: Voorbuis met trapas gezocht (/thread-899.html)Voorbuis met trapas gezocht - 12much - 05-Nov-2020

Hoi,

ik ben voor een liggend projectje op zoek naar een voorbuis van 40-41mm diameter met trapashuis. Eventueel met trapas en crancs. Kan zomaar zijn dat iemand zoiets in de schuur heeft liggen toch? Zelf maken is ook nog een optie, een losse trapashuls heb ik nog wel liggen, buis D40 is wat moeilijker aan te komen:-)

Ik hoor het graag.


RE: Voorbuis met trapas gezocht - 365cycle - 05-Nov-2020

Even gerapporteerd, volgens mij hoort dit in "Gevraagd"


RE: Voorbuis met trapas gezocht - Roepers - 06-Nov-2020

Verplaatst.


RE: Voorbuis met trapas gezocht - 12much - 09-Nov-2020

Sorry? en Tnxx ?


RE: Voorbuis met trapas gezocht - Roepers - 09-Nov-2020

Graag gedaan ?

Ik heb geen voorbuis met trapas, laat staan in de gewenste maat. Om wat voor fiets gaat het eigenlijk?

Groet,

Marco


RE: Voorbuis met trapas gezocht - 12much - 18-Nov-2020

Ik heb dat frame al heel erg lang in mijn schuurtje hangen, ik moet eerlijk zeggen dat ik het niet eens weet. Volgens mij kwam die officieel bij Hafa vandaan, een onderdelen handelaar die regelmatig op cyclevision te vinden was.
Het is een tweewieler met bovenstuur, 20" 26". Ik heb net een nieuw achterwiel gekocht met een van Beijck elekromotor erin en ga de fiets opbouwen voor een kennis die veel kilometers voor woonwerkverkeer wil gaan maken, maar absoluut geen conditie heeft. Hij had een tijdje een Sinner tweewieler en was daar redelijk tevreden mee, maar die is helaas gestolen in Alkmaar.
IK ga er vandaag of morgen aan werken, dus dan zal ik even een fotootje maken.


RE: Voorbuis met trapas gezocht - 12much - 25-Nov-2020

Er staat vreemd genoeg geen type op. Johan van Hafa had natuurlijk vaker van dat soort spullen. Hij lijkt nog het meest op een kloon van de M5 26-20" met bovenstuur en verstelbare vering in de achtervork die ook die kenmerkende golfvorm heeft. Misschien moet ik eens bij M5 kijken voor die voorbuis? Het zou me niet verbazen als die past.


RE: Voorbuis met trapas gezocht - PietV* - 25-Nov-2020

Ik rij op een M5 Blue Glide. Was in 1997 fiets van het jaar. Die heeft een framebuis van bijna 46 mm en een voorbuis van bijna 42 mm. Ook veel oudere type M5 hadden die diameter. Later werd met een wat grotere diameter gebouwd.

Maar M5 heeft de rechten van de Blue Glide en de Streetlegal verkocht aan Speedliner. Dat bedrijf heeft de Blue Glide en Streetlegal met goedkope onderdelen als budget ligfiets op de markt gezet en failliet gegaan.
Misschien hebben die Streetlegal ligfietsen een nog dunnere voorbuis.


RE: Voorbuis met trapas gezocht - 12much - 25-Nov-2020

(25-Nov-2020, 10:14 AM)PietV* schreef: Ik rij op een M5 Blue Glide. Was in 1997 fiets van het jaar. Die heeft een framebuis van bijna 46 mm en een voorbuis van bijna 42 mm. Ook veel oudere type M5 hadden die diameter. Later werd met een wat grotere diameter gebouwd.

Maar M5 heeft de rechten van de Blue Glide en de Streetlegal verkocht aan Speedliner. Dat bedrijf heeft de Blue Glide en Streetlegal met goedkope onderdelen als budget ligfiets op de markt gezet en failliet gegaan.
Misschien hebben die Streetlegal ligfietsen een nog dunnere voorbuis.

Bedankt voor die info, daar kan ik iets mee. Ik ken nog een paar vrienden die de eerste modellen hebben en ga eens bij hun meten. In iig een goede richting om te zoeken?


RE: Voorbuis met trapas gezocht - Casper - 12-Dec-2020

Hoi,

ik heb er 1 liggen, afkomstig van een ICE trike. Inclusief cranks en trapas R80, zonder pedalen. Ook nog de derailleur en shifter van SRam erbij. Voor 150 euro is het van jou.

Groet, Casper


RE: Voorbuis met trapas gezocht - 12much - 04-Jul-2021

Hey Casper

Deze heb ik even vet gemist zeg!!?? sorry voor de héle late reactie dus ?

Ik heb vorig jaar twee ice trikes omgebouwd naar elektrisch en volgens mij hebben die een voorbuisdiameter van 47mm en ik heb 41-41,5 maximaal nodig anders past het er niet in. Kun je daar iets over zeggen?
Mocht ICE toch óók dunnere buizen geleverd hebben, dan neem ik hem graag van je over ( mits ze er nog is natuurlijk?)