24-Dec-2020, 09:08 PM
Met ter vervanging van bedoel ik iets wat smaakt zoals hetgene dat het vervangt. (zoals bijvoorbeel xylitol en sucrose). Dan is willekeurig welke plantaardige melkachtige substantie een behoorlijke verrassing als je verwachtingen zijn dat het smaakt als echte melk. (Datzelfde geldt overigens voor andere melkvarianten dan koemelk. Het smaakt anders dan je verwacht, als je verwacht dat de vervanger hetzelfde smaakt als het origineel).
Als overkoken en een velletje de enige criteria zijn waar je naar kijkt is het inderdaad een goede vervanger
Lactoseintolerantie is wat anders dan een allergie. Van het een ga je aan de schijterij, van het andere ga je dood (op z'n slechtst).
Ook als soja uitsluitend voor menselijke consumptie zou worden verbouwd is het slecht. Monoculturen zijn slecht voor de biodiversiteit in een gebied, en kunnen alleen in stand gehouden worden (economisch gezien) door gebruik van pesticiden.
Als overkoken en een velletje de enige criteria zijn waar je naar kijkt is het inderdaad een goede vervanger
Lactoseintolerantie is wat anders dan een allergie. Van het een ga je aan de schijterij, van het andere ga je dood (op z'n slechtst).
Ook als soja uitsluitend voor menselijke consumptie zou worden verbouwd is het slecht. Monoculturen zijn slecht voor de biodiversiteit in een gebied, en kunnen alleen in stand gehouden worden (economisch gezien) door gebruik van pesticiden.