26-Dec-2020, 06:42 PM
Je gezondheid wordt voor 80 a 90% bepaald door je leefwijze. De rest door je genen. Tenzij je wordt overreden, COVID19, etc.
Je leefwijze bepaald deels je leeftijd en je kwaliteit van leven bij het ouder worden.
Ik weet dat de mens een omnivoor is, maar de basis ligt bij plantaardige voeding. Eskimo's die moeilijk kunnen beschikken over voldoende plantaardige voeding leven aanzienlijk korter, dan een West- Europeaan in buitengebieden.
Kanker, hart- en vaatziekte, Parkinson, Alzheimer etc. zijn voor een zeer groot deel welvaartsziekten. Vooral bovenmatige consumptie van dierlijke voeding is een belangrijk oorzaak. Ook vegetariërs met een hoge zuivelconsumptie lopen risico op o.a. Parkinson.
Melk is kanker in een pakkie, kaas kanker in een plakkie. In melk zit een krachtig groeihormoon, IGF-1, het kalf verdubbelt in 7 weken tijd het geboortegewicht, en een reeks van andere verstorende hormonen, zoals het verslavende exorfine. Melk van bijna altijd zwangere koeien verstoort extra ons hormoonsysteem.
Het groeihormoon IGF-1 is ook een aanjager voor de groei van tumoren.
De exorfines kunnen dan zorgen voor een verslechtering van het immuunsysteem en verstoringen in de hersenen. Lactose kunnen we ook missen.
https://nutritionfacts.org/video/could-l...ease-link/
https://nutritionfacts.org/video/parkins...weet-spot/
https://nutritionfacts.org/video/the-eff...on-cancer/
https://nutritionfacts.org/video/flashba...the-brain/
https://nutritionfacts.org/video/how-our...te-cancer/
Dierlijke voeding kan maar met mate. Zuivel blijft een risico. Is bestemd voor jonge dieren. De mens is het enge zoogdier dat melk van een ander zoogdier drinkt en een groot deel van de wereldbevolking kan geen melk verteren. Bovendien draagt melk bij aan botontkalking of osteoporose. In landen met de hoogste zuivelconsumptie is de meeste botontkalking.
Je leefwijze bepaald deels je leeftijd en je kwaliteit van leven bij het ouder worden.
Ik weet dat de mens een omnivoor is, maar de basis ligt bij plantaardige voeding. Eskimo's die moeilijk kunnen beschikken over voldoende plantaardige voeding leven aanzienlijk korter, dan een West- Europeaan in buitengebieden.
Kanker, hart- en vaatziekte, Parkinson, Alzheimer etc. zijn voor een zeer groot deel welvaartsziekten. Vooral bovenmatige consumptie van dierlijke voeding is een belangrijk oorzaak. Ook vegetariërs met een hoge zuivelconsumptie lopen risico op o.a. Parkinson.
Melk is kanker in een pakkie, kaas kanker in een plakkie. In melk zit een krachtig groeihormoon, IGF-1, het kalf verdubbelt in 7 weken tijd het geboortegewicht, en een reeks van andere verstorende hormonen, zoals het verslavende exorfine. Melk van bijna altijd zwangere koeien verstoort extra ons hormoonsysteem.
Het groeihormoon IGF-1 is ook een aanjager voor de groei van tumoren.
De exorfines kunnen dan zorgen voor een verslechtering van het immuunsysteem en verstoringen in de hersenen. Lactose kunnen we ook missen.
https://nutritionfacts.org/video/could-l...ease-link/
https://nutritionfacts.org/video/parkins...weet-spot/
https://nutritionfacts.org/video/the-eff...on-cancer/
https://nutritionfacts.org/video/flashba...the-brain/
https://nutritionfacts.org/video/how-our...te-cancer/
Dierlijke voeding kan maar met mate. Zuivel blijft een risico. Is bestemd voor jonge dieren. De mens is het enge zoogdier dat melk van een ander zoogdier drinkt en een groot deel van de wereldbevolking kan geen melk verteren. Bovendien draagt melk bij aan botontkalking of osteoporose. In landen met de hoogste zuivelconsumptie is de meeste botontkalking.