17-Feb-2021, 09:13 PM
(Dit bericht is het laatst bewerkt op 17-Feb-2021, 09:33 PM door Wim -de roetsende.)
Citaat:In Noorwegen raakten organisatoren van een belangrijke wielerwedstrijd zo geïrriteerd door de prestaties van twee Nederlandse ligfietsers dat ze tijdens de wedstrijd de reglementen veranderden. Sijbrandij en Moens deden vorig jaar mee aan de race Trondheim - Oslo over 540 kilometer. Moens werd eerste, Sijbrandij tweede, maar de geldprijs ging naar de derde fietser, op een rechtoppe fiets. Voortaan mogen ligfietsen niet meer meedoen.
(17-Feb-2021, 08:59 AM)PietV* schreef: Citaat Bram: "Winnaar non stop race Trondheim - Oslo (1997)over 543 km : in 13 uur, 46 minuten, verreden door Bram Moens, met gestroomlijnde M5 Cr-Mo Low Racer. Drie kwartier voorsprong op nr. 2, Ymte Sybrandy en 1,5 uur!! voorsprong op nr.3, het profpeleton.
Tijdens de race, toen duidelijk werd dat Bram op een royale overwinning afstevende, werd het reglement dusdanig gewijzigd, met als resultaat dat de eerste plaats (en het daaraan verbonden prijzengeld) naar de eerst finishende racefietser toe ging..........Tevens mogen sinds deze "ligfietsoverwinning" GEEN ligfietsen meer deelnemen aan dit evenement!!!!!"
Met welk doel herhaal je bijna mijn bijdrage?
Hierboven mijn citaat en daaronder dat van jou @Piet.
Een aanvulling is prima, maar je herhaalt gewoon wat ik al schreef. Vreemd.
Spelregels veranderen tijdens een wedstrijd is gewoon onacceptabel en extreem onsportief.
Daar valt echt niets op af te dingen.
Als je mee mag doen aan een wedstrijd, dan kan je niet gedurende de wedstrijd worden uitgesloten, omdat je toevallig te hard fietst.
-
-
-
(17-Feb-2021, 02:08 PM)PietV* schreef: Bij wedstrijden ga je uit van de prestaties van de deelnemers en niet van de grote voordelen van het materiaal. Dat is een volkomen onsportief. Meedoen ja, maar buiten mededingen. Als promotie of reclamestunt.
De UCI sluit al bijna 90 jaar de ligfiets uit en erkent de ligfiets niet als wedstrijdfiets. Alle regels worden door de UCI zo eerlijk mogelijk toegepast. Dus oud, maar geen goud.
Bij veel wedstrijden is wel degelijk verschil van materiaal aanwezig. Denk aan de opkomst van de klapschaats. Gerard van Velde moest zelfs een beetje opnieuw leren schaatsen. Heeft hem flink wat moeite gekost om dit nieuwe materiaal onder de knie te krijgen.
Bij het zwemmen werden op een gegeven moment de zwempakken zeer bepalend voor de prestaties van de zwemmers. Pas na verloop van tijd werden er nieuwe regels opgesteld. Niet tijdens de wedstrijd.
Bij hardlopen is sprake van veel ontwikkelingen van de schoenen en de zolen. Allemaal voordelen die worden veroorzaakt door het materiaal. Er zijn regels, maar binnen die regels is vaak nog veel mogelijk. Behalve bij het wielrennen. De UCI is extreem behoudend/conservatief.
Wim -de roetsende
Thys 209 Rowingbike - Milan SL MK7 - M5 CHR - DF 282
Thys 209 Rowingbike - Milan SL MK7 - M5 CHR - DF 282