18-Jan-2022, 01:02 PM
(18-Jan-2022, 10:49 AM)PietV* schreef: Je bedoelt die "zonnetjes"Dat het bedrijven van topsport, vaak ongezond is, is wel duidelijk, we kennen allemaal beelden van hardlopers die waggelend over de streep komen, al die voetballers die telkens het nieuws halen wanneer ze geblesseerd zijn, en een tijd niet mee kunnen doen, oh wat ergg !! de wereld dreigt onder te gaan.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
. Voor mij ben je altijd duidelijk, maar dit forum draait niet om ons, maar voor een breed publiek met interesse voor ligfietsen en aanverwante apparaten. Die anderen denken
Ook in het professionele wielrennen zie je dingen waarvan je afvraagt of dat nog gezond is, dat je om in de top mee te kunnen draaien, zover moet gaan, dat wanneer je lichaam van boven tot onder néé zegt, je geestelijk zo sterk bent, dan toch door te gaan, en dat wordt als het hoogst haalbare beschouwt, in de wereld er om heen.
Een paar jaar geleden het verhaal gelezen, van een jonge veelbelovende Belgische wielrenner, door trainen en wedstrijden in wisselend koude en warme weersomstandigheden, geen tijd passende kleding aan te doen, had hij een vorm van astma ontwikkeld. waar hij de rest van zijn leven mee leven moet, geld had hij weinig verdiend, met een beunhaas job had hij meer verdiend, achteraf gezien, zou hij het anders gedaan hebben.
Voor profs is het een manier om geld te verdienen, voor amateurs is dat niet het geval, zeker is het zo dat je door veel trainen je prestaties op een hoger niveau kunt brengen door eindeloos herhalen van dezelfde oefening, dat moet iedereen zelf weten, voor je gezondheid heeft dit geen voordelen.
Als ik zo terugkijk, heb ik me ook verbaasd over mensen die zo fanatiek waren met hun sport, plots er genoeg van hebben en dan niets meer doen?
Is het niet beter, je manier van bewegen te verdelen in verschillende richtingen, net als op de beurs, je moet je risico spreiden.