Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Foto's Fietsbennie
#79
Ben heel benieuwd naar je bevindingen!
Antwoord }
Bedankt door:
#80
Vorig jaar ben ik eens met de Gazelle naar Den Bosch gefietst. Daar ben ik toen opgehaald door een collega die in de buurt wat op wilde halen voor Marktplaats. Dus leek het me eens leuk om de trein te pakken en daar de draad weer op te pakken. Maar waar naar toe? Ik zag op de kaart dat de rivier de Dommel daar eindigde. Vorig jaar ben ik ook eens zo langs de Regge gefietst. Dus heb ik een route gemaakt die zoveel mogelijk langs paadjes ging (waar je ook kón fietsen) langs de Dommel, om zo bij de bron in omgeving Wauberg (België) uit te komen.

Treinkaartje van een drogisterij gekocht, inderdaad die met die vreselijke reclames, en 's morgens eerst naar Almelo gefietst (zo'n 15 km) om daar de eerste trein van 5:06 te kunnen nemen naar Den Bosch. Onderweg nog een goed gesprek met de conducteur. De fiets mag niet mee in de spits, dus moet u in Utrecht eruit, blijkbaar had overijverige man niet in de gaten dat het inmiddels Juli was, en dat daar uitzondering op is. Al met al, inclusief geklungel met fiets op de roltrap in Utrecht, voldaan aangekomen in Den Bosch. Heerlijk, rust. Eerst stukje naar het noorden om te zien waar de Dommel stopt. Daarna weer terug naar Vught waar ik mezelf van water heb voorzien bij een tankstation, linksaf naar st Michielsgestel, via gemonde langs Boxtel naar Liempde. 

De route had ik, dacht ik, in de Mio gezet, maar hij stond er niet tussen... Gelukkig had ik de hele route op 4 kantjes uitgeschreven op de oude vertrouwde bolletje pijltje manier met de straatnamen en knooppunten erbij. Ook had ik wel een kaart bij me mocht het moeilijk worden. Hierdoor kon ik, ondanks dat ik geen enkel benul had waar ik mij bevond, en wat er ging komen, redelijk doorfietsen. 
In st Oedenrode ben ik even op de Brink gaan zitten. Na de treinreis ben ik gelijk gaan fietsen, en was wel toe aan wat eten. Terwijl ik daar zo zit, komt er een paar wielrenners van leeftijd uit nieuwsgierigheid naar mijn fiets bij me staan praten. Wat ik ging doen, en of dat wel ging, de afstanden, aardige jongens. Op de markt nog een paar banaantjes gekocht, en verder ging het weer.

Voorbij Nijnsel had ik in eens een probleem. Ketting wilde niet meer rond. Na wat onderzoek bleek er een elastiek tussen de kettingbuis en de ketting terecht zijn gekomen, tja hoe kan het... Wat was ik blij dat ik een paar tie wraps bij me had, en een tang. Hierdoor kon ik een stuk van de kettingbuis afknippen, en elastiek verwijderen. Na een kwartier was het euvel verholpen, en eerste beste huis waar men buiten met de tuin aan het werk was gevraagd of ik handen even mocht wassen, dan ben je sneller klaar. Na Son en Breugel langs de Dommel Eindhoven doorgefietst. Alleen had ik hier ergens een afslag gemist. Aangezien ik geen richtingsgevoel heb in deze contreien, de Mio ingeschakeld en een straatnaam van het briefje ingetypt. Zo had ik de route zo weer gevonden. Om Waalre heen via Valkenswaard naar Dommelen. Daar zag ik een bankje in de schaduw, en het was inmiddels 3 uur geleden dat ik in St Oedenrode was, dus tijd voor een boterham. Toch heb ik het idee dat de klikpedalen de energie meer verdelen. Eerder was ik soms na anderhalf, of 2 uur aan het kijken naar een bankje, nu hield ik telkens een uur langer vol. Ook heb ik hier ergens op een kerkhof mijn water weer aangevuld. Het was best warm en het water vloog erdoorheen. 

Na Valkenswaard begon het leuk te worden. Fietspaden dwars door natuurgebied, ik geloof de Kempen , naar de grens bij Schaft. In België heb ik ervoor gekozen een lang fietspad te nemen in plaats van door de bebouwde kom van Pelt. Dat fietste wel lekker door. Ook ben ik om Peer gereden, naar het zuiden door het dorpje Linde om uiteindelijk via een paar zandwegen (vreselijk!) bij de bron van de Dommel uit te komen die er volgens de kaart hier moest zijn. Het enige wat ik zag was onkruid, het water was opgedroogd. Prima, verder maar weer. Ik had de route verder gemaakt naar het dicht bijzijnde station waar redelijk veel treinen stoppen, en dat was Weert. Dus via Meeuwen waren het Belgische wegen. Best wel leuk voor een keer. Langs Bree, (ben maar niet door de stad gegaan), langs Bocholt (heb je die hier ook al?) was ik ergens door mijn watervoorraad heen. Wegens gebrek aan tankstations en restaurants maar bij een huis aangebeld of ze water wilde bijvullen. Na deze lafenis de grens over gekachelt, via Altweerterheide naar Weert. 

Al met al duurde wegens de pech onderweg, het zoeken in Eindhoven, en zandwegen onderweg langer dan ik eigenlijk wilde. Tegen half 6 was ik ook in Weert. Kortingskaartje ging in na de spits, dus heb ik mezelf op een biertje en een maaltijd getrakteerd bij het restaurant tegenover het station in Weert. Even later zat deze jongen te DOMMELEN in de trein...

[Afbeelding: DSCN0059.jpg]
Startstation

[Afbeelding: DSCN0060.jpg]
Einde van Dommel.

[Afbeelding: DSCN0065.jpg]
Een van de vele bruggetjes

[Afbeelding: DSCN0066.jpg]
St Michielsgestel

[Afbeelding: DSCN0071.jpg]
Pauze st Oedenrode

[Afbeelding: DSCN0072.jpg]
Veel van deze paadjes en talloze bruggetjes

[Afbeelding: DSCN0075.jpg]
Langs de Dommel

[Afbeelding: DSCN0078.jpg]
Dwars door Eindhoven

[Afbeelding: DSCN0082.jpg]
Aan de Dommel in Dommelen.

[Afbeelding: DSCN0084.jpg]
Watermolen.

[Afbeelding: DSCN0087.jpg]
laatste stuk voor de grens

[Afbeelding: DSCN0089.jpg]
Grens

[Afbeelding: DSCN0090.jpg]
Fietspad, ongeveer 12 km zo gefietst.

[Afbeelding: DSCN0093.jpg]
Brug

[Afbeelding: DSCN0094.jpg]
Kapelletjes overal

[Afbeelding: DSCN0095.jpg]
Soms had ik het idee dat ik in verkeerspark Assen aan het fietsen was

[Afbeelding: DSCN0096.jpg]
Fietsen in België

[Afbeelding: DSCN0097.jpg]
Hier ergens moet de bron zijn, maar alles was kurkdroog.

[Afbeelding: DSCN0098.jpg]
Omgeving Bree

[Afbeelding: DSCN0099.jpg]

[Afbeelding: DSCN0100.jpg]
Grensgeval

[Afbeelding: DSCN0102.jpg]
Altweerterheide

[Afbeelding: DSCN0105.jpg]
Eindstation Weert
Antwoord }
Bedankt door:
#81
Dit zijn de mooiste!
Flevobike en trike - Nazca Pioneer - Challenge Alize - Strada - Brompton - Koga LightSpeed
Antwoord }
Bedankt door:
#82
Prachtige tocht weer Bennie.
Wim -de roetsende

Thys 209 Carbon Rowingbike  -  Carbon DF 121  -  Challenge Taifun 20"  -  Schmicking S1 Kneesit

http://roeifietsen.blogspot.nl/

Antwoord }
Bedankt door:
#83
Ik vind deze schoenen ook fotogenieker. Big Grin
De reis is het doel
Antwoord }
Bedankt door:
#84
Mooie rit en verslag weer! Top!
Antwoord }
Bedankt door:
#85
Vandaag wilde ik eigenlijk met Mooi Twente mee, maar ik lag een paar dagen in de lappenmand, dus ik voelde me daar niet fit genoeg voor. Maar ik kreeg bericht dat Roef naar Hoge Hexel wilde, hier net om de hoek. Om even een frisse neus te halen ben ik hem maar op gaan halen uit Rijssen, en zijn we samen hier naar Vroomshoop gereden. Kon Roef wat vakjes vullen, zijn energie weer opdoen, de waterzak weer vol om weer huiswaarts te gaan. Toch wel even weer lekker om weer 25 km te fietsen...

Leuk dat je even langs kwam Roef! 

[Afbeelding: DSCN0107.jpg]
Roef in actie.

[Afbeelding: DSCN0109.jpg]
Een vak apart, dat vakjes vullen.

[Afbeelding: DSCN0112.jpg]
Even poseren.
gr. Fietsbennie

Antwoord }
Bedankt door:
#86
Erg leuk als leden van het forum elkaar opzoeken! Dank voor de foto's en het verslag.
Antwoord }
Bedankt door:
#87
Bedankt voor de gastvrijheid. Was leuk om jou omgeving te zien! Erg mooi zeg! Zou iedereen een keer naartoe moeten fietsen ;-)
Antwoord }
Bedankt door:
#88
(13-Jul-2019, 10:10 PM)Roepers schreef: Erg leuk als leden van het forum elkaar opzoeken!

Ik schat zo in, dat ligfietsers af en toe wel een reisdoel kunnen gebruiken. Je bent welkom in Lelystad!
Bijvoorbeeld als uitstapje voor diegenen die de wereldvelomobielhoofdstad (Dronten) bezoeken. Of zij die In Bataviastad weer wat merkmode hebben gescoord voor een verantwoorde prijs. Kun je je water weer aanvullen en een al of niet vegan bakkie doen. Of een eenvoudig vorkje mee prikken. Met of zonder vlees Wink

(13-Jul-2019, 08:39 PM)Fietsbennie schreef: [Afbeelding: DSCN0107.jpg]
Roef in actie.


[Afbeelding: DSCN0112.jpg]
Even poseren.

Da's best wel een gaaf shirt! Waar heb je dat laten maken? De leus van Roef ("Zadelpijn is een keuze" Big Grin ) is best wel T-shirtwaardig!
De reis is het doel
Antwoord }
Bedankt door:
#89
(14-Jul-2019, 12:22 AM)Bart Verbeek schreef: Da's best wel een gaaf shirt! Waar heb je dat laten maken? De leus van Roef ("Zadelpijn is een keuze" Big Grin ) is best wel T-shirtwaardig!

Na wat zoeken op Google kwam ik op deze site terecht. Je kunt er ook jassen petten en hele rimram laten bedrukken. Het logo heb ik zelf gemaakt in Paint, en meegestuurd na wat onderhandelingen op de mail met de site. Qua tekst zat ik eerst aan "mijn neus achterna" te denken, maar voeten is op een ligfiets wat leuker. Ik heb expres voor een poloshirt gekozen, mocht het zonnig weer zijn kan ik de kraag omhoog doen, zodat ik niet zo snel in mijn nek verbrand.
gr. Fietsbennie

Antwoord }
Bedankt door:


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)
Nieuwe berichten
Appelflappentocht
Helaas kan ik er nie...Victorrinia — 11:27 PM
Appelflappentocht
Als het op zaterdag ...Fietsbennie — 08:30 PM
Zithoek trike aangepast
Ok. Het is een hoek ...Fietsbennie — 08:28 PM
Appelflappentocht
Ik twijfel nog. Ik h...Johan. — 08:08 PM
Appelflappentocht
En we zitten al op 4...Wim -de roetsende — 05:30 PM
Zithoek trike aangepast
Ik fiets voornamelij...tegenligger — 09:53 AM
Zithoek trike aangepast
Welke omgeving fiets...Fietsbennie — 08:00 AM
Zithoek trike aangepast
Zo'n trike in de w...tegenligger — 04:00 AM
Zithoek trike aangepast
Ik krijg wel eens de...Bart Verbeek — 10:50 PM
Zithoek trike aangepast
Ik snap de overwegin...GertBr — 10:33 PM
Zithoek trike aangepast
Het uiteinde van d...ErikvanD — 02:01 PM
Zithoek trike aangepast
Zo'n trike in de woo...Bart Verbeek — 12:56 PM
Zithoek trike aangepast
Het uiteinde van de ...Wim -de roetsende — 12:09 PM
Zithoek trike aangepast
Piet, je hebt gelijk...tegenligger — 11:03 AM
Zithoek trike aangepast
Ik heb de zithoek ...PietV* — 10:14 AM
Zithoek trike aangepast
Mooi opgelost. Mooie...Fietsbennie — 07:28 AM
Zithoek trike aangepast
Ik heb de zithoek va...tegenligger — 10:57 PM