Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Gevalletje "euhh"
#1
M'n eerste week op de nieuwe job en nieuwe werkplek zit er op. M'n hoofd duizelt nog van alle nieuwe informatie in bijzonder korte tijd, maar langs mijn kant heb ik schijnbaar ook het hoofd van de beveiliging van de fabriek laten duizelen.

Ik had gevraagd aan welke eisen een fiets op het terrein moest voldoen en waar wel en niet gefietst mocht worden. Dit na m'n ervaringen van de vorige fabriek waar ik 9 jaar gewerkt hebt en waar bijvoorbeeld geen dynamo verlichting was toe gestaan.

Volgens de beveiliging waren er wel regels en enkele eisen met betrekking tot de fiets en het fietsen, maar niemand wist precies wat en waar die regels terug te vinden zijn. Huh  Maar ze zouden het eens uitzoeken voor me...

Op m'n vraag of ik via de autopoort met de ligfiets naar binnen mocht werd vreemd gereageerd. Ik legde uit dat de fiets poort 85 cm breed is terwijl m'n trike met spiegels 95 cm breed is. (met ingeklapte spiegels 90 cm)
De beste man snapte totaal niet waar het over ging tot ik hem een een foto van m'n trike liet zien. Hij had nog nooit van z'n leven zo'n fiets gezien. (58 jaar, zelf fervent fietser maar nog nooit een ligfiets van dichtbij gezien en nog nooit van ligfiets trikes gehoord... Confused )

Enfin, ik ben dus niet de enige met huiswerk dit weekend. Hoofd beveiliging heeft beloofd om maandag met antwoorden te komen. Ben benieuwd.

Grt,
Frank

Huidige fietsen:
Trident Stowaway -/- Surly Disc Trucker -/- Speedliner (M5) 28/20

Antwoord }
Bedankt door:
#2
Tja... Ik kwam laatst bij een ervaren fietsenmaker aanrijden op de trike. Hij was buiten en zag me dus aankomen. Binnen heb ik samen met hem een stel nieuwe handschoenen uitgezocht. "Ja, dit zijn fijne handschoenen voor jou op de handbike..." zei hij... Ik bedoel, een fietsenmaker moet toch ook wel het verschil zien tussen een handbike en een trike ook al verkoopt hij ze zelf niet... Blijft een lastig ding zo'n trike...
Antwoord }
Bedankt door:
#3
Nu het tijdens mijn woon-werk-ritten iets lichter begint te worden, zien steeds meer mensen ook echt mijn vm en niet alleen de verlichting.

Er rijden in Deventer toch echt meer vm-en, maar de reacties zijn soms best heftig. Van kinderen die helemaal dubbel liggen tot jongens met scooters die verbijsterd kijken als ik ze inhaal. Ook volwassenen die mij bijna met open mond staan aan te staren en automobilisten die mij voorrang geven op plekken waar ik dat echt niet heb.

Wel grappig, maar toch ook een beetje vreemd dat zoveel mensen nog nooit zo'n fiets hebben gezien.
Wim -de roetsende

Thys 209 Carbon Rowingbike  -  Carbon DF 121  -  Challenge Taifun 20"  -  Schmicking S1 Kneesit

http://roeifietsen.blogspot.nl/

Antwoord }
Bedankt door:
#4
(03-Mar-2019, 01:20 PM)Wim -de roetsende schreef: ...en automobilisten die mij voorrang geven op plekken waar ik dat echt niet heb...

Dat heb ik nu echt zo vaak in de Mango! En ook regelmatig auto's die toeteren naar me zonder dat er direct reden voor is (ik rij dan bijvoorbeeld op een vrijliggend fietspad een stuk van de weg). Gewoon om hun verbazing of waardering (dat hoop ik dan maar...) te uiten

En bij de Mango ook steeds dezelfde reactie van kleine kinderen die wellicht voor het eerst zo'n fiets zien: "Kijk mama/papa, een banaanfiets!" Ik zie dat echt niet zelf... Bij een geheel gele VM kan ik het me nog voorstellen maar bij de mijne niet. Maar blijkbaar is dat toch DE associatie...
Antwoord }
Bedankt door:
#5
(03-Mar-2019, 01:20 PM)Wim -de roetsende schreef: Wel grappig, maar toch ook een beetje vreemd dat zoveel mensen nog nooit zo'n fiets hebben gezien.

Verbaast mij ook steeds weer.
Je zou toch denken dat de ligfiets en de vm nu toch langzaam aan bekender zouden zijn.
(of beruchter, in de ogen van de automobilist)

Huidige fietsen:
Trident Stowaway -/- Surly Disc Trucker -/- Speedliner (M5) 28/20

Antwoord }
Bedankt door:


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)
Nieuwe berichten
Leergeld
Klopt, ik heb de ve...Roepers — 08:52 AM
Beginnende bestuurder
Ja op de flevobike (...elnuar — 02:03 AM
Beginnende bestuurder
Vandaag heb ik ook v...Bart Verbeek — 10:00 PM
Leergeld
Er bestaan sowieso...Bart Verbeek — 09:40 PM
Afsluitdijk
Klinkt voorzichtig p...Roef Veerman — 01:32 PM
Foto's Fietsbennie
Gisteren was er een ...Fietsbennie — 11:32 AM
Beginnende bestuurder
In een garage prober...Lobke Honney — 10:10 AM
Onze M5 StreetLegal,s
Leuk stel! Toch wel...Lobke Honney — 09:39 AM
Beginnende bestuurder
Zoek een weg met een...Niels van der Wal — 08:31 AM
Leergeld
Er bestaan soweiso 2...Wim -de roetsende — 07:31 AM
Beginnende bestuurder
Wat Piet zegt. In...Wim -de roetsende — 07:17 AM
Afsluitdijk
Officiële update van...ErikvanD — 12:32 AM
Afsluitdijk
Hoorde een item op N...GertBr — 11:37 PM
Vandaag ben ik blij omdat.....
...omdat de lente...ErikvanD — 08:48 PM
Onze M5 StreetLegal,s
Leuk stel!ErikvanD — 08:44 PM
Onze M5 StreetLegal,s
Vandaag bezoek g...Lobke Honney — 08:24 PM
Afsluitdijk
De Fietsersbond is...PietV* — 05:26 PM