Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fietspad Houtribdijk Lelystad Enkhuizen weer open
#1
Bericht van Rijkswaterstaat

Vanmiddag maar eens proberen dan.
De reis is het doel
Antwoord }
Bedankt door:
#2
Goed om te weten. Het is alweer van enige jaren geleden dat ik over die dijk heb gefietst. Misschien weer eens leuk om te doen.
Antwoord }
Bedankt door:
#3
Vorige week heb ik 70 km gefietst op eigen kracht. Met een gemiddelde van 11,6 km per uur. Ik had toen het gevoel dat ik nog wel wat over had. Niet zozeer qua tijdsduur, maar qua gemiddelde snelheid. Gisteren heb ik een stukje proefgefietst. Daaruit bleek dat ik een snelheid van 15 km per uur best langdurig zou kunnen volhouden. Vandaag op en neer gefietst naar Enkhuizen vanuit Lelystad. Geheel op eigen kracht, met een gemiddelde van 15 km per uur. Niet echt hijgen, maar wel wat zwaarder ademen. Vooral tegen de wind in. Dat geeft toch wel wat meer zelfvertrouwen!

[Afbeelding: IMG-20190629-131800.jpg]
Houtribsluizen

[Afbeelding: IMG-20190629-134234.jpg]
Kruidenrijke bermen

[Afbeelding: IMG-20190629-164518.jpg]
Tjonge, ik zal de kaarten van de omliggende provincies ook moeten downloaden!

[Afbeelding: IMG-20190629-170501.jpg]
Enkhuizen!

Op de terugweg heb ik bij Trintelhaven nog even een halfuurtje gezwommen.
De reis is het doel
Antwoord }
Bedankt door:
#4
Ik denk dat voor jou het fietsen een feestje was omdat jij op de dijk en langs het water minder last had van de (te) warme rijwind. Ik ga het morgen, met hopelijk wat lagere temperaturen, weer proberen.
Flevobike en trike - Nazca Pioneer - Challenge Alize - Strada - Brompton - Koga LightSpeed
Antwoord }
Bedankt door:
#5
Goed dat de afstanden je niet tegen vallen. En het is slechts een kwestie van gewenning en conditie opbouwen dat je verder kan en / of een hogere gemiddelde snelheid. Dat zal van jaar op jaar beter worden (indien de wil er is). Zeker het opbouwen van een fietsconditie na de winter heeft even wat tijd nodig, maar kan elk jaar steeds iets beter verlopen.

Ik kan je adviseren ook in de winter af en toe eens een tocht te maken, ook al hoeft dat niet ver. Zelf fiets ik gedurende de winter ongeveer eens per week op een stadsfiets ongeveer 40 kilometer in twee uur tijd. Dat is voor mij genoeg om met de ligfiets de eerste tochten bij het eerste redelijk fraaie weer (lees: langdurig droog en minimaal een graad of 12) ergens eind februari of begin maart al minimaal 100 kilometer te kunnen fietsen zonder grote moeilijkheden. En ik probeer dan altijd minimaal 25 km/uur te halen. Dit is overigens wel op een tweewieler, waarbij een hogere snelheid behalen wat makkelijker is. En als je dit soort afstanden een tiental keer hebt gedaan, zijn tochten van richting de 150 kilometer of verder conditioneel gezien ook geen grote obstakels meer.

Oftewel: ga gewoon lekker fietsen en vrees er niet voor jezelf ook eens een beetje uit te dagen af en toe (en tegelijk je benen rustig te laten wennen). Het kost je slechts (heel veel) tijd, maar je haalt er veel genoegdoening uit.
Antwoord }
Bedankt door:
#6
Goed bezig Bart! Doe mooi rustig aan, belangrijkste is dat je geniet. Kon je bij aquaduct ook goed weer naar boven komen? Je hebt een bekend punt op de foto staan...

[Afbeelding: SDC11111.jpg]
gr. Fietsbennie

Antwoord }
Bedankt door:
#7
(29-Jun-2019, 11:38 PM)GertBr schreef: Ik denk dat voor jou het fietsen een feestje was omdat jij op de dijk en langs het water minder last had van de (te) warme rijwind.

Dat klopt inderdaad. De keuze van de route met dit warme weer was dan ook niet toevallig.
De reis is het doel
Antwoord }
Bedankt door:
#8
(30-Jun-2019, 07:38 AM)Fietsbennie schreef: Kon je bij aquaduct ook goed weer naar boven komen?

Helling op laat ik me nog wel elektrisch ondersteunen. De beentjes moeten nog wat meer tijd krijgen om sterker te worden.

(30-Jun-2019, 12:26 AM)Lopopodium schreef: Ik kan je adviseren ook in de winter af en toe eens een tocht te maken, ook al hoeft dat niet ver.

Ik volg een cursus in Almere, dus ik zal de hele winter een paar keer per maand op en neer rijden.
De reis is het doel
Antwoord }
Bedankt door:
#9
(29-Jun-2019, 10:41 PM)Bart Verbeek schreef: Vorige week heb ik 70 km gefietst op eigen kracht. Met een gemiddelde van 11,6 km per uur. Ik had toen het gevoel dat ik nog wel wat over had. Niet zozeer qua tijdsduur, maar qua gemiddelde snelheid. Gisteren heb ik een stukje proefgefietst. Daaruit bleek dat ik een snelheid van 15 km per uur best langdurig zou kunnen volhouden. Vandaag op en neer gefietst naar Enkhuizen vanuit Lelystad. Geheel op eigen kracht, met een gemiddelde van 15 km per uur. Niet echt hijgen, maar wel wat zwaarder ademen. Vooral tegen de wind in. Dat geeft toch wel wat meer zelfvertrouwen!

Bart,

Ik volg je goede berichten. Dat je dieper gaat ademen spreekt voor zich. Ook je hartslag zal bij die inspanning vanzelf steeds lager worden. Je slagvolume neemt toe met je trapvermogen. Bij een bepaalde inspanning, waarbij je je prettig voelt, komt je hartslag in een flow. In een regelmaat waarbij de wegebbende druk van de laatste slag wordt gevolgd door de druk van de komende slag. Je ademhaling zal nog dieper en rustiger worden en je kunt na verloop van tijd een volle dag fietsen. Je lichaam past zich wonderwel aan, maar neem je rust tussen de langere ritten.

Ik fiets bijna iedere dag en het hele jaar door. Fietsen is voor mij een vorm van Yoga. Kan ook het hele jaar door lange ritten rijden. Dagritten van 200 km met gemak. Zonder pijntjes of ongemakken. Net als ijszwemmen. Onderdeel van m'n leefstijl.

Piet.
Antwoord }
Bedankt door:
#10
Hey Bart,

Goed om te horen joh! Jij gaat echt met grote sprongen vooruit! Als ik een keer in de buurt ben dan laat ik het wel weten. Lijkt me leuk om je eens te ontmoeten. (misschien komende zaterdag al, wie weet).

Groeten,

Roef
Antwoord }
Bedankt door:
#11
(30-Jun-2019, 05:15 PM)Roef Veerman schreef:  Als ik een keer in de buurt ben dan laat ik het wel weten. Lijkt me leuk om je eens te ontmoeten. (misschien komende zaterdag al, wie weet).

Leuk! Laat maar weten wanneer je zover bent!
De reis is het doel
Antwoord }
Bedankt door:


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)
Nieuwe berichten
Noordelijke VelomobielTocht
Hoi, Omdat er een...Cygnus — 03:30 PM
92 Gasten online....
Ik plaats een berich...GertBr — 01:57 PM
Stevig zijwind op je velomobiel
Ik schreef in een an...GertBr — 01:55 PM
Afscheid van Paul -Mooi Geel is Niet Le...
Het afscheid van ...Wim -de roetsende — 09:54 PM
Medeliggers onderweg
En met een Velomobie...GertBr — 01:06 PM
Medeliggers onderweg
Ik heb meerdere ke...Bart Verbeek — 12:33 AM
Medeliggers onderweg
Almere - Lelystad is...Wim -de roetsende — 12:27 AM
Medeliggers onderweg
Ik vond het wel ...PietV* — 10:57 PM
Medeliggers onderweg
In de zomer draag ...Bart Verbeek — 06:51 PM
Medeliggers onderweg
In de zomer draag je...Fietsbennie — 06:31 PM
Medeliggers onderweg
Dat je gemiddelde sn...PietV* — 12:08 PM
Medeliggers onderweg
Ik los dat op door e...Bart Verbeek — 01:45 AM
Medeliggers onderweg
Dan ben je fitter da...ErikvanD — 11:54 PM
Medeliggers onderweg
Hoe hard ging jij?...Wim -de roetsende — 03:17 PM
Medeliggers onderweg
Hoe hard ging jij?...Bart Verbeek — 11:45 PM
Medeliggers onderweg
Gisteravond werd i...Wim -de roetsende — 11:23 PM
Medeliggers onderweg
Gisteravond werd ik ...Bart Verbeek — 02:35 AM