Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fietsen in de regen.
#1
Ik reed vrijdag avond in lichte regen, met de schuimkap en het flevodakje in de Quest en werd blij van de weerkaatsing van de straatlantaarns in de druppels voor me op de gele fiets.

Dat deed me denken aan mijn heel verschillende reacties op regen en aan hoe vaak ik regen vermeld zie staan in de 'ik was vandaag (niet) blij' topics.

Als schoolgaande tiener had ik een hekel aan regen, regenpakken die vreselijk waren en waarin je toch nat werd. 
Als volwasen rijder op een rechtop zitter (en ik zit heel rechtop op die fiets) met een goed regenjack en een dure regenbroek en goed waterdichte schoenen in de winter en sandalen zonder sokken in de zomer, had ik er geen echte hekel meer aan maar ging ik zeker niet voor mijn plezier de deur uit.

Op de open liggers, nog betere regenkleding, nog minder hekel maar als ik in de regen moet starten blijf ik thuis als ik kan, maar als het gaat regenen als ik buiten ben rij ik vaak zelfs door zonder regenkleding.

Daarentegen, in de Quest, met de schuimkap, en flevodakje of goede pet, is regen helemaal geen probleem en rij ik door in buien die autos soms doet stoppen.

Wat is jullie ervaring of standpunt op rijden in de regen? En met wat voor een fiets?
Voornaamste fiets(en): Quest 34 (3x20")  -  Whike  -  Flevo bike, Flevo trike, beide alle wielen 20" en knik-kantel besturing.
Antwoord }
Bedankt door:
#2
Idem.

Met de open liggers start ik liever niet in de regen. Als het gaat regenen, dan rijd ik wel door.

Met de vm vind ik regen ook niet echt een probleem.
Wim -de roetsende

Thys 209 Rowingbike  -  Milan SL MK7  -  Challenge Fujin SL I -  GreenSpeed AERO

http://roeifietsen.blogspot.nl/
Antwoord }
Bedankt door: 365cycle
#3
Ik vind regen met de velomobiel alleen jammer als ik haast heb, omdat ik dan vaak vaart moet minderen. Verder maak ik me tijdens regen wel vaak schuldig aan een stukje leedvermaak Big Grin
Antwoord }
Bedankt door:
#4
Ik fiets op mn furai vooral woon-werk. Heb geen zin in regenpakken. Heb wel een goede weerdichte jas aan met hoge kraag waar ik in weg kan duiken en een fietsbril op tegen de druppels en de wind. Thuis ga ik zoiezo douchen en op werk ben ik in de auto dus lekker stoken en stoelverwarming aan. Regen hoort er in nederland gewoon bij, daarom is het hier overal groen. Mijn mening over regen en veel dingen is, accepteer de dingen die je niet kunt veranderen en maak je druk over de dingen die je wel kunt veranderen. Komt bij dat als het niet regent we in de problemen komen (drinkwater) dus was afgelopen zomer blij als het wel regende.
Antwoord }
Bedankt door: 365cycle
#5
Klopt, mensen die in de zomer klagen over regen begrijpen de natuur niet meer.
Wim -de roetsende

Thys 209 Rowingbike  -  Milan SL MK7  -  Challenge Fujin SL I -  GreenSpeed AERO

http://roeifietsen.blogspot.nl/
Antwoord }
Bedankt door:
#6
Fietsen in de regen met een open fiets was “not done”. Zelfs een natte weg maakte hem al te vies en dat was zonde. Niet dat ik iets tegen poetsen had, ik wreef de lak micrometers dunner… Met de komst van de velomobiel maakte ik een langzame metamorfose door. Van schoonmaken na iedere tocht tot nu een grondige beurt iedere 2 weken. Verder zoveel mogelijk fietsen als het kan, weer of geen weer!
Flevobike en trike - Nazca Pioneer - Strada 58 - Challenge Alize - Quest 846 - Brompton - Koga LightSpeed
Antwoord }
Bedankt door: 365cycle
#7
Sinds ik koud douche neem smorgens doet het me niets meer. De extra zuurstof vond ik juist wel fijn. Collga's snappen me niet dat ik ook in sneeuw blijf fietsen. Het geheim is hoe positief ga je ermee om?
gr. Fietsbennie   site

Antwoord }
Bedankt door:
#8
(14-Nov-2021, 03:07 PM)Fietsbennie schreef: Sinds ik koud douche neem smorgens doet het me niets meer. De extra zuurstof vond ik juist wel fijn. Collga's snappen me niet dat ik ook in sneeuw blijf fietsen. Het geheim is hoe positief ga je ermee om?
Ik heb iedere week wel een ochtend dat ik écht geen zin heb om in de fiets te stappen. Meestal is dat na de eerste 2 km wel voorbij  Big Grin 
Overweeg daarom eerlijk gezegd ook om m'n auto weg te doen voor een reserve-velomobiel. Dan is de verleiding er ook niet meer - na de eerste 2 km in de auto sta ik waarschijnlijk namelijk in de file, en baal ik dat ik niet gewoon ben gaan fietsen.
Antwoord }
Bedankt door:
#9
Gezellig, knus is een beter woord, met het geluid van tikkende regendruppels op het carbon. Werkt ontspannend. Velomobiel, QuattroVelo met lange kap.

Alleen de combinatie veel regen en sterke tegenwind is wat vervelend met een iets geopend vizier. Een handdoek om de ogen af en toe droog te vegen werkt super. ((Zo is het feitelijk prima. Om eens te proberen heb ik sinds gisteren een Pinlock op het vizier zitten. En dan zou er ook nog een ruitenwisser op kunnen komen (Van Daniel Fenn) Zowel de pinlock als ruitenwisser lijken me overkill maar toch. De pinlock was niet duur en wellicht word ik positief verrast))

Met een open fiets, buk of ligfiets, zeker in combinatie met < 10 graden, heb ik altijd al een hekel aan regen gehad. Water kou. Regenkleding of niet. Vooral als je even moet stilstaan.
Toen ik weer een keer onder een viaduct moest schuilen voor een plensbui (brrr) werd de knoop doorgehakt en moest er een velomobiel komen.
Met de Trike, Gekko FX 26, merk ik dan ook dat ik die voornamelijk gebruik als het droog weer is. Winter heb ik er nog niet mee beleefd.
Met 3 wielen door de sneeuw en over ijs lijkt me wel alvast leuk. Bij vrieskou/sneeuw heb je denk ik minder last van hoge luchtvochtigheid.
Antwoord }
Bedankt door:
#10
Liever geen regen, maar als ik nat word, word ik nat. Gaat m'n haar ook mooi van krullen Big Grin
De lol is er wel een beetje af als ik ook nog koud word, maar daar heb ik op een fiets meestal geen last van, en in een velomobiel al helemaal niet
Antwoord }
Bedankt door:
#11
Als ik een tochtje op mijn gewone stadsfiets maak, vind ik regen niet erg, mits het niet giet en ik mijn handen warm genoeg kan houden.

Op de ligfiets vind ik het bijna de grootste gruwel dat ik me kan indenken. mijn fietsplezier keldert op een ligfiets bijna meteen naar het nulpunt als ik door de regen moet. Ik ben dan bezig met een lange toertocht, dat vraagt al genoeg van mij fysiek dat ik naast de fysieke inspanning niet ook nog wil worden lastiggevallen met onnodige kou en irritatie tijdens het fietsen. Even ergens schuilen vind ik niet zo erg, maar dan moet ik wel goed kunnen beoordelen hoe lang ik moet schuilen en wanneer het weer 'veilig' is. Op donkere grijze dagen is dat eigenlijk nooit te beoordelen.

Ik draag bij het ligfietsen altijd een bril (ik heb normaal harde lenzen, maar zit er niet op te wachten elke tien minuten iets onder de lens te krijgen: iets dat toch sneller gebeurt op een ligfiets dan op een stadsfiets door de houding). Maar een bril in de regen is vreselijk; je zit dan de hele tijd tegen die stomme regendruppels op de glazen te kijken. Kan zelfs zo zijn dat ik gewoon helemaal niets kan zien door al die druppels, dat maakt het zelfs ronduit gevaarlijk.
Antwoord }
Bedankt door:


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)
Welkom
Je moet jezelf aanmelden voor je een bericht kunt plaatsen.

Gebruikersnaam:


Wachtwoord:

Nieuwe berichten
Spirituele ervaring
Piet maakt zijn ...Wim -de roetsende — 07:35 AM
Spirituele ervaring
Piet maakt zijn ei...PietV* — 12:41 AM
Spirituele ervaring
Ga hier ook wel lekk...365cycle — 10:25 PM
Spirituele ervaring
Wat 'een drugs geral...Wim -de roetsende — 07:01 PM
Diabolo voor Flevorace
Ik heb inmiddels w...Wim -de roetsende — 06:52 PM
Hoeveel vrouwen op de ligfiets?
Zoals ik schreef in ...Willeke_IGKT — 06:52 PM
Hoeveel vrouwen op de ligfiets?
En dan denk ik w...Bart Verbeek — 02:49 PM
Diabolo voor Flevorace
Ik heb inmiddels wee...ligfietsshop — 02:45 PM
Hoeveel vrouwen op de ligfiets?
Een ligfiets is een ...pietandringa — 02:38 PM
Hoeveel vrouwen op de ligfiets?
Over vrouwen op de l...365cycle — 12:18 PM
Spirituele ervaring
Dat klinkt meer als ...ThijsR — 11:01 AM
Spirituele ervaring
Diabetes en de bijbe...365cycle — 10:52 AM
Spirituele ervaring
In mijn tienerjaren ...Roepers — 09:24 AM
Spirituele ervaring
"Spirituele erv...Bacchus — 08:38 AM
Is sporten wel zo gezond? [split] Blij...
Sport hoeft niet co...PietV* — 12:08 AM
Te koop Strada met Schade
Deze advertentie op ...Willeke_IGKT — 09:23 PM
Is sporten wel zo gezond? [split] Blij...
Die fietsen zijn er ...Hoekie — 09:22 PM