Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Heropstapper
#1
Jaaaren geleden mijn eerste ligfiets gekocht: een nieuwe Challenge Hurricane. Ligfietsen waren toen een hype. Veel fabrikanten, veel nieuwe modellen en diverse clubs in de buurt. Ik heb op die Hurricane veel kilometers gemaakt, ook kamperen in vakanties. Ronde van Nederland gedaan, 2 keer Denemarken rond en ik ben er zelfs meer van thuis naar Santiago de Compostela gefietst.
Toen ik mijn huidige vrouw leerde kennen heb ik ook voor haar een ligfiets gekocht: een Challenge Mistral. We hebben samen wat in de buurt geoefend en daarna de Ronde van Nederland gedaan. Echter ligfietsen was niet haar ding. Ze voelde zich niet veilig in het verkeer. Door veranderde werkomstandigheden raakte ook mijn Hurricane in onbruik. Tenslotte hebben we beide ligfietsen verkocht.
Echter nu ben ik gepensioneerd en dus tijd genoeg en heb ik weer een (gebruikte) Hurricane gekocht. Er moest wat aan gebeuren: Nieuwe ketting en cassette. Er lag een 65 tands voortandwiel op. Dat vond ik te groot en heb ik vervangen door een 52 tands versie. De achterderailleur liep ook niet lekker en heb ik vervangen door een 9 speed Sunrace. Alles werkt nu als een zonnetje en ik heb al een aantal honderden kilometers met veel plezier gefietst.

Onderweg zie ik weinig ligfietsers. Nog sterker: ik ben er nog niet eentje tegengekomen. Het lijkt wel of de ligfietsers van vroeger er niet meer zijn. Ook een groot deel van de fabrikanten van vroeger is verdwenen en bij degenen die er nog wel zijn zie ik geen vorm van ontwikkeling of innovatie. Ligfietsen lijkt niet meer in te zijn en dat vind ik jammer. Voor recreatief gebruik is het duidelijk in het voordeel: geen zadelpijn en lekker relaxt peddelen met een panoramisch uitzicht. Het is gewoon lekker fietsen en daar kan een e-bike niet tegenop. Ook op een e-bike heb je immers ook zadelpijn en erger als op een gewone fiets aangezien je nog meer op je achterste zit.

Kortom: hier is een heel blije heropstapper en ik hoop nog veel kilometers met mijn Hurricane te maken!
Antwoord }
#2
Welkom terug bij het ligfietsen en welkom op dit forum. Veel plezier bij het fietsen.

We hebben leden in de meeste hoeken van Nederland en veel komen af en toe samen om een tocht te rijden.
Misschien ook een idee voor jou.
Voornaamste fiets(en): Quest 34 (3x20")  -  Whike  -  Flevo bike, Flevo trike, beide alle wielen 20" en knik-kantel besturing.
Antwoord }
Bedankt door: Hoekie
#3
Welkom hier, mooi dat je ligfiets en weer hebt opgepakt. Heb je toevallig nog foto's van de ritten of reisverhalen naar Denemarken en Portugal? Ik vind leuk om foto's te kijken en of de verhalen te lezen. Mag ik ook vragen welke omgeving je fietst? Misschien dat jet hier in de buurt ligt, en gaan we daar verandering in brengen.
gr. Fietsbennie   site

Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , Hoekie
#4
Welkom, een leuk verhaal om te lezen. Ik ben een net nieuwe opstapper, ook op een Challenge Hurricane. Heb het plezier in fietsen hervonden door de fiets.
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , Hoekie
#5
Welkom! Hier een "jonge" (nog geen 40) ligger, zowel gesloten als open en er ook erg blij mee. M'n rug/nek blijft het nu wél doen Big Grin

De Hurri is een leuk fietsje! Heb er ook één Smile
Antwoord }
Bedankt door:
#6
Photo 
(30-Apr-2022, 03:32 PM)Fietsbennie schreef: Welkom hier, mooi dat je ligfiets en weer hebt opgepakt. Heb je toevallig nog foto's van de ritten of reisverhalen naar Denemarken en Portugal? Ik vind leuk om foto's te kijken en of de verhalen te lezen. Mag ik ook vragen welke omgeving je fietst? Misschien dat jet hier in de buurt ligt, en gaan we daar verandering in brengen.

Fietsbennie,

Ik fiets in de omgeving van Eindhoven. Van de tochten naar Denemarken en Santiago de Compostela heb ik een hoop foto's gemaakt. Van een selectie daarvan heb ik filmpjes gemaakt, maar die zijn te groot om te versturen. Ik kan eens proberen om wat op youtube te zetten. De tocht naar Santiago was wel een hele uitdaging. Ik ben voor die tocht uitgegaan van de boekjes van Clemens Sweerman en heb de door mij gereden tocht opgenomen op GPS. Na terugkomst (per vliegtuig) heb ik die track gepubliceerd op www.gpstracks.nl. Hij is erg veel gedownload, onder meer ook iemand die de tocht wilde doen met een handbike (met een volgauto). Dat is hem grotendeels gelukt trouwens, behalve dan de erg steile passen.

Denemarken is ook leuk. Ik heb de Jutlandroute gedaan. Als je denkt dat Denemarken vlak is, dan vergeet dat maar. De autowegen wel, maar de fietspaden zijn erg heuvelachtig en je hebt altijd wind tegen. Maar vriendelijk land en fantastische campings.

Groeten, Henk
Antwoord }
Bedankt door: Hoekie
#7
(30-Apr-2022, 09:44 AM)hhout2003 schreef: ........
Onderweg zie ik weinig ligfietsers. Nog sterker: ik ben er nog niet eentje tegengekomen. Het lijkt wel of de ligfietsers van vroeger er niet meer zijn.
.......
Er zijn minimaal 6 velomobielen in de regio Eindhoven.
Ik forens met een hemelsblauwe Strada vanuit het zuiden naar Eindhoven.
Open liggers zie ik ook niet zo veel.
Even an absolute beginner has to start somewhere.

Antwoord }
Bedankt door: Hoekie
#8
Ik woonwerk met open ligger naar eindhoven/acht.
Antwoord }
Bedankt door: Hoekie
#9
Eindhoven ben ik eenmaal geweest toen ik eens de Dommel volgde van Den Bosch naar Belgie. Ik snap met zo'n grote stad met zoveel toegangswegen je ze niet ziet. 
Je kunt veel mooie kanten op. Alleen vanuit Vroomshoop op en neer wat aan de verre kant.
gr. Fietsbennie   site

Antwoord }
Bedankt door:
#10
Het is mooi (lig-)fietsen rond Eindhoven en ik moet zeggen dat de stad zelf me ook helemaal niet tegenviel toen we vorige zomer met bij "De Liggende Hollander" (Achtse Barrier) gehuurde fietsen (M5 20-26 onderstuur en Nazca Gaucho High Racer) langs het kanaal naar de bloeiende o.a. Strabrechtse Heide reden.
Ligfietsers en in het bijzonder de tweewielige versies blijven zeldzaam.

Welkom en veel plezier!
Antwoord }
Bedankt door: Hoekie
#11
Ik ken "De Liggende Hollander". Vorige week heb ik er nog een Alligt voortandwiel gekocht. Fijne zaak en vriendelijke eigenaar. De zaak bestaat al 27 jaar geloof ik.
Ik woon aan de zuid-oost kant van Eindhoven, vlakbij de Stratumse Heide. Vanmiddag een rondje Achelse Kluis - Malpie gedaan; lekker rustig peddelen. Vanaf thuis binnen 5 minuten in de natuur. Alleen maar bos en hei met een beetje bebouwde kom in Valkenswaard. Het is een route van 45 kilometer. In een woord geweldig!
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , Hoekie , TvWijk , Bacchus , Lig-hen


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)
Welkom
Je moet jezelf aanmelden voor je een bericht kunt plaatsen.

Gebruikersnaam:


Wachtwoord:

Nieuwe berichten
Filmpje over velomobiel uitlijnen (van h...
365cycle — 01:36 AM
Banden, banden en nog eens banden
Dat niet lek willen ...365cycle — 01:15 AM
Pekel en de open ligger
Ik heb een heleboel ...Jeroen S — 12:39 AM
Vandaag ben ik blij omdat.....
Ik ben blij omdat ik...Jeroen S — 12:27 AM
Banden, banden en nog eens banden
In de kou gaat alles...Jeroen S — 12:13 AM
Vandaag ben ik blij omdat.....
En verder zitten...Jan van Ochten — 12:09 AM
Vandaag ben ik blij omdat.....
Ik ben blij omdat ik...quattrovelootje — 10:25 PM
Banden, banden en nog eens banden
Wij rijden te la...365cycle — 10:11 PM
Banden, banden en nog eens banden
Wij rijden te lang...Bacchus — 10:01 PM
Banden, banden en nog eens banden
In deze podcast van ...GertBr — 07:39 PM
Pekel en de open ligger
Oh. Ik dacht hieraan...Roepers — 07:06 PM
Pekel en de open ligger
ik wil eigenlijk e...365cycle — 07:00 PM
Vandaag ben ik blij omdat.....
Helaas blijft de...Frutsel — 06:39 PM
Pekel en de open ligger
Ik heb nu mijn a...Frutsel — 06:36 PM
Pekel en de open ligger
Wil je daar eens een...Fietsbennie — 06:36 PM
Vandaag ben ik blij omdat.....
Helaas blijft de W...365cycle — 06:31 PM
Pekel en de open ligger
Bij een derailleursy...Martin van Mourik — 06:30 PM