Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ligfietsers +1
#27
(26-Jan-2023, 08:56 AM)Roepers schreef: Een rechtopstaand onderstuur zorgt voor beperking van de stuuruitslag, dat heb je met deze sturen van Sinner niet. De Mini (Demon 16/20) is zelfs super wendbaar, maar toen mijn zus er op ging fietsen (ze fietste er zo op weg) maakte ze toch een hele wijde bocht. Gewenning kost gewoon tijd. Het heeft zelfs behoorlijk lang geduurd voordat ik stopte met trekken aan het stuur. Het is helemaal nergens goed voor dat trekken. Het duidt erop dat je toch niet helemaal ontspannen op je fiets zit.

Wat wel na 27 jaar ligfietsen gebleven is, is de heerlijke sensatie van het gereden worden. Het wordt zelfs beter omdat ik mij ben gaan ontspannen op de ligfiets. Het stuurtje lichtjes vast, de armen hangen ontspannen naast het lichaam en heerlijk relaxed trappen. Echt fantastisch. Ook de slalompoortjes in fietspaden zijn geen probleem. Ook niet met de Maxi (Demon 20/26, zie mijn avatar)

Groet,

Marco

De M5 Streetlegal met horizontaal stuur zorgde ervoor dat ik last van mijn schouders kreeg. Een rechtopstaand stuur is qua houding meer ontspannen voor me blijkbaar.
Je hebt gelijk voor wat betreft de stuuruitslag.
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , Hoekie , Rotorismo
#28
Mijn vrouw heeft zo'n tankstuur en ik vind het maar niks, hij stuur prima maar erg direct. Daarnaast mag ik graag mijn armen laten hangen door met mijn polsen op het stuur te leunen. Je stuurt dan automatisch meer vanuit je vingers.

En ja, Barney heeft natuurlijk gelijk hoewel ik het filmpje pas later zag dan dat het mij opviel  Big Grin
AkA Jeroen - Sinner Demon 2020. In plaats van de meeste kilometers, meet ik graag de onvolprezen PlezierFactor. 
Antwoord }
Bedankt door: Roepers , Willeke_IGKT , Hoekie , Rotorismo
#29
(26-Jan-2023, 01:04 PM)Frutsel schreef: De M5 Streetlegal met horizontaal stuur zorgde ervoor dat ik last van mijn schouders kreeg. Een rechtopstaand stuur is qua houding meer ontspannen voor me blijkbaar.
Je hebt gelijk voor wat betreft de stuuruitslag.
Ik had ook zo'n rechtopstaand stuur op m'n vroegere 28/26, maar had op lange stukken m'n handen vaak onder de zitting op het rechte stuk (met de palmen omlaag). Zat heerlijk ontspannen, en dan stuurde ik ook alleen met m'n vingers. Scheelde ook nog ongeveer een kilometertje snelheid op rechte stukken, blijkbaar wordt het frontaal oppervlak dan iets kleiner.
Is alleen heel spannend als je een noodstop moet maken, want dan moet je ineens beide handen verplaatsen voor je kan knijpen Big Grin
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , Roepers , Hoekie , Rotorismo
#30
Ik merk inderdaad dat ik best wendbaar ben en ik gebruik de fiets dagelijks en wordt er wel steeds handiger mee. Je levert wel iets van balans in merk ik. Laatst op een rustig stuk getest wat de fiets doet wanneer je het stuur loslaat. Mijn bevinding was slingeren.
De rest van de rit heb ik daarover nagedacht en mij logica is dat het zwaartepunt teveel naar voren is plus dat je voeten bewegen en kracht zetten voorbij het voorwiel . Ik hou wel heel erg van de ontspannen houding van een onderstuur maar ben nog niet helemaal slinger vrij in sommige bochten.
Heel fijn voordeel is dat ik met een onderstuur mezelf tijdens het nemen van een hobbel in de weg, goed in de zitschaal kan trekken. Verder lukt het goed om de armen ontspannen te houden en de glimlach blijft ook plakken.
Antwoord }
Bedankt door: Roepers , Willeke_IGKT , Hoekie , Lig-hen , 365cycle
#31
Dat verschil in balans komt omdat je je gewicht niet boven de fiets kan verplaatsen; je rug ligt immers op de zitschaal. Waarschijnlijk is je hoofd niet zwaar genoeg om hetzelfde effect te veroorzaken.

Als je ooit leert rijden op een flevobike (met kantelknik besturing) zal je merken dat balanceren juist beter gaat. Zo goed dat je je laptop op schoot zou kunnen bedienen. Deze fiets dus:Kijk ook vooral even rond 3:15
Antwoord }
Bedankt door:


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)
Welkom
Je moet jezelf aanmelden voor je een bericht kunt plaatsen.

Gebruikersnaam:


Wachtwoord:

Nieuwe berichten
Eindelijk bij de club
Welkom en gefelicite...365cycle — 02:50 AM
Challenge Taifun
Gisteren een Challen...RichardHammond — 02:46 AM
Ligfietsers +1
Dat verschil in bala...365cycle — 02:44 AM
Eindelijk bij de club
Goede keuze. De taif...ZoefZoef — 01:00 AM
Biesboschrondje Augustus 2022
Het was haar in iede...Bacchus — 12:23 AM
Eindelijk bij de club
Welkom Richard! Je h...Bacchus — 12:14 AM
Eindelijk bij de club
Welkom. Wow de Ta...Wim -de roetsende — 12:01 AM
De velomobielmarkt [split] Vandaag ben ...
Idd heel mooie kleur...365cycle — 11:52 PM
Eindelijk bij de club
Wow mooie keuze heb ...vdbeemd — 11:49 PM
Eindelijk bij de club
Gezien de aard van m...melle z — 11:38 PM
Eindelijk bij de club
Veel plezier hier me...Fietsbennie — 11:27 PM
Eindelijk bij de club
Welkom Richard!Roepers — 10:39 PM
Eindelijk bij de club
Hoi forumgenoten, ...RichardHammond — 10:04 PM
Biesboschrondje Augustus 2022
Mooie video! Ik zie ...Bob Hagendijk — 09:27 PM
Biesboschrondje Augustus 2022
Mooi filmpje! Met om...Roepers — 06:13 PM
Biesboschrondje Augustus 2022
Mooie tocht  :)gideon — 06:09 PM
Ligfietsers +1
Ik merk inderdaad da...Rotorismo — 06:06 PM