Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Limburg
#1
Photo 
Ik zit te denken keer vanuit Vroomshoop Twente naar Maastricht te fietsen. Stukje smokkelen via Rees of de Rijnbrug bij Emmerich. Nijmegen als 3e optie. 

Heeft iemand nog tips vanaf Gennep verder naar het zuiden? Welke stukken kun je mooi langs de Maas fietsen? Venlo Roermond wel of niet en waarom?
gr. Fietsbennie   site

Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT
#2
Ja heb ik wel voor je. Aan de westkant van de Maas blijven, het fietspad langs de rijksweg is verschrikkelijk.

Ik keek ff op BRouter en vind de route nog niet zo gek. Lijkt best wel op wat ik vroeger weleens fietste.

Als je per se via Gennep wil zou ik ongeveer dit doen. Bewust zo min mogelijk in Brabant want betonplaten, en bewust aan de Nederlandse kant, met een open ligger vind ik fietsen in België niet echt comfortabel.
Verder: Als je niet van bier houdt kan je die twee oversteken met het pontje er het beste even uit halen Big Grin
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , Fietsbennie , TheoZw
#3
Goch -> Gennep is voor een vm via Asperden en Ven-Zelderheide de meest eenvoudige en goed te doen. Het duitse deel is zelfs prima te noemen. In Nederland helaas klinkerfietspad, maar op zich wel ok.

De route via de brug bij Emmerich zal, in vergelijking tot een route met de brug bij Rees, minder klimkilometers vergen.
Antwoord }
Bedankt door: Fietsbennie , Willeke_IGKT , 365cycle
#4
(10-Jun-2023, 04:01 PM)datakneder schreef: Goch -> Gennep is voor een vm via Asperden en Ven-Zelderheide de meest eenvoudige en goed te doen. 
Volgens mij wil Fietsbennie met een open tweewieler gaan rijden, toch?
M5 M-Racer / Challenge Hurricane / Giant Expedition / Giant Defy 1 / MBK Course
Antwoord }
Bedankt door: Fietsbennie , Willeke_IGKT , 365cycle
#5
Ik hoef niet perse via Gennep hoor. Ik zoek mooie tips misschien kasteel/Thorn oid. Diegene die foto's van me hebben gezien weet waar ik van hou. N271 gaat dus van de lijst. Dank.

(10-Jun-2023, 04:06 PM)Bacchus schreef:
(10-Jun-2023, 04:01 PM)datakneder schreef: Goch -> Gennep is voor een vm via Asperden en Ven-Zelderheide de meest eenvoudige en goed te doen. 
Volgens mij wil Fietsbennie met een open tweewieler gaan rijden, toch?

Ja aangezien mijn straaljager bij de reparatie staat, wil ik het op mijn open ligger doen. Ben ermee in Bonn gekomen dan moet Maastricht ook een optie wezen.. Cool
gr. Fietsbennie   site

Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , Bacchus , 365cycle
#6
(10-Jun-2023, 04:08 PM)Fietsbennie schreef: Diegene die foto's van me hebben gezien weet waar ik van hou.
Je foto's idd... Misschien toch Arcen even helemaal meepakken. Pontje Lomm-Lottum als je verder omlaag wil aan de kant van Grubbenvorst, maar door Schandelo rijden is ook mooi. Wel oppassen ivm onoverzichtelijke bochten.
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , Fietsbennie
#7
In de eerste tocht van de Utrechtse Heuvelrug naar Zuid Limburg waarvan ik hier op het forum met wat foto's verslag heb gedaan (https://ligfietsers.nl/thread-1062-post-...l#pid15696) ben ik van Gennep tot Arcen langs de slinger van natuurgebieden die daar aan de oostkant van de Maas ligt gereden, via deze route:

http://brouter.de/brouter-web/#map=11/51...,51.471152

De eerste helft nogal een kronkelroute met veel fietspaden door mooie natuurgebieden, veel stukken onverhard maar goed fietsbaar.
Vanaf fietsknooppunt 79 over de Ceresweg - Veenweg - Tuinstraat - Heerenvenweg - Dorperheideweg, daar reed weinig verkeer en was ook wel prettig fietsen.

Van Venlo tot Belfeld kun je over fietspaden langs de oostkant van de Maas rijden, met mooi uitzicht. Het beginpunt bereiken was wel gedoe, want midden in het centrum van Venlo.

http://brouter.de/brouter-web/#map=12/51...,51.312227

Van Roosteren tot Urmond kun je een mooi stuk fietsen tussen de Maas en het Julianakanaal met stukjes fietspad over de dijk langs de Maas.

http://brouter.de/brouter-web/#map=12/51...,50.991284

Pas op met fietspaden die pal langs het Julianakanaal lopen. Dit zijn meestal keboem-keboem-kedeng-keding-betonplatenpaadjes die boven op de dijk liggen. Je rijdt daar wel met een mooi uitzicht, maar het rijdt erg oncomfortabel.

Vanaf Elsloo is het wel fijn fietsen langs het Julianakanaal. Tot Bunde over de oostoever, dan een stukje over de westoever tot de Beatrixhaven, dan weer oversteken en je rijdt langs de oostoever van het kanaal tot waar deze overgaat in de Maas, en zo kom je aan de noordkant Maastricht binnen.

http://brouter.de/brouter-web/#map=12/50...,50.861096


Vorige zomer ben ik met een boog door een flink stuk Duitsland gereden (https://ligfietsers.nl/thread-1062-post-...l#pid24747) met een flink stuk door het stroomgebied van de Niers van Goch tot Grefath. Er zijn slechts korte stukjes die je langs de Niers kunt fietsen, en het is puzzelen hoe je deze in een goed doorlopende route opneemt. De plaatsjes daar zoals Kevelaer, Geldern en Wachtendonk zijn niet onaardig, maar waarschijnlijk ook weer niet heel bijzonder in vergelijking met wat je ter hoogte van Vroomshoop zoal over de grens aantreft.

Een mooi stuk op die tocht vond ik de Duitse Meinweg tussen Oberkuchten en Dalheim. Het is wel avontuurlijk rijden daar met een onverharde weg met zeer grof grind.

http://brouter.de/brouter-web/#map=13/51...4,51.14914

Wassenberg en Heinsberg heb ik toen helaas alleen in het donker gezien. Dit leken me echt mooie plaatsjes met een centraal gelegen burcht boven op een heuvel. Ik wil daar nog een keer langs rijden.

Vanaf Heinsberg zou je naar Sittard en dan door naar Stein kunnen rijden, en dan verder langs het kanaal naar Maastricht, dat is waarschijnlijk redelijk efficient.

http://brouter.de/brouter-web/#map=10/50...1,50.86119

Als je een beetje klimmen niet schuwt dan kun je nog wat mooie Limburgse heuvels meepakken, met de beukenberg bij Oirsbeek, en het plateau tussen Schinnen en Schimmert met onverharde landweggetjes tussen de velden en langs een groeve.

http://brouter.de/brouter-web/#map=10/50...,50.851802

(10-Jun-2023, 04:08 PM)Fietsbennie schreef: ... Ik zoek mooie tips misschien kasteel/Thorn oid. ...

Thorn is inderdaad mooi, zeker de moeite waard om een keer in een route op te nemen en daar even rond te kijken.

Van Thorn naar Maastricht zou je van Kessenich tot Lanaken de Belgische N78 af kunnen rijden. Ik vermoed dat dat een beetje saai is, maar ik heb het meeste daarvan nog nooit gereden.

Als ik langs Thorn rijd dan pak ik een klein puntje Belgie van Kessenich tot Maaseik, en daar de brug over. Dat stukje N78 van Kessenich tot Maaseik is goed te doen. Een alternatief is een stukje fietsknooppuntenroute 21 - 22 - 25, dan rij je langs een Maasplas en een stukje langs de Maas.
De Maas over bij Maaseik kom je bij Roosteren uit, vanaf daar richting het zuiden liggen een paar mooie stukjes fietspad over de Maasdijk, die ik net hierboven beschreven heb.
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , Fietsbennie , Bacchus
#8
(10-Jun-2023, 04:08 PM)Fietsbennie schreef: Ik hoef niet perse via Gennep hoor. Ik zoek mooie tips misschien kasteel/Thorn oid.

In het centrum van Gennep kan je anders wel een fraaie stoomlocomotief in ruste zien: https://www.google.com/maps/@51.6940263,...?entry=ttu
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , Fietsbennie , Bacchus
#9
Ik vond Stevensweert een aangename verrassing op 1 van mijn fietsttochten naar Zuid-Limburg.

Roermond vond ik ook leuk.

Groet,

Marco
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , Bacchus , Fietsbennie
#10
(10-Jun-2023, 10:04 PM)Martin van Mourik schreef: http://brouter.de/brouter-web/#map=11/51...,51.471152

De eerste helft nogal een kronkelroute met veel fietspaden door mooie natuurgebieden, veel stukken onverhard maar goed fietsbaar.
Vanaf fietsknooppunt 79 over de Ceresweg - Veenweg - Tuinstraat - Heerenvenweg - Dorperheideweg, daar reed weinig verkeer en was ook wel prettig fietsen.

Van Venlo tot Belfeld kun je over fietspaden langs de oostkant van de Maas rijden, met mooi uitzicht. Het beginpunt bereiken was wel gedoe, want midden in het centrum van Venlo.
Da's ook wel een hele mooie route idd. In de zomer wel wat drukker ivm motorverkeer, en je moet de route dan wel een beetje in de gaten houden.
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT
#11
Naar het zuiden vind ik het via Emmerich wel te doen, als je gelijk over de brug rechts gaat, dan mijd je de stad en ga je langs de Rijn. Wel is daar een stukje afgesloten bij Griethhausen, maar de locals hebben een alternatieve route door een weiland. Ik heb het met de hoge racer gefietst. In het donker zou ik aan raden te lopen! Met de Velomobiel wil je het ook niet. Is ongeveer 500 meter ofzo.

Het stukje Reichswald is leuk, mooi bos. Via Frasselt weer door het bos naar Venzelderheide, wat een dorpje van niks is.

Naar de Oliebollentocht in Reuver ben ik via Bedburg Hau, Goch, Weeze, Kevelaer, Lüllingen, Walbeck, Veel redelijk fietspad buiten de bebouwde kom en in de plaatsjes wil ik vooral niet per ongeluk op de stoep rijden. Verder via Rieth, Herongen, waar nog een oud droog sluisje ligt, en dan Louisenburg, verder naar het zuiden. Pas bij Bracht weer naar Nederland. Via Venlo vond ik niet leuk, al kan het wel.

Naar het Zuiden is Goch, Siebengewald en dan het pontje bij Nieuw Bergen ook een optie. Dat rijd ook lekker en redelijk vloeiend. Vierlingsbeek, Overloon, Merselo Heel af en toe kom ik daar, richting Weert gaat het dan verder, naar beneden langs de n277 loopt ook een fatsoenlijk fietspad, maar dat is niet breed.

Van Uit het Noorden naar Emmerich loopt het langs de N 18 ook vrij redelijk met Fietspaden/paralelwegen, vanaf Groenlo naar Lievelde, dan Lichtenvoorde. Veel paralelweg met weinig verkeer, de weg blijft redelijk in de buurt maar wijkt soms even gek af van de n 18. Voorbij de roemruchte Radstake de bordjes Varsseveld volgen binnendoor naar Varsseveld steken. Dan Terborg, Etten, Azewijn, Emmerich.

en dan bij Vorst via de Maasstrasse om Straelen heen. Die heeft geen fietspad en hard rijdende auto's met de velomobiel vond ik het acceptabel, met de Ligger had ik een rustigere mooie route meer gewaardeerd denk ik.
Antwoord }
#12
(11-Jun-2023, 10:36 PM)Jeroen S schreef: Naar het zuiden vind ik het via Emmerich wel te doen, als je gelijk over de brug rechts gaat, dan mijd je de stad en ga je langs de Rijn. Wel is daar een stukje afgesloten bij Griethhausen, maar de locals hebben een alternatieve route door een weiland. Ik heb het met de hoge racer gefietst. In het donker zou ik aan raden te lopen! Met de Velomobiel wil je het ook niet. Is ongeveer 500 meter ofzo.

Oh, waar loopt die route dan?
Door die afsluiting moet je nou feitelijk eerst naar Kleve fietsen en dan weer een stuk terug.
Helaas lijk je ook niet langs die grote boerderij te kunnen, dat is weer afgesloten met een permanent hekwerk. Onbegrijpelijk.

Ik verbaas me er overigens nog steeds over dat het oude fietspad over een klein dijkje langs die grote boerderij gewoon volledig weggegraven is. Het lijkt ook niet meer terug te komen. Wederom onbegrijpelijk.

Wie verzint dit soort dingen toch?
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , Fietsbennie
#13
(11-Jun-2023, 10:36 PM)Jeroen S schreef: Van Uit het Noorden naar Emmerich loopt het langs de N 18 ook vrij redelijk met Fietspaden/paralelwegen, vanaf Groenlo naar Lievelde, dan Lichtenvoorde. Veel paralelweg met weinig verkeer, de weg blijft redelijk in de buurt maar wijkt soms even gek af van de n 18.  Voorbij de roemruchte Radstake de bordjes Varsseveld volgen binnendoor naar Varsseveld steken. Dan Terborg, Etten, Azewijn, Emmerich. 


De rest neem ik mee in de overwegingen Jeroen.
Eerste stuk naar Emmerich zal het nog donker zijn denk ik, dat zal "gebruikelijke" route zijn die ik zonder navigatie weet via Notter, Markelo, Zwiep, Ruurlo, Oude Zelhemseweg binnendoor naar Doetinchem, en 's Heerenberg.
gr. Fietsbennie   site

Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT
#14
Vergeet in 's-Heerenberg dan Kasteel Bergh niet. Je kan er half omheen fietsen. De parkachtige zijde aan de zuidwestkant geeft een mooi zicht op het gebouw. Was je al eens in Doetinchem geweest bij kasteel Slangenburg?
Antwoord }
Bedankt door: Bacchus , Fietsbennie
#15
Die grote boerderij rechts ligt op en soort van driehoekje naast de dijk. Als je dat driehoekje pakt dan zit het paadje op het eerste weggetje aan de Rijnzijde, niet het stukje langs de oude bijna droge Rijnarm. Je gaat dan rechts de wei in over een weggetje van erg vers puin gravel, en dan links over het gras richting de verbinding Griethausen-Schenkenschanz. Ben er uit pure nieuwsgierigheid en frustratie over de maandenlange afsluiting maar eens brutaal met de highracer gaan kijken. Er was een hek tussen de boerderij en het weggetje maar die was gewoon wijd open. Met de velomobiel zou ik het echt niet doen, zo grof en diep was het wel. Ik hoop inderdaad dat dat stukje fietspad nog weer terugkomt, de steentjes liggen er al in zo lijkt het. Ze zijn wel erg Grundlich met bouwen, maar een premie voor snel doorwerken krijgen ze daar niet volgens mij.

Als je van Zelhem af komt, mik dan eens op kasteel Slangenburg, dan Varsseveldseweg, en via de Peppelmansdijk binnendoor, Gaanderen, Terborg, Slangenburg is een mooi Kasteel en mijd je de Stad. Via de doorgaande fietspaden in/bij Doetinchem rijdt het ook best goed en vlot.

Overigens moet je de brug bij Emmerich aan de linker kant nemen, rechts is afgesloten wegens werkzaamheden aan de kabels. Duurt nog tot '24. In Emmerich of Kleve vindt je ook wel een bakker of winkel dichtbij de route, daarna is het een tijdje wat lastiger.

Het fietspad langs de n271 Afferden, Well vond ik helemaal niks, erg smal, opgedrukt asfalt en inhalen gaat eigenlijk niet. Bij Stein heb je nog Chemelot, een hele grote chemische fabriek, waar het vaak stinkt.

Thorn is wel leuk om es geweest te zijn, maar het ligt natuurlijk vol met rustieke kinderkopjes.
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)
Welkom
Je moet jezelf aanmelden voor je een bericht kunt plaatsen.

Gebruikersnaam:


Wachtwoord:

Nieuwe berichten
Aangereden, en dus niet blij.
Ondanks dat een do...Niels van der Wal — 12:44 PM
Aangereden, en dus niet blij.
Hmmm, vraag me af of...Dharm2004 — 12:37 PM
Aangereden, en dus niet blij.
Ondanks dat een docu...Hardloper — 12:13 PM
Aangereden, en dus niet blij.
Wanneer ik de repa...Niels van der Wal — 09:36 AM
Aangereden, en dus niet blij.
De voor ons vele bek...Hardloper — 09:32 AM
Hoe stel ik mijn ligfiets goed af (begi...
Dit was de snelste e...HugoW1975 — 09:27 AM
Aangereden, en dus niet blij.
Wanneer ik de repa...Wim -de roetsende — 07:21 AM
Aangereden, en dus niet blij.
Wanneer ik de repar...ZoefZoef — 01:58 AM
Aangereden, en dus niet blij.
Zou het even overleg...365cycle — 01:06 AM
Aangereden, en dus niet blij.
Wanneer ik de repara...Hardloper — 12:08 AM
Crank rocker aandrijving
Ben ik de enige di...datakneder — 11:26 PM
Crank rocker aandrijving
Ben ik de enige die ...Merijn — 11:01 PM
Flevobiker meldt zich weer
Naar aanleiding van ...Merijn — 10:54 PM
Ervaringen met de Tuna
Mijn ervaringen met ...hansBattenberg — 09:31 PM
Sinner Demon 2020 met wat werk
Mijn Sinner gaat weg...TimSch — 09:29 PM
Vandaag ben ik blij omdat.....
Verkoper had geen id...TimSch — 09:22 PM
Vandaag ben ik blij omdat.....
Blij met deze nieu...Wim -de roetsende — 08:42 PM