Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Showcase fotogalerij
#53
Ik vond gisteravond met verhaal al lang genoeg, maar toen ik vanmorgen nog even terug keek in mijn documentatie van de fiets, zag ik dat ik nog een heel aantal verbeteringen (totaal zijn het er meer dan 25) niet heb vermeldt. Toch nog wel belangrijk; In de voor-veerpoten zitten nu elastomeren, waardoor het "waggelen" is verdwenen en achter word de fiets geveerd middels een linksysteem met daarin een Rock Shox (lucht)demper. En als laatste zijn de remmen 90 mm exemplaren.
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , Hoekie , 365cycle
#54
Is het misschien de moeite om er een keer echt voor te gaan zitten en even een verkooptopic aan te maken Piet?
In words of others,
Wisdom blooms, forums unite,
Quoted love takes flight.
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT
#55
Dat is misschien wel een goed plan. Thanks
Antwoord }
Bedankt door: 365cycle
#56
(31-Jan-2024, 03:38 PM)Piet Kunis schreef: Dat is misschien wel een goed plan. Thanks

En zou je misschien nog wat interessante informatie kunnen delen over je Different in het topic erover? Want je hebt toch geen commerciële bedoelingen ermee. Ben benieuwd waar je tegen aan liep. En wat je anders zou doen en wat je bevalt. Etc ec.
Geduld en respect voor de medemens is een schone zaak.
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT
#57
Ik vind dit wel een mooie foto. Het is vlakbij het noordelijkste puntje van het Nederlandse vasteland.
[Afbeelding: 512px-Ligfietsen_naar_Poort_Kaap_Noord_%...420%29.jpg]
Ligfietsen naar Poort Kaap Noord (33625166420)
m66roepers from Nederland, CC BY 2.0 , via Wikimedia Commons
Foto is genomen met de zelfontspanner en de camera op een klein statiefje. Het pakte wonderwel uit.

Groet,

Marco
Antwoord }
#58
(31-Jan-2024, 08:04 PM)Roepers schreef: Foto is genomen met de zelfontspanner en de camera op een klein statiefje. Het pakte wonderwel uit.

Dit is toch wel straf gedaan, helemaal als je ziet dat dit analoog was. En daardoor pas later zag of het lukte. En je voor en achtergrond is mooie blurred. Echt knap gedaan. Had je hem op een vaste afstand ingesteld? En dan streepjes op de weg waarbinnen je foto scherp zou zijn? En dan gekeken hoe snel kan ik daar naar toe fietsen na activeren van zelf ontspanner op de camera?
Geduld en respect voor de medemens is een schone zaak.
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , Hoekie , Roepers , 365cycle
#59
De Canon Eos 3000 is een van de laatste analoge camera's en heeft automatische scherpstelling. De camera stelde met telelens dus scherp in op mij. Dat was dus een portie geluk. Hoewel, het zou ook kunnen dat ik handmatig scherp heb gesteld op het tussengebied, maar dan nog overviel mij het effect  Dus toen ik de foto's ophaalde bij de fotograaf kon ik mijn geluk even niet op: wow! 
"Een foto is een cadeautje." Dat is een uitspraak van Hans Aarsman. Dat ervaar ik bij analoge fotografie des te meer.

Groet,

Marco
Antwoord }
Bedankt door: martinR , Willeke_IGKT , 365cycle , Hardloper
#60
Maar was die EOS 3000 ook al rap en zuiver genoeg om dit te doen? M'n vroegere 5D was ellendig met beweging Big Grin Rennende honden fotografeerde ik door op bomen in de buurt scherp te stellen Wink
 de 1D MK3 deed het heel veel beter.
In words of others,
Wisdom blooms, forums unite,
Quoted love takes flight.
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , Hardloper , Roepers
#61
[Afbeelding: 20240201-074655-16-9.jpg]
Antwoord }
Bedankt door: Hardloper , Fietsbennie , 365cycle
#62
@Roepers ik weet dat het een AF analoge camera is. Maar verwachtte niet dat die zo goed zou scherpstellen met zelf ontspanner.

@365cycle, je kunt niet de 5D vergelijken met de 1D MK3. Dat is als een bakfiets vs een QV. Die 1 serie heeft een eigen processoren voor autofocus. Ik heb ooit een 1D Mark IV getest. Maar de 1Dx serie is wel mijn droom body.

Maar laten we maar weer eens wachten tot er weer mooie beelden komen van de leden.
Geduld en respect voor de medemens is een schone zaak.
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , 365cycle , Roepers
#63
@Hoekie: of je collega’s beginnen niet zo vroeg als jij of het zijn geen fietsers…
Flevobike en trike - Nazca Pioneer - Strada 58 - Challenge Alize - Quest 846 - Nazca Fiero - Brompton - Koga LightSpeed - bakfiets (voor de kleinkinderen)
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT
#64
(01-Feb-2024, 10:33 AM)Hardloper schreef: @365cycle, je kunt niet de 5D vergelijken met de 1D MK3. Dat is als een bakfiets vs een QV. Die 1 serie heeft een eigen processoren voor autofocus. Ik heb ooit een 1D Mark IV getest. Maar de 1Dx serie is wel mijn droom body.
Ja, maar dan niet uit het oogpunt van kwaliteit, maar uit het oogpunt van doel. Met de bakfiets kan ik zwaardere, grotere lasten verplaatsen dan ik met de QV zou kunnen en 1D vs 5D zijn ook gewoon echt anders.

Voor sport is de 5D belabberd (de Mk2 was al wat beter), maar voor bruiloften vond ik 'm heel veel beter dan de 1D (zeker de Mk3, maar ook de Mk4). Beelden die met de 1D gewoon goed genoeg werden, daar kon de 5D ronduit magisch zijn, zeker met een mooie prime erop. Ook bij weinig licht blonk de 5D uit - hoewel de 1D als ik het me goed herinner hoger kon in ISO had de 5D bij ISO 3200 meer dynamisch bereik, meer detail en een beter bewerkbaar ruispatroon. 
In de tijd dat de 1Dx uitkwam was de wereld alweer veranderd. Dat is veel meer een alleskunner dan men daarvoor wilde (en kon!) maken.
In words of others,
Wisdom blooms, forums unite,
Quoted love takes flight.
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , Hardloper
#65
(01-Feb-2024, 12:00 AM)365cycle schreef: Maar was die EOS 3000 ook al rap en zuiver genoeg om dit te doen? M'n vroegere 5D was ellendig met beweging Big Grin Rennende honden fotografeerde ik door op bomen in de buurt scherp te stellen Wink

 de 1D MK3 deed het heel veel beter.(01-Feb-2024, 10:33 AM)Hardloper schreef: @Roepers ik weet dat het een AF analoge camera is. Maar verwachtte niet dat die zo goed zou scherpstellen met zelf ontspanner.

Ik heb maar maar eens in mijn geheugen gegraven en zo waar, ik vond wat. Ik herinner mij hoe ik de flauwe kromming van de dijk bij Poort Kaap Noord wilde vastleggen en dat daarom de telelens de beste zou zijn. Daarmee versterk je het beeld van de kromming. Ik zette de Ultrapod op iets van beton. Maar de Tamron telelens is zwaar en het statiefje is licht. Dus iedere keer als ik de camera meende vastgezet te hebben dan ging het beeld bij het loslaten weer te veel naar beneden. Dan maar te hoog neerzetten en dan loslaten en kijken of het goed komt. Uiteindelijk via deze methode een acceptabel beeld door de zoeker verkregen.
Maar de camera is gericht op een stuk gras verderop. Hij stelt niet scherp op mij want ik bevind mij aan de rand van de foto en de camera is volledig automatisch ingesteld. Ik kan er immers toch niet veel aan veranderen. Dan ga ik op fiets zitten en met de elektrisch draadverbinding zet ik de zelfontspanner aan. Gooi de knop in het gras en ga zo hard mogelijk fietsen. Het is immers een telelens en hoe verder ik ben, des te beter. Het is net gelukt.

Er zit dus wel een factor geluk bij.

Groet,

Marco
Antwoord }
#66
(01-Feb-2024, 12:18 PM)GertBr schreef: @Hoekie: of je collega’s beginnen niet zo vroeg als jij of het zijn geen fietsers…

Beide. Ik stond kort voor beide foto's voor de poort te wachten. En er wordt weinig gefietst.
Ik denk dat er vandaag vier bij kwamen. Naast 2 scooters en een motor. Dus iets van 5 + 3  om 100+ auto's
Op regenachtige dagen ben ik regelmatig alleen in het fietsen/motorhok. Zie Maar even sarcastisch. NL Fietsland
Antwoord }
Bedankt door: Hardloper , Willeke_IGKT
#67
(01-Feb-2024, 09:15 PM)Hoekie schreef: Op regenachtige dagen ben ik regelmatig alleen in het fietsen/motorhok. Zie Maar even sarcastisch. NL Fietsland
Moet me aan denken dat mijn vader oh zo bang is voor een natte broek. Maar of het nu regen is of geen regen. Ik ga lekker hardlopen. Ben zelfs weleens zo drijf nat geregend dat ik in de hal mezelf heb uitgekleed.
Geduld en respect voor de medemens is een schone zaak.
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT
#68
[Afbeelding: medium.jpg]
Antwoord }
#69
(02-Feb-2024, 07:55 AM)Bob Hagendijk schreef: Als ik een fiets koop waarbij op de foto's iets op zit, dan ga ik er vanuit dat ik dat ook krijg, tenzij in de advertentie is vermeld dat het er niet bij zit. Heb je al contact gehad met de verkoper of dit het punt is waarom de betaling wordt vastgehouden?

Ook ik heb deze mening. Als je héél expliciet had vermeld dat het hoofdsteun er niet bij hoorde (dat is toch wel wat anders dan niet te hebben opgenomen in een lijst wat er wèl bij kwam) is het niet onredelijk te verwachten dat het er bij komt.

Je zou kunnen voorstellen een deel van het geld terug te storten. De waarde van een tweedehands hoofdsteun waar iemand jaren zijn wel of niet vette en bezwete haren tegenaan legt zal allicht niet erg hoog te waarderen zijn?
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , 365cycle
#70
Is dat het vliegveld bij Utrecht?
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT
#71
Ja, op de voormalige vliegbasis Soesterberg
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT
#72
[Afbeelding: IMG-20240201-150839-1-01.jpg]

Gisteren nog een rondje van 2,5u gefietst....
Rans Stratus XP - Raptobike Lowracer - Rans Zenetik Pro - Rans Alterra 29 - Quattrovelo #66 - Hase Kettwiesel (2020) - Azub Tricon 26 (2023)
Antwoord }
#73
Sallandse heuvelrug, in de ochtend (niet deze week maar vorige week)
[Afbeelding: IMG-6414.jpg]
rij zowel onderstuur als aero-stuur
Antwoord }
Bedankt door: Hoekie , Hardloper , Willeke_IGKT
#74
Mooie foto.

Als je <Deel> en dan  <Directe link> gebruikt en die in <Afbeelding invoegen> plakt, wordt de foto direct hier wat groter
 (zonder er nog eens op te hoeven te klikken. Wat mensen ook maar weer moeten weten dat dat kan)

[Afbeelding: IMG-6414.jpg]
Antwoord }
#75
Via Postmages gebruik je “hotlink voor Fora” die je kopieert door op het rechtse incoontje achter de regel te klikken:

[Afbeelding: IMG-0941.jpg]
Flevobike en trike - Nazca Pioneer - Strada 58 - Challenge Alize - Quest 846 - Nazca Fiero - Brompton - Koga LightSpeed - bakfiets (voor de kleinkinderen)
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , Hardloper
#76
Er zijn nog meer gemaakt deze dag. Maar ik wil nog even geen omgeving prijs geven.
[Afbeelding: waw-qv.jpg]

En ja de fiets ging er prima langs.
Geduld en respect voor de medemens is een schone zaak.
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT
#77
Een vintage Waw Big Grin
is dat trouwens niet bloedheet met dit weer? of is alleen de neus zwart?
Velayo #04? | Flevobike Versatile #58? | WAW #15 | DF XL #? | Raptobike | Whike | ICE Trice QNT | Optima Baron
Antwoord }
Bedankt door: Hardloper , 365cycle , Willeke_IGKT
#78
(11-May-2024, 06:45 PM)Gideonaut schreef: Een vintage Waw Big Grin
is dat trouwens niet bloedheet met dit weer? of is alleen de neus zwart?

Nee, gelukkig niet. Dacht van welk bij de aanschaf, maar de praktijk leert me anders. Alleen in de volle zon stoppen bij een verkeerslicht merk je wel. Maar na 100 meter fietsen is dat ook weer over. En oh ja, ik rijd doorgaans met de kap erop. Alleen als ik in gezelschap rijd wil ik die er afhalen. Blijkt wel iets typisch WAW-rijder te zijn.
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 2 gast(en)
Welkom
Je moet jezelf aanmelden voor je een bericht kunt plaatsen.

Gebruikersnaam:


Wachtwoord:

Nieuwe berichten
[split] Velomobiel kleuren ... Van vand...
Gele lak vervaagt ...ZoefZoef — 07:20 PM
[split] Velomobiel kleuren ... Van vand...
Dit is trouwens ook ...Hardloper — 07:01 PM
[split] Velomobiel kleuren ... Van vand...
Gele lak vervaagt he...365cycle — 06:57 PM
[split] Velomobiel kleuren ... Van vand...
Ja die denk ik. ...Hardloper — 06:25 PM
[split] Vandaag ben ik blij omdat.....V...
Het maakt helemaal...Niels van der Wal — 05:48 PM
Fietsen van Wim
De grote, anders pas...blokdoorn — 05:15 PM
[split] Vandaag ben ik blij omdat.....V...
Het maakt helemaal n...Frutsel — 05:12 PM
Fietsen van Wim
Zo bezien is de la...Wim -de roetsende — 05:05 PM
[split] Vandaag ben ik blij omdat.....V...
Ik zou niet weten ...Wim -de roetsende — 04:49 PM
[split] Vandaag ben ik blij omdat.....V...
Hoekie — 04:46 PM
Fietsen van Wim
Zo bezien is de laag...blokdoorn — 04:45 PM
[split] Vandaag ben ik blij omdat.....V...
En ik vind het a...Hardloper — 04:04 PM
Fietsen van Wim
Prachtige fiets Wi...Wim -de roetsende — 03:57 PM
[split] Vandaag ben ik blij omdat.....V...
hier een foto van ee...Veloquest — 03:44 PM
Vandaag ben ik blij omdat.....
Dat ik bijna 14 km h...Hardloper — 03:10 PM
Vandaag ben ik blij omdat.....
Dit zou inde...Hardloper — 03:07 PM
Velomobielen van Gideonaut
>>>>>...Hoekie — 02:52 PM