Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Buelk racing hood en warm weer
#1
Eergisteren dus mijn nieuwe VM gaan afhalen. Mijn vrouw heeft ook even proef gezeten. Alles is op mijn maat afgesteld, maar we hebben ervoor gezorgd dat zij er ook mee kan rijden, zou ze zo willen. Pas nadat ze naar huis reed, viel onze "euro" dat ze met de wagen was en de andere kappen mee had kunnen nemen Doh . Met het inladen, kwamen we erop dat we de korte kap er niet in kregen zonder te duwen en mogelijk beschadigingen tot gevolg. Goed, ik dus naar huis met de racekap ( uiteraard Big Grin  ).

Maar nu vraag ik me af, wat zou ik morgen doen? Het wordt hier 34C. Zou ik het erop wagen en gewoon toch met de racekap op rijden? Of beter maar badkuip modus?

Ik kan de racekap altijd op het werk laten liggen, mocht het toch echt te warm zijn.
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT
#2
(11-Aug-2024, 05:19 AM)bucovaina schreef: Maar nu vraag ik me af, wat zou ik morgen doen? Het wordt hier 34C. Zou ik het erop wagen en gewoon toch met de racekap op rijden? Of beter maar badkuip modus?


Ik kan de racekap altijd op het werk laten liggen, mocht het toch echt te warm zijn.


Ik heb gisteren met mijn dochter op de racefiets een klein tochtje gemaakt. Ondanks het lage tempo had ik toch behoorlijk zweet op de rug, ik zweet nogal makkelijk. Als ik alleen rijd, heb ik altijd de kap op en na gisteren is de twijfel bij mij helemaal weg. Ik voel me kaal zonder kap. Maar hele volksstammen zijn juist blij als het weer het toelaat zonder kap te rijden.

Dus... je zult er zelf achter moeten komen tot welke groep je behoort.
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT
#3
Zeker bij een nieuwe fiets (die je nét hebt bedoel ik, nieuw/tweedehands maakt hiervoor niet uit) zou ik altijd adviseren om de eerste ritten zonder kap te doen (ook als het heel slecht weer / koud zou zijn). Gewoon omdat je moet wennen aan die fiets, en je simpelweg beter overzicht hebt zonder kap dan met.
Antwoord }
#4
kJa daar valt natuurlijk wat voor te zeggen. Peter zei het me ook dat hij "beginnelingen" altijd aanraadt om zonder kap te rijden. Langs de andere kant, ken ik de route al wel even.

En echt wel verleidelijk om toch die racekap erop te zetten om het verschil in tijd met de Questen te kunnen vergelijken Tongue
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , Hardloper
#5
(11-Aug-2024, 08:59 AM)bucovaina schreef: En echt wel verleidelijk om toch die racekap erop te zetten om het verschil in tijd met de Questen te kunnen vergelijken Tongue

Ik zou gewoon eerst eens even heel rustig aan doen. Ga eerst eens wennen aan je vm, voordat je snelheidsrecords wilt gaan halen.

Ik lees nu al snelheden van jou die de meeste mensen zelden met hun vm halen. Het komt echt wel goed.

Er zijn veel vm-rijders die met hun bijna nog nieuwe vm over de kop zijn gegaan. Dan ziet de vm er opeens toch een stuk minder mooi en gelikt uit. 

Of zou het met een lease-vm anders voelen dan moet een zelf gekochte?
Wim -de roetsende

Thys 209 Rowingbike  -  Milan SL MK7  -  M5 CHR  -  M5 Minimal.Bike  -  M-SUB  -  VNR BT Freewheeler

Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , Hardloper
#6
Je kan de kap er bij een Bülk ook helemaal af laten he. Wordt ie echt niet langzaam van, ik heb met zo'n badkuip weleens 50 gemiddeld gereden (60 kruis).
In words of others,
Wisdom blooms, forums unite,
Quoted love takes flight.
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , Boyd Maduro
#7
Ik zou ook zeggen, laat die kap er maar af. Het overzicht wordt duidelijk minder, je bent toch wat beperkt in het zicht om je heen. Verder worden ook geluidssignalen nagenoeg volledig geblokt. Je hoort een auto ook niet meer naderen. Verder heb je meer herrie, omdat de geluiden uit de fiets niet weg kunnen en onder de kap blijven hangen. De aandrijving maakt ineens meer lawaai.

Bij 34 graden is het onder zo'n kap wel te doen zolang je rijdt. Op het zwarte asfalt in de zon voor het stoplicht verandert dat binnen seconden in een solarcooker. Dan kun je de kap wel even open gooien, maar toch.

Ik sluit me ook bij Wim aan, het nieuwe snelheidspotentieel is heel fijn, maar zoveel ervaring heb je nog niet. Het zou dus goed kunnen dat je op een bepaald moment toch even een foute inschatting maakt. Als in "peperdure auto in puin tijdens proefrit". Eventjes iets te overmoedig... Bouw het rustig op.
Antwoord }
Bedankt door: 365cycle , Willeke_IGKT , Hardloper
#8

(11-Aug-2024, 10:26 AM)Jeroen S schreef: Ik sluit me ook bij Wim aan, het nieuwe snelheidspotentieel is heel fijn, maar zoveel ervaring heb je nog niet. Het zou dus goed kunnen dat je op een bepaald moment toch even een foute inschatting maakt. Als in "peperdure auto in puin tijdens proefrit".  Eventjes iets te overmoedig... Bouw het rustig op.

Ik zou dit advies ook niet negeren
Geduld en respect voor de medemens is een schone zaak.
Antwoord }
Bedankt door:
#9
De Bulk is goed geventileerd en je zult het wel overleven, maar. je wilt kennelijk voluit gaan en dan wordt het toch echt heel erg warm daarbinnen. Badkuip rijden is veel lekkerder bij heet weer.
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT
#10
Blijkbaar geven ze plaatselijk 38 graden. Misschien reden op zich om toch maar badkuip-modus te gaan.

Ik wil wel eens voluit. Maar tijdens de werkweek kan ik dat moeilijk. Toch zeker niet als ik de dag ook weer omdoet woon-werken. Mijn conditie is niet goed genoeg dat ik er geen last van heb. Mocht ik er geen last van hebben, zou ik wel voluit gaan denk ik Smile
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT
#11
(11-Aug-2024, 12:51 PM)Hardloper schreef: Ik zou dit advies ook niet negeren

Hij gaat het sowieso negeren  Cry  Wink
Wim -de roetsende

Thys 209 Rowingbike  -  Milan SL MK7  -  M5 CHR  -  M5 Minimal.Bike  -  M-SUB  -  VNR BT Freewheeler

Antwoord }
Bedankt door: Hardloper
#12
Eerlijk? Smile Ik denk dat als er geen 38 graden was voorspeld dat ik het inderdaad genegeerd had. De rest van de week geven ze maar 23-24 graden dus ga ik dat waarschijnlijk wel negeren Big Grin
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT
#13
(11-Aug-2024, 09:09 AM)Wim -de roetsende schreef: Of zou het met een lease-vm anders voelen dan moet een zelf gekochte?

Dan blijft deze vraag staan.
Wim -de roetsende

Thys 209 Rowingbike  -  Milan SL MK7  -  M5 CHR  -  M5 Minimal.Bike  -  M-SUB  -  VNR BT Freewheeler

Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT
#14
Wat mij betreft is er niet echt een verschil. Ik rij ermee rond en ik weet dat hij op papier van de lease-maatschappij is, maar dat boeit me niet. Hij staat hier en ik ben de "eigenaar". Althans in mijn hoofd. Bedoeling is dat ik hem achteraf ook echt ga overkopen.
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT
#15
(11-Aug-2024, 08:44 PM)bucovaina schreef: Wat mij betreft is er niet echt een verschil. Ik rij ermee rond en ik weet dat hij op papier van de lease-maatschappij is, maar dat boeit me niet. Hij staat hier en ik ben de "eigenaar". Althans in mijn hoofd. Bedoeling is dat ik hem achteraf ook echt ga overkopen.

Dus genoeg redenen om er voorzichtig mee te zijn en 'm heel te houden als beginnende vm-rijder  Big Grin Wink
Wim -de roetsende

Thys 209 Rowingbike  -  Milan SL MK7  -  M5 CHR  -  M5 Minimal.Bike  -  M-SUB  -  VNR BT Freewheeler

Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , Hardloper
#16
Idd! Smile

Morgen eerste echte rit met de Bülk aar het werk. Spannend Smile .

Maar ik vermoed dat het allemaal wel mee zal vallen. Ik ken deze route al meer dan 2 jaar met de stromer en sinds mei met de Quest. Dus de plekken waar je met een vm extra voorzichtig moet zijn, ken ik ondertussen al wel. Tenminste, dat hoop ik Wink . Ik vermoed dat het verschil gaat zijn dat ik morgen gewoon wat sneller op het werk/thuis ga zijn. En mogelijk heb ik ook wat minder inspanning gedaan.

Ook benieuwd naar de vermogenspedalen. Dan krijg ik eens inzicht hoeveel ik trap en wat ik voel bij welk wattage. Dat gaat me ook een beter inzicht geven in mijn conditie.
Antwoord }
#17
Heel fijn, Peter is vannacht na zijn werkzaamheden met de velomobiel tot bij mij thuis gereden en heeft de 2e kap (half-toe waar de schuimpkap in past) op de tuintafel achter gelaten. Kon ik dus toch nog open rijden en iets betere aerodynamica.

Maar nu moet ik toch eens met warmtebeeldcamera in de vm kijken na een rit. Er móet in de Bülk ergens een klein motortje in zitten. (just kidding Wink ). Maar wat gaat dat ding snel man!  Cool Cool Cool .

Heen vandaag 1:05 gedaan en nog ergens stil gestaan, dus ik denk dat ik nog onder het uur geraak. Eerder deed ik 1h20min heen. Goed, eerlijk is eerlijk, er was toch iets in mij dat me harder deed trappen dan gemiddeld Angel . Cruise snelheid afhankelijk van waar zat ik ergens tussen 37km/h en 45km/h. Wat afhankelijk van de hellig/asfalt. Gaat best heel hard in vergelijking met beide Questen waarmee ik dus eerder reed. Gemiddeld 74W getrapt.

Ook klimmen gaat een PAK beter dan ervoor. Ik moet het nog allemaal even laten bezinken, maar ik schrijf nog wel eens een uitgebreide review van mijn persoonlijke bevindingen. Maar ik ben wel verrast hoe snel 'ie is.

En mijn god!! ik was nog vergeten dat het begin van mijn rit met de kleinste op schoot was. Ik ben hem nog eerst aan de crèche gaan afzetten, binnen geweest en verder door gereden naar het werk. Dat stond dus ook allemaal mee geregistreerd als die 1h5min. Zonder heel dat afzetten is het 58min44s. I'm starstruck and flabbergasted Huh Smile .

Ik zou het nog eens moeten opzoeken, maar volgens mij reed ik eerder met de carbon Quest 1h20min en met de 20" fibre Quest 1h30min naar het werk. En 1h10 terug naar huis, 1h20 met de fibre Quest. Mjn record ooit naar huis (terugrit is bergaf dus altijd sneller) was ergens een paar seconden onder het uur.

Ik weet niet hoe het komt, maar dit is echt van een andere orde! Ik ben er half niet goed van Smile .
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , Frutsel , John70
#18
(12-Aug-2024, 11:50 AM)bucovaina schreef: Ik weet niet hoe het komt, maar dit is echt van een andere orde! Ik ben er half niet goed van Smile .
Ik zal je het adres wel even appen. Waar je de VM kan achterlaten. Aangezien je er niet goed van bent.  Big Grin
Geduld en respect voor de medemens is een schone zaak.
Antwoord }
Bedankt door:
#19
(12-Aug-2024, 01:37 PM)Hardloper schreef: Ik zal je het adres wel even appen. Waar je de VM kan achterlaten. Aangezien je er niet goed van bent.  Big Grin
Misschien wil Bucovaina wel ruilen voor je QV. Tongue
M5 M-Racer / Challenge Hurricane / Giant Expedition / Giant Defy 1 / MBK Course
Antwoord }
Bedankt door:
#20
(12-Aug-2024, 02:11 PM)Bacchus schreef:
(12-Aug-2024, 01:37 PM)Hardloper schreef: Ik zal je het adres wel even appen. Waar je de VM kan achterlaten. Aangezien je er niet goed van bent.  Big Grin
Misschien wil Bucovaina wel ruilen voor je QV. Tongue
Kan hij willen. Maar ik ga die van mij niet wegdoen. Zou eerder een snelle VM er naast willen.

Even serieus, door heel de ontwikkelingen van de QV. Dat het misschien nooit meer in productie komt, gaat mijn QV echt niet weg. Voor de vakanties waar ik van houd, dus ook lekker de bergen in. En dan rugzak op de rug en lekker rondtrekken. Dat is niet iets wat zo makkelijk gaat met een Buelk / Tuna / Milan GT / Snoek L etc. Want hoe stop ik mijn rugzak weg. En alle andere bagage die ik mee wil nemen.
Geduld en respect voor de medemens is een schone zaak.
Antwoord }
Bedankt door: Bacchus , Willeke_IGKT
#21
Haha, 't is nog wat snel om conclusies te trekken na ~50km Bülken maar ik ben echt wel gelukkig. Ik hoef er voorlopig geen QV bij Smile. Al moet ik zeggen dat het transport van de kleinste (net 2j) in de Bülk niet eenvoudig was deze ochtend. Had zelfs nog 2x het deksel per ongeluk op zijn hoofd laten vallen  Sick . Het leek leek me toch gemakkelijker te gaan met de Quest al vond zoonlief het uiteindelijk wel leuk om op papa's schoot te zitten en zo naar de opvang te rijden Big Grin .

Over 3 jaar kan ik weer gaan kiezen, de kans is reëel dat er dan een complementaire VM (zoals de QV) bij komt.
Antwoord }
Bedankt door: Bacchus , Willeke_IGKT
#22
(12-Aug-2024, 04:37 PM)Hardloper schreef: En alle andere bagage die ik mee wil nemen.

Een beroemde uitspraak die aan meerdere personen wordt toegeschreven is:

"Dat wat je niet meeneemt is mooi meegenomen."
Wim -de roetsende

Thys 209 Rowingbike  -  Milan SL MK7  -  M5 CHR  -  M5 Minimal.Bike  -  M-SUB  -  VNR BT Freewheeler

Antwoord }
Bedankt door: Hardloper , Willeke_IGKT
#23
Geen idee in hoeverre dit goed werkt, maar dit zou een optie kunnen zijn:
[Afbeelding: Croozer-Kid-Bike-Action02-2018-web.jpg]
Maar ik zou wel zorgen dat het voldoende zichtbaar is voor verkeer achterop. Want je wil niet dat je kroost iets overkomt.
Geduld en respect voor de medemens is een schone zaak.
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT
#24
(12-Aug-2024, 05:42 PM)Hardloper schreef: Geen idee in hoeverre dit goed werkt, maar dit zou een optie kunnen zijn:

Maar ik zou wel zorgen dat het voldoende zichtbaar is voor verkeer achterop. Want je wil niet dat je kroost iets overkomt.

Daar heb ik jarenlang mee rondgereden achter mijn Baron.
Wim -de roetsende

Thys 209 Rowingbike  -  Milan SL MK7  -  M5 CHR  -  M5 Minimal.Bike  -  M-SUB  -  VNR BT Freewheeler

Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , Hardloper
#25
(12-Aug-2024, 05:44 PM)Wim -de roetsende schreef:
(12-Aug-2024, 05:42 PM)Hardloper schreef: Geen idee in hoeverre dit goed werkt, maar dit zou een optie kunnen zijn:

Maar ik zou wel zorgen dat het voldoende zichtbaar is voor verkeer achterop. Want je wil niet dat je kroost iets overkomt.

Daar heb ik jarenlang mee rondgereden achter mijn Baron.

En ik vorige week de hele week achter mij M-Racer. Werkt perfect en met een lampje achterop ben je volgens mij goed genoeg zichtbaar.
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , Hardloper
#26
(12-Aug-2024, 05:44 PM)Wim -de roetsende schreef: Daar heb ik jarenlang mee rondgereden achter mijn Baron.

Is dit een serieuze optie om achter een Buelk / Milan SL / QV etc te hangen? Of heb je dan toch te weinig controle ermee om met een Velomobiel rond de 35 a 40km/u veilig je kind / neefje / nichtje te vervoeren? Aangezien de TS zijn kind graag per VM vervoert en aangezien ik oom word. is dit voor ons beide relevant. Wanneer mijn broer namelijk zo'n fietskar zou hebben, dan zou ik wel willen weten of het verantwoord is dat ik op deze manier mijn neefje kan vervoeren. Zonder heel mijn fiets te hoeven verbouwen met kinderzitje etc. Want dan heb ik al 2 andere zitjes nodig.
Geduld en respect voor de medemens is een schone zaak.
Antwoord }
Bedankt door:


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 9 gast(en)
Welkom
Je moet jezelf aanmelden voor je een bericht kunt plaatsen.

Gebruikersnaam:


Wachtwoord:





Nieuwe berichten
Het nieuwe wapen tegen fatbikes: de rol...
Geen onderscheid kun...Joop99 — 10:26 PM
Het nieuwe wapen tegen fatbikes: de rol...
De leeftijdsgrens en...Willeke_IGKT — 10:00 PM
Het nieuwe wapen tegen fatbikes: de rol...
......leeftijdsgre...Wim -de roetsende — 09:33 PM
Het nieuwe wapen tegen fatbikes: de rol...
leeftijdsgrens voor ...365cycle — 09:30 PM
Handschoenen
Ik ben voor mezelf t...Martin van Mourik — 09:18 PM
Het nieuwe wapen tegen fatbikes: de rol...
Het lijkt me ook las...Bob Hagendijk — 09:10 PM
Het nieuwe wapen tegen fatbikes: de rol...
Ik ben het voor de v...PieterTrapt — 09:06 PM
Het nieuwe wapen tegen fatbikes: de rol...
De minister heeft we...melle z — 08:50 PM
Vrouw op Stromer vlak voor me gevallen ...
Nu ligt het stuk er ...bucovaina — 08:32 PM
Handschoenen
Nog een tussenoploss...bucovaina — 08:29 PM
Het nieuwe wapen tegen fatbikes: de rol...
Welk probleem gaan z...Tom Fekkes — 08:19 PM
Het nieuwe wapen tegen fatbikes: de rol...
Ligt het ook, onders...blokdoorn — 08:19 PM
Handschoenen
Ik weet dat je hands...Wim -de roetsende — 08:04 PM
Het nieuwe wapen tegen fatbikes: de rol...
De minister heeft we...PieterTrapt — 07:58 PM
Handschoenen
Zo af en toe liggen ...Joop99 — 07:54 PM
Handschoenen
Ik weet heel veel va...Wim -de roetsende — 06:52 PM
Fiets Apps [Welke gebruik jij?]
Mijn punt was dan ...365cycle — 04:30 PM