28-Mar-2020, 12:44 PM
Er is nu veel te doen om een zeer besmettelijke milde virus met mogelijk dodelijke complicaties voor de zwakkeren onder ons. Maar om de circa 5 jaren komt een volgende virus om de hoek kijken.
Zo hebben in 1918 een H1N1 pandemie gekend. De Spaanse Griep met circa 5% doden onder de besmette mensen. In 1996 werd de variant of mutant N5N1 vanuit China verspreid. Circa 50% van de besmette mensen stierven. Virussen passen zich bijzonder snel aan de gastheer of gasthuisdier. Deze virussen zijn gekweekt in de grote pluimvee-industrieën en door trekvogels verspreid. In de dichtbevolkte steden kan een pandemie voor velen dodelijker zijn.
Maar het is wachten op een virus dat én zeer besmettelijk is én veel dodelijker. Virussen kunnen zich sterker ontwikkelen omdat op deze wereld steeds meer huisdieren worden gehouden in grotere concentraties. Dat geldt ook voor bacteriën en daarmee neemt ook de bacterie-resistentie toe. Gierkelders zijn een bron van muterende bacteriën.
Maar om economische redenen wordt de bio-industrie omvangrijker en neemt de vleesconsumptie in de wereld toe. De nadelen van een groei-economie en gunstig voor virussen en bacteriën.
Voor geïnteresseerde onder ons: https://www.youtube.com/watch?v=7_ppXSABYLY
Gezondheid is voor mij de voornaamste rede dat ik jaren veganist ben geworden en blijf (lig)fietsen zonder elektrische ondersteuning.
Zo hebben in 1918 een H1N1 pandemie gekend. De Spaanse Griep met circa 5% doden onder de besmette mensen. In 1996 werd de variant of mutant N5N1 vanuit China verspreid. Circa 50% van de besmette mensen stierven. Virussen passen zich bijzonder snel aan de gastheer of gasthuisdier. Deze virussen zijn gekweekt in de grote pluimvee-industrieën en door trekvogels verspreid. In de dichtbevolkte steden kan een pandemie voor velen dodelijker zijn.
Maar het is wachten op een virus dat én zeer besmettelijk is én veel dodelijker. Virussen kunnen zich sterker ontwikkelen omdat op deze wereld steeds meer huisdieren worden gehouden in grotere concentraties. Dat geldt ook voor bacteriën en daarmee neemt ook de bacterie-resistentie toe. Gierkelders zijn een bron van muterende bacteriën.
Maar om economische redenen wordt de bio-industrie omvangrijker en neemt de vleesconsumptie in de wereld toe. De nadelen van een groei-economie en gunstig voor virussen en bacteriën.
Voor geïnteresseerde onder ons: https://www.youtube.com/watch?v=7_ppXSABYLY
Gezondheid is voor mij de voornaamste rede dat ik jaren veganist ben geworden en blijf (lig)fietsen zonder elektrische ondersteuning.