ligfietsers.nl

Volledige versie: De Grote Trap
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
In Flevoland is een nieuw fietspad van circa 12 km lang gemaakt in een nieuw natuurgebied waar ik graag kom: De Grote Trap.

[Afbeelding: IMG-20200807-124202.jpg]

In dit gebied kun je makkelijk anderhalve kilometer afstand houden.
De slakken rennen pal voor je fiets het fietspad over, maar ik krijg niet de indruk dat er veel de overkant halen.

[Afbeelding: IMG-20200807-125451.jpg]

De koeien houden zich redelijk aan de 25 meter regel.

[Afbeelding: IMG-20200807-124918.jpg]

Flevoland kent vele eenzame plaatsen in de middle of nowhere. Ik ben al eens eerder overvallen, dus nu zorg ik dat ik me altijd kan verdedigen.

[Afbeelding: IMG-20200807-124934.jpg]

De hoge knarsluis.

[Afbeelding: IMG-20200807-134912.jpg]

De dag die ik nooit dacht dat zou komen: ik heb de trike op zijn zijkant weten te leggen. Op zo'n moment zijn klikpedalen dus niet handig!

[Afbeelding: IMG-20200807-143303.jpg]

Het is natuurlijk ook wel een bocht naar rechts!

[Afbeelding: IMG-20200807-171358.jpg]

En door het Hollandse Hout

[Afbeelding: IMG-20200807-172251.jpg]
Mooie tocht, jammer van die ene bocht ;-)
Ik hoop dat de schaafwond het ergste was van de kanteling?

Die slakken herken ik wel. Op de paden langs de vaarten had je ook vaak het idee dat het een grindpad was qua geluid. Ik verwacht dat over een aantal generaties er ENORM snelle slakken overblijven, want de langzame worden vermalen...
Ik ken De Grote Trap in mijn dorp. Heb de aanleg gevolgd. 35,5 km betonpad. Jammer dat het maar 2,5 breed is. Smile 

https://www.youtube.com/watch?time_conti...e=emb_logo
https://www.visitflevoland.nl/nl/doe/fie...e-zeewolde

Ik woon tegen het Horsterwold aan en Zeewolde 24 jaar mijn werkgebied geweest. Als het kan fiets ik daar dagelijks.
(07-Aug-2020, 11:57 PM)Frutsel schreef: [ -> ]Ik hoop dat de schaafwond het ergste was van de kanteling?

De schade aan mijn ego was groter.
(07-Aug-2020, 11:53 PM)TvWijk schreef: [ -> ]Mooie tocht, jammer van die ene bocht ;-)

Zonder bochten kom je niet thuis. Een draaicirkel van 3m25 is heel fijn, maar je moet dus wel héél rustig aan doen. Ik was wat gehaast, omdat er een peloton wielrenners aankwam.
Leuk fietspad Bart. Moet ik onthouden, want de kwaliteit van de knardijk laat nogal de wensen over. Had je naast je ego nog meer schade of viel het mee? Gaat het ook goed met je conditie? Leuk om weer wat foto's te zien.
Op je stoeltje ligt een rol ventisit o.i.d.

Wat is daar de functie van?
(08-Aug-2020, 09:12 AM)Wim -de roetsende schreef: [ -> ]Op je stoeltje ligt een rol ventisit o.i.d.

Wat is daar de functie van?

Ik heb altijd een kussentje in de rug nodig.

(08-Aug-2020, 09:02 AM)Fietsbennie schreef: [ -> ]Had je naast je ego nog meer schade of viel het mee?

Het handvat is een beetje beschadigd en de remhendel is wat verbogen.

(08-Aug-2020, 09:02 AM)Fietsbennie schreef: [ -> ]
Gaat het ook goed met je conditie?


Corona heeft mijn dagelijkse woonwerkfietstocht doen wegvallen. Dat is wel jammer.
Mijn grotere voorblad maakt dat mijn gemiddelde kruissnelheid  Wink van 18 km naar 25 km per uur is gegaan. Daar moet ik dan wel harder voor werken. 
Dus het kan vriezen en het kan dooien. Hoewel gisteren de dooi wel de overhand had.
Heb gisteren ook een lekker stuk gefietst. Eindelijk beter weer. Gelukkig was de kou uit de lucht.
(08-Aug-2020, 02:17 PM)PietV* schreef: [ -> ]Heb gisteren ook een lekker stuk gefietst. Eindelijk beter weer. Gelukkig was de kou uit de lucht.

Ik denk dat Piet zijn account is gehackt  Big Grin  Cool
(08-Aug-2020, 03:29 PM)Wim -de roetsende schreef: [ -> ]Ik denk dat Piet zijn account is gehackt  Big Grin  Cool

Dit klinkt inderdaad als een vreemde eend in de bijt.
Ik heb vandaag ook gefietst, 100 kilometer. Moest bij ACE zijn, dus in de vroege ochtend heen. Toen was het nog lekker koel. Op de terugweg was het al zo'n dertig graden. Ik zou blij zijn als we weer heerlijke herfstige temperaturen krijgen. Ik heb liever fietstochten met handschoenen aan dan deze hitte.

Die Grote Trap, is dat een continue lopend fietspad van 12 kilometer, of is het 12 kilometer aan wirwar van allerlei paden? Bij het eerste vind ik het nog wel leuk om het op te nemen in mijn lijst met plekken waar ik eens wil fietsen of dingen die ik bij het fietsen eens wil zien.
Ik heb vandaag al gefietst, maar ga vanavond nog een keer. Morgenochtend De Grote Trap. De route loopt 3 km van m'n huis. Ik rij de hele route van ruim 35 km.
Met redelijk weer fiets ik het hele jaar door. Hebben we eindelijk echt zomer en dan is het bij velen weer niet goed. Open zonnig weer en een redelijke lage luchtvochtigheid en wat wind is ideaal fietsweer. Van warmte heb ik weinig last, van kou ook niet. Zolang het onder de 35 graden C. blijft is het goed te doen. Anderhalf jaar geleden was in het Kruger Wildpark in Zuid-Afrika. 42 graden in de schaduw om 11.00 uur.
Meer dan de helft van de Nederlanders heeft overgewicht en die hebben het wat moeilijker. Dat "isolatiepak" kun je niet uitrekken als het warmer wordt.
(08-Aug-2020, 07:47 PM)Lopopodium schreef: [ -> ]Die Grote Trap, is dat een continue lopend fietspad van 12 kilometer, of is het 12 kilometer aan wirwar van allerlei paden? 

Het is één continue fietspad. De landschapsarchitecten hebben getracht hun liniaal thuis te laten. In Flevoland lukt dat nooit echt overtuigend. Maar er zit zelfs hoogteverschil in de route! Niet direct een Flevo Alp, maar ze doen toch hun best.

(08-Aug-2020, 12:04 AM)PietV* schreef: [ -> ]Ik ken De Grote Trap in mijn dorp. Heb de aanleg gevolgd. 35,5 km betonpad. Jammer dat het maar 2,5 breed is. Smile 

https://www.youtube.com/watch?time_conti...e=emb_logo
https://www.visitflevoland.nl/nl/doe/fie...e-zeewolde

Ik woon tegen het Horsterwold aan en Zeewolde 24 jaar mijn werkgebied geweest. Als het kan fiets ik daar dagelijks.

Ik had mij niet gerealiseerd dat er meer is dan alleen de Grote Trap. Ik ga dat binnenkort eens verkennen. Dank!
Het nieuw aangelegde deel van De Grote Trap is een onderdeel van het plan Oostvaarderswold. Een ecologische verbindingszone tussen de Oostvaardersplassen en het Horsterwold. Daarvoor was 400 miljoen euro begroot, maar door agrariërs aangevoerde bezwaren om 1.800 hectaren uitstekende landbouwgrond op te offeren voor de natuur is het plan Oostvaarderswold afgeblazen. De bedoeling was dat de grote grazers, Heckrunderen, Edelherten en Konikpaarden, in gure of barre tijden voedsel en beschutting konden vinden in het Horsterwold.

https://www.youtube.com/watch?v=S3GqCXFCyRQ
https://nl.wikipedia.org/wiki/OostvaardersWold

Als het plan Oostvaarderswold was doorgegaan, dan waren in dat plan 5 Ecoducten aangelegd. Over de Lage Vaart, de Rijksweg A6, de Vogelweg, de Hoge Vaart en de Gooiseweg. Met de bijbehorende fietspaden. Nu zijn wel 2 ongelijkvloerse kruisingen gemaakt voor fietsers die de Gooiseweg (autoweg) anders moesten oversteken. Een fietsbrug en een fiets onderdoorgang.
Ik fiets bijna dagelijks in het Horsterwold, rond de Stille Kern. De route Grote Trap gaat deels door de Stille Kern.

https://www.youtube.com/watch?v=0q1vRhvGCGc

Vanavond weer gefietst. Stonden nog 4 auto's geparkeerd voor een bezoek aan de Tuurtoren. Ik wandel daar ook wel. De Konikpaarden zijn opdringerig. Ze bijten de knopen  van je jas.
Vanmorgen vroeg de Grote Trap route gefietst. Op de parkeerplaats van de Stille Kern bij de Tuurtoren stonden 9 auto"s geparkeerd. Ik fiets een alternatieve route van de Grote Trap en die sta niet op de kaart. Net zo lang, maar mooier en stiller.
Prachtig weer en een zacht briesje. De zon bleef achter het wolkendek.

https://www.route.nl/fietsroute/1353388/...fietsroute
Al deze fietspaden zijn mij bekend en fiets die paden in willekeurige volgorde.

Kom ook regelmatig ligfietsers tegen, maar dat is te veel op te schrijven. Deze week 2 keer fietsers gezien op een Hase Pino. Maar dat zijn geen ligfietsen. Dat is een transportfiets met een ligfietser vóór op de drager
(09-Aug-2020, 10:06 AM)PietV* schreef: [ -> ]Vanmorgen vroeg de Grote Trap route gefietst. Op de parkeerplaats van de Stille Kern bij de Tuurtoren stonden 9 auto"s geparkeerd. Ik fiets een alternatieve route van de Grote Trap en die sta niet op de kaart. Net zo lang, maar mooier en stiller.

Het is eigenlijk wel een goed idee om een stuk Horsterwold in de route op te nemen. Bedankt voor de tip!
Vorig jaar ben ik, ver van de bewoonde wereld,  tot twee keer toe overvallen in de Flevopolder. Op één van de voorgaande foto's kun je de pvc-buis zien waarin ik tegenwoordig het wapen draag waarmee ik mij kan verdedigen tegen zo'n overval. Maakt je niet ongerust, ik gebruik het alleen voor noodweer!

[Afbeelding: IMG-20200807-140826.jpg]
Ik heb dit jaar nog maar tweemaal hoeven schuilen. Eenmaal was tien minuten onder een boom bij Cuijck genoeg, en eenmaal moest ik bij Renkum een uur onder de viaduct wachten. Bij de laatste was ik blij dat ik een viaduct in de buurt had. Onder een boom was ik in de uur durende stromende regen ook niet droog uitgekomen.
Vanmiddag de laatste paden gefietst binnen de Stille Kern van het Horsterwold. Die had ik nooit eerder verkend. Lange zandstroken over de kleibodem en begroeid met gras en soms mul zand. Ik kende het gebied toen het nog landbouwgrond was begin jaren 90 van de vorige eeuw. Op een gewone fiets te doen, maar voor de ligfiets lastiger, omdat de auto's van de boswachters sporen hebben gereden toen het nat was.

Vele plaatsen in de Stille Kern, die zijn vernat, lagen er nu wat droger bij. In de diepe gaten staat meer dan voldoende drinkwater voor het wild. Vandaag 12 reeën gezien. Ook een kudde Konikpaarden.
Een klein deel van de Stille Kern is opgenomen in de Grote Trap route. Die zijn verhard met gebroken puin en gewalst. Daar rij ik vaak meerdere keren per week.
https://www.staatsbosbeheer.nl/routes/ho...stillekern