ligfietsers.nl

Volledige versie: www.recumbent.news , Snoek
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Deze site kende ik nog niet. Heeft wel mooie artikelen.
Waaronder een recent artikel over de Snoek. Met daarin wat meer achtergrond info (schrijver is familie)

https://www.recumbent.news/
Concurrent voor de Milan en DF. Lager en waarschijnlijk meer liggend. Kleiner frontaal oppervlak en betere stroomlijn.
(09-Sep-2020, 12:00 PM)Hoekie schreef: [ -> ]Waaronder een recent artikel over de Snoek.

Ik heb de Snoek afgelopen vrijdag/zaterdag eens mogen zien toen ik bij Velomobiel.nl was voor de reparatie van mijn Mango. Allert en Eva waren met de laatste details voor de races op zondag bezig. Gaaf ding! Het deed me wel aan het Engelse "fits like a glove" denken - geen cubieke centimeter teveel, zo op het eerste gezicht... Big Grin
Ook de Quest 3.0 was in ontwikkeling, zie dit draadje. Ik vraag mij af wat daar nu mee gaat gebeuren. Worden de modellen parallel ontwikkelt of is de ontwikkeling van de Quest 3 stilgelegd?

Groet,

Marco
(09-Sep-2020, 03:17 PM)Roepers schreef: [ -> ]Ook de Quest 3.0 was in ontwikkeling, zie dit draadje. Ik vraag mij af wat daar nu mee gaat gebeuren. Worden de modellen parallel ontwikkelt of is de ontwikkeling van de Quest 3 stilgelegd?

Daar heb ik niets van gezien (maar ook niet gevraagd). Het lijkt me echter sterk dat die ontwikkeling niet doorgaat - Snoek en Quest 3.0 hebben twee duidelijk verschillende doelgroepen. Ik zou in de Snoek (als ik het met mijn lengte al kon) zeker niet door een stad o.d. willen rijden - bij de eerste de beste drempel is einde oefening, zo laag is dat ding. Ook is bij de Snoek kennelijk geen sprake van een volledige serieproductie als ik het verlinkte artikel goed begrijp.
Het artikel over de Snoek is kennelijk bijgewerkt. Op velomobiel.nl staat nu ook een link naar het artikel.

Snoek is an interesting achievement in the world of velomobiles and also a bit of a surprise before the arrival of the third generation of the popular and long-awaited Quest, which should go on sale sometime during Spring 2021. They are fine-tuning the shape around the headlights and turn signals now and then the mold will be prepared. We definitely have something to look forward to next year.
Ik ben ook nieuwsgierig in de Snoek, en ik ben niet echt groot, 169 cm en ik zat eerst te denken aan de DF of Quest XS, maar de Snoek zou voor mij ook een mooie en vooral snelle optie zijn.
(15-Oct-2020, 08:10 PM)jellebakker83 schreef: [ -> ]Ik ben ook nieuwsgierig in de Snoek, en ik ben niet echt groot, 169 cm en ik zat eerst te denken aan de DF of Quest XS, maar de Snoek zou voor mij ook een mooie en vooral snelle optie zijn.

Dan pas je er wel in.

Het is niet echt een hele praktische vm.

JosH (werkte ooit bij velomobiel.nl) reed de afgelopen LOL-rit mee met de Snoek. 
Bij veel bochten moest hij een keer steken, terwijl ik met de DF gewoon de bocht in één keer kon halen.
Deze had ook geen verlichting, remlicht en knipperlichten.

Ik ben benieuwd hoe de definitieve Snoek eruit gaat zien.
Dank voor je info, als ik een VM wil aanschaffen, dan moet deze ook wendbaar zijn, dan denk ik eerder aan een DF of A7
(15-Oct-2020, 08:55 PM)jellebakker83 schreef: [ -> ]Dank voor je info, als ik een VM wil aanschaffen, dan moet deze ook wendbaar zijn, dan denk ik eerder aan een DF of A7

Sowieso met iedere potentiële kandidaat een paar uur gaan proefrijden. Dus niet een half uurtje.
Een hele ochtend of middag is nog beter.