ligfietsers.nl

Volledige versie: Hij wil een ligfiets...
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Pagina's: 1 2 3 4
...alleen weet hij het zelf nog niet...

https://www.dumpert.nl/item/8033243_0aa1c085
Inderdaad!
komt hij vanzelf wel achter als hij ouder en wijzer wordt Tongue
Hij is toch al zo slim een stoel te gebruiken ipv een barkruk...
tweewielige rolstoel probeersel
En nog één. Ook Dumoulin zou veel beter af zijn op een ligger ;-) Kom op UCI!

https://www.wielerflits.nl/nieuws/merijn...itpositie/
(31-Dec-2020, 01:11 AM)365cycle schreef: [ -> ]En nog één. Ook Dumoulin zou veel beter af zijn op een ligger ;-) Kom op UCI!

https://www.wielerflits.nl/nieuws/merijn...itpositie/

Pas maar op wat je daar zegt. Ik heb daar éénmaal een opmerking over een ligfiets gemaakt in een onderwerp over zadelpijn, en werd meteen geblokkeerd. Zak er maar in, Wielerflits! Zo gooi je meteen alle goede wil weg bij een toen regelmatige bezoeker.
Heb het verhaal gelezen over die derde bal bij wielrenners. Daar kan je geen last van hebben, maar alleen voordeel. Met een derde bal maak je meer testosteron aan en verhoog je je prestaties.  Wink Als je daar last vast hebt, kun je er altijd een weg laten halen. Of lees ik het verkeerd. Huh
(31-Dec-2020, 08:44 PM)Lopopodium schreef: [ -> ]Pas maar op wat je daar zegt. Ik heb daar éénmaal een opmerking over een ligfiets gemaakt in een onderwerp over zadelpijn, en werd meteen geblokkeerd. Zak er maar in, Wielerflits! Zo gooi je meteen alle goede wil weg bij een toen regelmatige bezoeker.

Dat ze daar niet zitten te wachten op tips van zo'n 'ligfietsrijdende-idioot' begrijp ik ergens nog wel. Zij leven in zo'n totaal andere wereld.
Geblokkeerd worden gaat wel meteen erg ver.

Ik werd ooit ook helemaal weggehoond op een ANWB-pagina toen ik met DE oplossing kwam tegen zadelpijn. Ze willen het gewoon niet lezen of horen.

Het vreemde is trouwens wel dat Racefietsers vaak heel postief en aardig zijn als ik op de Roeifiets rijd.
Ik krijg van hen juist vaak complimenten over mijn fiets.
Misschien denken ze wel dat ik gehandicapt ben  Big Grin
(02-Jan-2021, 01:37 PM)Wim -de roetsende schreef: [ -> ]Dat ze daar niet zitten te wachten op tips van zo'n 'ligfietsrijdende-idioot' begrijp ik ergens nog wel. Zij leven in zo'n totaal andere wereld.
Geblokkeerd worden gaat wel meteen erg ver.
Hahaha, ik vind dat geblokkeerd worden dan wel weer grappig. Zegt veel over in hoeverre het ze dwars zit  Big Grin

(02-Jan-2021, 01:37 PM)Wim -de roetsende schreef: [ -> ]Ik werd ooit ook helemaal weggehoond op een ANWB-pagina toen ik met DE oplossing kwam tegen zadelpijn. Ze willen het gewoon niet lezen of horen.
Nou ja, als ik dan aan vroeger terugdenk... Mijn Pinarello was het snelste wat er te krijgen was, punt. Zadelpijn? Dan heb je de verkeerde broek of is je fiets niet goed afgesteld. Punt 2.
Het slaat toch ook gewoon nergens op? Als het zo fantastisch was, zou iedereen wel op of in een ligger rijden.

Tenminste, zo dacht ik tot een bekende met een M5 aan kwam zetten en ik me ineens echt uit de naad moest trappen om 'm bij te houden; eerder was ik altijd flink sterker dan hij, als we samen reden zat hij meestal het grootste stuk in m'n wiel. 
Omdat ik toen toch ook heel veel last van m'n rug en nek had en dus vaker niet dan wel kon fietsen besloot ik het maar eens te proberen. Wegrijden was een beetje lastig, maar na een kwartiertje prutsen ging ik hoor. Héél kort daarna had ik m'n eerste M5, een simpele 28/26. En daarmee reed ik harder dan op die carbon racefiets  Big Grin

(02-Jan-2021, 01:37 PM)Wim -de roetsende schreef: [ -> ]Het vreemde is trouwens wel dat Racefietsers vaak heel postief en aardig zijn als ik op de Roeifiets rijd.
Ik krijg van hen juist vaak complimenten over mijn fiets.
Misschien denken ze wel dat ik gehandicapt ben  Big Grin
Moet zeggen dat ik in de velomobiel ook zelden echt negatieve reacties krijg van mede-sportfietsers. In de stad regelmatig de vraag of ik electrische ondersteuning heb (want het is veel te leuk om lomp hard weg te rijden bij het stoplicht, zeker als er een wielrenner naast me staat  Cool ). In het begin werd ik nog weleens uitgedaagd tot een solo-wedstrijdje maar dat is inmiddels wel over. Had in het najaar nog wel een keer dat er een half peloton wielrenners achter me aan ging nadat ik ze met een gangetje van ~40 km/h inhaalde (7-8 man). Superleuk, want we draaiden een stuk op waar we wind mee hadden, en het was een goed getrainde en geoliede machine; ze reden een mooie vorm en wisselden heel efficiënt - dan moet je in de QuattroVelo nog behoorlijk aan de slag om ze voor te blijven  Big Grin  Achteraf wel een leuk gesprekje. Maar meteen even laten zien dat er kleren en een laptoptas in de fiets lagen, haha. 
"hoe hard ging je nou? en hoeveel vermogen trap je dan?" - ik ging uiteindelijk dus tegen de 60. Dat ik dat niet langer dan een paar honderd meter volhoud hoeven zij dan weer niet te weten  Big Grin
Alles wat vreemd en onbekend is kan niet deugen, toch, soms komt het tot een goed gesprek. De meeste wielrenners willen gewoon met de de kudde mee. Daarom rijden ze ook zo graag in een groepje. En geen andere rare beesten in die kudde!

Zo'n derde bal is een eufemisme voor een heule grote puist.

Na zoveel jaren en kilometers op de ligfiets, kan ik eigenlijk niet meer wennen aan een rechtopfiets. Ik ligfiets inmiddels al meer dan de helft van mijn leven, ergens staat nog een oude ATB in de schuur die ik af en toe gebruik, maar ik schat dat ik per jaar ongeveer 15 tot 20x zoveel ligfiets kilometers maak.

Groeten, Jeroen
Die derde bal kende ik nog niet, haha. Nooit meer issues mee... en als het op lange ritten schuurt in de velomobiel kan ik nog altijd m'n broek uit doen. Ziet toch niemand (even hopen dat ik dan geen aanrijding krijg, haha).

Ik zit nog regelmatig op een rechtopfiets, even naar de supermarkt bijvoorbeeld. Net even wat handiger met 4 tassen aan het stuur en het is een oud barrel, dus hij staat voor ons huis (vaker niet dan wel op slot). Met de QV was de reis naar de dichtstbijzijnde supermarkt sneller, maar die moest ik eerst uit de schuur halen en daarna uitgebreid op slot zetten en dicht maken. Naar de grotere supermarkt zou het wel schelen, maar de huidige QV rijdt nog niet en in de Milan gaan niet zoveel boodschappen.

Ben laatst een keer naar m'n kantoor gefietst toen ik toevallig met de rechtopfiets onderweg was en me besefte dat ik m'n portemonnee op m'n bureau had laten liggen. Dat is 2x 10 km... Laatste keer dat ik dat gedaan heb, voelde het 's avonds nog aan m'n billen Big Grin
Mijn rechtopfiets:

[Afbeelding: F6-E4-CE81-1651-4-A43-AEC5-69-E66-AC2-FAC2.jpg]
(24-Dec-2020, 11:01 AM)elnuar schreef: [ -> ]komt hij vanzelf wel achter als hij ouder en wijzer wordt Tongue

Daar ben ik een voorbeeld van. Het heeft bij mij heel wat jaren geduurd, maar toen was het ook een flinke omslag.

Laatste keer rechtop fiets, naar de tandarts, vanwege diefstalgevaar, fiets voelt raar, als een ladder fiets, traag (ondanks opgepompte banden) en dan was ik ook nog aan de late kant..
(17-Jan-2021, 01:51 PM)Hoekie schreef: [ -> ]Laatste keer rechtop fiets, naar de tandarts, vanwege diefstalgevaar, fiets voelt raar, als een ladder fiets, traag (ondanks opgepompte banden) en dan was ik ook nog aan de late kant..

Ik vind zo'n rechtop ding tegenwoordig echt hoog. 1x per jaar rijd ik ermee en ik moet altijd echt de eerste paar honderd meter wennen. Ik heb een Challenge Seiran 2x26" gehad en die vond ik trouwens ook al knap hoog.
Ik rijd net zo lief op een gewone (sportieve) fiets als op een ligfiets, heb absoluut geen voorkeur. Maar ben daar dus blijkbaar nogal uniek in...
(17-Jan-2021, 03:51 PM)ErikvanD schreef: [ -> ]Ik rijd net zo lief op een gewone (sportieve) fiets als op een ligfiets, heb absoluut geen voorkeur. Maar ben daar dus blijkbaar nogal uniek in...
Zeker niet uniek. Ook ik heb absoluut geen voorkeur voor welke soort fiets. 's Zomers bij warme dagen heb ik de voorkeur voor het rechtop fietsen. Je pakt minder zon en meer wind op je lijf.
(17-Jan-2021, 03:51 PM)ErikvanD schreef: [ -> ]Ik rijd net zo lief op een gewone (sportieve) fiets als op een ligfiets, heb absoluut geen voorkeur. Maar ben daar dus blijkbaar nogal uniek in...

Ik heb dan ook geen mooie of fijne rechtopfiets. Dat zal zeker een rol spelen.
(17-Jan-2021, 04:10 PM)PietV* schreef: [ -> ]s Zomers bij warme dagen heb ik de voorkeur voor het rechtop fietsen. Je pakt minder zon en meer wind op je lijf.

En da's perfect met de QuattroVelo en de lange kap. Standaard zonder minivizier of voetgatenluchtgeleiding. Nagenoeg uit de zon en toch veel wind door de voetgaten en direct op het gezicht en bovenlijf. Je gaat natuurlijk ook een stuk sneller ergo meer rijwind.

Met de afgelopen zomer bijvoorbeeld was het thuis niet te harden. Ben van de hitte ellende gaan fietsen. Kijken of dat verkoeling geeft. En zie: heerlijk!
Ik wilde maar blijven fietsen en ben spontaan gaan zingen Big Grin

Weer een 'ik moest het maar weten/ervaren velomobiel/QuattroVelo ervaring'.

PS En natuurlijk heeft een (oude) rechtop fiets ook zijn voordelen. Maar nagenoeg niet meer daar waar - ik - een fiets voor het plezier voor gebruik.
De Alleweder doet het ook prima bij warm weer. De aluminium body reflecteert het zonlicht en de voetengaten in de bodem staan licht scheppend in de rijwind.
(17-Jan-2021, 12:52 PM)GertBr schreef: [ -> ]Mijn rechtopfiets:
(17-Jan-2021, 03:51 PM)ErikvanD schreef: [ -> ]Ik rijd net zo lief op een gewone (sportieve) fiets als op een ligfiets, heb absoluut geen voorkeur. Maar ben daar dus blijkbaar nogal uniek in...
Ik heb jullie beide gerapporteerd. Hopelijk volgt er een ban.

(17-Jan-2021, 06:36 PM)Hoekie schreef: [ -> ]En da's perfect met de QuattroVelo en de lange kap. Standaard zonder minivizier of voetgatenluchtgeleiding. Nagenoeg uit de zon en toch veel wind door de voetgaten en direct op het gezicht en bovenlijf. Je gaat natuurlijk ook een stuk sneller ergo meer rijwind.
Daarvoor is de QuattroVelo denk ik fijner dan de Milan. Afgelopen zomer idd ook met 34 graden terug gekomen van een klant, 40-45 km/h rijden ging eigenlijk nog prima (was ondertussen wel m'n lichaamstemperatuur zo nu en dan provisorisch aan het controleren, maar die bleef ook oké). 
Ook grappig: ik werd in die rit staande gehouden, reed nl. een vrij lang stuk strak 45-46 km/h (mooie gladde ventweg en een zuchtje wind mee), de agenten in kwestie dachten vermoedelijk dat ik een illegale speed pedelec reed. Ik stopte dus, deed de kap open, ze vroegen inderdaad naar ondersteuning. Ik ontkende en wilde al uitstappen om de derailleur te laten zien, maar één van de twee zei vrij snel "blijf maar zitten, ik zie het al. Rij maar door" - door het plotselinge gebrek aan rijwind veranderde ik in een waterval in mensvorm  Big Grin
Ik gebruikte mijn rechtopfiets voornamelijk voor boodschappen, maar sinds ik mijn Flevotrike heb, staat mijn rechtopfiets stof te verzamelen. Die bagagebak op de Flevotrike is zó fijn en er kan zoveel in. En de fiets rijdt zo heerlijk, dat ik eigenlijk geen reden meer heb om op de rechtopfiets te stappen.
(17-Jan-2021, 10:20 PM)365cycle schreef: [ -> ]Ik heb jullie beide gerapporteerd. Hopelijk volgt er een ban.


Hear hear! Big Grin Wink
(18-Jan-2021, 10:08 AM)Atrike schreef: [ -> ]Ik gebruikte mijn rechtopfiets voornamelijk voor boodschappen, maar sinds ik mijn Flevotrike heb, staat mijn rechtopfiets stof te verzamelen. Die bagagebak op de Flevotrike is zó fijn en er kan zoveel in. En de fiets rijdt zo heerlijk, dat ik eigenlijk geen reden meer heb om op de rechtopfiets te stappen.

zoiets deed ik in het begin ook nog toen ik net een ligfiets had, maar ondertussen een andere ligfiets, met mooie ruime tassen erbij, nu staat mijn rechtopfiets ook meer stof te vangen. Maar toch pak ik hem een paar per jaar om even het stof eraf te fietsen  Cool En dan weet ik vaak ook direct weer waarom het ligfietsen zoveel leuker is als rechtop Tongue
In afwachting van mijn ban... 

Met een ruime stal aan fietsen probeer ik veel te variëren. Ik heb ook voor verschillende doelen, verschillende fietsen. De single speed om lekker te trainen op soepelheid etc. de hybride met rek en spatborden voor de winter, ritjes met bagage of het gezin, de trike puur voor de lol of fietsvakantie, de handbikes omdat het gewoon zo leuk is (en de trainingsgroep zo gezellig), de MTB voor in het bos en de ligfietsen om af en toe eens lekker uit te rusten. En ook al heb ik nu volgens mij iets van 13 fietsen, er is er geen één die ik niet met enige regelmaat gebruik en van geniet!

Nou ja, eigenlijk wel! De Mango staat al sinds maart vorig jaar stil. Afgelopen week, toen het wat frisser was dan normaal, dacht ik wel even: "Nu zou de Mango wel lekker zijn" maar dat was dan ook echt de eerste keer. Dat komt met name door het al 10 maanden volledig ontbreken van woon-werk verkeer en omdat ik lange ritten (150 km en meer) in deze Coronatijd niet echt verantwoord vind. En dat waren nu net de dingen waar ik de Mango voor gebruikte. Hopelijk brengt 2021 daar wat verandering in.

Ik zou weleens willen dat ik mezelf kon beperken en met 1 of 2 fietsen alles kon doen. Hetgeen uiteraard ook kan, het zit in mijn hoofd... Zo ben ik nu eenmaal, ik sla altijd helemaal door in mijn enthousiasme! Toen ik in oude (Vespa) scooters deed had ik er ook een stuk of 10 evenals toen ik langzaam overschakelde naar veteraan motoren. En ik heb ook een stuk of 4 contrabassen/basgitaren etc. 

Gelukkig hou ik het wel bij één vrouw, dát zou pas een dure hobby worden  Big Grin
Psssst, ik fiets ook graag op mijn conventionele fiets... Alleen niet graag verder dan 40 kilometer. Daarvoor heb ik juist mijn ligfiets. De ligfiets staat stil tot in ieder geval eind februari / begin maart. Dan is het weer pas weer geschikt voor fietstochten van 100+ kilometer. Tussen begin november en begin maart maak ik al mijn fietstochten op mijn stadsfietsje.
Pagina's: 1 2 3 4