Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Omgaan met elkaar op het forum [split] Velg 406 te groot?
#1
Oh, bericht is verwijderd. Ik mag dus niks zeggen over dat constante opscheppen wat PietV hier doet. Houd er toch alsjeblieft eens mee op!

Inhoudelijk: een velg kan toch afwijken?! ETRTO garandeert toch niet dat elke velg van elke fabrikant ter wereld binnen die 0,5 mm marge valt?
}
Bedankt door:
#2
adem in, adem uit....

dat helpt mij in de omgang met PietV. ;-)
Stop making sense
}
Bedankt door:
#3
Dat bericht is vermoedelijk weg omdat ik het gerapporteerd heb. Heb ik ook gedaan bij die van voodoo. Voor Persoonlijke zaken hebben we Persoonlijke Berichten, als je het mij vraagt. Knopje zit linksonder in ieder bericht. Blijkbaar was ons modje het daarmee eens.
}
Bedankt door:
#4
(23-Mar-2021, 11:02 PM)Jurrien schreef: Oh, bericht is verwijderd.

Inhoudelijk: een velg kan toch afwijken?! ETRTO garandeert toch niet dat elke velg van elke fabrikant ter wereld binnen die 0,5 mm marge valt?

Ik heb het verwijderd omdat het puur op de persoon was gericht en niet inhoudelijk was.  Ik heb je geen waarschuwing gegeven omdat ik dat te vond. Modereren is lastig genoeg en zo probeer ik er een weg in te vinden.

Dit bericht van jouw stelt mij weer voor een nieuw probleem omdat je het gewoon opnieuw plaatst en je dus boodschap wel begrepen had.
Groet,

Marco
}
Bedankt door: 365cycle
#5
Oh, dat rapporteren was me ontgaan. Maakt ook niet uit.
Stop making sense
}
Bedankt door:
#6
Dank, Marco.
Mag ik één klein puntje maken? Voor zover ik weet krijgt Marco niet betaald voor z'n werk hier. Laten we er vooral niet meer werk van maken dan strikt noodzakelijk...
}
Bedankt door: Wim -de roetsende
#7
Ik ben dol op popcorn-topics. Helaas heb ik de 'discussie' gemist.

PietV is een brok kennis, zo lijkt het. Ik wou dat ik maar 10% van zijn technische kennis had, maar helaas, ik heb het technisch inzicht van een kleuter. Ik lees het vaak, en denk dan ´Uh, ok. Het zal wel.." en lees dan weer verder. En soms probeer ik het te begrijpen, maar dat lukt me vaak niet.
}
Bedankt door:
#8
Als je je ergens aan wilt ergeren kun je altijd naar de regering kijken.

Om nou te gaan zeuren op een forum over de 'manier waarop' iemand met veel kennis dat deelt.. pfft.

Het internet barst trouwens van de gecensureerde fora waar iedereen met meer kennis dan de mods uiteindelijk geband wordt, dus waarschijnlijk kun je wel een stekje vinden waar je je thuis voelt.
}
Bedankt door:
#9
Jongens, het gaat hier niet zozeer over de kennis en/of mening van individuele leden maar om de manier van omgang.

Ik krijg net als Marco die gerapporteerde berichten binnen (alleen is hij vaak een stuk sneller dan ik met reageren...) en denk dan vaak: "Och, het is weer zover..." en "Moet dat nou?" Het betreft vaak dezelfde personen die steeds botsen, vaak op basis van persoonlijkheid. Net als dat ik zelf (te) vaak ruzie heb met mijn dochter, om de simpele reden dat we heel veel op elkaar lijken.... en vaak ons "gelijk" willen halen. 

De enige "censuur" waar Marco en ik om vragen op dit forum is wederzijds respect en inhoudelijke discussie. Ga op een respectvolle en nette manier met een ander om zoals je zou willen dat er met jou omgegaan wordt en blijf zo mogelijk ook een beetje binnen het onderwerp van een topic. Persoonlijke opmerkingen kun je doen via een PB of bij een glas bier zodra dat weer kan en mag.
}
Bedankt door: 365cycle
#10
Ik vind dit een superinteressant forum maar ik erger me er gewoon aan dat PietV echt op zoek lijkt te zijn naar kleine puntjes om te verbeteren en daar zo onderhand het hele forum mee vervuilt. Ik vind veel topics er gewoon een stuk minder leesbaar van worden. Al die kleine quotjes onder elkaar waar nog iets te betweteren is.
Verder wordt alles wat ie vindt gepresenteerd als feit, geen discussie mogelijk.
Dat Piet er dan elke keer bij moet typen wat ie allemaal wel niet kan en heeft meegemaakt in z'n leven maakt het voor mij helemaal onuitstaanbaar.

Ik begrijp dat de lieve vrede bewaard moet worden maar als niemand dit zegt dan blijft het maar doorgaan.
En als ik de enige ben die er zo over denk dan is dat ook prima en ga ik m'n ligfietsinfo wel elders proberen vandaan te halen.
}
Bedankt door: Wim -de roetsende , PietV*
#11
Je ergernis over PietV deel ik soms; hij presenteert zijn mening als de waarheid; het is echter niet meer of minder dan de juridische kijk op dingen die zijn of bedacht worden. Waardevol, maar niet de waarheid. In juridische termen: je hebt ook voortschrijdend inzicht, jurisprudentie; oftewel: een verandering van kijk op zaken.
Als zijn kijk je niet interesseert: je kan hem ook niet lezen; zijn naam staat altijd vooraan het bericht.
Het zou jammer zijn als je ergernis leidt tot vertrek; er staat ook veel waardevols op dit forum.

Niels, schrijdend, van der Wal
}
Bedankt door:
#12
(23-Mar-2021, 11:02 PM)Jurrien schreef: Oh, bericht is verwijderd. Ik mag dus niks zeggen over dat constante opscheppen wat PietV hier doet. Houd er toch alsjeblieft eens mee op!

Inhoudelijk: een velg kan toch afwijken?! ETRTO garandeert toch niet dat elke velg van elke fabrikant ter wereld binnen die 0,5 mm marge valt?
Door diverse forumleden wordt gevraagd waarop mijn mening gebaseerd is. Dat is brede kennis en brede ervaring. Dat is geen opscheppen, maar waarheid. Ik weet dat heel veel handelingen op heel veel manieren kunnen worden uitgevoerd. Maar soms is maar één manier de beste. Ik ben opgeleid om zeer nauwkeurig te werken en daarvan proces verbaal op te maken. Meer dan 30 jaar. Dat komt deels terug in mijn schrijven. Als je het niet wil lezen. Sla het over. Vind het prima. In het komende blad Ligfiet& heb ik ook wat geschreven. Lees het vooral niet.

De European Tire and Rim Technical Organization garandeerd een juiste passing tussen band en velg van dezelfde maat. Elke velg- en bandenfabriant houdt zich er aan. Geen velg te groot en geen band te klein als het gaat om de passing schouders en hiel.
Velgen wijken wel af in diameter omdat de velgranden wel verschillen in hoogte. Maar dat wordt gecompenseerd met de diepte van het velgbed. Niemand in de fietsenwereld maakt velgen waarop geen band gemonteerd kan worden.
}
Bedankt door:
#13
Dit is nou precies wat ik bedoel, Piet. Zo lang jij niet alle velgen ter wereld opgemeten hebt kun je onmogelijk zeggen dat er geen enkele velg is die buiten de standaardmaten valt. Maar je presenteert al je kennis als onomstotelijk bewezen feiten. Ontzettend irritant.
}
Bedankt door: 365cycle , PietV*
#14
(24-Mar-2021, 10:11 AM)Jurrien schreef: Zo lang jij niet alle velgen ter wereld opgemeten hebt kun je onmogelijk zeggen dat er geen enkele velg is die buiten de standaardmaten valt. Maar je presenteert al je kennis als onomstotelijk bewezen feiten. Ontzettend irritant.
Als ik een ERTRO velg of band koop waar ERTRO maten op staan hoef ik nooit te meten. Alle velgen ter wereld vallen niet onder ERTRO. Hoe jij mijn schrijven en kennis wilt lezen en uitleggen is aan jou. Dat is individueel bepaald. Maar het advies mijn berichten niet te lezen moet je nu echt ter harte gaan nemen. Wink  Maar ik vind jou niet irritant. Integendeel. Smile
}
Bedankt door:
#15
(24-Mar-2021, 10:11 AM)Jurrien schreef: Dit is nou precies wat ik bedoel, Piet. Zo lang jij niet alle velgen ter wereld opgemeten hebt kun je onmogelijk zeggen dat er geen enkele velg is die buiten de standaardmaten valt. Maar je presenteert al je kennis als onomstotelijk bewezen feiten. Ontzettend irritant.

Daar is de ETRTO standaard voor in het leven geroepen. Die kan je lezen, en daar kan je precies zien welke waarden en marges toegestaan zijn om je te conformeren aan de standaard.

Je kan een hoop vinden van Piet (doe ik ook), maar ga hem nou niet proberen af te rekenen op iets dat gewoon vast ligt in een standaard.
}
Bedankt door:
#16
Het is toch wel mogelijk dat ergens in China de velgenmachine voor 1 batch verkeerd afgesteld heeft staan en dus een lading velgen niet aan de standaard voldoet?
}
Bedankt door:
#17
(24-Mar-2021, 11:26 AM)Jurrien schreef: Het is toch wel mogelijk dat ergens in China de velgenmachine voor 1 batch verkeerd afgesteld heeft staan en dus een lading velgen niet aan de standaard voldoet?

Tuurlijk. En dan blijkt uit een steekproef dat het wiel niet klopt, en wordt de hele batch afgekeurd.
}
Bedankt door:
#18
Nou ga jij ook al beginnen met die stelligheid. Hoe weet je zo zeker wat je zegt? Ben je velgenimporteur van alle velgen die in Nederland binnenkomen en ben je 100% op de hoogte van de kwaliteitscontrole bij de leveranciers? Ik geloof er echt niks van.
}
Bedankt door: 365cycle
#19
Grappig dat we hier dan juist doorgaan over die velgmaten.
Piet (& Frutsel), één kijktip: Hambini op YouTube. Zal je veel leren over hoe fabrikanten met standaarden en maatgevingen omgaan. En gezien je ouder bent dan ik - je kan je Spinergy waarschijnlijk ook nog wel herinneren...
Hoe ervaren je ook bent, je bent nooit te oud om te leren. Stel je eens voor dat je heel lang geleden wetenschapper was, en moest gaan begrijpen dat de aarde niet plat was, maar rond (ik hoop nu even dat we hier geen flat earthers hebben want dan wordt dit nog een leuk topic). Of - meer van deze tijd - bedenk eens dat het (in een extreme situatie) momenteel mogelijk lijkt te zijn om materie terug in de tijd te laten reizen.

Verder m.n. als reactie op Coen een stukje algemene informatie, uitdrukkelijk NIET van toepassing op de situatie die we hier met PietV hebben, en ook niet op andere forumleden, maar wel bruikbare kennis m.b.t. communities (online en offline):
Mijn dagelijks werk bevat een stukje IT, een component bedrijfskunde, bedrijfspolitiek, productie en logistiek, en een stuk samenwerken. Alles valt of staat met dat laatste; hoe zorg je dat een projectteam goed functioneert? Eén regel waar m'n collega's en ik het over eens zijn is de manier waarop we omgaan met een onhebbelijke en/of onwillige persoonlijkheid: Een hork isoleer je en als dat niet kan werk je persoon in kwestie de deur uit, hoeveel die persoon weet is daarbij totaal irrelevant. Die persoon in kwestie gaat alleen namelijk niet het hele bedrijf runnen, want dan hadden al die andere mensen sowieso niet in dat projectteam gezeten.

Een mooie parallel naar Hambini, waarnaar ik hierboven gelinkt heb: Hij heeft waanzinnig goede producten, en voor zover ik kan beoordelen veel kennis over techniek en productieprocessen. Ik ken hem niet persoonlijk, maar kan me goed voorstellen dat iemand die (vooral ook op zijn manier) de vloer aanveegt met 80% van alles wat door z'n handen komt en met z'n middelvinger in de lucht in het leven staat, niet de meest prettige persoon is om mee samen te werken.

De belangrijke kern die hierin zit, is dat één persoon, hoe slim, knap en kundig ook, een groep kan slopen, of dat nou gewild of ongewild is. Hetzelfde geldt voor een conflict tussen twee personen binnen die groep. Voordat dat slopen gebeurt ontstaan er spanningen die door de projectleiding (of in het geval van een forum, de moderators) opgelost moet worden en daar dus veel druk neerlegt. Op een discussieforum zijn de moderators vaak de eersten die vertrekken, en daarna valt de rest uit elkaar. Zou enorm zonde zijn, want volgens mij proberen we juist een community te bouwen.

@ PietV: We weten dat je veel kennis hebt en ook om die reden gevraagd wordt om te publiceren in "ons" blad. Ik spreek voor mezelf als ik zeg dat ik het fijn vind als je je kennis deelt, maar hoewel ik grotendeels autodidact ben leer ik wel het best van een wetenschappelijke houding. De wereld bestaat niet uit feiten, we nemen een hoop aan maar weten verdomd weinig 100% zeker. Dat snijvlak is ook vaak waar ik discussie zie ontstaan, ook al kies ik er tegenwoordig zelf voor om er geen deel meer aan te nemen. Jouw jarenlange ervaring en succes met een bepaalde methode zijn nooit een bewijs dat dát de juiste methode is om het te doen.

Als laatste een voorbeeld (bij voorbaat sorry Jurrien ;-) ): Ik ben lang en fysiek sterk (ook in m'n handen en vingers), maar m'n (eveneens lange) rug is al zo lang las ik me kan herinneren een zwakke plek.
Ik heb in m'n tienerjaren een zwaar vakantiebaantje gehad; sjouwen met bierfusten, marktkramen en hekken. Hekken hoeven meestal maar een klein stukje, marktkramen doe je vooral met de juiste techniek. Met de bierfusten leerde men me ze dwars voor me te tillen; ik kreeg daar na de eerste paar dagen al last van m'n rug van. Uiteindelijk was ik de enige die er consequent twee tegelijk tilde. M'n armen konden ze prima "wijd" houden zodat ik er met lopen geen last van had, en met één fust in iedere hand naast je is de belasting op je rug in lijn met je rug: wanneer je stil staat precies verticaal. Gevolg: Ik was efficiënter, en ik had nergens meer last van. Mensen hebben ruimte nodig om van de gebaande paden af te wijken. Vaak vindt zo'n persoon modder of drijfzand, maar soms ook gewoon een betere route.
}
Bedankt door: Wim -de roetsende
#20
(24-Mar-2021, 09:07 AM)Jurrien schreef: En als ik de enige ben die er zo over denk


Dat ben je niet.
Ik ben ook nog zoekende naar de modus waarbij voor mij het forum interessant blijft en de irritatie niet te groot wordt.
En ik realiseer me dat ik voornamelijk invloed heb op mijn eigen gedrag en niet of nauwelijks op dat van anderen, maar dat neemt niet weg dat we aan PietV zouden kunnen vragen te reflecteren op zijn wijze van communiceren en de wijze waarop dat door anderen zou kunnen worden opgevat. En daar dan wellicht iets ook mee kan en wil doen. Wie weet....
Stop making sense
}
Bedankt door: 365cycle
#21
Als je niet eens bent met de vorm van communiceren, stuur een PB naar die persoon. Maar menig feit is niet anders te verpakken. Zoek de kern van de zaak en leer je schouders ophalen.
Als je het met mijn zogenaamde stelligheid niet eens bent. Prima, kom met onderbouwde feiten die het tegendeel bewijzen, maar niet met "ergens in de Wereld zal" enz.
(24-Mar-2021, 09:29 AM)Niels van der Wal schreef: Je ergernis over PietV deel ik soms; hij presenteert zijn mening als de waarheid; het is echter niet meer of minder dan de juridische kijk op dingen die zijn of bedacht worden. Waardevol, maar niet de waarheid. In juridische termen: je hebt ook voortschrijdend inzicht, jurisprudentie; oftewel: een verandering van kijk op zaken.

Niels, schrijdend, van der Wal
Als je maar de helft van mijn bericht heb gelezen, dan kun je tot conclusie komen: "Waardevol, maar niet de waarheid".
Ik heb geschreven over wets- en  rechtsdelicten. Over Nationaal recht en Europees recht. Over het RVV 1990, Nationaal recht, is weinig jurisprudentie. Over de Regeling voertuigen, Europees recht, moet je zijn bij uitspraken van het Europees Hof.
Juridische termen: Voortschrijdend inzicht, jurisprudentie of verandering van kijk op zaken heb ik in mijn berichten naar gezocht en niet kunnen vinden. Het simpele feit dat je een wetsdelict overtreedt is voldoende. Opzet of schuld is geen vereiste.
Van stelligheid over wetten en regels moet je bij de wetgever zijn. Kan een boodschapper niets aan veranderen.

Schiet niet op de boodschapper.
}
Bedankt door:
#22
Aan de boodschapper: het is de toon die de muziek maakt. :-)
Stop making sense
}
Bedankt door: 365cycle , Wim -de roetsende
#23
als forum zou ik blij zijn met zo een fietsende encyclopedie.
doe je voordeel met dingen die je nog niet wist, neem de rest als kennisgeving aan.
groet sjef
}
Bedankt door:
#24
(24-Mar-2021, 01:07 PM)voodoo schreef: Aan de boodschapper: het is de toon die de muziek maakt. :-)
Daar heb je gelijk in. Maar een oprechte reactie komt beter over dan een meelevende halve waarheid, waar niemand mee gediend is en dit forum laat verzanden in weinig zeggende lieve woorden.
}
Bedankt door:
#25
(24-Mar-2021, 11:29 AM)Frutsel schreef:
(24-Mar-2021, 11:26 AM)Jurrien schreef: Het is toch wel mogelijk dat ergens in China de velgenmachine voor 1 batch verkeerd afgesteld heeft staan en dus een lading velgen niet aan de standaard voldoet?

Tuurlijk. En dan blijkt uit een steekproef dat het wiel niet klopt, en wordt de hele batch afgekeurd.
en verdwijnt het alsnog waarschijnlijk via een omweg op de markt. Al dan niet onder een ander naampje.

China he? Die nemen het niet zo nauw met regeltjes en kwaliteitscontroles.

Maar wat er op dit forum naar het uitziet ontbreekt, en waar wel vraag naar lijkt te zijn: een negeerfunctie waarbij je reacties van zekere personen niet meer te zien krijgt.
}
Bedankt door: 365cycle
#26
Nee dat ontbreekt helemaal niet. Krijg je alleen gezeur dat de mensen die een deel niet lezen dingen posten die al gepost zijn.
}
Bedankt door:


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 3 gast(en)
Welkom
Je moet jezelf aanmelden voor je een bericht kunt plaatsen.

Gebruikersnaam:


Wachtwoord:

Nieuwe berichten
Met welke cadans rijden jullie normaal ...
In het BoeK van Gunn...Jeroen S — 09:27 PM
Kramp in kleine tenen tijdens fietsen
Ik vrees dat je voor...Jeroen S — 09:19 PM
Zonder inklikken/schoenplaatjes in een ...
Ik heb met mijn nieu...Jeroen S — 09:16 PM
Zie jij het zitten om moderator te word...
Ook van mij bedankt ...Jeroen S — 09:07 PM
Met welke cadans rijden jullie normaal ...
Ik was eens bij Bram...ZoefZoef — 09:06 PM
Optima Rider trike op marktplaats
Dit is ook wel een...ZoefZoef — 09:04 PM
Optima Rider trike op marktplaats
Dit is ook wel een...Gideonaut — 09:01 PM
Met welke cadans rijden jullie normaal ...
Ik heb ouderwetse 17...Martin van Mourik — 08:54 PM
Optima Rider trike op marktplaats
Dit is ook wel een i...ZoefZoef — 08:53 PM
Met welke cadans rijden jullie normaal ...
Geen cadansmeter voo...Tijanus — 08:24 PM
Met welke cadans rijden jullie normaal ...
Ik mag zeggen dat ik...Willeke_IGKT — 08:19 PM
Zie jij het zitten om moderator te word...
Bedankt Hoekie voor ...bucovaina — 08:18 PM
Met welke cadans rijden jullie normaal ...
En wat me altijd ve...Tijanus — 08:14 PM
Zie jij het zitten om moderator te word...
Bob Hagendijk, Jeroe...Hardloper — 07:35 PM
Zie jij het zitten om moderator te word...
Na een herinnering i...Hoekie — 07:27 PM
Met welke cadans rijden jullie normaal ...
Als je benen moe w...Merijn — 07:26 PM
Zonder inklikken/schoenplaatjes in een ...
Het kan aan mij ligg...Merijn — 07:03 PM