ligfietsers.nl
Maaf Bikes - Afdrukversie

+- ligfietsers.nl (https://ligfietsers.nl)
+-- Forum: Ligfietsers (https://ligfietsers.nl/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Forum: Open tweewielers (https://ligfietsers.nl/forumdisplay.php?fid=5)
+--- Topic: Maaf Bikes (/showthread.php?tid=346)Maaf Bikes - mrdigitalis - 27-Feb-2018

Goedemorgen allemaal,

Even een vraagje, heeft iemand van jullie wel eens gehoord van het merk Maaf Bikes? Deze fietsen hebben een gesloten kettingsysteem, maar er is niets meer van te vinden?
Waarom had zo'n fiets niet populair kunnen worden? hieronder een citaat uit ligfiets.net:

Citaat:Maaf Bikes
| Producent |
De complete ligfiets, met ketting in frame, slot en standaard.
Website:http://www.maafbikes.com/E-mail:info@maafbikes.nlAdres:Persephonestraat 19
5047TT Tilburg
Telefoon:013 - 7115160

Maaf fietsen behoren tot de nieuwe generatie ligfietsen waarbij de ketting in het frame is geintregeerd. Daarom ziet een Maaf ligfiets er veel strakker en mooier uit dan veel andere ligfietsen. Ook de uitzonderlijk goede rijeigenschappen nodigen uit tot de keuze voor een Maaf ligfiets. Door de gunstige lucht-weerstandwaarde behaal je op een Maaf ligfiets bijvoorbeeld snelheden die op een zitfiets veel meer energie zouden vergen. Met elke Maaf fiets kan je overal rijden, maar de drie verschillende modellen hebben ieder hun eigen specialisatie. Zo is de Maaf Viper super geschikt als city-bike, de Cruiser kan als echte forensenfiets dienen en de Sporting is de snelste van de drie.

Je hoort of ziet er niets meer van. Het zag er ook niet onaardig uit. Waarom zou het niet meer bestaan? Wie weet er meer van?

[Afbeelding: maaf-elektrische-ligfiets.png]


RE: Maaf Bikes - Wim -de roetsende - 27-Feb-2018

Ja, ken ik. Ik heb er zelfs een keer een stukje mee gefietst.

Ik was niet onder de indruk.

Fiets was zwaar, dat herinner ik mij nog.

Die weggewerkte ketting was wel slim.


RE: Maaf Bikes - Roepers - 27-Feb-2018

Ik vermoed dat MAAF bikes in de verkeerde tijd is gepresenteerd. Toen ik mijn Demon kocht in 2008 was de belangstelling voor tweewielige ligfietsen tanende. Het velomobiel was hot onder ligfietsers en door de opkomst van de elektrische fiets waren er weinig nieuwkomers. Ook ligfietsers begonnen wat af te haken. Mogelijk heeft dit MAAF-bikes geen goed gedaan.


RE: Maaf Bikes - ErikvanD - 27-Feb-2018

Misschien ook geen succes geworden omdat de Greenmachine er ook al was? Die ziet er net nog wat gelikter uit dan deze (ws ook een stuk duurder)


RE: Maaf Bikes - mrdigitalis - 28-Feb-2018

Wim, weet je nog waarom je niet onder de indruk was van deze fiets? Was dat alleen omdat hij zwaar was of was er nog meer? 

Mij lijkt het wel een ideale fiets voor woon-werkverkeer, geen vieze broek van de ketting en je kunt een regenbroek aan zonder dat je bang hoeft te zijn dat de broek tussen het voortandwiel vliegt, alhoewel daar weer broekklemmen voor bestaan.


RE: Maaf Bikes - Wim -de roetsende - 28-Feb-2018

Ik houd van lichte fietsen. Dat verklaart al wel veel.

Ik houd ook van een strak sturende fiets. Vandaar dat ik een Taifun en een 209 heb.

De Maaf was gewoon erg braaf, niet zo bijzonder. Ik denk dat dit trouwens wel een zeer geschikte fiets is om mee te forenzen.

Mijn open liggers moeten vooral niet braaf zijn.
Forenzen doe ik met de DF, die is ook niet braaf maar voor dat werk wel extreem geschikt :-)


RE: Maaf Bikes - arnoldl - 05-Apr-2018

Maaf bestaat inderdaad niet meer. Het bedrijf heeft me altijd wat verbaasd, aangezien ze er nogal out of the blue opeens waren met een behoorlijke line-up van fietsen. Zaten ook leuke details aan, zoals die kettinglijn en veel elektriek. Net zo plots als ze verschenen op opstapdagen waren ze ook weer verdwenen.

Naar ik meen was 1 van de Maaf mannen ook eens bij het beste idee geweest met een fiets die je al rijdende kon omzetten van lig naar zit. Verder hadden ze een ballonvaart business die meer omzet opleverde, dus ik vermoed dat de focus terug is geschoven naar die business.