01-Apr-2022, 05:37 PM
Ohw, heerlijk even semi-wetenschappelijk off-topic op de vrijdagmiddag :
@365cycle: Dat is wel meer een fysisch dan culinair genie. Bij 205°C begint mijn kip al zwart uit te slaan. Vanaf 75°C mag hij gaar heten. En als je de woonkamer je een handje laat helpen, kun je bij kamertemperatuur (20°C ipv 0°C) beginnen, dan hoef je nog 55°C zelf toe te voegen. ?
(01-Apr-2022, 04:20 PM)Coen__ schreef: Los daarvan is zo'n plasstraal in de praktijk niet ononderbroken. Myth busters heeft dit eens getest en de plasbuis moest zeg maar flink uitgeboord worden.In E14 hebben ze die (origineel E3 "third rail") nogeens over gedaan met schrikdraad en daarbij "plausible" bevinden. Opbreken van de straal en daarmee afstand waren sleutel.
@365cycle: Dat is wel meer een fysisch dan culinair genie. Bij 205°C begint mijn kip al zwart uit te slaan. Vanaf 75°C mag hij gaar heten. En als je de woonkamer je een handje laat helpen, kun je bij kamertemperatuur (20°C ipv 0°C) beginnen, dan hoef je nog 55°C zelf toe te voegen. ?