09-Jul-2024, 09:16 AM
Vandaag maak ik mijn eerste velomobielbrood. Het is op basis van een Fries roggebrood, maar de vorm is aerodynamisch gemaakt net zoals een velomobiel. De grote voordelen van een velomobielbrood:
Het moge duidelijk zijn dat dit nog een prototype is. De volgende stap is de voorkant en achterkant ook meer aerodynamisch maken om het brood ook bij kopse wind efficienter te kunnen bakken (ventilator in de oven moet minder moeite doen voor hetzelfde resultaat).
- De oven moet minder moeite doen om de lucht over het velomobielbrood te blazen. Dat maakt dat je minder verbruikt om het brood te maken.
- Als je het velomobielbrood dwars op de windrichting zet, heb je veel minder kans dat het brood omvergeblazen wordt. Op het eerste zicht zou je denken, waar is dat nu weer goed voor. Simpel: het vermijden van krassen op de korst.
Het moge duidelijk zijn dat dit nog een prototype is. De volgende stap is de voorkant en achterkant ook meer aerodynamisch maken om het brood ook bij kopse wind efficienter te kunnen bakken (ventilator in de oven moet minder moeite doen voor hetzelfde resultaat).