Waardering:
  • 1 stemmen - gemiddelde waardering is 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Handelaar Gerard van Texel
#27
Ah, da's vriendelijk van je. Ik, en 18 miljoen andere Nederlanders voelen zich ook benadeeld door jou. Maak je ook een cent over naar ons allemaal, 18miljoen en een in getal?
}
Bedankt door: Raymond , Willeke_IGKT
#28
(24-Jan-2024, 03:33 PM)LigfietsWilsum schreef: Ah, da's vriendelijk van je. Ik, en 18 miljoen andere Nederlanders voelen zich ook benadeeld door jou. Maak je ook een cent over naar ons allemaal, 18miljoen en een in getal?

Nee, maar jou wil ik ook wel een cent overmaken hoor, want ik barst van de liefde voor medeligfietsers en die cent is zeer royaal uiteraard <3
De rest stapt maar naar de rechter als ze zich benadeeld voelen SmileOntopic: geheel conform verwachting. Deze topverkoper uit Texel heeft wederom binnen 1 dag zijn roeifiets weten te verkopen. En is inmiddels ook alweer opgehaald!  Over een aantal weken/maanden heeft ie 'm vanzelfsprekende wederom op marktplaats/ligfiets.net staan voor een dagje Wink

Vandaag, let ook op het tijdsbestek!

[Afbeelding: Screenshot-1.png]

[Afbeelding: Screenshot-2.png]

[Afbeelding: Screenshot3.png]


13 december, verkoop M5 CHR/THYS209/QUEST XS in een advertentie.
Maandje eerder, en ook toen was alles 'verkocht' binnen een paar uur adverteren.

[Afbeelding: Screenshot-2024-01-24-15-04-38.png]En zo heb ik nog wel wat in mn mailbox staan.. wel jammer, want dat laatste model Thys 209 wil ik nog wel hebben om mn rits upgrades op roeifiets-gebied defenitief te beeindigen.

Lukt dat, dan ben ik van een oude naar revolver omgebouwde thys 222 CVT via een paar tussenstappen met bijbetaling naar het mooiste op roeifetsgebied: de laatste versie van de Thys209 met alle mogelijke verbeteringen en opties*

*mede mogelijk gemaakt door het niet betrekken van de belastingdienst bij enkele verkopen en wat mazzeltjes.
}
Bedankt door: Raymond , Willeke_IGKT
#29
(24-Jan-2024, 02:39 PM)melle z schreef:
(24-Jan-2024, 01:48 PM)ZoefZoef schreef: De belastingdienst is de enige waarvan ik het niet erg vind dat die op zn tijd benadeeld wordt
Uiteindelijk wordt dus iedereen die wel belasting betaalt of een NS fietskaartje koopt door jou benadeeld, maar dat had je zelf waarschijnlijk ook al wel begrepen en het zal je waarschijnlijk geen reet interesseren.

Ik persoonlijk word nog steeds heel boos van de gedachte dat ik, toen ik elf jaar lang erg hard gespaard heb om een huis te kunnen kopen in 2017, van mijn eigen spaargeld waar ik al inkomensbelasting over betaald had en waar ik belasting over moest betalen wanneer ik een huis zou gaan kopen, óók nog eens belasting moest betalen elk jaar alleen maar omdat dat geld op mijn spaarrekening stond (waar ik ook nog eens nauwelijks rente over kreeg). Dat geintje heeft mij in elf jaar tijd ongeveer 10.000 euro gekost. 10.000 euro alleen maar om het op mijn rekening te hebben staan. En dan komen de rest van de kosten van de aankoop van mijn huis er nog bij, waar ook een groot deel weer naar de belastingdienst gaat.

Ik ben ook zeker geen fan van de belastingdienst, ook al betaal ik graag voor voorzieningen. Maar niet op deze onrechtvaardige manier!
}
Bedankt door: Willeke_IGKT
#30
Belasting wordt geheven per economische handeling, daar is niets onrechtvaardigs aan. Bedenk ook dat eigenlijk elke economische handeling alleen mogelijk is dankzij door de overheid verzorgde ‘infrastructuur’.
Wel een punt is dat de vermogensbelasting tot voor kort op fictieve rente was gebaseerd, wat zuur voelt als de rente laag is. Het uiteindelijke tarief is overigens nooit hoog geweest, er zijn veel pleidooien te voeren dat de belasting op vermogen juist veel te laag is (en op arbeid veel te hoog).
}
#31
Mensen, tijd om terug te gaan naar het topic.
Voornaamste fiets(en): Carbon Strada 220  -  Whike  -  (Flevo bike, Flevo trike, beide alle wielen 20" en knik-kantel besturing, beide te koop maar hoeven niet weg.)
}
Bedankt door: Wim -de roetsende , martinR
#32
Ik kan me herinneren dat toen ik een tijd terug mijn Whike op marktplaats en ligfiets.net te koop had gezet met duidelijk in mijn omschrijving dat de prijs vast was en ik geen interesse had in gekke figuurtjes die willen afdingen, er opeens een zekere Wim reageerde met de opmerking dat mijn vraagprijs te hoog was en die hem wel voor een paar honderd euro minder wou overnemen.

something something pot & kettle?
}
Bedankt door:
#33
(25-Jan-2024, 01:35 AM)Gideonaut schreef: Ik kan me herinneren dat toen ik een tijd terug mijn Whike op marktplaats en ligfiets.net te koop had gezet met duidelijk in mijn omschrijving dat de prijs vast was en ik geen interesse had in gekke figuurtjes die willen afdingen, er opeens een zekere Wim reageerde met de opmerking dat mijn vraagprijs te hoog was en die hem wel voor een paar honderd euro minder wou overnemen.

something something pot & kettle?

Maar niet om de fiets weer door te verkopen  thumb 

Dus deze begrijp ik niet  Huh 


Ik vind dat iedere koper zelf mag bepalen hoeveel geld hij wil geven voor een fiets èn iedere verkoper mag de prijs vragen die hij zelf wil. Uit ervaring weet ik echter ook dat de vraagprijs zelden ook de verkoopprijs zal zijn. Onderbieden vind ik dus heel legitiem.
Wil je dat 'gezeur' met Nederlanders niet, dan moet je gewoon je fiets in Duitsland verkopen. Zij betalen blijkbaar vaker gewoon de vraagprijs.Ik heb nu hetzelfde met mijn CruzBike. Gekocht, omdat ik de aandrijving echt heel cool vind. Toch fiets ik er veel te weinig mee. Dus te koop staan, maar niemand wil het geld geven dat ik vraag. Prima, zo werkt de markt. 
Dus of ik moet zakken met de prijs of ik moet niet zeuren en de fiets gewoon zelf houden en er meer mee gaan fietsen. 

Dat laatste is ook mijn plan voor deze zomer of ik ga toch een keer zakken met de prijs  Big Grin Oh ja, Gerard wil €750,- geven voor de CruzBike en de vraagprijs was toen €1500,-
Als dit zonder zielige, rare of leugenachtige verhalen gebeurt, dan heb ik hier geen enkele moeite mee.
Ook hij mag uiteraard onderbieden.
Wim -de roetsende

Thys 209 Rowingbike  -  Milan SL MK7  -  M5 CHR  -  M-SUB  -  VNR BT Freewheeler

}
Bedankt door: blokdoorn , 365cycle
#34
(24-Jan-2024, 01:48 PM)ZoefZoef schreef: Ik geloof niet dat ie meerdere accounts heeft om de boel te flessen. Dat doet ie sowieso niet; dat wat ie verkoopt levert ie gewoon en soms voor hele nette prijzen.  Alleen geldt wel: als ie tenminste wil verkopen, en dat is -vooral bij bepaalde fietsen- altijd maar weer de vraag.

Voor mij is dat wel een teken dat hij de boel probeert te flessen, maar misschien hanteer ik een bredere betekenis van flessen. 

Het is namelijk een manier om te verhullen dat je eigenlijk semi-professioneel handelaar bent, en daarmee een oneerlijke handelspraktijk. Meerdere account faciliteerd het schrijven van onware verhaaltjes zoals "ik verkoop hem omdat ik er te weinig op rij", "altijd van mijn oude oma geweest". Als je slechts 1 advertentie op je naam hebt staan klinken die verhaaltjes mogelijk legitiemer dan als je 5 ligfietsen te koop hebt staan.

2020 Challenge Chamsin 26" met Rohloff
2014 AZOR Texel
2012 Brompton
}
Bedankt door: Willeke_IGKT , 365cycle
#35
Hij heeft me jaren geleden mijn huidige Roets verkocht in prima staat en voor een nette prijs, en hem ook nog zonder extra kosten vrij dichtbij afgeleverd.

Wat mij betreft niks te klagen.

Daarna heb ik nog wel eens een mail gehad dat hij hem terug wilde kopen, maar die gaat alleen maar weg als ik het niet meer zou kunnen. Daar bleef het dan ook bij.
Fietser en knutselaar en eventjes niet in vorm. Roets, FlevoRacer en diverse (carbon) zelfbouwers voor 1 of 2 personen
}
Bedankt door: Willeke_IGKT
#36
(26-Feb-2024, 08:57 PM)Merijn schreef: Hij heeft me jaren geleden mijn huidige Roets verkocht in prima staat en voor een nette prijs, en hem ook nog zonder extra kosten vrij dichtbij afgeleverd.

Wat mij betreft niks te klagen.

Daarna heb ik nog wel eens een mail gehad dat hij hem terug wilde kopen, maar die gaat alleen maar weg als ik het niet meer zou kunnen. Daar bleef het dan ook bij.

Klopt, hij heeft vaak hele mooie ligfietsen te koop voor een keurige prijs.

Ik ken echter sowieso 3 mensen die een fiets aan hem hebben verkocht en die zijn alledrie gevallen voor zijn zielige verhaal. 
Hij probeert op die manier een fiets zo goedkoop mogelijk te kopen en daarna wordt die fiets met een mooie winst verkocht.


Als het zonder die zielige verhalen zou zijn, dan zou ik het gewoon een prima handelaar vinden.

Wat ZoefZoef zegt klopt ook. Hij heeft allemaal verschillende accounts op ligfiets.net en op Marktplaats.

Zodra men van ligfiets.net weet dat het een advertentie van Gerard is, dan wordt die advertentie verwijderd.
Wim -de roetsende

Thys 209 Rowingbike  -  Milan SL MK7  -  M5 CHR  -  M-SUB  -  VNR BT Freewheeler

}
Bedankt door: Willeke_IGKT , 365cycle
#37
(26-Feb-2024, 08:57 PM)Merijn schreef: Hij heeft me jaren geleden mijn huidige Roets verkocht in prima staat en voor een nette prijs, en hem ook nog zonder extra kosten vrij dichtbij afgeleverd.

Wat mij betreft niks te klagen.

Daarna heb ik nog wel eens een mail gehad dat hij hem terug wilde kopen, maar die gaat alleen maar weg als ik het niet meer zou kunnen. Daar bleef het dan ook bij.

Wat een mazzel dat ie jou wel een roets heeft verkocht Big Grin   Zn huidige roets heeft ie ook al tig keer verkocht, om vervolgens een tijdje later alsnog weer voor een paar uurtjes deze online te zetten, waarna ie wederom verkocht is of besluit 'm niet meer te verkopen.


Ik vraag me oprecht af wat er met 'm aan de hand is. Of ie wel helemaal lekker in zn bolletje is, zeg maar. De leugens vliegen je om de oren en kennelijk gelooft ie er zelf ook nog in ofzo.
}
Bedankt door:
#38
(26-Feb-2024, 11:12 PM)ZoefZoef schreef: Ik vraag me oprecht af wat er met 'm aan de hand is. Of ie wel helemaal lekker in zn bolletje is, zeg maar.
Is je goed recht, maar besef je wel dat dit net zo relevant is als te weten komen wat er geestelijk mis is met jou of mij.
Met andere woorden: Gaat ons geen hol aan. My 2 cents: als iemand meer weet, laten we dat dan zeker niet op het forum gaan bespreken.
In words of others,
Wisdom blooms, forums unite,
Quoted love takes flight.
}
Bedankt door: martinR , GertBr , Willeke_IGKT
#39
(26-Feb-2024, 11:55 PM)365cycle schreef:
(26-Feb-2024, 11:12 PM)ZoefZoef schreef: Ik vraag me oprecht af wat er met 'm aan de hand is. Of ie wel helemaal lekker in zn bolletje is, zeg maar.
Is je goed recht, maar besef je wel dat dit net zo relevant is als te weten komen wat er geestelijk mis is met jou of mij.
Met andere woorden: Gaat ons geen hol aan. My 2 cents: als iemand meer weet, laten we dat dan zeker niet op het forum gaan bespreken.
Eigenlijk wordt er in het hele draadje al teveel besproken over 'm. In zoverre ben ik het dus met je eens Smile
}
Bedankt door: 365cycle , Willeke_IGKT
#40
Zolang het over foute handelspraktijken gaat vind ik wel dat het hier thuis hoort Smile
In words of others,
Wisdom blooms, forums unite,
Quoted love takes flight.
}
#41
Nu ik dit topic hier zie: er heeft ook een Gerard geprobeerd om mijn DF te kopen aan een veel te laag bedrag. Hij drong nogal aan.... maar zo werkt dat bij mij niet!
}
Bedankt door: Willeke_IGKT
#42
Ik heb vorig jaar een fiets van Gerard van Texel gekocht, en dat ging helemaal prima: nette prijs, vlot en net mailcontact, en zonder problemen opgehaald in Den Helder. Ik ben inmiddels ruim 6000km verder met deze fiets, dus kan wel zeggen dat het geen miskoop was :-)

Volgens mij is hij gewoon iemand die er lol in heeft om aan ligfietsen te sleutelen en daar de tijd en ruimte voor heeft. Ergens moeten we zelf blij zijn met iemand als hij: we worden al jarenlang amper nieuwe fietsen verkocht, en de voorraad rijdbare tweedehandsjes droogt op. Prima toch dat iemand fietsen technisch in orde brengt?
Als je het niet eens bent met een prijsvoorstel zeg je toch gewoon nee? Rijk zal hij er niet van worden
}
Bedankt door:
#43
(28-Feb-2024, 10:45 AM)Victor schreef: Ik heb vorig jaar een fiets van Gerard van Texel gekocht, en dat ging helemaal prima: nette prijs, vlot en net mailcontact, en zonder problemen opgehaald in Den Helder. Ik ben inmiddels ruim 6000km verder met deze fiets, dus kan wel zeggen dat het geen miskoop was :-)


Een fiets van hem kopen gaat blijkbaar meestal wel goed. 

Bij mij ging het helaas niet zo goed. Jaren geleden had hij echt een leuke ligfiets te koop staan. Ik had dat merk en dat model nog nooit gezien. 
Ik vraag af de fiets nog in goede staat is. Antwoord: Ja 100%.
Ik vraag of de lak van de fiets nog goed is en of er geen roestvorming is. Antwoord: lak is goed, geen roest. 

Texel/Den Helder ligt hier niet naast de deur, dus vroeg ik of hij nog wat extra foto's wilde sturen. Tja, daarop was dus wel echt roest te zien. Toen ik daarna aangaf dat de koop niet door zou gaan, werd hij echt heel onvriendelijk. Hij zou de fiets brengen en dan moest ik betalen, want ik had de fiets al gekocht volgens hem. De toon werd echt steeds vervelender en zelfs wel een beetje agressief. Toen heb ik hem gemeld bij Marktplaats. Dit verhaal is ondertussen al zo'n 15 jaar geleden. 

Dat aandringen om te kopen/verkopen kan dus best heftige vormen aannemen.

Vanaf dat moment ging/gaat hij op iedere advertentie van mij bieden (zijn er niet veel, maar ook bij een oude koffiemolen bijvoorbeeld).
Soms echt belachelijk laag en soms een echt mooie bieding. Een dag later stuurt hij dan een bericht: Oh nee, toch maar niet.

Echt zo kinderachtig.


Hij wil ook mijn Roeifiets voor heel weinig geld kopen en vindt zijn biedingen heel keurig, terwijl €1750,- voor een 209 belachelijk weinig geld is. Vooral eentje die volledig is vernieuwd en waarvan alles wat draait en beweegt is vervangen en dus nu echt wel het dubbele waard is.
Wim -de roetsende

Thys 209 Rowingbike  -  Milan SL MK7  -  M5 CHR  -  M-SUB  -  VNR BT Freewheeler

}
Bedankt door: Willeke_IGKT
#44
Voor zover ik kan zien zijn de meeste kopers van Gerard (van Texel) tevreden.
Het zijn de inkoop praatjes die de meeste ergernis oproepen.

En het feit dat hij een handelaar is die zich als iemand met een extra fiets in de schuur voordoet.

Ik krijg niet de indruk dat hij fietsen opknapt, alleen dat hij goedkoop wil inkopen en dan voor de normale marktprijs verkopen.
Voornaamste fiets(en): Carbon Strada 220  -  Whike  -  (Flevo bike, Flevo trike, beide alle wielen 20" en knik-kantel besturing, beide te koop maar hoeven niet weg.)
}
Bedankt door: Wim -de roetsende , Rikkie
#45
(28-Feb-2024, 11:09 AM)Willeke_IGKT schreef: Voor zover ik kan zien zijn de meeste kopers van Gerard (van Texel) tevreden.
Het zijn de inkoop praatjes die de meeste ergernis oproepen.

En het feit dat hij een handelaar is die zich als iemand met een extra fiets in de schuur voordoet.

Ik krijg niet de indruk dat hij fietsen opknapt, alleen dat hij goedkoop wil inkopen en dan voor de normale marktprijs verkopen.

Mooi samengevat.
Wim -de roetsende

Thys 209 Rowingbike  -  Milan SL MK7  -  M5 CHR  -  M-SUB  -  VNR BT Freewheeler

}
Bedankt door: Willeke_IGKT
#46
(28-Feb-2024, 11:09 AM)Willeke_IGKT schreef: Voor zover ik kan zien zijn de meeste kopers van Gerard (van Texel) tevreden.
Als je een fiets van 'm kan kopen, dan is er weinig reden om niet tevreden te zijn. Prijzen zijn vaak netjes, niet overdreven duur ofzo.

Maar, wel met de nadruk op als, want die fiets is al tig keer aangeboden, tig keer verkocht en over 2 maanden staat ie ongetwijfeld weer op marktplaats om te reageren met een 'ik verkoop 'm toch niet' of 'is verkocht en wordt morgen opgehaald'. Zie de eerdere posts van me.
Citaat:Het zijn de inkoop praatjes die de meeste ergernis oproepen.
Niet alleen de inkooppraatjes, ook de verkooppraatjes schort nog weleens wat.

Citaat:En het feit dat hij een handelaar is die zich als iemand met een extra fiets in de schuur voordoet.
Hier zie ik het probleem niet zo van. Als hij de fiets heeft die jij wil hebben en je komt een prijs overeen dan is het naar mijn idee niet relevant of het een handelaar is of niet.  Wat wel belangrijk is, is dat je tevreden bent met wat ie (ver)koopt en de prijs.

Citaat:Ik krijg niet de indruk dat hij fietsen opknapt, alleen dat hij goedkoop wil inkopen en dan voor de normale marktprijs verkopen.

Het zal een combinatie zijn.  Sleutelen aan fietsen is iets wat ie zeker wel doet. 
Qua verkopen vraagt ie echt niet altijd de hoofdprijs. Je kunt gewoon leuke deals met 'm sluiten.
}
Bedankt door: Willeke_IGKT
#47
Hij leest hier ook mee.

Ik kreeg net een melding via Marktplaats.
Wim -de roetsende

Thys 209 Rowingbike  -  Milan SL MK7  -  M5 CHR  -  M-SUB  -  VNR BT Freewheeler

}
Bedankt door:
#48
(28-Feb-2024, 01:10 PM)Wim -de roetsende schreef: Hij leest hier ook mee.

Ik kreeg net een melding via Marktplaats.

Een melding van marktplaats waarover? Dat ie hier meeleest zal me niets verbazen. Dat doe in zelf namelijk ook Big Grin
}
Bedankt door:
#49
Dan weet hij hoe we over hem denken en dat een deel van zijn manier van handelen niet op prijs gesteld wordt.

Reageren via marktplaats is daar een van.
Voornaamste fiets(en): Carbon Strada 220  -  Whike  -  (Flevo bike, Flevo trike, beide alle wielen 20" en knik-kantel besturing, beide te koop maar hoeven niet weg.)
}
Bedankt door: Wim -de roetsende , 365cycle
#50
(28-Feb-2024, 01:44 PM)ZoefZoef schreef: Een melding van marktplaats waarover? Dat ie hier meeleest zal me niets verbazen. Dat doe in zelf namelijk ook Big Grin

Een bericht van Gerard over dat ik er maar druk mee ben met al die berichten op dit forum.

Ik heb het bericht verwijderd, maar er stond ook nog NIVEA bij. Niet Invullen Voor Een Ander.


Ik schrijf echter alleen maar op wat ik heb meegemaakt of wat anderen mij verteld hebben.
Wim -de roetsende

Thys 209 Rowingbike  -  Milan SL MK7  -  M5 CHR  -  M-SUB  -  VNR BT Freewheeler

}
Bedankt door: ZoefZoef , Willeke_IGKT , gideon
#51
Laten we nou vooral niet met mensen die hier helemaal geen account hebben gaan communiceren, haha Big Grin
In words of others,
Wisdom blooms, forums unite,
Quoted love takes flight.
}
Bedankt door: Wim -de roetsende
#52
Nou Gerard, je kunt je weer uitleven. Lambedina vraagt een Thys209 op ligfiets.net. Ze wil er max 3250 voor uitgeven.

De fictieve Duitsers die je fiets al meerdere keren hebben gekocht en opgehaald hebben zijn allemaal een leugentje dus je kunt m haar gerust aanbieden!. En daarna natuurlijk weer te zeggen 'ik verkoop 'm toch maar niet meer' of plots je prijs te verhogen naar 4000 euro ofzo.
Hihaho! Succes Gerard, je kunt je weer uitleven met je roets Big Grin
}
Bedankt door:


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 2 gast(en)
Welkom
Je moet jezelf aanmelden voor je een bericht kunt plaatsen.

Gebruikersnaam:


Wachtwoord:

Nieuwe berichten
ModyPlast sleurhut
Eigenlijk zouden we ...Fietsbennie — 07:28 AM
Heb je echt meer overzicht op een hoge ...
Ik heb een Raptobike...gideon — 05:55 AM
ModyPlast sleurhut
Het meten van de tre...Merijn — 11:04 PM
ModyPlast sleurhut
Ik zag vanmiddag twe...Lopopodium — 10:14 PM
Medeliggers onderweg
De eerste keer ooit ...Martin van Mourik — 10:14 PM
Fietsen van Wim
We moeten nog in de ...blokdoorn — 09:54 PM
Fietsen van Wim
Ik heb nu een toptas...Bob Hagendijk — 09:24 PM
Fietsen van Wim
De grote, anders p...Wim -de roetsende — 08:02 PM
Vandaag ben ik niet blij omdat.....
@Hardloper: Ik vind...Wim -de roetsende — 07:54 PM
Heb je echt meer overzicht op een hoge ...
Dag medefietsers, ...hhout2003 — 07:42 PM
Vandaag ben ik niet blij omdat.....
..het gelukt is he...Hardloper — 07:29 PM
[split] Velomobiel kleuren ... Van vand...
Gele lak vervaagt ...ZoefZoef — 07:20 PM
[split] Velomobiel kleuren ... Van vand...
Dit is trouwens ook ...Hardloper — 07:01 PM
[split] Velomobiel kleuren ... Van vand...
Gele lak vervaagt he...365cycle — 06:57 PM
[split] Velomobiel kleuren ... Van vand...
Ja die denk ik. ...Hardloper — 06:25 PM
[split] Vandaag ben ik blij omdat.....V...
Het maakt helemaal...Niels van der Wal — 05:48 PM
Fietsen van Wim
De grote, anders pas...blokdoorn — 05:15 PM