Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Laptop meenemen op open ligger
#1
Hallo,

Ik ga graag op mijn m-racer naar m'n werk toe maar ik moet soms de laptop meenemen. Het is een joekel van een apparaat en hij past zeker niet in mijn radical design banaantassen.
Heeft iemand een oplossing?
Antwoord }
Bedankt door:
#2
Het meest "eenvoudige" zou zijn als je een afneembare bagagedrager op de stoel zou kunnen maken. Dan kun je ook veel kanten op qua bagage.
Antwoord }
Bedankt door:
#3
Al naar gelang je zithouding zou een relatief hoog hangende schoudertas met verstelbare band misschien werken. Over de andere schouder hangend dan. Dus tas als rechts, dan schouderband over linkerschouder en visa versa.
Antwoord }
Bedankt door:
#4
Ik dacht aan de rugtas-toptas Backbone van Radical.


Groet,


Marco -zelfs in Gasselternijveen geweest om te passen- Roepers
Antwoord }
Bedankt door:
#5
Past ie ook niet in zo'n carbon tailbag van M5?

Zo niet: Ik heb ooit deze tas gekocht voor mijn laptop, die ik ook gebruik wanneer ik m'n laptop en scherm meeneem (dun, dus past goed in de Milan en is behoorlijk goed waterdicht, nog geen vocht erin gehad).
Toen ik nog voornemens was om ook af en toe met de M-Racer naar kantoor te gaan was ik eigenlijk van plan om van glasvezel of carbon een soort harde hoes te maken waar deze tas precies rechtop in past. Het idee was dan om die naast het achterwiel (linkerzijde) aan de bagagedrager te bevestigen (dus ipv een banaantas). Misschien is dat een idee?
Antwoord }
Bedankt door:
#6
Ooit had ik een lowracer waar de eigenaae zelf een metalen plaat aan de zijkant had gemaakt waar een laptoptas op leunde naast het wiel.
Antwoord }
Bedankt door: 365cycle
#7
(14-Mar-2022, 05:31 PM)ZoefZoef schreef: Ooit had ik een lowracer waar de eigenaae zelf een metalen plaat aan de zijkant had gemaakt waar een laptoptas op leunde naast het wiel.
Ik hoop dat je de vorige eigenaar bedoelt Big Grin
Antwoord }
Bedankt door:
#8
Interessante vraag. Helaas wel vooral omdat hij ook al een tijdje in mijn hoofd speelt en ik de oplossing niet echt heb. Zou je op een M-racer een gewone bagagedrager kunnen monteren? Hij is immers ongeveerd. Dan zouden opeens veel oplossingen uit de rechtop-wereld in beeld komen.

In de kleinere M5 carbon tailbag past geen 15" laptop, de grotere lijken me ineens ook wel erg groot.
Antwoord }
Bedankt door:
#9
Ik kon op de open liggers aanhaak tassen meenemen. Ofwel op een bagage drager (die op de traditionele manier achter het zitje zit, ofwel aan een stang die de linker en rechter kant van de stoel verbind (gaas rugleuning,) daarmee zit de tas onder de rugleuning (in dat geval tussen de wielen, maar je zou het ook hoger kunnen houden als de zo'n stang hoog op de leuning kan plaatsen.)

Er zijn best wel veel modellen aanhaak fietstas geschikt voor een laptop.
Het hangt er vooral vanaf of je een bagagedrager kwijt kan.
Voornaamste fiets(en): Carbon Strada 220  -  Whike  -  (Flevo bike, Flevo trike, beide alle wielen 20" en knik-kantel besturing, beide te koop maar hoeven niet weg.)
Antwoord }
Bedankt door:
#10
Een aanhangertje is ook nog een idee, afhankelijk van de afstand afstand en frequentie
Antwoord }
Bedankt door:
#11
Ik bracht de MacBook van mijn vrouw fietsend naar de reparateur. Kapot moederbord. Dat had niets met het fietsen te maken, maar de reparateur zei wel: “nooit meer doen!”. Ik vertelde hem mijn werkzame leven dagelijks grotendeels gestart en geëindigd te zijn met fietsen met een laptop. Hij vertelde dat de huidige generatie zo klein en plat is dat de onderdelen daardoor kwetsbaarder worden en dan vooral de ventilatoren.
Flevobike en trike - Nazca Pioneer - Strada 58 - Quest 846 - Challenge Alize - Bülk 182 - Nazca Fiero - Brompton - Koga LightSpeed - bakfiets (voor de kleinkinderen) 
Antwoord }
Bedankt door:
#12
(14-Mar-2022, 10:26 PM)GertBr schreef: Ik bracht de MacBook van mijn vrouw fietsend naar de reparateur. Kapot moederbord. Dat had niets met het fietsen te maken, maar de reparateur zei wel: “nooit meer doen!”. Ik vertelde hem mijn werkzame leven dagelijks grotendeels gestart en geëindigd te zijn met fietsen met een laptop. Hij vertelde dat de huidige generatie zo klein en plat is dat de onderdelen daardoor kwetsbaarder worden en dan vooral de ventilatoren.
Ik geloof eigenlijk niet dat dat meer dan een broodje aap verhaal is... en als er iets niet kostbaar is om te vervangen, dan is het wel een ventilator. De gevoeligste onderdelen van een PC waren altijd het moederbord/de CPU, als gevolg van het zware koelblok dat daarop hangt (kan los raken/afbreken bij harde stoten), en de harddisk. Laptops hebben dat koelblok niet, maar hebben meestal een koperen "richel" die op allerlei plaatsen door de laptop loopt en vaak geforceerd gekoeld wordt door een ventilator óf over een groot oppervlak in contact staat met een metalen deel van de behuizing. Als je je tóch druk maakt om de ventilatoren, dan zou je zo'n passief gekoelde laptop kunnen kopen (niet daadwerkelijk als laptop gebruiken als je nog kinderen wil als man, want het gaat lekker broeien in je kruisstreek en teelballen hebben het niet graag heel warm).
Over de harddisk hoef je je eigenlijk niet meer druk te maken want de meeste laptops hebben een SSD. Zelfs de mobile (1,8 inch en 2,5 inch) harddisks van 10 jaar geleden hadden al een mechanisme om bliksemsnel de koppen te parkeren wanneer er valversnelling gedetecteerd werd, waarmee de schokbestendigheid in no-time omhoog ging van 1-2G naar 80G of meer.
Ter vergelijking: Als je als mens 80G te verwerken krijgt is de kans ongeveer 50% dat je het overleeft. Met acceleratie is moeilijk voor te stellen hoeveel dat is, maar -80G gaat wel vrij makkelijk. Stel je even voor dat je 50 km/h fietst op een fiets met een heel stevig frame, en je komt tot stilstand tegen een muur. Als je bij die klap binnen iets van 10 tot 20 centimeter tot volledige stilstand komt, heb je ongeveer het maximum dat een harddisk moet kunnen verwerken (mits deugdelijk ondersteund door een laptop in een tas etc.).

De hele laptop is tegenwoordig zwaar genoeg om eerder stuk te gaan, maar ik denk echt dat wij mensen minder kunnen hebben.
Antwoord }
Bedankt door: Roepers
#13
Een simpel ventilatortje van 10 gram oid moet ook gewoon tegen fietshobbels kunnen hoor. Flink gaan hobbelen terwijl de laptop - en dus de ventilator - drááit is een ander verhaal.
Antwoord }
Bedankt door:
#14
Een laptop moet sowieso meer kunnen verduren dan een PC. Die dingen zijn ontworpen om meegenomen te worden.
Ik zou wel zorgen dat 'ie niet los rondstuitert, maar als een laptop niet tegen vervoer op de fiets kan is het geen goede laptop.
Antwoord }
Bedankt door:
#15
Onze dochters zaten op een middelbare school waar de eerste drie jaar alles via de laptop.
De mekboekjes (van school) hobbelden elke dag 17 km heen en 17 km terug.
Ondanks de busritten in de winter toch nog zo'n 12.500 km hobbelen per laptop in drie jaar.
Laptop in sleeve, in laptop rugzak en dan in de fietstas.
Tot mijn verbazing slechts één mankementje; rumoerige ventilator.
Deze werd door IT-support op school in een tussenuurtje vervangen.
Even an absolute beginner has to start somewhere.

Antwoord }
Bedankt door:
#16
Ik was er al een beetje bang voor, een bagagedrager is de enige echte optie. Ik heb daar helaas slechte ervaringen mee op mijn vorige ligfiets, een raptobike. Het kan wel, maar het voelt niet stabiel. Je mist op de ligfiets gewoon dat voorste montagepunt wat je op een rechtopfiets wel hebt.
Antwoord }
Bedankt door:
#17
Een bagagedrager is  op mijn beide Sinners 20/26 goed stabiel.

En in deze oude bijdrage op het forum zit er zelfs een kinderzitje op:
(18-Oct-2018, 04:20 PM)Atrike schreef:
Ik vond in de archieven nog een paar foto's van de ligfiets die ik tot een paar jaar geleden had. Deze fiets is door mijn schoonvader gebouwd, die ooit als hobby had om verschillende typen ligfietsen te bouwen. Hij heeft ook roeifietsen en trikes gemaakt. Maar dat was allemaal nog voor het moment dat ik mijn vrouw leerde kennen. Geen idee waar al die fietsen gebleven zijn.

[Afbeelding: Ligfiets-Henk-met-kind-en-aanhanger.jpg]

[Afbeelding: Ligfiets-Henk.jpg]Groet,

 Marco -fietsen met en zonder bagagedrager- Roepers
Antwoord }
Bedankt door:
#18
(15-Mar-2022, 10:34 PM)Jurrien schreef: Ik was er al een beetje bang voor, een bagagedrager is de enige echte optie. Ik heb daar helaas slechte ervaringen mee op mijn vorige ligfiets, een raptobike. Het kan wel, maar het voelt niet stabiel. Je mist op de ligfiets gewoon dat voorste montagepunt wat je op een rechtopfiets wel hebt.

Ik heb op mijn Baron een dubbele tas achter, daar past mijn laptop, toetsenbord, trackball, en extra kleren in. OK, het is een 13" laptop, en een TKL toetsenbord, maar toch Smile

Op de Rapto midracer die ik heb gehad zat ook een bagagedrager, en daar zou ik niet zoveel aanhangen, maar een laptop was geen probleem
Antwoord }
Bedankt door:
#19
Je kan ook je laptop op het werk laten liggen..

Een tas op je buik kan misschien ook?
Antwoord }
Bedankt door:
#20
(16-Mar-2022, 09:24 AM)de Boer schreef: Je kan ook je laptop op het werk laten liggen..

Een tas op je buik kan misschien ook?

Dan heb ik een probleem, want mijn ontwikkelomgeving staat op mijn laptop, en ik werk ook thuis Tongue
Antwoord }
Bedankt door:
#21
Ik neem mijn laptop (plus kantoorkleding + lunch) mee in deze tas: https://www.fietstas.com/klickfix-rugtas...t-24l.html
Deze klikt vast op een klickfix houder aan mijn zadelpen (woon-werk doe ik op een racefiets). Het is niet ideaal want het zwaartepunt is nogal hoog en mijn laptop is vrij zwaar (bijna 2kg) maar het werkt wel.
Ik heb al eens zitten kijken of ik zo'n klickfix adapter op mijn ligfiets (m5 shock proof zonder bagagedrager) kan monteren, en ik denk dat het met wat gepruts wel moet lukken om hem aan de zitting vast te maken (met extra verstevigingen van de zitting). Maar ik ben er (nog) niet aan begonnen.
Antwoord }
Bedankt door: 365cycle
#22
(16-Mar-2022, 12:26 PM)Frutsel schreef: Dan heb ik een probleem, want mijn ontwikkelomgeving staat op mijn laptop, en ik werk ook thuis Tongue
VPN incl. DNS en RDP Wink
Antwoord }
Bedankt door:
#23
(16-Mar-2022, 06:10 PM)365cycle schreef:
(16-Mar-2022, 12:26 PM)Frutsel schreef: Dan heb ik een probleem, want mijn ontwikkelomgeving staat op mijn laptop, en ik werk ook thuis Tongue
VPN incl. DNS en RDP Wink

Als mijn laptop op kantoor zou blijven ligt 'ie in een kluisje. Daar is de wifi erg slecht ben ik bang. Tongue 

RDP? ssh tunnel is goed genoeg. De hele desktop oversturen is zonde van de bandbreedte als je losse applicaties kan tunnelen
Antwoord }
Bedankt door: berth9999
#24
(17-Mar-2022, 10:50 AM)Frutsel schreef: Als mijn laptop op kantoor zou blijven ligt 'ie in een kluisje. Daar is de wifi erg slecht ben ik bang. Tongue 
Ligfietsers denken in oplossingen  Tongue 
[Afbeelding: utp.jpg]

(17-Mar-2022, 10:50 AM)Frutsel schreef: RDP? ssh tunnel is goed genoeg. De hele desktop oversturen is zonde van de bandbreedte als je losse applicaties kan tunnelen
Bandbreedtegebruik van RDP valt heel erg mee tegenwoordig, protocol is behoorlijk verbeterd. Zeker als ik MSSQL studio moet gebruiken is RDP efficiënter. Maar volgens mij gaan we een beetje offtopic  Shy
Antwoord }
Bedankt door:
#25
Op een M racer kan zeker een achterdrager. Er zitten standaard van die oogjes in de achterpadjes. Past zo een m5 schroefje in. De bovenste bevestiging kun je zelf maken van een stuk 30x3mm aluminium strip. Dat kun je met de hand over iets mooi in een gebogen vorm buigen. En dan achter in het stoeltje vastmaken met een platkop boutje.

Het scheelt nogal voor de laptop denk ik als deze in een beschermende hoes zit, met wat dempend schuim e.d. Verder scheelt het erg veel als een tas niet al te veel kan hobbelen aan je fiets. In de Bikepacking wereld wordt veel gebruik gemaakt van flexibele rubber riemen om de boel vast te houden aan de drager.

Bij mij gaat de kleine Surface laptop ( a4 ongeveer) gewoon mee in de Vm, in een heel klein zeer simpel 10 liter ongevoerd Decathlon rugzakje. Gaat tot nu toe gewoon goed.
Antwoord }
Bedankt door: 365cycle , Willeke_IGKT , Bacchus
#26
Het plan is dat ik zometeen een full size PC kast meeneem naar huis - in de VM  Big Grin

wish me luck!
Antwoord }
Bedankt door: berth9999 , 365cycle


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)
Welkom
Je moet jezelf aanmelden voor je een bericht kunt plaatsen.

Gebruikersnaam:


Wachtwoord:

Nieuwe berichten
Komen jullie wel Velomobiel-haat tegen?
Thanks PieterTraptHardloper — 09:43 PM
Komen jullie wel Velomobiel-haat tegen?
Mooie foto, hardlope...PieterTrapt — 09:37 PM
Oostwaarts
Leuk om je tocht zo ...Willeke_IGKT — 09:26 PM
Medeliggers onderweg
Vanmorgen was ik ook...JanBurp — 09:00 PM
Komen jullie wel Velomobiel-haat tegen?
ik kreeg juist laa...Hardloper — 08:57 PM
Mogelijk tochtje naar Center Parcs "De ...
Toevallige weet ik p...Hardloper — 08:41 PM
Oostwaarts
Wij zijn net terug v...Geboelders — 08:40 PM
Komen jullie wel Velomobiel-haat tegen?
ik kreeg juist laats...PieterTrapt — 08:40 PM
Vandaag ben ik blij omdat.....
... ik niet gecrasht...bucovaina — 08:37 PM
Mogelijk tochtje naar Center Parcs "De H...
Begin september gaan...bucovaina — 07:45 PM
Vandaag ben ik blij omdat.....
...ik in het dalletj...datakneder — 06:17 PM
Komen jullie wel Velomobiel-haat tegen?
Voetganger: &q...Niels van der Wal — 06:05 PM
Medeliggers onderweg
Rond het middaguur r...datakneder — 06:00 PM
Komen jullie wel Velomobiel-haat tegen?
ik kreeg juist laats...Veloquest — 05:59 PM
Komen jullie wel Velomobiel-haat tegen?
Ook die helm, nonse...kuŝbiciklo — 04:10 PM
Quest xs nr 13
Maar over welke Mang...Hardloper — 03:59 PM
Quest "opbokken"
Moet het ingeslagen ...=oNNo= — 03:52 PM