Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ligfietsers +1
#1
Hoi,

Gisterochtend heb ik kennis mogen maken met een ligfiets via een mevrouw die haar Sinner Demon wilde verkopen. Ik was direct verkocht en de mevrouw haar ligfiets ook!

Maar het verhaal gaat nog iets meer terug. Een aantal jaren geleden ben ik door een vriend in aanraking gekomen met het wielrennen en heb een prachtige klassieke batavus professional gerestaureerd en deze hangt (voor nu) nog in de schuur en gaat binnenkort in de verkoop.

Dezelfde vriend heeft al een aantal jaren veel rugklachten en ik had het idee om een keer met hem een ligfiets te huren. Tijdje gespeurd naar de mogelijkheden maar kon niets vinden. Dit had ik later met hem besproken en na een tijd ik kreeg bericht van hem dat hij een ligfiets had aangeschaft.

Dus ik nog nieuwsgieriger en met de aanschaf van de electrische fiets van de vriendin was ik het fietsen op een tank als de Sparta Papazone (handig met kleine kinderen) wel zat. Een elektrische fiets stond op mijn verlanglijst maar doordat die vriend is gaan ligfietsen ben ik van dat idee afgestapt en kreeg telkens meer interesse in ligfietsen.

Tot op heden ben ik nog niet toegekomen om de ligfiets van die vriend te proberen maar heb gisteren deze overgekocht en ben er heel enthousiast!

[Afbeelding: yQ0OSbY.jpeg]

Eigenlijk iets te enthousiast want de zitting van de ligfiets is mij eigenlijk te klein. Het bovenste deel steekt namelijk tussen mijn schouderbladen. Dit kan ik enigszins oplossen door het holle gedeelte op te vullen met schuim. Het liefst zou ik op termijn een grotere zitschaal willen aanschaffen. Of mocht iemand dit lezen en een te grote zitschaal hebben dan ben ik bereid voor een ruil. Ook tips zijn welkom waar te kijken naar zitschalen. Budget is rond de 100,- dus hoef geen high preformance lichtgewicht carbon zitschaal. Ik zie soms ook houten zittingen  op ligfietsen voorbij komen. (vind ik ook mooi)
Antwoord }
#2
Welkom Smile

Ik ben ook begonnen aan een ligfiets om mijn vrouw op een e-bike bij te kunnen houden. Vervolgens is mijn vrouw tot de conclusie gekomen dat een ligfiets beter was voor haar (een trike in haar geval) doordat een gewoon zadel teveel zeer doet om meer dan 5km te kunnen fietsen.

Nu wordt het een kwestie van ruimte maken in de schuur, en wachten totdat er een leuke ligfiets langskomt op Marktplaats 'voor erbij' Big Grin
Want het is niet alleen 'ligfietsers +1' maar ook 'ligfiets +1'
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , Rotorismo
#3
Welkom op het forum. Fijn om er een bijzonder enthousiaste nieuwe medeligger bij te hebben. Leuk dat je je nieuwe aanwinst laat zien.
Veel plezier op het forum, én heel veel fijne kilometers op je Sinner toegewenst.
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , Rotorismo
#4
Aha, nog een Sinner-rijder. Welkom! Ik heb er 3. Een Record 20/26, een Demon 20/26 en een Demon 16/20. De eerste noem ik de regenfiets vanwege de Streamer. De tweede de Maxi en de derde de Mini.

Groet,
Marco
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , Rotorismo
#5
Welkom!
Altijd leuk, een enthousiaste ligger erbij. En een mooi fietsje heb je! Prachtig zo, met die rode accenten. Een echte Demon Big Grin
Antwoord }
Bedankt door: Rotorismo
#6
Welkom op dit forum.

Veel lees- en nog meer schrijfplezier gewenst.


Op zo'n Demon 20/26 heb ik als beginner een paar keer op gereden.
Wim -de roetsende

Thys 209 Rowingbike  -  Milan SL MK7  -  Challenge Fujin SL I  -  CruzBike T50

http://roeifietsen.blogspot.nl/
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , Rotorismo
#7
Wauwie dat is een hele mooie Sinner! Bijna net zo mooi als de mijne Tongue

Heel mooi met die accenten.
Ben zelf van een e-bike naar de ligfiets gegaan en dat is nog steeds genieten, ik kan er zelfs met meer gemak op fietsen.
Misschien eens op ziek naar een ander kussen voor die ligschaal? Kan ook zomaar het verschil maken. Veel plezier!
AkA Jeroen - Sinner Demon 2020. In plaats van de meeste kilometers, meet ik graag de onvolprezen PlezierFactor. 
Antwoord }
Bedankt door: Roepers , Willeke_IGKT , Lig-hen , Rotorismo
#8
Welkom hier, veel plezier met lezen en misschien schrijven. Waar rijd je ergens rond Rotorismo ?
gr. Fietsbennie   site

Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , Roepers , Rotorismo
#9
(24-Jan-2023, 09:31 AM)Fietsbennie schreef: Welkom hier, veel plezier met lezen en misschien schrijven. Waar rijd je ergens rond Rotorismo  ?

Omgeving Drachten (Friesland) Zojuist een kort avondritje gemaakt richting Selmien. Wel spannend in het donker. Verlichting is nog wel een dingetje. De verlichting op het frame is vrij laag en ik ben daardoor niet erg zichtbaar denk ik.. Ik kon achterop mijn fietshelm een achterlichtje kwijt, wel fijn want ik kan lastig op achterop komend verkeer anticiperen.
Ook suuuuuper koude voeten trouwens!
Antwoord }
#10
(24-Jan-2023, 08:36 PM)Rotorismo schreef: Ik kon achterop mijn fietshelm een achterlichtje kwijt, wel fijn want ik kan lastig op achterop komend verkeer anticiperen.

Welkom.
Heb je een spiegel?
Ik merk dat ik mij veel relaxter in het verkeer beweeg als ik een of twee spiegels heb. Vooral achterop komend verkeer in het donker. 
Je hoeft niet om te kijken, het licht in de spiegel verteld heel veel.

Er zijn spiegels voor op de fiets maar ook voor aan de bril of helm.
Voornaamste fiets(en): Quest 34 (3x20")  -  Whike  -  (Flevo bike, Flevo trike, beide alle wielen 20" en knik-kantel besturing, beide te koop maar hoeven niet weg.)
Antwoord }
Bedankt door: Lig-hen , Jan van Ochten , Rotorismo
#11
Die Garmin Vario of Varia is misschien ook nog wel een handige (maar dure) oplossing. Is een vrij vers topic over.
Antwoord }
#12
(25-Jan-2023, 01:43 AM)365cycle schreef: Die Garmin Vario of Varia is misschien ook nog wel een handige (maar dure) oplossing. Is een vrij vers topic over.

Dan nog zou ik een spiegel willen hebben op een ligfiets.
Wim -de roetsende

Thys 209 Rowingbike  -  Milan SL MK7  -  Challenge Fujin SL I  -  CruzBike T50

http://roeifietsen.blogspot.nl/
Antwoord }
#13
Spiegel is wel makkelijk ja. Toch doe ik ook veel op gehoor en 's avonds let ik -als de noodzaak er is- meer op lichtschijnselen van naderend achteropkomend verkeer.
Antwoord }
#14
Ook ik ga voor een spiegel. Of eigenlijk 2. Door al die elektriek wordt een deel van het verkeer steeds sneller, maar ook stiller.
Roelof
Gele Greenspeed gt20
Antwoord }
#15
(25-Jan-2023, 12:23 PM)Roefie schreef: Ook ik ga voor een spiegel. Of eigenlijk 2. Door al die elektriek wordt een deel van het verkeer steeds sneller, maar ook stiller.
En dan heeft een auto nog redelijk wat afrolgeluid. Als Roepers met 60 km/h voorbij komt op de Mini hoor je helemaal niets Big Grin
Antwoord }
#16
Je hoort "Ándale! ¡Ándale! ¡Arriba! ¡Arriba!."
Antwoord }
#17
(25-Jan-2023, 03:13 PM)Roepers schreef: Je hoort "Ándale! ¡Ándale! ¡Arriba! ¡Arriba!."

Ik zat aan "aaaaaaAAAAAAAAAaaaahh!!!" te denken Big Grin
Antwoord }
#18
(25-Jan-2023, 02:27 PM)365cycle schreef:
(25-Jan-2023, 12:23 PM)Roefie schreef: Ook ik ga voor een spiegel. Of eigenlijk 2. Door al die elektriek wordt een deel van het verkeer steeds sneller, maar ook stiller.
En dan heeft een auto nog redelijk wat afrolgeluid. Als Roepers met 60 km/h voorbij komt op de Mini hoor je helemaal niets Big Grin
Mijn snelheid ligt niet zo heel hoog, maar ik zie toch graag achterop komende electrisch racende fietsen, e-scooters, maar ook gewone racefietsen en al die snelle vm-en aankomen. Die maken amper geluid. Ook Roepers rijd mij fluitend voorbij, weliswaar niet met 60 km/u.
Roelof
Gele Greenspeed gt20
Antwoord }
#19
(25-Jan-2023, 04:16 PM)Frutsel schreef:
(25-Jan-2023, 03:13 PM)Roepers schreef: Je hoort "Ándale! ¡Ándale! ¡Arriba! ¡Arriba!."

Ik zat aan "aaaaaaAAAAAAAAAaaaahh!!!" te denken Big Grin

Geen miep-miep?
Antwoord }
#20
(13-Jul-1970, 09:39 PM)Willeke_IGKT schreef: Er zijn spiegels voor op de fiets maar ook voor aan de bril of helm.

Ik heb een tijd met een spiegel om mijn pols gereden, zeg maar zoals een horloge.  Erg fijn en na een tijdje wordt je er handig mee. Ook nooit last van verblinden door achterliggend verkeer.
Jan van Ochten 

Quest 147 (3×20") , Sinner Mango+, Flevo-Racer 28" 
Antwoord }
#21
[Afbeelding: hIGDD4r.png]

Spiegel zit er op, maar omdat ik nog niet heel handig ben met op en afstappen stoot ik er vaak tegenaan en moet ik m weer goed zetten, wat ik nog wel eens vergeet. Ook het kijken in de spiegel is soms lastig vanwege lage positie en evenwicht. Ik durf nu wel over mijn schouder achterom te kijken.

Onderstuur is echt oefenen en wennen.
Schakelen met gripshift en dikke wanten in een bocht was ook geen goed idee. Dus zo nu en dan zit er een slingertje in de rit.

Maar het weerhoud me niet om lekker te blijven ligfietsen. Vanaf afgelopen zondag dagelijks gebruikt voor woon-werkverkeer. Het lijkt me tof om er echt handig mee te worden. Dus gaan gewoon lekker verder!
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , Lig-hen
#22
Het duurt even voordat je er volledig comfortabel op voelt. Voor mij was dat wel even 200 kilometer wennen, kan ik me herinneren.
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , Hoekie , Rotorismo
#23
Ik vind een rechtopstaand onderstuur fijner rijden dan wat jij hebt, maar het is inderdaad verder een kwestie van wennen/oefenen.
Achterom kijken zorgt er voor dat ik ga slingeren, dus ik houd het op spiegels (spiegel aan mijn bril voor mijn M5, verder spiegels aan het stuur.
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , Hoekie , Rotorismo
#24
Een rechtopstaand onderstuur zorgt voor beperking van de stuuruitslag, dat heb je met deze sturen van Sinner niet. De Mini (Demon 16/20) is zelfs super wendbaar, maar toen mijn zus er op ging fietsen (ze fietste er zo op weg) maakte ze toch een hele wijde bocht. Gewenning kost gewoon tijd. Het heeft zelfs behoorlijk lang geduurd voordat ik stopte met trekken aan het stuur. Het is helemaal nergens goed voor dat trekken. Het duidt erop dat je toch niet helemaal ontspannen op je fiets zit.

Wat wel na 27 jaar ligfietsen gebleven is, is de heerlijke sensatie van het gereden worden. Het wordt zelfs beter omdat ik mij ben gaan ontspannen op de ligfiets. Het stuurtje lichtjes vast, de armen hangen ontspannen naast het lichaam en heerlijk relaxed trappen. Echt fantastisch. Ook de slalompoortjes in fietspaden zijn geen probleem. Ook niet met de Maxi (Demon 20/26, zie mijn avatar)

Groet,

Marco
Antwoord }
Bedankt door: Hoekie , Willeke_IGKT , Rotorismo
#25
Zo'n cat eye spiegel had ik ook tot dat ik er mee viel en hij afbrak, echt jammer. Nu heb ik een gewone fietsspiegel gemonteerd maar ik moet hem altijd voor het wegfietsen even afstellen. Ik ben het mijn pre-flghtcheck gaan noemen. Banden vol, goede versnelling, licht aan en spiegel correct? Gaan en het bovenlichaam ontspannen. Na ongeveer twee weken merkte ik dat het steeds gewoner werd en gemakkelijker. Ik krijg het alleen niet voor elkaar om niet te glimlachen onderweg.....
AkA Jeroen - Sinner Demon 2020. In plaats van de meeste kilometers, meet ik graag de onvolprezen PlezierFactor. 
Antwoord }
Bedankt door: Hoekie , Willeke_IGKT , Lig-hen , Rotorismo
#26
(26-Jan-2023, 09:46 AM)vdbeemd schreef: Ik krijg het alleen niet voor elkaar om niet te glimlachen onderweg.....
Te veel naar Barney geluisterd, zeker. Big Grin Maar ik ken het gevoel, zelfs met dramatisch slecht weer is het moeilijk niet te glimlachen op de ligfiets.
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , Roepers , Rotorismo


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 2 gast(en)
Welkom
Je moet jezelf aanmelden voor je een bericht kunt plaatsen.

Gebruikersnaam:


Wachtwoord:

Nieuwe berichten
Banden, banden en nog eens banden
Dank! Vandaag maa...ZoefZoef — 12:09 AM
De Waterlandse Liggers
Vanwege de wind van ...GertBr — 11:24 PM
Banden, banden en nog eens banden
Dank! Vandaag maar ...=oNNo= — 11:04 PM
wat ze zeggen
Keek er van de week ...Willeke_IGKT — 10:47 PM
M5 EBS remhendels gezocht
Ik acht de kans dat ...ZoefZoef — 10:13 PM
M5 EBS remhendels gezocht
Mocht je er later ee...melle z — 08:50 PM
M5 EBS remhendels gezocht
Ik heb een paar van ...ZoefZoef — 08:41 PM
M5 EBS remhendels gezocht
Fietsen kopen voor o...melle z — 08:35 PM
Waar zijn de Kronans gebleven?
En dat heb ik dus ...ZoefZoef — 08:33 PM
M5 EBS remhendels gezocht
Op de Duitse eBay ...ZoefZoef — 08:27 PM
M5 EBS remhendels gezocht
Op de Duitse eBay be...melle z — 07:17 PM
Waar zijn de Kronans gebleven?
En dat heb ik dus no...melle z — 07:16 PM
Waar zijn de Kronans gebleven?
"Omdat fietsen...ZoefZoef — 06:42 PM
Waar zijn de Kronans gebleven?
Ik heb zelf ook tw...Bacchus — 06:34 PM
Waar zijn de Kronans gebleven?
Ik heb zelf ook twee...Lopopodium — 04:47 PM
Waar zijn de Kronans gebleven?
Kronan lijkt nog wel...Bacchus — 04:25 PM
M5 EBS remhendels gezocht
Misschien op de Duit...Fietsbennie — 03:46 PM