Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Enquête: Gastvrijheid door en voor ligfietsers en een eventueel platform
#1
Middels een zeer korte anonieme enquête willen wij peilen of er belangstelling bestaat voor het bieden van gastvrijheid aan ligfietsers. Het kan dan gaan om het vinden van ligfietsmaatje, een rustpunt overdag, logies, een kampeerplek rondom het huis, het ruilen van een huis en/of oppashuizen bij vakanties. En we willen uiteraard graag weten of ligfietsers hiervan gebruik zouden maken. Dit kan resulteren in een eigen platform met alle voordelen vandien. Zie de verdere info in de enquête. Invullen is mogelijk tot en met 7 maart a.s. en het zou mooi zijn als je ook je medeligfietsers erop attendeert. De ligfietsvereniging is zelf niet verantwoordelijk voor de enquête en een eventueel platform maar helpt ons wel het nieuws rond dit initatief te verspreiden, waarvoor dank. Bijvoorbaat hartelijk dank voor het invullen van de enquête! Carla en Wilco (Bij voldoende belangstelling en als er zich een werkgroep heeft geformeerd, zal deze zich nader voorstellen). 

Link naar enquête https://www.survio.com/survey/d/P4C6O1C2M1W5W0D2S
Antwoord }
#2
Ingevuld!
Misschien een leuke vraag om toe te voegen: veilige parkeerplaats voor ligfietsen. Ik heb geen logeerplek, maar woon in een stedelijke omgeving en je kan hier wél veilig parkeren. Vanuit hier een paar dagen de stad in is een optie, ook al je bij een eventueel hotel o.i.d. niet veilig een ligfiets kwijt kan.
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , Fietsbennie , Hoekie
#3
Ook ingevuld.
En ik sluit me aan bij de suggestie van meneer 365, veilig parkeren kan bij mij ook.
Stop making sense
Antwoord }
Bedankt door: 365cycle , Willeke_IGKT , Hoekie
#4
Ook ingevuld! De Ja/Nee-vragen filteren wel een hoop subtiliteit weg.
M5 M-Racer / Challenge Hurricane / Giant Expedition / Giant Defy 1 / MBK Course
Antwoord }
Bedankt door: 365cycle , Willeke_IGKT , Fietsbennie
#5
Geen zin om in te vullen, maar met mn nieuwe woning -wat niet is doorgegaan Sad - heb ik wel gedacht 'leuk huis voor vakantiewoningruil te zijner tijd' of zoiets soortgelijks. Die woning was dan ook perfect: ruim, modern, aardige ligging en..

Mja, huisje ging niet door en nu woon ik weer bij mn pa :/ en dan is de keuze makkelijk: zet die fiets maar veilig bij 365cycle neer want die zit 2km verderop hemelsbreed Big GrinEen koper van een ligfiets van me gebruikte 'vrienden op de fiets' en couchsurfing en was daar enthousiast over.

Fransman die een fiets voor me kwam brengen heeft hier 2 dsgen met de camper gestaan. Is gelukkig rustige woonwijk hier. Zal niet de bedoeling zijn maar kon wel.
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , Hoekie
#6
ZoefZoef, je kunt ook invullen dat je geen gasten kunt hebben maar wel gast wil zijn (verschillende opties.) Je kunt dus gerust de enquêtte invullen.
Ook ik zie het hebben van gasten niet als een optie zolang als ik een volle week werk en in een kleine flat woon.

Wat ik zou kunnen toevoegen is dat ik naast plek voor fietsen neerzetten ook een fiets kan uitlenen, misschien zelf meer dan een, als de persoon min of meer mijn beenlengte heeft.
Voornaamste fiets(en): Carbon Strada 220  -  Whike  -  (Flevo bike, Flevo trike, beide alle wielen 20" en knik-kantel besturing, beide te koop maar hoeven niet weg.)
Antwoord }
Bedankt door: PlantageBohémien , Hoekie , 365cycle
#7
Ik heb hem ook ingevuld. Aangezien ik zelf ook een beroep doe op een gastvrijheid bij forumleden, zijn ze ook welkom bij mij. Slapen wordt lastig vanwege de ruimte. Een maatje ben ik niet specifiek naar op zoek maar een keertje vind ik wel leuk. Top dat jullie zoiets opzetten...
gr. Fietsbennie   site

Antwoord }
Bedankt door: Hoekie , Willeke_IGKT , 365cycle
#8
Wat zijn jullie allemaal sociaal!
Ik fiets zelf het liefst helemaal alleen, en moet er niet aan denken iemand anders in mijn huis te hebben slapen, of mijn fiets uit te lenen. Ga ook liever 's-avonds laat met de trein terug naar huis na een fietstocht dan ergens te moeten logeren. Dus al die "nee"'s in de enquete komen waarschijnlijk van mij...

Maar vooruit, ik heb nog wel een plekje voor een tweede ligfiets in mijn halletje, voor als je je fiets in Den Haag veilig wil kunnen stallen.
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , 365cycle , Hoekie
#9
Hier ook alles nee.
Keuzes worden eenvoudiger naarmate je minder keus hebt  FlevoTrikeJouta Tadpole Blue Line | Quest 377 | Trident Titan
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , 365cycle , Hoekie
#10
En hier weer bijna allemaal 'ja'.

Ik hoef alleen geen woningruil.

Maar dat is vooral omdat ik iemand anders nog geen wandeling zie doen met onze 4 honden  Big Grin
Wim -de roetsende

Thys 209 Rowingbike  -  Milan SL MK7  -  M5 CHR  -  M-SUB  -  VNR BT Freewheeler

Antwoord }
#11
(15-Feb-2023, 04:26 PM)wpompert schreef: Middels een zeer korte anonieme enquête willen wij peilen of er belangstelling bestaat voor het bieden van gastvrijheid aan ligfietsers. Het kan dan gaan om het vinden van ligfietsmaatje, een rustpunt overdag, logies, een kampeerplek rondom het huis, het ruilen van een huis en/of oppashuizen bij vakanties. En we willen uiteraard graag weten of ligfietsers hiervan gebruik zouden maken. Dit kan resulteren in een eigen platform met alle voordelen vandien. Zie de verdere info in de enquête. Invullen is mogelijk tot en met 7 maart a.s. en het zou mooi zijn als je ook je medeligfietsers erop attendeert. De ligfietsvereniging is zelf niet verantwoordelijk voor de enquête en een eventueel platform maar helpt ons wel het nieuws rond dit initatief te verspreiden, waarvoor dank. Bijvoorbaat hartelijk dank voor het invullen van de enquête! Carla en Wilco (Bij voldoende belangstelling en als er zich een werkgroep heeft geformeerd, zal deze zich nader voorstellen). 

Link naar enquête https://www.survio.com/survey/d/P4C6O1C2M1W5W0D2S
 
Een paar keer ja ingevuld, ik werk aan een plan om een paar tenten op te stellen voor rugzak toeristen, en fietsers, daar kunnen ook wel ligfietsers bij.
Op onze grond staat een reusachtige fijnspar, aan de onderkant is de kroon 10 m in doorsnee, daaronder is het vrijwel droog, door zijn vorm wordt het regenwater naar buiten geleidt.
Daaronder wil ik een paar platvormen maken van hout, waarop een tent past, er liggen nog een paar luchtbedden, toilet is er ook , een tuinkeuken waar de bezoeker wat warm kan maken, dat moet voldoende zijn voor een prettig verblijf.
Waarom doe ik dit? nu, er zijn veel mensen die graag willen "Wildkamperen" en liever niet naar een normale camping willen, daar kan ik begrip voor opbrengen, alleen het is hier een nationaal park, daar is wildkamperen verboden, waar ik het mee eens ben.
Dit verbod is er niet voor niets, de nacht is hier voor de fauna, die moet in de nacht niet gestoord worden, overdag zijn grote delen v h park toegankelijk voor  bezoekers, maar de mens moet zich niet overal breed maken.
Om nu deze "wildkampeerders" tegemoet te komen stel ik een paar tenten op, overigens is er over de grens in Beieren ook een mogelijkheid tot een soort van wildkamperen, daar zijn plekken in de buurt van huizen, horeca voorzieningen, waar men simpel overnachten kan, men moet zich alleen bij de gemeente vooraf aanmelden, op die manier kan men een leuke trektocht organiseren, groet uit het Boheemse woud.
Antwoord }
Bedankt door: Hoekie
#12
Hier ook ingevuld. Als er bij had gestaan "hulp bij pech/calamiteiten" had ik daar zeker JA ingevuld. Al is het maar om gereedschap uit te lenen of droog te kunnen sleutelen/bandenplakken.

Bij "thuiscafe" heb ik ook resoluut NEE ingevuld, maar misschien heb ik daar wel een heel ander beeld bij dan de opsteller van het formulier. Een ligfietser die onderweg een kop koffie/thee wilt is zeker welkom als ik thuis ben.
Jan van Ochten 

Quest 147 (3×20") , Sinner Mango+, Flevo-Racer 28" 
Antwoord }
Bedankt door: Hoekie , Willeke_IGKT
#13
(16-Feb-2023, 09:55 AM)Jan van Ochten schreef: Hier ook ingevuld. Als er bij had gestaan "hulp bij pech/calamiteiten" had ik daar zeker JA ingevuld. Al is het maar om gereedschap uit te lenen of droog te kunnen sleutelen/bandenplakken.

Bij "thuiscafe" heb ik ook resoluut NEE ingevuld, maar misschien heb ik daar wel een heel ander beeld bij dan de opsteller van het formulier.  Een ligfietser die onderweg een kop koffie/thee wilt is zeker welkom als ik thuis ben.

Precies wat ik ook dacht.

Naast het idee van een veilige parkeerplaats, mooie suggesties om de enquete mee aan te vuillen.
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT
#14
Heeft iedereen die dat van plan was de enquête ingevuld?

En ja, nee is ook een waardevol antwoord.
Voornaamste fiets(en): Carbon Strada 220  -  Whike  -  (Flevo bike, Flevo trike, beide alle wielen 20" en knik-kantel besturing, beide te koop maar hoeven niet weg.)
Antwoord }
Bedankt door: martinR
#15
(16-Feb-2023, 09:55 AM)Jan van Ochten schreef: Bij "thuiscafe" heb ik ook resoluut NEE ingevuld

Ja, de hele tijd over banden leuteren zie ik ook niet zo zitten, inderdaad.
Keuzes worden eenvoudiger naarmate je minder keus hebt  FlevoTrikeJouta Tadpole Blue Line | Quest 377 | Trident Titan
Antwoord }
#16
(23-Feb-2023, 01:57 PM)Bart Verbeek schreef:
(16-Feb-2023, 09:55 AM)Jan van Ochten schreef: Bij "thuiscafe" heb ik ook resoluut NEE ingevuld

Ja, de hele tijd over banden leuteren zie ik ook niet zo zitten, inderdaad.
Belangrijkste is dat de wind in de band blijft, de rest is bijzaak.
Antwoord }
Bedankt door: Lig-hen
#17
Hoekie denkt aan: 
Wie dot mij wat, wie dot mij wat, wie dot mij wat vandage
'K Hen de banden vol met wind, nee ik heb ja niks te klagen
Antwoord }
#18
Namens Carla en Wilco gepost:

Deelname en uitslag enquête boven verwachting, platform in de maak!

Ligfietsers zeer gastvrij en zoeken elkaar op.

In maart is er op Ligfiets.net een enquête uitgegaan over gastvrijheid onder ligfietsers. Centrale vraag was of ligfietsers bereid zijn om mede liggers onderdak te verlenen of een kop koffie te schenken.
Maar liefst 250 liggers vulden de enquête in. Er kwamen leuke resultaten uit.

De laatste stand van zaken (7 april): 126 personen hopen een fietsmaat te ontmoeten, er komen als iedereen zich t.z.t. daadwerkelijk aanmeldt: 75 ligfietscafés, 64 logeeradressen, 42 kampeerlocaties, 29 ruilhuizen en 39 oppashuizen. En meer dan het dubbele van deze aantallen mensen zeggen daar gebruik van te gaan maken. Uit alle provincies, maar ook uit Zweden, Denemarken, België, Duitsland, Tsjechië en het Verenigd Koninkrijk kwamen aanmeldingen. En dat nog zonder dat de internationale contacten van NVHPV waren geraadpleegd.

Voor ons voldoende redenen om een platform te gaan opzetten (waarschijnlijk in het voorjaar eerst nog tijdelijk) en een internationale naam te kiezen: RecumbentsWelcome.com. Er wordt, op verzoek, toegevoegd de optie om elkaar te helpen bij technische problemen (onderweg). Zodra de website operationeel is, kunt u zich registreren en uw gasthuis aanmelden. Op dit moment zijn wij nog op zoek naar iemand die ons kan helpen bij het programmeren in Wordpress en enkele mensen die ons willen helpen bij het beheer van het platform. Aanmelden kan via onderstaand e-mail adres.

Bedankt voor het zo massaal meedoen en dank ook aan de Ligfietsvereniging en Ligfietsers.nl die ons publicitair ondersteunden.
Blijf de websites bekijken voor de meest actuele stand van zaken!

Met vriendelijke groet,
Carla en Wilco.
contact@recumbentswelcome.com
Voornaamste fiets(en): Carbon Strada 220  -  Whike  -  (Flevo bike, Flevo trike, beide alle wielen 20" en knik-kantel besturing, beide te koop maar hoeven niet weg.)
Antwoord }
Bedankt door: Lig-hen , Hoekie , Thijs OO


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)
Welkom
Je moet jezelf aanmelden voor je een bericht kunt plaatsen.

Gebruikersnaam:


Wachtwoord:

Nieuwe berichten
20" glasvezel Quest vs Carbon
Ik heb nu tijdelijk ...bucovaina — 07:05 AM
Ketting hotwaxen
"een pond ...GHOOGEN — 01:06 AM
Wie heeft er nog een ligfietstassen lig...
Ik zoek één banaant...ZoefZoef — 11:58 PM
Wie heeft er nog een ligfietstassen ligg...
Ik zoek één banaanta...365cycle — 11:55 PM
Ketting hotwaxen
Toevallig lekker ...Boyd Maduro — 11:19 PM
Korte(re) cranks
Inderdaad mooi, en l...melle z — 10:29 PM
Korte(re) cranks
Het Shimano 600 (tri...GHOOGEN — 10:27 PM
Korte(re) cranks
Mooi slopertje, Data...melle z — 10:24 PM
Te koop: Diverse fietsonderdelen
Ik heb door de jaren...Bob Hagendijk — 10:02 PM
Vandaag ben ik blij omdat.....
 Ik denk dat z...ZoefZoef — 09:11 PM
Optima Rider trike op marktplaats
Hadden niet enke...ZoefZoef — 08:48 PM
Optima Rider trike op marktplaats
Volgens mij is dit...Wim -de roetsende — 08:45 PM
Optima Rider trike op marktplaats
Hadden niet enkele...TimSch — 08:41 PM
Optima Rider trike op marktplaats
Er klopt gewoon te...Gideonaut — 08:39 PM
Optima Rider trike op marktplaats
Hadden niet enkele v...Hardloper — 08:38 PM
Optima Rider trike op marktplaats
Voor een fietsje e...ZoefZoef — 08:30 PM
Optima Rider trike op marktplaats
Voor een fietsje erb...Willeke_IGKT — 08:18 PM