Berichten: 2.650
Topics: 91
Lid sinds: Apr 2023
Bedankt: 2769
3102 x bedankt in 2159 berichten
Het inspiratie topic voor de energie van de motor van onze ligfietsen.
Dat mijn noedelsoepje van vandaag, wat best wel redelijk is gelukt:
Geduld en respect voor de medemens is een schone zaak.
Berichten: 5.823
Topics: 147
Lid sinds: Apr 2017
Bedankt: 2031
7349 x bedankt in 3618 berichten
20-Aug-2023, 01:16 PM
(Dit bericht is het laatst bewerkt op 20-Aug-2023, 01:22 PM door Wim -de roetsende.)
Ik eet look-vrij en eet dus nooit iets uit potjes of zakjes.
Ik ben namelijk extreem allergisch voor look (knoflook, bieslook, ui, prei, enz) en wordt na het eten of alleen al het ruiken ervan ziek, krijg heel erg buikpijn en zit daarna urenlang op het toilet met hele pijnlijke en heftige buikkrampen.
Het is dus voor mij een hele nare voedselintolerantie.
Wij maken dus het meeste zelf. Behalve mayonaise
Wim -de roetsende
Thys 209 Rowingbike - Milan SL MK7 - M5 CHR - M5 Minimal.Bike - M-SUB - VNR BT Freewheeler
Berichten: 2.650
Topics: 91
Lid sinds: Apr 2023
Bedankt: 2769
3102 x bedankt in 2159 berichten
Wim ik had laatst zelf mayonaise gemaakt. Met een fijne staafmixer zo gedaan. Maar lastige allergie. Buiten de miso pasta , vissaus en de noedels kwam er zover ik weet kwam voor de rest niks uit pakjes. Maar gebruik jij andere kruiden om bepaalde smaken aan je gerecht te geven? Knoflook / ui enzo zijn namelijk de basis ingrediënten die ik normaal gebruik als basis.
Geduld en respect voor de medemens is een schone zaak.
Berichten: 5.823
Topics: 147
Lid sinds: Apr 2017
Bedankt: 2031
7349 x bedankt in 3618 berichten
Ik gebruik uiteraard peper en zout en vaak verse kruiden.
Voor de rest smaakt eten vaak van zichzelf al heel goed.
Veel mensen ‘verpesten’ eigenlijk de eigen smaak van een product door er altijd/vaak maar ui of knoflook over te gooien/in te doen.
Wim -de roetsende
Thys 209 Rowingbike - Milan SL MK7 - M5 CHR - M5 Minimal.Bike - M-SUB - VNR BT Freewheeler
Berichten: 1.907
Topics: 57
Lid sinds: Dec 2020
Bedankt: 28427
2782 x bedankt in 1240 berichten
Ik heb een tijdje een heel beperkend dieet gevolgd, waarbij veel gewone smaakmakers niet gebruikt mochten worden.
Sindsdien kook ik de groenten vaak kaal, alleen bloemkool in het water en zo. Dan merk je weer hoeveel smaak groente eigenlijk heeft.
Aan de andere kant, ik kan ook genieten van gemengde groenten met knoflook en ui, gebakken in olie met kruiden.
Afwisseling maakt voor smakelijk eten.
Voornaamste fiets(en): Carbon Strada 220 - Whike - (Flevo bike, Flevo trike, beide alle wielen 20" en knik-kantel besturing, beide te koop maar hoeven niet weg.)
Berichten: 5.823
Topics: 147
Lid sinds: Apr 2017
Bedankt: 2031
7349 x bedankt in 3618 berichten
Citaat:Het hangt dus van je smaak af.
Bij mij niet. Ik vind knoflook en ui namelijk heel erg lekker.
Na erg lange tijd heb ik uiteindelijk ontdekt dat ik daar dus extreem allergisch voor ben.
Zelfs als ik het ruik. Dit is vergelijkbaar met mensen die hooikoorts hebben. Die krijgen ook een allergische reactie enkel en alleen door de pollen die op/bij je slijmvliezen komen. Zo werkt het bij mij dus ook, maar dan met de geur/moleculen van look.
Wim -de roetsende
Thys 209 Rowingbike - Milan SL MK7 - M5 CHR - M5 Minimal.Bike - M-SUB - VNR BT Freewheeler