Waardering:
 • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Fietsschoenen
#1
Aangezien ik en onze nieuwste lid Bellowsqueezer volop vragen zal hebben over fietsschoentjes. Hier het topic. @Bellowsqueezer stel rustig jouw vragen hier in dit topic. De rest voeg maar de dingen toe die van ons belang kan zijn.

Mijn vraagjes:
- Hebben jullie wielrenschoenen of juist mountainbike schoenen? Mijn verstand zegt wielren exemplaren, echter zie ik voornamelijk het laatste met het gebruikte SPD systeem van de QV. De Snoek had dacht ik SPD-SL, maar die heb ik niet.
- Ik las iets van dat je bij de duurdere de hak kan vervangen, is dat zinvol wanneer je Schlump hebt (en dus zal gebruiken).
- In wat voor prijs range kijk ik het beste?
- Met lopen slijten mijn schoenzolen vreselijk hard. Neem aan dat dit voor fietsen niet zo is?
- Wat raad je ons aan?
- Hoe lang doe je met je schoenen?
- Gaan ze gelijk fijn zitten? Of moet je ze eerst soepel fietsen? Want die ik aan had met proefrijden hadden al de nodige KM's erop zitten.
- Moet je zelf dat metaaltje voor het klik systeem kopen? Of zit dat al onder de schoenen? En dat maakt zeker of het een SPD is of SPD-SL of juist dat andere systeem?
Geduld en respect voor de medemens is een schone zaak.
Antwoord }
Bedankt door: Bellowsqueezer , Willeke_IGKT
#2
Ik heb geen speciale fietsschoenen, en gebruik ook geen klikpedalen. Ik heb gewoon trappers met een paar punten erop, die een beetje in je zool steken en zo je voet een beetje vasthouden.

Heb oude al aardig versleten wandelschoenen. Wel heb ik er een fietszooltje in de schoenen zitten, om brandende voeten zoveel als mogelijk te omzeilen. Die bieden mij nu al een paar jaar erg veel nut.

Mijn oude schoenen zijn misschien iets te versleten. Bij het 'landen' als ik wil stilstaan wil mijn linkervoet (mijn landvoet, die ik als eerste uitsteek om mijzelf staande te houden) soms nog wel eens wat wegglijden als er wat steentjes of zand op de weg liggen. Naast dit een beetje schuren over de grond slijten de schoenen bij het fietsen verder niet. Wel heb je natuurlijk wat druk op de aanhechting tussen de zool en de rest van de schoen, dat zal na verloop van vele jaren wel wat losser zittend stiksels opleveren. Mijn schoenen gebruik ik al een jaar of zes, en waren daarvoor al een paar jaar als wandelschoenen gedragen.
Antwoord }
#3
Ik heb mtb schoenen met metalen plaatjes en Magpad pedalen op al mijn fietsen. Ik fiets niet intens, voornamelijk gewoon cruisen, en ik vind dat penguin huppelen met de gewoonlijke fietsschoenen zo smerig irritant en gênant dus voor mij zijn de magneet pedalen perfect! MAAR! op de Raptobike heb ik nog wel eens de neiging om de wind te voelen en dan merk ik wel dat mn voeten iets teveel over de pedalen glijden. Voor snelheidsduivels is dit dus geen optie.
Antwoord }
#4
Op de ligfiets zweer ik bij SPD schoenen. Heb een paar jaar terug in de Alpen mijn gewone Meindl wandelschoenen gebruikt maar dat bleek mn tijdens steilere hellingen niet zo efficiënt als met SPD schoenen. Goede ervaring heb ik met de Rockrider van Decathlon (€45) en de Giro Rumble VR (€75).
Bij beide moet je de SPD plaatjes los erbij kopen (ca. €15) en eronder schroeven.

[Afbeelding: giro-rumble-vr-dirt-shoe-black-glowing-r...800&sm=fit]
De Giro's hebben een wat steviger Vibram zool. Je voelt de SPD clips niet tijdens het bergwandelen. Deze schoenen hebben een ventilerende meshvoering aan de bovenkant, dat bleek in het natte Noorwegen niet zo ideaal, al snel heb je natte voeten. Wel zijn ze gauw droog en bij wat warmer weer juist wel fijn want goed ventilerend. Ze vallen klein dus koop een maat groter.

[Afbeelding: mtb-schoenen-expl-100-zwart.jpg?format=auto&f=646x646]
De Rockriders zitten ook fijn en ook het wandelen gaat goed. Kwalitatief oogt het wat goedkoper maar tot nu toe voldoen ze prima.

Beide schoenen zaten meteen goed, hoefde ze niet in te lopen/fietsen.
Antwoord }
#5
Ik heb MTB schoenen, voornamelijk omdat alle wielrenschoenen die ik heb gepast veel te smal waren voor mijn voeten. Ik heb ze al een paar jaar, maar ze zijn nog niet onderhevig aan slijtage. In de winter doe ik er wollen inlegzooltjes in om mijn voeten wat warmer te houden. Ik denk dat ze gelijk fijn moeten zitten. Ik merk in ieder geval niet dat de pasvorm verandert omdat de schoenen nogal hard en stug zijn. Goed passende schoenen kopen is dus denk ik het belangrijkst. Onder die van mij zaten bij kopen al SPD plaatjes. Deze schijnen het hardst te sllijten, maar zijn eenvoudig te vervangen door nieuwe, zodat je niet ook je schoenen moet vervangen.
Schoenmaker Tour - ICE Sprint - Challenge Furai - carbon Strada 073 - Flevotrike - Quatrevelo 375
Antwoord }
Bedankt door: Hardloper , Willeke_IGKT
#6
(28-Sep-2023, 11:23 AM)Hardloper schreef: Mijn vraagjes:

- Hebben jullie wielrenschoenen of juist mountainbike schoenen? Mijn verstand zegt wielren exemplaren, echter zie ik voornamelijk het laatste met het gebruikte SPD systeem van de QV. De Snoek had dacht ik SPD-SL, maar die heb ik niet.

- Ik las iets van dat je bij de duurdere de hak kan vervangen, is dat zinvol wanneer je Schlump hebt (en dus zal gebruiken).


- In wat voor prijs range kijk ik het beste?


- Met lopen slijten mijn schoenzolen vreselijk hard. Neem aan dat dit voor fietsen niet zo is?


- Wat raad je ons aan?


- Hoe lang doe je met je schoenen?


- Gaan ze gelijk fijn zitten? Of moet je ze eerst soepel fietsen? Want die ik aan had met proefrijden hadden al de nodige KM's erop zitten.


- Moet je zelf dat metaaltje voor het klik systeem kopen? Of zit dat al onder de schoenen? En dat maakt zeker of het een SPD is of SPD-SL of juist dat andere systeem?


Momenteel gebruik ik schoenen met twee boutgaten, "mountainbike" dus, bruikbaar voor oa SPD, ATAC en niet voor SPD-SL en Look. Pedalen zijn natuurlijk eenvoudig en snel te wisselen, daar zou ik me niet door laten tegenhouden. Ik heb ervaring met SPD-SL, SPD en ATAC. De laatste gebruik ik momenteel: makkelijk, betrouwbaar en comfortabel.

Geen idee qua Schlump. Qua prijs hooguit mijn algemene "ontwijk de allergoedkoopste en allerduurste."

Zolen slijten inderdaad nauwelijks. Look/SPD-SL-plaatjes slijten wel als een malle als je er enige afstand op gaat wandelen. Beter op blote voeten dan.

Tenzij je weet dat je ze wil, zou ik dan ook bij Look/SPD-SL-types wegblijven. SPD is breed beschikbaar en veel keuze. Ik ben blij met mijn ATAC en er zijn nog wat andere exotische systemen met hun charmes.

Je doet lang met goede schoenen. Ze slijten niet echt maar verouderen wel.

Fietsschoenen zijn stijf en kun je niet infietsen. Ze moeten dus direct goed zitten.

Dat metaaltje is het plaatje (Engels "cleat"), wordt los per paar verkocht, is systeemspecifiek en is niet altijd van metaal.
(28-Sep-2023, 11:37 AM)Lopopodium schreef: Ik heb geen speciale fietsschoenen, en gebruik ook geen klikpedalen. Ik heb gewoon trappers met een paar punten erop, die een beetje in je zool steken en zo je voet een beetje vasthouden.


.. in je zool steken .. of in je schenen, natuurlijk. Wink (Ik vind ze dus maar eng)
M5 M-Racer / Challenge Hurricane / Giant Expedition / Giant Defy 1 / MBK Course
Antwoord }
Bedankt door: Hardloper , Willeke_IGKT
#7
Ik gebruik vanaf de jaren 90, de Shimano SPD schoenen. Koop een maatje groter dan je gewend bent, want ze vallen klein. Ze slijten nauwelijks en je kunt er prima op lopen. Bij de levering van nieuwe SPD-pedalen worden meestal plaatjes bijgeleverd. Dus bij de aanschaf van een nieuwe fiets met sPD-pedalen verwacht ik ook de plaatjes.
Ik heb overigens nooit echt de plaatjes versleten. Ze zien er wel gehavend uit, maar ze passen nog prima.
Antwoord }
#8
Met MTB schoenen met SPD plaatjes heb je meestal dat de plaatjes 'in' het profiel vallen, en dus niet (of weinig) in contact komen met de grond tijdens het lopen. Dat scheelt slijten van de plaatjes (en uitglijden omdat die plaatjes spekglad zijn).

Altijd passen, want fietsschoenen schijnen hun eigen maatvoering te houden, die niet overeenkomt met 'normale' wandelschoenen. (Ze vallen altijd kleiner).
Daarnaast zijn de schoenen vaak smal, als je een brede voorvoet hebt oet je op zoek naar 'wide' versies.
Ze lopen niet in, dus te smal blijft te smal.

Ik rij zelf met lage wandelschoenen (Meindl), en 'ruwe' trappers, die mooi in mijn grove profiel haken. Met plaatjes zit je namelijk vast, en ik moet mijn voeten af en to verplaatsen ivm. een oude blessure.

Mocht je wel met fietsschoenen gaan rijden, neem dan gewone schoenen mee, zodat je niet de hele dag in je fietsschoenen zit op je werk etc.
Antwoord }
#9
Ik gebruik mtb-schoenen met SPD plaatjes. Meer specifiek heb ik nu de Northwave Spider.  Deze schoenen heb ik eigenlijk gekocht op uiterlijk -ik vond ze wel leuk ogen- maar voornamelijk omdat de plaatjes verscholen zitten in de schoenzool.  Dat laatste was een vereiste voor me: ik wil gewoon ook fatsoenlijk op de schoenen kunnen lopen en dat was op de Sidi wielrenschoenen die ik ook ooit eens heb gekocht (voor 6 euro, 99% nieuw, op een rommelmarkt) echt onmogelijk omdat de plaatjes daar niet verzonken waren in de zool en onbedekt waren. Achterop een heel klein hakje. Ik had al zo'n vermoeden dat het niets zou zijn, maar de plaatjes onder de schoenen waren me die paar euro al waard dus ik heb de gok genomen. Geloof dat ik ze 1-2 keer gebruikt heb om er weer heel snel vanaf te stappen. Daarna hebben ze nog jaren in de kast gelegen om ze uiteindelijk met een paar euro winst en behoud van de plaatjes te verkopen.


Dus kijk ook naar het gebruiksgemak en wat je ermee gaat doen zou mijn advies in deze zijn. Wil er gewoon op kunnen lopen om bijv een boodschap te doen, dan zou ik de typische wielrenschoen overslaan en een schoen zoeken waar de plaatjes in de zool verscholen zitten zodat je gewoon een fatsoenlijk loopvlak hebt.
Antwoord }
#10
Als je al weet dat je moeilijke voeten hebt of kritisch op schoenen bent, dan zijn er ook voor fietsers gespecialiseerde pas-winkels ("bike shoe fitter" schijnt het algemene leenwoord te zijn) die je voor (uiteraard) wat meer geld wat meer aandacht geven en waar je dus een grotere kans hebt met iets passends thuis te komen.
M5 M-Racer / Challenge Hurricane / Giant Expedition / Giant Defy 1 / MBK Course
Antwoord }
#11
Hier ook MTB pedalen omdat daar nog een stukje mee te lopen valt zonder om te vallen binnen 10 meter.
Ik gebruik ook de SH-56 multirelease plaatjes omdat die makkelijker uit te klikken zijn, met de gewone krijg ik last van mijn knieen door het los "draaien".

Mijn vorige schoenen (eigenmerk Rose) heb ik pas kort geleden vervangen... na 15 jaar en ~150000 km :-) Helaas heeft Rose geen eigenmerk schoenen meer.
Antwoord }
#12
Ik ook SPD mountainbikeschoenen. Stijver = beter vind ik. Theorie is dan dat meer energie in het pedalen zou gaan en niet verloren gaat in het vervormen van je schoenen. En stijver betekent ook duurder, heb ik gezien. 

Ik heb 2 paar: zomers fiets ik met Sidi's waar ik erg over te spreken ben. Ze lopen niet geweldig, want stijve zolen, maar daar heb ik ze ook niet voor ;-) 
Voor de winter heb ik warmere, halfhoge winterfietsschoenen van Scott, dat is best prettig tegen koude voeten :-) De Scott's zijn warmer, lopen comfortabeler en zijn als logisch gevolg minder stijf dus fractie minder efficiënt pedalen. Een offer wat ik graag maak voor warme voeten :-)

Geen ervaring met andere typen plaatjes trouwens, altijd SPD gehad...
Quest #229 - project: Carbon Quest #501 - Challenge Hurricane - Ligfietsclub Noorderligt 
Antwoord }
Bedankt door: Hardloper , Willeke_IGKT
#13
Nog een ander punt is als je met pedalen met powermeter wil gaan werken: SPD compatible meters zijn het duurst...
Antwoord }
Bedankt door: Bellowsqueezer , Willeke_IGKT
#14
Ik lees vrolijk mee, dank voor de aanzet Hardloper. Om het beeld te completeren: we zijn beiden toekomstige Velomobiel Quatrevelo rijders. Deze worden standaard geleverd met Shimano PD-A600 pedalen (en dus spd systeem, als ik het goed begrijp) volgens de website van Velombiel.nl en ik had nog geen reden om dat aan te passen (wegens nieuwigheid van het gegeven).

Ik zal zeker "wide" nodig hebben, alvast bedankt voor die tip.
Antwoord }
Bedankt door: Hardloper , Willeke_IGKT
#15
(28-Sep-2023, 04:04 PM)Frutsel schreef: Nog een ander punt is als je met pedalen met powermeter wil gaan werken: SPD compatible meters zijn het duurst...
Alleen maar omdat voor exotische systemen (ATAC, Eggbeater) helemaal geen pedaalvermogensmeters gemaakt worden. Wink Er is trouwens wel een alternatief: vermogensmeter in de crank, spider of trapas. (of, maar niet voor velomobielen, in de naaf)
M5 M-Racer / Challenge Hurricane / Giant Expedition / Giant Defy 1 / MBK Course
Antwoord }
Bedankt door: Hardloper , Willeke_IGKT
#16
(28-Sep-2023, 04:11 PM)Bellowsqueezer schreef: Ik lees vrolijk mee, dank voor de aanzet Hardloper. Om het beeld te completeren: we zijn beiden toekomstige Velomobiel Quatrevelo rijders. Deze worden standaard geleverd met Shimano PD-A600 pedalen (en dus spd systeem, als ik het goed begrijp) volgens de website van Velombiel.nl en ik had nog reden om dat aan te passen (wegens nieuwigheid van het gegeven).

Ik zal zeker "wide" nodig hebben, alvast bedankt voor die tip.

Klopt. Al zou ik bij wijze van spreken volgende week maandag er al mee kunnen wegrijden.
[Afbeelding: IMG-2800.png]

Die daar achter is van mij in de fabriek in Roemenië.

[Afbeelding: nieuwe-velomobielen.png]

[Afbeelding: a-Lq1-H05-LGSz-Yx90v.jpg]
En hier staat hij op de hof in Dronten.

Die Blauw met grijze is ook van een medeligger hier in Nederland zover ik de orderlijst mag geloven.

Ik heb trouwens al de SPD pendalen klaar liggen met vermogensmeter. Die ga ik zelf monteren, dus zelf blijf ik bij de SPD. Maar Bellowsqueezer als jij een andere systeem wilt, dan kan dat gewoon he. Je kan gewoon zelf andere pendalen erop zetten met een andere schoen vatting. En wat betreft prijs van vermogensmeters die hoger ligt bij SPD, als je geen Mountain Schlumpf wil. Dan kun je gewoon power meters monteren in de Crank dacht ik. En hierop dan de gewenste pendalen monteren. Al dan niet de standaard SPD.
Geduld en respect voor de medemens is een schone zaak.
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT
#17
(28-Sep-2023, 04:29 PM)Bacchus schreef:
(28-Sep-2023, 04:04 PM)Frutsel schreef: Nog een ander punt is als je met pedalen met powermeter wil gaan werken: SPD compatible meters zijn het duurst...
Alleen maar omdat voor exotische systemen (ATAC, Eggbeater) helemaal geen pedaalvermogensmeters gemaakt worden. Wink Er is trouwens wel een alternatief: vermogensmeter in de crank, spider of trapas. (of, maar niet voor velomobielen, in de naaf)

Da's waar. Het voordeel van pedalen is dat het een stuk makkelijker omzetten is dan een heel crankstel Smile
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , Bacchus
#18
(28-Sep-2023, 04:58 PM)Hardloper schreef:
(28-Sep-2023, 04:11 PM)Bellowsqueezer schreef: Ik lees vrolijk mee, dank voor de aanzet Hardloper. Om het beeld te completeren: we zijn beiden toekomstige Velomobiel Quatrevelo rijders. Deze worden standaard geleverd met Shimano PD-A600 pedalen (en dus spd systeem, als ik het goed begrijp) volgens de website van Velombiel.nl en ik had nog reden om dat aan te passen (wegens nieuwigheid van het gegeven).

Ik zal zeker "wide" nodig hebben, alvast bedankt voor die tip.

Klopt. Al zou ik bij wijze van spreken volgende week maandag er al mee kunnen wegrijden.
[Afbeelding: IMG-2800.png]

Die daar achter is van mij in de fabriek in Roemenië.

[Afbeelding: nieuwe-velomobielen.png]

[Afbeelding: a-Lq1-H05-LGSz-Yx90v.jpg]
En hier staat hij op de hof in Dronten.

Die Blauw met grijze is ook van een medeligger hier in Nederland zover ik de orderlijst mag geloven.

Ik zou jouw QV op de foto's achtereenvolgend als groen, groen en dan blauw.
En de blauw-grijze (zeer fraai!) zie ik overuidelijk aan zwart-grijs Big Grin

De QV kan heel veel meer kleurtjes hebben dan menig ander model. Vind het model een prachtig lijnenspel hebben zo.
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , Hardloper
#19
(28-Sep-2023, 03:34 PM)TimSch schreef: Ik ook SPD mountainbikeschoenen. Stijver = beter vind ik.
Stijver dan wat? Over het algemeen zijn de zolen van racefietsschoenen een stuk stijver dan die van mountainbikeschoenen. Ik gebruik op mijn Baron en M5 Low Racer racefietsschoenen met SPD-SL, op mijn Stinger SPD-SL of mountainbikeschoenen met SPD afhankelijk van wat ik op een rit van plan ben (vooral rijden of boodschappen doen e.d.). Op mijn Hurricane zitten platform/ SPD combipedalen; die fiets heb ik niet voor lange afstanden en is bedoeld om ook zonder fietskleding en -schoenen op te kunnen fietsen, maar ik rijd op een ligfiets toch het liefst met clipless pedalen.

M5 Low Racer | Dries Baron | Optima Stinger | Challenge Hurricane
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , Hardloper , Hoekie
#20
Ik heb voor de komst van de Quest Shimano spd sandalen gekocht en los plaatjes, deze draag ik ruim twee jaar later nog steeds, ook in de winter maar dan wel met sokken.

Als je net als ik ruimte voor je tenen wilt en 'schoenen' die bij de rest van de voet nauw aansluiten kunnen kijk dan of sandalen iets voor jou zijn.

Ik loop regelmatig redelijke stukken, zoals 5 km naar huis toen ik de fiets op het werk achterliet.
Voornaamste fiets(en): Carbon Strada 220  -  Whike  -  (Flevo bike, Flevo trike, beide alle wielen 20" en knik-kantel besturing, beide te koop maar hoeven niet weg.)
Antwoord }
Bedankt door: Hardloper
#21
Waarschijnlijke zal ik wel kijken naar paar mooie mountainbike schoenen. Wat ik las zijn die breder en ik heb niet van die smalle voetjes.
Die RUMBLE VR SHOE in het Dress Blue/Gum kleur stelling ziet er wel uit als een vakantie schoentje.
Ik heb nog niet echt een mooie praktische schoen gezien.

Ik heb trouwens even bij Mantel gekeken en vond:
Type Schoenplaatje:
 1.     Shimano SPD (4)
 2.     Shimano SPD-SL (4)
 3.     Look Kéo (4)
 4.     Look X-Track (2)
 5.     Time IClic / Xpresso (1)
 6.     Time RXS (1)
 7.     Time Atac (2)
 8.     Speedplay (1)
 9.     Crankbrothers Premium (3)
 10.     Ritchey PRO V4 / V5 (1)
 11.     Speedplay Easy Tension (1)
 12.     Speedplay Standard Tension (1)
Wat een hoop verschillende systyemen Cry

Misschien ga ik wel gewoon bij de lokale fietsenmaker kijken voor schoenen. Jammer genoeg was de VM nog niet in productie toen ze een actie hadden met fiets schoenen.
Geduld en respect voor de medemens is een schone zaak.
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT
#22
(28-Sep-2023, 04:11 PM)Bellowsqueezer schreef: Ik lees vrolijk mee, dank voor de aanzet Hardloper. Om het beeld te completeren: we zijn beiden toekomstige Velomobiel Quatrevelo rijders. Deze worden standaard geleverd met Shimano PD-A600 pedalen (en dus spd systeem, als ik het goed begrijp) volgens de website van Velombiel.nl en ik had nog geen reden om dat aan te passen (wegens nieuwigheid van het gegeven).

Ik zal zeker "wide" nodig hebben, alvast bedankt voor die tip.


@Bellowsqueezer, gefeliciteerd. Je bent lid nummer 700 van dit forum  thumb  applauseAls je Wide nodig hebt, dan adviseer ik LAKE MX241 Endurance Wide.

Niet goedkoop, maar wel super goede schoenen met een waanzinnig goede pasvorm.

Ik heb links maat 44 en rechts maat 43. Mocht je in de buurt van Zutphen wonen, koop ze dan bij de BikeStore.

Mijn schoenenverhaal:
LAKE MX241
De Bikestore in Zutphen is alweer een paar jaar in handen van Rik en hij is een echte shoefitter. Aangezien ik erg brede voeten heb, zoek ik eigenlijk altijd schoenen die breed genoeg zijn. Vaak zijn ze dan iets te groot, maar dat neem ik dan maar op de koop toe. Volgens Rik is dit een verkeerde redenatie en moet je altijd schoenen zoeken die qua lengtemaat goed zijn, daarna ga je pas kijken naar de juiste breedte. "En als de schoen dan niet goed past en niet breed genoeg is?", vroeg ik toen. Zijn antwoord: "Dan heb je de verkeerde schoenen."

Zo kwamen hij en ik terecht bij de Lake MX241 Endurance Wide. Een in de breedte perfect passende schoen. Maar ja, we gingen eerst naar de lengte kijken. Oeps, meer dan een centimeter verschil.
Links: 27,1 cm lang en 11,3 cm breed
Rechts: 26,0 cm lang en 11,3 cm breed

Conclusie van Rik: Dan bestellen we links een maat 44 en rechts een maat 43. Dit kost je €50,- extra.
Normaal gesproken moet je dan gewoon 2 paar schoenen bestellen. Niet bij deze zaak. Chapeau!!!
Wim -de roetsende

Thys 209 Rowingbike  -  Milan SL MK7  -  M5 CHR  -  M-SUB  -  VNR BT Freewheeler

Antwoord }
#23
Wim welke breedte maat is dat dan? En ergens las ik inderdaad dat Lake de aangewezen keuze is voor brede schoenen. Ik weet namelijk mijn breedte maat. Maar niet het aantal cm. Echter heb ik ook een paar Shimano's aangehad die ik niet te breed en te lang vond.

En na Googlen vond ik meer zaken waar de service bestaat om 2 verschillende maten te bestellen:
https://www.bicyclekings.nl/Lake-MX-241-black

Maar Zutphen is toch iets te ver weg. Mocht ik je gespiegelde voeten hebben gehad, dan kon ik mooi jouw andere schoenen kopen:
https://www.thebikestore.nl/product/mx24...r-43l-44r/
MX241-X BLACK/SILVER 43L – 44R
€319,00-> €160,00

En konden we voortaan ieder een paar kopen en de schoenen ruilen. Maar ik zal meer maat 41/42 hebben dacht ik. Moet even nakijken.
Geduld en respect voor de medemens is een schone zaak.
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT
#24
Het is gewoon 'Wide'. Er is verder geen maataanduiding voor de breedte.


Shimano heeft een hele smalle leest. De schoen kan misschien wel breed lijken, maar de basis van de schoen is gewoon smal.


Die aanbieding is inderdaad precies mijn gespiegelde maat. Dat komt niet door mijn bestelling. Een andere klant heeft zijn schoenen toch niet gekocht.Ga in ieder geval echt passen bij een goede zaak.
Wim -de roetsende

Thys 209 Rowingbike  -  Milan SL MK7  -  M5 CHR  -  M-SUB  -  VNR BT Freewheeler

Antwoord }
Bedankt door: Hardloper , Willeke_IGKT
#25
Voor de QV gebruik ik Northwave X-Trail Plus MTB Schoen met SPD pedalen. Die zijn stevig zat en confortabel als je er ook en tijdje op moet lopen.
Lange wandelingen zou ik er niet per se mee doen, maar da's ook niet nodig want er is plek zat in de QV voor nog een paar schoenen.
Groeten, Theo
- - ‐ - - - - - - - - - - - - -
Challenge Cirrus, Flevo Alleweder A2, Challenge Hurricane, Nazca Gaucho >>> Velomobiel.nl Quatrevelo
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , Hardloper
#26
Geen idee hoe hoe het precies zit met die Shimano. Maar ik wou toch wel fysiek in de winkel passen. Net zoals ik met hardloopschoenen doe.

En Northwave is het andere merk waarvan ik begreep dat ze lekker breed zijn.
Geduld en respect voor de medemens is een schone zaak.
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)
Welkom
Je moet jezelf aanmelden voor je een bericht kunt plaatsen.

Gebruikersnaam:


Wachtwoord:

Nieuwe berichten
Conditieproblemen lange ritten.
Mountainbiken is é...Snoek043 — 08:26 AM
Ketting hotwaxen
Bedankt voor je rea...Bacchus — 07:54 AM
20" glasvezel Quest vs Carbon
Ik heb nu tijdelijk ...bucovaina — 07:05 AM
Ketting hotwaxen
"een pond ...GHOOGEN — 01:06 AM
Wie heeft er nog een ligfietstassen lig...
Ik zoek één banaant...ZoefZoef — 11:58 PM
Wie heeft er nog een ligfietstassen ligg...
Ik zoek één banaanta...365cycle — 11:55 PM
Ketting hotwaxen
Toevallig lekker ...Boyd Maduro — 11:19 PM
Korte(re) cranks
Inderdaad mooi, en l...melle z — 10:29 PM
Korte(re) cranks
Het Shimano 600 (tri...GHOOGEN — 10:27 PM
Korte(re) cranks
Mooi slopertje, Data...melle z — 10:24 PM
Te koop: Diverse fietsonderdelen
Ik heb door de jaren...Bob Hagendijk — 10:02 PM
Vandaag ben ik blij omdat.....
 Ik denk dat z...ZoefZoef — 09:11 PM
Optima Rider trike op marktplaats
Hadden niet enke...ZoefZoef — 08:48 PM
Optima Rider trike op marktplaats
Volgens mij is dit...Wim -de roetsende — 08:45 PM
Optima Rider trike op marktplaats
Hadden niet enkele...TimSch — 08:41 PM
Optima Rider trike op marktplaats
Er klopt gewoon te...Gideonaut — 08:39 PM
Optima Rider trike op marktplaats
Hadden niet enkele v...Hardloper — 08:38 PM