Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Duitsland: Tips voor fietsen in...
#1
Als voorgesteld in een ander draadje, een plek om fietsen in Duitsland te verzamelen.
Voornaamste fiets(en): Carbon Strada 220  -  Whike  -  (Flevo bike, Flevo trike, beide alle wielen 20" en knik-kantel besturing, beide te koop maar hoeven niet weg.)
Antwoord }
Bedankt door: 365cycle , Hardloper , Lig-hen
#2
Duitsland dichtbij:
De hoek tussen Schöppingen, Coesfeld en Münster. Erg mooi glooiend gebied, en een stuk ruimer en rustiger dan Zuid-Limburg.
Münster is ook een behoorlijk fietsvriendelijke stad.
Vanuit Nederland kun je er ook via de Vechtdalroute heenfietsen (kom je uiteindelijk in Rosendahl-Darfeld uit, bij een plaatje van een waterslot), al wordt dat met velomobielen vaak wel krap denk ik. De meeste Duitse fietsroutes (die groene bordjes) leiden vaak over prima asfaltweggetjes door het totale nergens, dus als je (veel!) extra kilometers geen probleem vindt kun je die prima nemen.
Bad Bentheim is ook leuk, maar wat bij betreft vooral voor de klimmetjes. De Heerestrasse en vooral de Mauerstiege zijn niet zo lang, maar wel on-Twents steil. Leuk kasteel, en de oude steengroeve (Waar al dat Bentheimer zandsteen vandaan komt) is ook bijzonder. Via Gronau is indedaad niet echt fietsvriendelijk, maar via Oldenzaal is het prima te doen. Wel even ten zuiden van Gildehaus langs, via Sieringhook. Nog iets verder kun je via het pittoreske Ohne ook het laatste stukje Vechtdalroute meenemen.
Ook voor het klimmen: De omgeving van Tecklenburg.

Duitsland ver weg:
Oberstdorf! Ik bedenk net dat ik nog wel eens met een trike (zodat je niet omvalt wegens te langzaam wegens te steil) de Nebelhorn op wil fietsen. Een open trike wel te verstaan (euh ja, de gekko), met schijfremmen, een velomobiel daar omhoog krijgen lijkt me al bizar lastig, maar hem ook weer intact naar beneden krijgen lijkt me bijkans onmogelijk.
Airborne Valkyrie - Airborne Carpe Diem - Van Nicholas Euros - Koga Miyata FP Chromo - Optima Baron - Optima Orca - HP Gekko 20 FX
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , Fietsbennie , Lig-hen
#3
Ik vind het hier in het Rijndal ook wel leuk. De wat grotere plaatsen probeer ik te vermijden. Raesfeld heeft een mooi kasteel met een vijver eromheen en een mooi landschapspark. Ook daar is het vaak erg rustig fietsen. Her en der glooit het een beetje. Bocholt is niet zo leuk, maar inmiddels weet ik er de weg redelijk. Langs de Bocholter AA is te doen, ook richting Nederland. Dat super smalle stuwtje heeft nu een iets bredere brug en een schuine zijde. Kon het met de Milan GT fietsen. Het is Gravel van redelijke kwaliteit. Door langs de AA langs de AA see net aan de rand van de kom en dan wordt het weer landelijk.

De noordelijke Rijnzijde heeft leuke fietspaden tussen Rees en Wesel. Wesel zelf ben ik liever snel uit. De oorlog heeft daar weinig moois laten staan. Ook iets verder het land in fietst het lekker. Tussen Rees en Emmerich is het stuk dijk vanaf Rees onder de grote brug door goed te doen. Dan steekt het terug naar de grote weg tussen Emmerich en Rees. Er ligt een lang fietspad over een soort schiereiland daar. Mooi en rustig, maar je eindigt na zo'n 5 km weer bijna op dezelfde plek. Of je pakt het pontje, wat beperkt vaart. Dicht bij Emmerich is de dijk erg slecht, ik rijd dan liever tussen het spoor en de snelweg.

De zuidelijke zijde heeft ook mooie fietspaden, en weggetjes langs de rijn. Wel kan het daar in de zomer, en of bij mooi weer erg druk zijn met andere fietsers. De meren bij Xanten, Xanten zelf dat is best interessant. Daar ligt ook nog een gigantisch museum park met een nagebouwde romeinse stad, sommige dingen zijn opgebouwd, verder is het vooral het straten patroon. Voor wie het interesseert is er ook een hal met stukken en een echt romeins badhuis. Kalkar vind ik ook wel een mooi centrum hebben. Dan fiets ik graag binnendoor langs het gehuchtje Hanselaer naar Appeldorn, dan richting Marienbaum over de Alleeenradweg, die loopt door tot in Xanten. Vanaf Xanten heb je dan over de Fürstenberg een mooi weggetje, wel wat klimmen, langs een landhuis, een oude holle weg. Bij Birten ligt dan nog een klein amfitheater wat mogelijk ook nog uit de romeinse tijd dateert.

Bij Xanten iets verder het land in heb je de Sonsbecker Schweiz. Ook erg mooi en iets hoger. Daar liggen een aantal bulten van zo'n 100 meter. Mooie uitkijktoren. Veel dieper her land in als Rheinberg heb ik me nog niet gewaagd, daar begint het industriële Ruhrgebied. Dat trekt mij niet.

Nog een stuk Noordelijker ter hoogte van Bad Bentheim ligt het dorpje Tecklenburg, waar we nog wel eens op de camping gestaan hebben. Dat ligt ook op een bergrug, met een prachtig uitzicht het vlakke Munsterland in. Het dorpje heeft een erg touristische kern. Richting Munster is het dan bijna allemaal vlak en landelijk. Je kunt er ook langs het Dortmund-Ems kanaal rijden, maar dat is wel gravel. Echte bergen heb je daar bij Tecklenburg, het brevet vanuit Losser gaat ook vaak daar langs geloof ik. Her en der is het echt erg stijl. Vanaf het station omhoog naar het centrum zit er een stukje 17% in.
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , Fietsbennie , Lig-hen


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)
Welkom
Je moet jezelf aanmelden voor je een bericht kunt plaatsen.

Gebruikersnaam:


Wachtwoord:

Nieuwe berichten
ModyPlast sleurhut
Het meten van de tre...Merijn — 11:04 PM
ModyPlast sleurhut
Ik zag vanmiddag twe...Lopopodium — 10:14 PM
Medeliggers onderweg
De eerste keer ooit ...Martin van Mourik — 10:14 PM
Fietsen van Wim
We moeten nog in de ...blokdoorn — 09:54 PM
Fietsen van Wim
Ik heb nu een toptas...Bob Hagendijk — 09:24 PM
Fietsen van Wim
De grote, anders p...Wim -de roetsende — 08:02 PM
Vandaag ben ik niet blij omdat.....
@Hardloper: Ik vind...Wim -de roetsende — 07:54 PM
Heb je echt meer overzicht op een hoge ...
Dag medefietsers, ...hhout2003 — 07:42 PM
Vandaag ben ik niet blij omdat.....
..het gelukt is he...Hardloper — 07:29 PM
[split] Velomobiel kleuren ... Van vand...
Gele lak vervaagt ...ZoefZoef — 07:20 PM
[split] Velomobiel kleuren ... Van vand...
Dit is trouwens ook ...Hardloper — 07:01 PM
[split] Velomobiel kleuren ... Van vand...
Gele lak vervaagt he...365cycle — 06:57 PM
[split] Velomobiel kleuren ... Van vand...
Ja die denk ik. ...Hardloper — 06:25 PM
[split] Vandaag ben ik blij omdat.....V...
Het maakt helemaal...Niels van der Wal — 05:48 PM
Fietsen van Wim
De grote, anders pas...blokdoorn — 05:15 PM
[split] Vandaag ben ik blij omdat.....V...
Het maakt helemaal n...Frutsel — 05:12 PM
Fietsen van Wim
Zo bezien is de la...Wim -de roetsende — 05:05 PM