Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Naar welke muziek luister je?
#1
Hallo allemaal,

Ook al ben ik inmiddels doof en kan ik muziek alleen nog in verminderde mate via mijn implantaat luisteren, ik blijf toch muziekliefhebber (John Miles heeft ooit eens een liedje voor mij geschreven Wink  ). Ik vraag me dus af naar welke muziek jullie momenteel luisteren.

Zelf zit ik momenteel in de bus en heb Walking on the Moon van the Police in m’n kop zitten. Dus in dit geval zonder dat ik überhaupt muziek aan heb staan. Cool

En voor de duidelijkheid: Het gaat me er niet om of jullie de muziek in/op de fiets luisteren. Daar hebben we geloof ik al een ander topic voor!  Wink
Groetjes uit het Zuiden,

Oliver.

Mango 90 - KMX Tornado - Sinner Spirit - Quattrovelo 122
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , Fietsbennie
#2
Ik zet net mn koptelefoon af na een ritje op de roets. Tegenwoordig rijd ik steevast met Qmusic op en dan wisselt het tussen live radio, het foute uur, 90/00´s wat ik uitkies. Maar wat ik net allemaal voor muziek heb geluisterd, weet ik eigenlijk niet meer. Via de telefoon en bluetooth trouwens.

Thuis heb ik geen stereosetje en dus nauwelijks muziek op. Heel soms heb ik gewoon de radio op mn telefoon icm koptelefoon.
Antwoord }
Bedankt door: Oliver , Willeke_IGKT
#3
S'avonds klassiek, maar overdag hoor ik graag klein kunst zoals Herman van Veen, Bart Peeters, Klein orkest (de muur), Toontje lager, etc, Jacques Brel, Jazz, Big Band muziek, Chansons. Hello van Lionel Richie vind ik ook mooi, maar niet die van die Adele. Rustigere jaren 70 / 80 muziek denk ik. Merendeel van de huidige muziek doet me niets.
Geduld en respect voor de medemens is een schone zaak.
Antwoord }
Bedankt door: Oliver , Willeke_IGKT , Fietsbennie
#4
Volgens mijn oudste 'schone zoon' heb ik de muzieksmaak van een tienermeisje.

Misschien moet ik het hier dus maar helemaal niet melden.

Mijn smaak is zeer divers. 
Soms vind ik de tekst het belangrijkste, een andere keer de melodie en soms weet ik zelf niet waarom een nummer mij zo raakt. Dat heb ik bijvoorbeeld bij de vertolking van My Way door Herman Brood. Schitterend  Heart 

Queen is een oude liefde die nog steeds een plekje in mijn muziekhart heeft.
Ik luister echter ook naar Froukje, S10, Meau, Bente, Maaike Ouboter.
Ed Sheeran, Anouk, London Grammar, Miss Montreal, Måneskin, Adele, Stromae, Billie Eilish, Racoon, Wyke van Weelden, CLANN, Sinead O'Connor en K's Choice staan ook in mijn playlist.
Naar de gitaarmuziek van Jacob Gurevitsch kan ik echter ook uren luisteren.
Hier laat ik het maar even bij.

Oh ja, in de tekst van Europapa van Joost Klein zitten ook pareltjes: "Ik ben echt alles kwijt, behalve de tijd." En lees ook vooral de tekst van zijn Outro.

Zoals ik al zei: zeer divers. 
Waar ik naar luister is afhankelijk van mijn gemoedstoestand, tijdstip van de dag, enz.
Wim -de roetsende

Thys 209 Rowingbike  -  Milan SL MK7  -  M5 CHR*  -  M-SUB  -  VNR BT Freewheeler

Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , Fietsbennie , Oliver
#5
Ik luister eigenlijk nooit naar muziek. Ik houd van stilte, of ruis.
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , Oliver
#6
(03-May-2024, 10:00 PM)Wim -de roetsende schreef: Soms vind ik de tekst het belangrijkste, een andere keer de melodie en soms weet ik zelf niet waarom een nummer mij zo raakt. Dat heb ik bijvoorbeeld bij de vertolking van My Way door Herman Brood. Schitterend  Heart 

Nou ik zat nog te denken om het origineel te melden in het Frans. Maar dat de melodie / tekst je kan raken, heb ik ook helemaal. En over de melodie te spreken en je voorbeeld van Adele. Daar zal het misgaan bij haar vertolking van Hello. Maar ik zal eens Herman Brood met My Way eens opzoeken. Update: Ook mooi ingetogen. En Doe maar, Ramses Shaffy, Stef Bos, .... vind ik ook leuk. En wat te denken van de ingetogen nummers van Andre van Duin.
Geduld en respect voor de medemens is een schone zaak.
Antwoord }
#7
Voor mij is de absolute nummer 1 Johnny Cash, en dan vooral zijn latere jaren. Daarnaast ook The Statler Brothers, Willy Nelson, Waylon Jennings, John Denver, Randy Travis, etc.
In de auto staat vaak radio klassiek aan, klassieke muziek is er met de paplepel in gegoten en in onze auto zit geen Bluetooth oid dus dan is er voor mij maar 1 radiozender waar ik naar kan luisteren.
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , Oliver
#8
Op het werk hebben we een compromis zender, Radio 10, meestal muziek uit de jaren 70 tot/met 90, uitschieters mogelijk.
Als ik in een andere ruimte werk, zoals vandaag ga ik naar NPO 5, veel gevarieerder en vaker uitschieters in tijd, minder alles aanvaardbaar maar beter als het goed is.

Persoonlijke keuze zou meer folk music erin hebben, wat country en western, wat licht klassiek of klassiek/folk mix als Flairck, sea shanties enz.

En in de fiets en in bed, als er geen muziek aanstaat gaat er meestal een nummer op de achtergrond, vaak een die ik recentelijk heb gehoord. Ik heb dan ook een lijstje nummers die ik af kan spelen om dat in het hoofd prettig te krijgen.
Voornaamste fiets(en): Carbon Strada 220  -  Whike  -  (Flevo bike, Flevo trike, beide alle wielen 20" en knik-kantel besturing, beide te koop maar hoeven niet weg.)
Antwoord }
Bedankt door: Oliver
#9
(03-May-2024, 10:03 PM)Lopopodium schreef: Ik houd van stilte, of ruis.
Ik houd ook van stilte, minder van de ruis die ik altijd in mijn oren (of beter: hersenen) heb. Dat laatste komt wellicht doordat ik ook erg van harde muziek houd. Alle hardcore- (hardcorepunk zoals Madball en Sick of it All, geen hardcore house) en metalconcerten in de jaren '90 hebben mijn oren geen goed gedaan denk ik, aan oordopjes deden we toen nog niet. Ik heb geloof ik een redelijk brede muzieksmaak, maar ik heb niks met klassieke muziek en ik heb ronduit een hekel aan nederpop. De artiesten/ bands die ik het vaakst live heb gezien zijn denk ik wijlen Mark Lanegan en Teenage fanclub, allebei een keer of vijftien schat ik.

M5 Low Racer | Dries Baron | Optima Stinger | Challenge Hurricane
Antwoord }
Bedankt door: Fietsbennie , Willeke_IGKT , Oliver
#10
Ik heb meestal 3fm aan staan op het werk of radio10 / 80 en 90 jaren en nonstop. Om de afwikkeling erin te houden. 

Als ik alleen ben (vroege ochtend voor iedereen aan) op het werk vaak youtube aanstaan met War on drugs/ Haunted yought (onlangs ontdekt) / future islands.
Zoek maar eens naar titels "Harmonias dream' of 
"Comming home" of "one day". Dat doet me denken aan het fietsen en verlangen om weer onderweg te wezen. 

Maar ik kan ook rustig genieten van de geheime zenders die ze hier in de buurt hebben bij het klussen. Maar dat wissel ik graag af met de Duitse Schlagerparadies.maar ik luister ook graag interessante programma's als Taalstaat of Argos op npo Radio 1.

Als ik 's avonds met de fiets aan klooien ben in de schuur, zoals afgelopen week vind ik NDR2 mooi, gewoon via de ether te ontvangen hier, met rustige muziek. Als het maar niet teveel van hetzelfde is.
gr. Fietsbennie   site

Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , Oliver
#11
(03-May-2024, 10:03 PM)Lopopodium schreef: Ik luister eigenlijk nooit naar muziek. Ik houd van stilte, of ruis.

Ook dat kan!  thumb
Groetjes uit het Zuiden,

Oliver.

Mango 90 - KMX Tornado - Sinner Spirit - Quattrovelo 122
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , Fietsbennie
#12
(03-May-2024, 10:50 PM)melle z schreef:
(03-May-2024, 10:03 PM)Lopopodium schreef: Ik houd van stilte, of ruis.

Ik houd ook van stilte, minder van de ruis die ik altijd in mijn oren (of beter: hersenen) heb.


Mja, ruis heb ik al sinds ik klein ben. Chronische middenoorontsteking totdat mijn amandelen eruit gehaald zijn.
De vele (hard)rock concerten in de jaren 80/90 hebben ook niet geholpen, maar ik kan er goed mee leven.

Vaak vergeet ik muziek aan te zetten. Als ik bezig ben ben ik bezig, en dat kan ook zonder muziek.

Maar als ik muziek luister varieert het tussen ongeveer alles behalve house, smartlappen, schlagers en opera.

Qua radio is het meestal Joe NL (hoewel ze daar ook steeds meer beginnen te leuteren met af en toe een plaatje ertussendoor), en Arrow classic rock.

Mochten mensen nog wat minder bekende muziek zoeken kan ik Gandalf (new age), Sun o))) (slow metal), The Hu, Gilbert Bëcaud (niet onbekend, maar je hoort hem te weinig), en The Toy Dolls (fun punk) aanraden.
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , Oliver , Fietsbennie
#13
Veel metal, maar ook Nick Cave, Pink Floyd en Arvo Pärt.

En ik heb ook een luisterkamer, met uitzicht op de ligfietsen, in mijn huis. 
Een hele fijne Yamaha versterker, Thorens platenspeler en Sonus Faber luidsprekers.
Stop making sense
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , Oliver
#14
We hebben hier sinds kort spotify family. Dus dan mag je muziekjes uitzoeken. Ik heb ook een zeer brede muzieksmaak, maar veel oud werk. Vandaag wat oude rock en blues Cuby, The Outsiders, Golden Earring en toevallig ook Heman Broods my way.
Maar soms ook een heel andere kant op Reina del Cid, veel covers, makkelijk luisteren. Verder vind ik ook veel werk van Andre Manuel leuk. Van Fratsen naar het wat abstractere moderne werk van hem. Veel humor en cynische maatschappijkritiek in de teksten. Ook van hem een goede Tukker is geen MotherF..... met kinderkoor voor het refrein. Met de Ketterse Fanfare.
Einsturtzende Neubauten heb ik hier ook nog niet langs horen komen. Da's ook heel aparte muziek. Voor als ik er zin in heb. Stella Maris is vrij lichtvoetig. Halber Mensch de andere kant van het spectrum. Zanger Blixa Bargeld weet onder eigen naam "somewhere over the rainbow" een dermate duister karakter te geven dat ik het nog niet heb afgeluisterd.
En als ik de kinderen wil irriteren zoek ik wat Moongoolse keelzang op.
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , Oliver , Fietsbennie
#15
Naar van alles. Net waar ik in de stemming voor ben. Of helemaal niks. Zeker procentueel gezien.
Eergisteren toevallig Patrick Bruel. Nummers met verschillende bpm. En eenmaal cruisend lekker meeblèren.
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , Fietsbennie , Oliver
#16
Tijdens het fietsen, wandelen, kanoën luister ik niet naar muziek.
Thuis klassieke radio, tot de herhaling me gaat vervelen. Als ik mijn internetradio weer in orde heb ga ik weer luisteren naar FIP, de internetzender van Radio France, met een heel brede keus aan muziek. Alleen Franse rap valt nogal buiten mijn smaak (net als rap in om het even welke andere taal) maar als je alleen je eigen smaak volgt ontdek je nooit iets nieuws.

link: https://www.radiofrance.fr/fip
Theo Mol
- een ligfietser komt nooit ongelegen -
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , TheoZw , Oliver
#17
Tijdens het fietsen luister ik naar zangvogels:

Heel veel braamsluipers:


Tjitjaf:


Zwartkop:


Winterkoning:


Thuis luister ik heel veel naar Postmodern Jukebox.

Hier hun laatste video op YouTube:



Binnenkort naar een concert van hen in Tivoli Vredenburg!

Groet,

Marco
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , Hoekie , Oliver
#18
Ik heb ze allemaal maar tegelijk aangezet.
Het was net of ik een volière zat, en werd er bijna tureluurs van...
gr. Fietsbennie   site

Antwoord }
#19
Oh ja, Postmodern Jukebox vind ik ook geweldig, met hun covers!

Verder heb ik zelf een heeeel brede muzieksmaak: van klassiek, via jazz en pop, tot (hard)rock. Gezien mijn eigen hoogtijdagen heeft muziek uit de jaren 80/90 vaak mijn voorkeur. Eén van de lijstjes die ik zelf heb samengesteld bij Spotify: https://open.spotify.com/playlist/37i9dQ...I1ydYETzKD
Groetjes uit het Zuiden,

Oliver.

Mango 90 - KMX Tornado - Sinner Spirit - Quattrovelo 122
Antwoord }
Bedankt door: Hoekie , Roepers
#20
Rara, wat is mijn favoriete band... ?

[Afbeelding: milan-aceofspades.jpg]

(06-May-2024, 09:59 PM)berth9999 schreef: Rara, wat is mijn favoriete band... ?

...

Daarnaast heb ik, zoals de meeste muzikanten, een behoorlijk brede smaak. Van UK Subs tot en met Motorpsycho. Van Hawkwind tot en met Hendrix van James Jamerson (Motown bassist) tot en met G.B.H. Van Kyuss tot en met Hendrix en van Primus tot en met Jack Bruce. En klassiek cello kan ik ook waarderen.
Antwoord }
#21
Hawkwind is bizar. Heb ik nog gezien op Isle of Man.

Drugs waren verboden, maar we reden in een Eend van eilandbewoners met de ramen dicht. Het was net een rijdende mistkooi. Ze waren doodsbenauwd. Je had toen nog lijfstraffen op Man.
Groet,

Tom
Antwoord }
Bedankt door: 365cycle
#22
Denk dat ik wat dit betreft hier wel een uitzondering ben. Afgelopen zondag tijdens m'n ritje:

In words of others,
Wisdom blooms, forums unite,
Quoted love takes flight.
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , Oliver
#23
(06-May-2024, 09:59 PM)berth9999 schreef: Rara, wat is mijn favoriete band... ?

Blue Öyster Cult?
Antwoord }
Bedankt door:
#24
Lightbulb 
(07-May-2024, 12:00 AM)Frutsel schreef:
(06-May-2024, 09:59 PM)berth9999 schreef: Rara, wat is mijn favoriete band... ?

Blue Öyster Cult?

Ik gok hierop:
Antwoord }
Bedankt door: berth9999 , Willeke_IGKT , Oliver , 365cycle
#25
(06-May-2024, 11:17 PM)365cycle schreef: Denk dat ik wat dit betreft hier wel een uitzondering ben. Afgelopen zondag tijdens m'n ritje:

Video https://www.youtube.com/watch?v=9paySLATBvI

Misschien ben je wel een uitzondering dat je op hartslag uitzoekt maar met zo'n wijde muziek smaak als de mensen hier vermelden denk ik dat jouw uiteindelijke keuze best vaker voorbij kan komen.
De vraag was ook naar wat je luistert als je niet fietst.
Voornaamste fiets(en): Carbon Strada 220  -  Whike  -  (Flevo bike, Flevo trike, beide alle wielen 20" en knik-kantel besturing, beide te koop maar hoeven niet weg.)
Antwoord }
Bedankt door: Oliver , Frutsel , 365cycle
#26
(07-May-2024, 08:17 AM)Willeke_IGKT schreef: Misschien ben je wel een uitzondering dat je op hartslag uitzoekt
Zo laag was mijn hartslag die dag niet hoor Tongue 
Ik luister heel divers. Dit komt thuis ook wel voorbij.
In words of others,
Wisdom blooms, forums unite,
Quoted love takes flight.
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , Oliver


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)
Welkom
Je moet jezelf aanmelden voor je een bericht kunt plaatsen.

Gebruikersnaam:


Wachtwoord:





Nieuwe berichten
Fietsen van Wim
Sowieso maakt elk...LigZeeuw — 04:06 PM
Fietsen van Wim
Heel gek, ik heb...karimov — 03:06 PM
Nieuw hier!
Je kunt naar mijn er...blokdoorn — 01:48 PM
Nieuw hier!
Welkom op het forum ...Hardloper — 01:29 PM
Nieuw hier!
Welkom! Ik heb een...365cycle — 01:23 PM
Fietsen van Wim
Over die GP5k: hij i...365cycle — 01:18 PM
wat ze zeggen
"Du sotze!"...365cycle — 01:16 PM
Nieuw of tweedehands?
Ik kan in mijn Strad...Willeke_IGKT — 01:13 PM
Nieuw of tweedehands?
Heb je iets in je tu...365cycle — 01:11 PM
Fietsen van Wim
Heel gek, ik heb h...Bacchus — 01:06 PM
Medeliggers onderweg
Gisteren, net voor t...Willeke_IGKT — 01:06 PM
Nieuw hier!
Welkom bucoviana. ...Willeke_IGKT — 12:59 PM
Nieuw hier!
Hoi, Sinds kort k...bucovaina — 12:35 PM
Fietsen van Wim
Het verhaal over h...LigZeeuw — 12:33 PM
Medeliggers onderweg
Vandaag wel 2 ligfie...Josligfiets — 12:32 PM
Nieuw of tweedehands?
oke dan, ik druk gew...Dharm2004 — 12:25 PM
Nieuw of tweedehands?
Met een open...Frutsel — 12:06 PM