Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Xanten
#1
Photo 
[Afbeelding: Xanten.png]

Voor de rit naar Xanten ben ik ongeveer 1:00 uur 's nachts weggegaan. 
Na een paar duistere uren kachelen, een koffiepauze in centrum van Barchem, begon het na Varsseveld (links of rechts? Tongue )
eindelijk te schemeren.
Bij de pauze in Breedenbroek was het dan licht genoeg om veiligheidshesje uit te doen. 's Nachts vind ik dat geen overbodige luxe.
Vlak daarna had ik de keuze: door Dinxperlo omrijden, of sneller over N317 smokkelen, daar waar het verboden is voor fietsers, snel gemaakt. Gezien het tijdstip 6:30 op vrijdagmorgen leek het mij geen grote gok, en na een enkele toeter en een vermanende vinger was deze jongen de grens over.

[Afbeelding: SDC11354.jpg]

Daar begon het sturen, want onze Duitse vrienden vonden het nodig een hekken te plaatsen op het fietspad waar ik 80 cm breed de ruimte had. Maar gelukkig waren het er een stuk of 4, dus prima te doen. Verderop heb ik het mezelf deze route wat makkelijk gemaakt om grotendeels zuidwaarts de B67 te volgen. Prima te doen en gaan met di e..., oja ik heb geen banaan Big Grin . Enige kilometers later volgt na Rees de brug over Rhein, waar de aken onder me door gleden, terwijl ik sta te fotograferen.

[Afbeelding: SDC11355.jpg]

Daarna via Niedermörmter en Obermörmter, waar de mensen in ochtendjas hun krantjes uit de brievenbus halen, en kinderen die op de bus wachten verder langs de Rhein richting Xanten.

[Afbeelding: SDC11357.jpg]

Tot ik langs het Romeins, archeologisch park (nee ben ik niet geweest) daar in het centrum belande van Xanten. De kinderkopjes lanceerden mij zowaar bijna uit de M5, maar dat mocht de pret niet deren. Ik kwam daar nèt op tijd in de kerk (achter de poort op de foto)  waar deze vrijdagmorgen 9:00 uur een of andere scholendienst was. Honderden kinderen die "Danke für dieser morgen" horen zingen. Als christen vind ik dat mooi om mee te maken. Na 5 min luisteren lag ik weer, en reed ik de stad weer uit.

[Afbeelding: SDC11358.jpg]

Helaas, of ja wat maakt het ook uit, was het pondje over de Rhein nog niet in de vaart. Dus kon ik of terug of via de brug bij Wesel over, wat de tocht zo'n 6 km meer zou gaan bedragen. Dan is de keuze voor mij ook niet moeilijk. Dus hobbelde ik vrolijk verder met WDR2 in mijn oren over de stille dijkweggetjes met als bestemming Wesel. 

[Afbeelding: SDC11359.jpg]

Omdat ik wel eerder met de bukfiets in centrum van Wesel ben geweest, ben ik nu rondom de stad via Hamminkeln naar Bocholt gereden. Daar was het ijzerdraad tussen de fiets en kettingbuis naar z'n grootje. Na een bezoek aan de plaatselijke fietsenmaker, was ik een bak koffie en een paar tyraps rijker en kon ik door. Van de terugweg verder heb ik geen foto's meer want daar heb ik er nog wat van in mijn archief en mijn humeur was niet best. Dit werd ook niet beter toen ik gebruik wou maken van de 'spoorweg' fietspad bijna tussen Lichtenvoorde en Neede. Want ze waren toen nog bezig met de nieuwe N18, waar ze enige delen van de mooie verbinding opgebroken hadden. En omrijden, zeker via gele bordjes wordt ik niet vrolijk van, zeker als er overijverige mannetjes bij staan in gele hesjes die hun dag niet hebben.
Maar goed, op een laatste vergissing in Enter, ja Gerwin het was toch rechts  Dodgy , was ik toch nog braaf voor het eten om 17:00 uur thuis. Al met al best mooie rit.

[Afbeelding: SDC11361.jpg]
gr. Fietsbennie   site

Antwoord }
Bedankt door: emgaron
#2
Wat een tocht! Vorig jaar ben ik in drie dagen van Loppersum naar Königswinter gereden. De tweede dag ging van Hardenberg (waar mijn vader woont) naar Wesel (een Vrienden op de Fietsadres).. Ik volgde gedeeltelijk de knooppuntroutes. In Twente was alles omgegooid, toen koos ik maar voor het Twente Kanaal tot bij Goor. Ik ben toen ook door Bocholt en Hamminckeln gekomen. Het was een mooie en flinke tocht, maar jij doet zo even het dubbele en begint om 1:00 uur 's nachts! Petje af!
Antwoord }
Bedankt door:
#3
Petje af inderdaad! Alleen dat 's nachts rijden, daar zie ik de lol niet zo van in... Ik was blij toen ik weer zonder licht naar en van mijn werk kon rijden. Maar goed, ieder zijn ding! Het geeft je in ieder geval meer tijd voor dit soort grote afstanden...
Antwoord }
Bedankt door:
#4
Ik ben ook niet van het fietsen in het donker op mijn ligfiets. Op mijn gewone fiets geen probleem. Maar op de ligfiets vind ik het niet fijn. Temeer ik dan teveel gericht naar de grond moet kijken om kuilen en op het fietspad liggende objecten te ontwijken. Zeker het laatste, sinds ik ooit in de Haagse duinen in de avond bijna over stenen ben gefietst. Een of andere oetlul had enige stenen over de gehele breedte uit het fietspad gehaald en deze rechtop gezet. Was blij dat ik het op tijd zag. Weet niet of ik zoiets op een ligfiets in het donker tijdig zou hebben gezien. Wil niet weten wat voor afschuwelijke verwondingen ik daar aan over zou hebben kunnen houden.

En sinds ik sinds een paar jaar af en toe migraines heb, merk ik ook dat ik gevoeliger ben geworden voor fel licht. Ook dan is een ligfiets niet fijn in het donker, vooral door fel licht van tegenliggers dat bij mij een lang nabeeld bezorgt. Een conventionele fiets zorgt toch dat je meer grondgericht kijkt.

Wel een mooie afstand. Maar ik begrijp dat je er wel ruim je tijd voor hebt genomen?
Antwoord }
Bedankt door:
#5
Mooi ritje zo te lezen!
1 uur 's nachts vertrekken heb ik alleen nog maar voor m'n woon/werk verkeer gedaan, vroegste start voor m'n recreatieve tochten was half 3 's morgens.
In de (hele) vroege uurtjes rijden vind ik persoonlijk puur genot. De rust, de natuur geluiden vlak voor het ochtendgloren en de wereld voor jezelf. Heerlijk!

Huidige fietsen:
Trident Stowaway -/- Surly Disc Trucker -/- Speedliner (M5) 28/20

Antwoord }
Bedankt door:
#6
Wat een prachtige tocht heb je gemaakt. Ben de laatste tijd gestopt met nachtfietsen en -wandelen. Maar het begint weer te kriebelen. Net als Frank schreef: "De rust, de natuur geluiden vlak voor het ochtendgloren en de wereld voor jezelf. Heerlijk!" Ik ga weer naar een ronde Markermeer verlangen. Droog en helder weer, omstreeks volle maan en in de nacht dan meestal stil weer. 22.00 uur vertrekken en omstreeks 07.30 uur thuis. Op de dijken voldoende bankjes voor pauzes en de maneschijn op het heldere wateroppervlak. Juli a.s is de Markerwaarddijk weer open voor fietsers.
Antwoord }
Bedankt door:
#7
In het donker starten en de zon zien opkomen is idd wel mooi, daar kan ik wel van genieten. Maar dan zonder die enorme aanloop Wink
Blijft mooi om te zien hoe iedereen op zijn eigen wijze van het fietsen geniet!
Antwoord }
Bedankt door:
#8
Citaat:Maar ik begrijp dat je er wel ruim je tijd voor hebt genomen?

Ja, ik ga van de ergste nachtmerries uit. Dat ik niet 's avond laat na 19:00 uur nog 'moet' fietsen om een beetje thuis te komen, ja heb ik ook wel een gehad ja  Confused . Als je me in een wielerwedstrijd zou zetten, ben ik de laatste die over de finish komt. Met de gewone fiets rij ik niet harder dan 18 of 20 km/h, met die M5 rijd ik amper sneller. Dat komt zo rond de 20 à 25 km/h op zn max. Plus dat ik een half uur heb gelopen in Bocholt bij de fietsenmaker was. Plus komen de pauzes er nog bij zo'n 5 keer een kwartier, ik had inderdaad wel wat eerder thuis kunnen zijn. Maar het gaat me absoluut niet om de snelheid. Daarom heb ik ook geen wielrenners fiets.
gr. Fietsbennie   site

Antwoord }
Bedankt door:


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)
Welkom
Je moet jezelf aanmelden voor je een bericht kunt plaatsen.

Gebruikersnaam:


Wachtwoord:

Nieuwe berichten
Vandaag ben ik blij omdat.....
Mooie kleurencombina...GertBr — 10:44 PM
Vandaag ben ik blij omdat.....
Gefeliciteerd met ...pietandringa — 10:41 PM
Fietsen jouw kinderen ook zo 'veilig' n...
Het verkeer is en bl...amararock — 10:34 PM
Vandaag ben ik blij omdat.....
Gefeliciteerd met de...PietV* — 10:21 PM
Vandaag ben ik blij omdat.....
Bedankt voor alle ge...pietandringa — 09:53 PM
Vandaag ben ik blij omdat.....
Yep, Ze zijn aanklik...Roepers — 09:48 PM
Vandaag ben ik blij omdat.....
Werkt dit?pietandringa — 09:43 PM
Vandaag ben ik blij omdat.....
Ik gisteren mijn M...Roepers — 09:33 PM
Vandaag ben ik blij omdat.....
Ik gisteren mijn M...Wim -de roetsende — 09:07 PM
Vandaag ben ik blij omdat.....
Er is al veel geschr...pietandringa — 07:10 PM
Vandaag ben ik blij omdat.....
Afgelopen zondag 170...gideon — 06:29 PM
Vandaag ben ik blij omdat.....
Veel plezier met je ...de Boer — 06:24 PM
Vandaag ben ik blij omdat.....
Ik zal zeker de erva...pietandringa — 04:34 PM
Vandaag ben ik blij omdat.....
Dat is mooi Piet, je...Peter de Rond — 04:22 PM
Vandaag ben ik blij omdat.....
Ik gisteren mijn Mil...pietandringa — 03:42 PM
Vandaag ben ik niet blij omdat.....
Mijn nieuwe Mila...pietandringa — 03:35 PM
Vandaag ben ik blij omdat.....
... ik nieuwe bandje...Bacchus — 02:49 PM