Waardering:
  • 2 stemmen - gemiddelde waardering is 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Marco's ligfietstochten
Via de LF 10 hebben we in het verleden (ik denk in 2002) alle Nederlandse Waddeneilanden bezocht. We woonden toen op Texel en hebben toen de boot van Syl genomen naar Vlieland. Van Vlieland met de Koegelwieck naar Terschelling. Normaal mag de fiets niet mee op deze boot maar tussen Vlieland en terschelling (toen) wel. Van Terschelling namen we het veer naar Harlingen. Met de LF 10 hebben we gefietst naar Holwerd en vandaar met de boot naar Ameland en na een paar dagen weer terug naar Holwerd om de LF 10 te vervolgen tot Lauwersoog voor de boot naar Schiermonnikoog. Daarna weer terug naar Lauwersoog en toen zijn we tot Warffum gekomen. Toen zijn we in de trein gestapt. Doorfietsen naar Eemshaven voor de boot naar Borkum was toen ook optie. Het was erg leuk om te doen.
Antwoord }
Bedankt door:
Op 17 april was het mooi weer. Tijd voor een wat uitgebreider rondje. Ik fietste via Oosterwijtwerd en Appingedam naar het Eemskanaal. Langs het Eemskanaal ligt een fietspad tot aan Overschild.
[Afbeelding: 20180608222211-9c7432fe-me.jpg]
Ligfietsen langs het Eemskanaal

Eigenlijk is het Eemskanaal een barrière voor het fietsverkeer in Groningen. Vanaf de Woldbrug in Appingedam tot de Ruischerbrug in Groningen ligt maar 1 brug over het kanaal , de Bloemhofbrug bij Wittewierum. Dit fietspad langs het kanaal laat zien dat de oevers heel geschikt kunnen zijn als fietsroute. Bovendien zouden er toch ook een paar extra oeververbindingen voor fietsers (hetzij als veer of als fietsbrug) kunnen komen? Er stond een oproep van de infrastructuurcommissie in de laatste Ligfiets& (Jaargang 34, 2018-2 blz. 20 en 21). Ik heb mijn ideeën over het Eemskanaal maar opgeschreven en ingestuurd.  Nog geen reactie gehad. Dat komt misschien nog.

Bij de bomen verderop gaat een halfverhard pad naar links. Dat pad verbindt dit fietspad met het fietspad om het Schildmeer.
[Afbeelding: 20180608222212-464e9eb4-me.jpg]
Ligfietsen langs het Schildmeer

Dat fuietspad vormt een deel van een fietsommetje om Schildmeer heen. Na het Schildjer Tilbat liet ik het rondje voor het wat het was en reed naar de Meenteweg (de N 865) richring de Bloemhofsbrug. Vanaf Wittewierum reed ik naar Woltersum.
[Afbeelding: 20180608222115-d22db6f0-me.jpg]
Ligfietsen door de Bijbelgang in Woltersum

Daar is een steegje met de naam Bijbelgang. Dit steegje gaat naar de kerk In Woltersum. Deze kerk is inmiddels van Stichting Oude Groninger Kerken. Op de achtergrond de Houtzaagmolen Fram.  Woltersum is een mooi dorpje dat te lijden heeft gehad onder de aanleg en later de verbreding van het Eemskanaal. In dat plannetje van mij  staat Woltersum weer een oeververbinding voor fietsers zou moeten hebben. Dan hoeven de fietsers ook niet meer via de Meenteweg richting het Roegwold en de Slochteren te fietsen.  Misschien dat het ooit nog eens zover komt.

Groet,

Marco
Antwoord }
Bedankt door:
Op 21 april fietste ik naar het stroomdalgebied van de Drentsche Aa. Dat is een Drents beeksysteem dat nooit is rechtgetrokken. Het dal ligt tegen een van de keileemruggen van Noord-Drenthe waardoor het beeksysteem echt in een dal ligt. Het is een prachtig landschap met veel fietspaadjes.

Ook de route er naar toe is de moeite waard.  Ten noorden van Kolham liggen de natuurgebieden van Woudbloem en ook daar lopen weer fietspaadjes door. op de foto hieronder nader ik Kolham met een mooi uitzicht op de molen Enterprise

[Afbeelding: 20180608222207-582e3ffb-me.jpg]
Ligfietsen op Uiterdijken bij Kolham

In het stroomdalgebied fietste ik weer op paadjes waarvan foto's  al hier in het draadje staan. Ik fietste dit keer ook door het Balloërveld: een heide midden in stroomdallandschap.
[Afbeelding: 20180608222208-f4344c4d-me.jpg]
Ligfietsen door het Balloërveld
De foto hierboven is gemaakt met polarisatiefilter. Dat is vooral aan de blauwe lucht te zien die extra donker is.

Na het Balloërveld fietste ik richting Rolde. Daarbij volgde ik vlakbij Rolde de oude spoorlijn Stadskanaal - Assen. Die spoorlijn passeerde bij Rolde twee hunebedden. Op de foto hieronder fiets ik over de oude spoorlijn langs die hunebedden, waarvan in 16e eeuw gedacht werd dat ze de zuilen van Hercules waren.

[Afbeelding: 20180608222209-ceb28727-me.jpg]
Met de ligfiets op de voormalige spoorlijn bij Rolde langs de Hunebedden D17 en D18

Rolde was ook het zuidelijkste punt van die dag. Via Taarlo en Oudemolen ging ik weer naar het noorden. De volgende foto is even ten noorden van Oudemolen gemaakt.

[Afbeelding: 20180608222210-e497c19d-me.jpg]
Met de ligfiets langs het dal van de Drentsche Aa bij Oudemolen

Ik fietste langs de Drentsche Aa (en omliggende natuurgebieden richting Groningen. Ik volgde daarbij grotendeels de LF 14. Daarbij kwam ik ook langs het Hoornse diep dat laatste stukje van de Drentse Aa vormt. Dat is ooit wel gekanaliseerd maar dat is zo lang geleden dat net nog steeds een slingerende stroom is.

[Afbeelding: 20180608222210-27702947-me.jpg]
Met de ligfiets op de Hoornsedijk.
Vanaf Groningen fietste ik weer via Kardinge en Thesinge naar huis.
Antwoord }
Bedankt door:
Mooie Foto's Marco, als de wind in het noorden zit ga ik ook eens die kant op. 
Hoe maak je trouwens die foto's met jezelf erop, fietst er iemand mee, of heb je zulke lange selfiesticks?
gr. Fietsbennie   site

Antwoord }
Bedankt door:
Dank je.

De foto's met mijzelf erop maak ik zo:

(28-Nov-2017, 07:49 PM)Roepers schreef: De meeste foto's met Ultrapod en zelfontspanner.
Zoals hier
[Afbeelding: 2009pbVY4ErBWNdRC3hXrg-J8KKeCfRuqs0m9kOm...77-h959-no]

Deze set-up resulteerde in deze foto:
[Afbeelding: 31879078651_9a0babe2d0_c.jpg]
Ligfietsen op het pad langs het Meedenerdiep in Muntendam by Marco Roepers, on Flickr
Bijna alle foto's met mijzelf erop heb ik op deze manier genomen. Bij de foto bij het Metbroek bij Smeerling heb ik de bekende die ik daar ontmoette gevraagd de foto  te nemen. Dat doe ik af en toe.

De camera is een nog een camera met filmrolletjes. Het is een Canon Eos 3000, door mij aangeschaft in 1999. Die heb ik een jaar of vijf gebruikt en toen weggelegd omdat ik digitaal ben gaan fotograferen. In 2014 werd ik spijtoptant en ben ik teruggekeerd naar het zg. analoge tijdperk. Gelukkig kan dat nog steeds.
Antwoord }
Bedankt door:
Op 22 april maakte ik een fietstocht naar Aduarderzijl. Vandaar vaart er een veer naar Schaphalsterzijl. Ik heb er al eens eerder  gebruik van gemaakt. Het is een heuse vaartocht over het Reitdiep.  

[Afbeelding: 20180608222207-ba2e98d4-me.jpg]
Ligfiets en Reitdiepveer bij Aduarderzijl

Daarna ben ik via Winsum en Onderdendam weer teruggefietst. Ik kon het niet laten om ook even een ommetje te maken via Westeremden. Het Abt Emopad is  met bakstenen verhard paadje dat midden door het weiland van de wierde afhobbelt.

[Afbeelding: 20180630164842-d1108ee6-me.jpg]
Over de wierde van Westeremden

Het was weer een mooie tocht. Heerlijk om te ligfietsen door het Groninger land en toerist te zijn in je eigen provincie.

Groet,

Marco
Antwoord }
Bedankt door:
(30-Jun-2018, 08:21 PM)Roepers schreef: Op 22 april maakte ik een fietstocht naar Aduarderzijl. Vandaar vaart er een veer naar Schaphalsterzijl. Ik heb er al eens eerder  gebruik van gemaakt. Het is een heuse vaartocht over het Reitdiep.  

Hoeveel km was deze rit Marco?
gr. Fietsbennie   site

Antwoord }
Bedankt door:
Ik denk een kilometer of 50. Volgens Google wel. Meestal vereenvoudigt Google de route waardoor de route feitelijk langer is. Nu zit er echter een hoek in de route die niet klopt wat hem weer langer maakt. Beide effecten zullen wel tegen elkaar wegvallen.

De route was Loppersum, Hemert, Thesinge, naar de Noordermolen ten oosten van Noorddijk, Kardingerbos, Zuidwolde, Harssensbosch, langs het Reitdiep naar Garnwerd, Aduarderzijl, Schaphalsterzijl, Via het fietspad naar Winsum, Onderdendam, Middelstum, Huizinge, Westeremden en via het fietspad naar Loppersum.
Antwoord }
Bedankt door:
Op 5 mei maakte ik deze foto:
[Afbeelding: 20180702184414-83f3c613-me.jpg]
Op de rand van het natuurgebied Kardinge ligt de dijk Zuidwendig langs het Abbemaar. Hier fiets ik over die dijk met op de achtergrond de Noordermolen.

Het Abbemaar vormt de grens van de stadsrand van Groningen met de rest van buitengebied. Ik was naar de Stad gefietst om het bevrijdingsconcert te bezoeken. Post Modern Juke Box trad er namelijk op en het was nu nog gratis ook.  Bovendien zou er een bewaakte fietsstalling zijn en daar zet ik mijn ligfiets bij voorkeur neer. Helaas kon ik die stalling niet vinden en dus zette ik mijn fiets maar langs de drukke toegangsweg. Dat ik die bewaakte stalling niet kon vinden, bleek later niet aan mij te liggen, zie onder het kopje "knullig" op deze pagina. Dat mocht ik natuurlijk niet missen! Bij PMJ is het altijd afwachten wie er optreden, maar ik werd niet teleurgesteld.
[Afbeelding: 20180702184435-22432c03-sm.jpg]
Casey Abrams zingt in een optreden van Post Modern Jukebox tijdens het Bevrijdingsfestival 2018 in Groningen


PMJ ken ik van Youtube waar ze Jazz uitvoeringen brengen van bekende en minder popliedjes. Casey Abrams is 1 van de prominente zangers.

.
Dit lied werd uiteraard uitgevoerd. Prachtig! Met volle teugen genoten van het optreden.

Toen ik vertrok begon het pas vol te stromen, maar al die mensen hadden wij  betreft het hoogtepunt al gemist.
Antwoord }
Bedankt door:
Dat is een prachtige foto Marco! Heel sterk qua compositie!
Die muziek ga ik straks eens beluisteren, de vrouw slaapt nog dus maar niet wakker maken op dit tijdstip. Wink

Huidige fietsen:
Trident Stowaway -/- Surly Disc Trucker -/- Speedliner (M5) 28/20

Antwoord }
Bedankt door:
PMJ is top! Heb een aantal van hun video's op YouTube bij mijn favorieten staan. Ze gebruiken ook nog vaak de contrabas en als (hobby) contrabassist waardeer ik dat altijd zeer!
Antwoord }
Bedankt door:
(05-Jul-2018, 04:19 AM)Frank schreef: Dat is een prachtige foto Marco! Heel sterk qua compositie!

Dank je Frank, Toen ik de foto's bekeek was deze inderdaad boven verwachting. Ik fiets in de schaduw en zelfs dat voegt iets toe.

(05-Jul-2018, 08:51 AM)ErikvanD schreef: PMJ is top! Heb een aantal van hun video's op YouTube bij mijn favorieten staan. Ze gebruiken ook nog vaak de contrabas en als (hobby) contrabassist waardeer ik dat altijd zeer!

Leuk nog een PMJ-fan! In Groningen vroeg ik mij af wie hen nu kende. Maar op het forum ben ik zeker niet de enige. De bassist in het filmpje was er ook bij en is in heel video's van van PMJ aanwezig. Hij  was in Groningen zelfs de bandleider.
Antwoord }
Bedankt door:
Op 8 mei maakte ik een fietstocht van Loppersum richting Uithuizermeeden. Daar ligt het landgoed de Rensumaborg.
[Afbeelding: 20180708193204-b4ed4a6b-me.jpg]
Rensumalaan


Dit is de laan naar de Rensumaborg, die achter de spoorwegovergang zichtbaar is. Ik heb speciaal mijn telelens gebruikt om  de borg aan het einde van de laan beter in beeld te krijgen. Het is een mooi parkachtig landschap, het landgoed om de  borg heen. Verder gaat er een fietspad door de bossen in de dorpsrand van Uithuizen en samen vormen ze een mooi fietsroute om Uithuizen heen.
Antwoord }
Bedankt door:
Op 14 mei maakte ik een ommetje in de omgeving. Het fietspaadje tussen Krewerd en Nijenklooster had ik nog niet gekiekt. Dat heb ik dus maar even gedaan.

[Afbeelding: 20180718185358-6b0b234c-me.jpg]
Ligfietsen op het smalle pad tussen Krewerd en Nijenklooster

Het is een heel smal fietspaadje zoals op de foto is te zien. Als  twee fietsers elkaar tegenkomen moeten ze allebei naast het pad door het gras gaan fietsen. Het paadje staat al er topografische kaarten uit 1910 vermeld als "verhard voetpad". Ik vermoed dat het een oud kerkenpad is. Tegenwoordig is het ook fietspad en maakt het deel uit van de Internationale Dollardroute. Ik vind het wel een avontuurlijk fietspad.
Antwoord }
Bedankt door:
Mooi pad idd Marco!
Antwoord }
Bedankt door: Roepers
Het is altijd leuk om bijzondere fietspaadjes te ontdekken, Erik.

Op 20 mei fietste ik richting het industriegebied Oosterhorn dat achter Delfzijl (vanuit Loppersum gezien). De belangrijkste bedrijvigheid is daar chemisch van aard. Vroeger, voor de jaren zeventig was het een landbouwgebied met wat dorpjes. Een van die dorpjes was Oterdum. Dat dorpje is afgebroken voor de aanleg van het industrieterrein en de dijkverzwaring. Het dorpje lag in een hoek van de dijk. Toch is er een herinnering aan het dorpje achtergebleven.
[Afbeelding: 20180720210757-0d53f030-me.jpg]
Op de ligfiets te Oterdum 

De grafzerken zijn  terug op de dijk geplaatst en er is een monumentje in de vorm van een hand waar  de kerk in te zien is. 

Via Borgsweer fietste ik naar het Termunterzijldiep. Langs het kanaal ten zuiden van Borgsweer loopt het fietspad door een natuurgebied dat vermoedelijk in het kader van de ruilverkaveling is aangelegd. 

[Afbeelding: 20180720210758-3a59a03b-me.jpg]
Met de ligfiets bij het Termunterzijldiep

Via Nieuwolda, het Hondshalstermeer, Siddeburen en Appingedam fietste ik weer naar huis.
Antwoord }
Bedankt door:
(21-Jul-2018, 08:43 AM)Roepers schreef: Het is altijd leuk om bijzondere fietspaadjes te ontdekken, Erik.

Op 20 mei fietste ik richting het industriegebied Oosterhorn dat achter Delfzijl (vanuit Loppersum gezien). De belangrijkste bedrijvigheid is daar chemisch van aard. Vroeger, voor de jaren zeventig was het een landbouwgebied met wat dorpjes. Een van die dorpjes was Oterdum. Dat dorpje is afgebroken voor de aanleg van het industrieterrein en de dijkverzwaring. Het dorpje lag in een hoek van de dijk. Toch is er een herinnering aan het dorpje achtergebleven.

Heb je de boekenserie Verdwenen dorpen in Nederland al? Daar staat dit dorpje ook in vermeld.
Antwoord }
Bedankt door:
Nee nog niet. Ik wilde hem bestellen maar het is er toen bij in geschoten. Ik wilde hem eigenlijk bestellen bij de boekhandel in het dorp hier. Ik ontdek net dat er ook een site van is: Klik!

Erg leuk!
Antwoord }
Bedankt door:
De site is wel aardig verouderd. Eigenlijk al jaren. Zo is ook een deel 6 uit ondertussen. Maar daar maakt de site geen vermelding van. Maar die kaart op de site is wel leuk. Eigenlijk het enige van waarde op de site. Die kaart staat nou net weer niet in de boekjes (dat vind ik wel een klein gemis van de boeken). Die kaart kan je ook als poster bestellen.
Antwoord }
Bedankt door:
Wat ik gezien heb op de site (en vooral de kaart) op de site is dat in eerste instantie deel 3 en 4 relevant zijn voor mij. Deel 4 bevat het Waddengebied Groningen, Friesland en ook Texel en deel 3 bevat Drenthe, Overijssel en Gelderland. Zes delen in 1 keer kopen vind ik wat begrotelijk.

Op 21 mei  ben ik op de ligfiets naar Borkum geweest. Dat was het tweede waddeneiland (op 7 april bezocht ik Schiermonnikoog) dat ik met mijn ligfiets bezocht. Helemaal naar het eiland toe fietsen gaat niet. Ik fietste naar de Eemshaven en nam daar de boot naar het eiland.

[Afbeelding: 20180721200917-f611a5d8-me.jpg] 
Op de veerpont met de ligfiets bij aankomst op Borkum

Ik was lang niet de enige fietser op de boot, wel de enige ligfietser. 

Ik heb het eiland weer helemaal rondgefietst. Op het eiland wordt veel gefietst. Het eiland is niet autoluw, maar het is mij niet helemaal duidelijk  wat je aan je auto hebt daar.

[Afbeelding: 20180721200918-e0ad216a-me.jpg]
Oostelijkste punt voor (lig)fietsers op Borkum

Ik heb na aankomst het treintje genomen van de veerhaven naar Borkum-Stad en  voor de terugweg heb ik ook het treintje genomen. Tijdens mijn rond het eiland  rond ben ik ook naar de veerhaven gefietst en vandaar weer terug naar de stad Borkum om de trein naar de veerhaven te kunnen nemen.  Tijdens die terugtocht maakte ik deze foto bij de dijkcoupure.
[Afbeelding: 20180721200918-065ef4aa-me.jpg]
 Ligfiets en Borkumer Kleinbahn

Ik nam weer de veerboot terug naar Eemshaven en reed over de dijk langs het spoor. Ik kon het toch niet laten om deze foto te nemen.
[Afbeelding: 20180721200959-0dad0064-me.jpg]
Spurt over de nieuwe spoorlijn in de Eemshaven

Achteraf had ik mijn fiets ook wel in beeld kunnen plaatsen. Met de zelfontspanner gaan dit soort foto's helaas niet.
Antwoord }
Bedankt door:
(22-Jul-2018, 11:57 AM)Roepers schreef: Wat ik gezien heb op de site (en vooral de kaart) op de site is dat in eerste instantie deel 3 en 4 relevant zijn voor mij. Deel 4 bevat het Waddengebied Groningen, Friesland en ook Texel en deel 3 bevat Drenthe, Overijssel en Gelderland. Zes delen in 1 keer kopen vind ik wat begrotelijk.

Deel 1 kan je overslaan. Dat is een soort samenvatting / hoogtepunten van delen 2 tot en met 5. Tenzij je ook nieuwsgierig bent naar Dorestad en andere plaatsen verspreid over het land waar wat meer over bekend is.
Antwoord }
Bedankt door:
Op 27 mei maakte ik een tocht naar het Nationale Landschap Middag-Humsterland.
Deze foto is vlakbij Fransum genomen.

[Afbeelding: 20180805213054-29ebd121-me.jpg]
Op de ligfiets bij het fietspad bij Fransum

Er zijn veel mooie fietspaden en het is er heel rustig. Het kerkje van Fransum is al lang niet meer als zodanig in gebruik. C.O Jellema heeft er een fraai gedicht over geschreven.

17 juni fietste ik weer naar Stadskanaal. De STAR had een donateursdag. De treinen reden niet naar Veendam waardoor ik weer  van station Stadskanaal terug moest fietsen naar Loppersum en dat alles op mijn Sinner Record. Maakte die fiets ook een keer weer ongeveer 100 km,

[Afbeelding: 20180810074516-c24c9017-me.jpg]
Vertrek met de ligfiets van station Stadskanaal

Groet,

Marco
Antwoord }
Bedankt door:
Ik wil ieder jaar 1 keer met het veer Delfzijl - Emden -Ditzum de Dollard oversteken. Dit jaar heb ik dat gedaan op 21 juli. Het was mooi weer. Dat is niet verrassend deze zomer, maar vorig jaar was het weer toen ik gebruik maakte van het veer bepaald minder.

Na aankomst in Ditzum na 2 uur varen (volgens mij zou het wel eens de veerdienst met de langste vaartijd vanuit een Nederlandse haven in het Waddengebied kunnen zijn) fietste ik  langs de Dollardkust terug naar huis. Direct na Ditzum komt Pogum. Pogum is een klein dorpje in de hoek waar de Eems uitmond in de Dollard. Ik fietste even de dijk over om van het uitzicht te kunnen genieten en om een foto te kunnen maken.

[Afbeelding: 20180816085208-1489e0ca-me.jpg]
Pogum: uitzicht over de Dollard 

Ook de andere kant op is het uitzicht fraai. De huizen en kerk van Pogum gaan schuil onder de vele bomen. Het gebouw is het gemaal (Duits: schöpfwerk) Pogum. 

[Afbeelding: 20180816085209-71bef093-me.jpg]
Uitzicht vanaf de dijk op Pogum en het gemaal.


Langs de dijk fietste ik terug. Er is 1 plek waar  de route even van de dijk afgaat en ik meer in de bewoonde wereld van het Reiderland fietste. Even later gaat de route weer terug naar de dijk en weldra ging ik bij Nieuwe Statenzijl terug Nederland in. 

Daarna kwam ik in de Carel Coenraadpolder. Daar staat een klein boerderijtje bij een brug met daarachter het kunstwerk Hongerige Wolf. Samen vormen ze een markant punt.

[Afbeelding: 20180816085209-931508e8-me.jpg]
Op de ligfiets door de Carel Coenraadpolder
.

Foto is een beetje scheef, toch ben ik wel tevreden. Ik sta er tenminste helemaal op en nu heb ik ook een foto van dit punt. Ik probeer af en toe tijdens mijn fietstochten een foto te maken van een punt in het landschap waarvan ik nog geen foto heb. Een volgende tocht langs ongeveer dezelfde route gaat weer een ander punt op de foto dat ik de moeite waard vind. Via Termunten, Termunterzijl, Farmsum, Delfzijl en Appingedam ben ik weer naar huis gefietst.
Antwoord }
Bedankt door:
Mooie foto's Marco!
Was niet druk daar in de polder of wel?
gr. Fietsbennie   site

Antwoord }
Bedankt door:
Dank je, Bennie. De polders bij de Dollard zijn zo stil en open. Ik geniet daar erg van.

Groet,

Marco
Antwoord }
Bedankt door:
Op 23 juli begon mijn vakantie en ik stapte op  de ligfiets om naar Zuid-Limburg te fietsen.
Ik fietste eerst naar Groningen en daar begon ik de LF 9 te volgen. Die leidde mij uitstekend door de Stad naar Drenthe.

[Afbeelding: 20180818132336-e54c83dc-me.jpg]
Op de ligfiets bij het Oostervoorts diepje voor Norg

Op de foto hierboven is het routebordje van de LF 9 te zien. Het fietspad leidt hier naar het Oostervoorts Diepje, een hermeanderd beekje.

Na Norg en Veenhuizen bereikte ik het Fochtelooërveen.

[Afbeelding: 20180818132337-481aed0f-me.jpg]
Op de ligfiets door het Fochtelooërveen

Ik ben zojuist de grens tussen Friesland en Drenthe gepasseerd getuige de grenspaal in de bocht van het fietspad. Wel opmerkelijk want zoveel provinciegrenzen zijn niet gemarkeerd met grenspalen.

In Appelscha heb ik een kopje soep genomen en daarna fietste ik door Drents-Friese Wold. Hier fiets ik door het Aekingerzand. De zandverstuiving is ook nog te zien.

[Afbeelding: 20180818132338-e6d13e83-me.jpg]
Op de ligfiets langs het Aekingerzand in Fries-Drentse Wold

Na het Fries-Drentse Wold ging het door beekdalen richting de bossen van Havelte. Vlak voor die bossen kwam ik in een troep fietsende Friese dames terecht. Ik haalde de achterste eerst in waarna de groep een smal fietspad op reed die ook deel uitmaakte van de LF 9.Verder inhalen was onmogelijk. Wat waren die schelpenpaadjes stoffig. Het duurde een hele tijd voordat men in de gaten kreeg dat er een ligfietser in hun groep reed en dat een deel van de dames steeds verder achterop was gekomen. Toen lieten ze mij door met de opmerking dat ik het wel niet eerder zou hebben meegemaakt dat er een hele erehaag vrouwen voor mij was opgesteld..

Op de Havelterberg staan 2 hunebedden. Dit is D53. Aan mijn fietsbanden is goed te zien hoe stoffig het was.

[Afbeelding: 20180818132338-b80503f1-me.jpg]
Langs Hunebed D53 op de ligfiets

Mijn eerste overnachting was in Nijeveen. Een bekend dorp voor de ligfietsers omdat Nazca daar gevestigd is. Buiten de showroom heb ik daar geen andere ligfiets gezien. Ik ben er trouwens niet binnen geweest. Ik weet nu wel hoe het pand er van buiten uitziet.
Ik sliep bij een Vrienden op de fietsadres en het was uitstekend.

[Afbeelding: 20180818164038-0d0f052b-me.jpg]
Vrienden op Fietsadres Nijeveen

Dat was de eerste dag.
Antwoord }
Bedankt door:


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 3 gast(en)
Welkom
Je moet jezelf aanmelden voor je een bericht kunt plaatsen.

Gebruikersnaam:


Wachtwoord:

Nieuwe berichten
Spot
Er is een versie 2, ...Hoekie — 12:21 AM
Spot
Hardloper heeft een ...Wim -de roetsende — 11:45 PM
Spot
Ergens had ik he...twilwel — 11:08 PM
banaantas maken voor hoge racer
Jeroen, bedankt voor...Cor.M-racer — 10:51 PM
Vandaag ben ik blij omdat.....
Ik krijg binnenkort ...blokdoorn — 10:03 PM
Q501: het project
Sorry, ben wel exper...LigfietsWilsum — 09:25 PM
Vandaag ben ik blij omdat.....
  Dat ie het nu ze...Wim -de roetsende — 09:22 PM
Q501: het project
Hm. 220/230/240v...TimSch — 09:22 PM
Q501: het project
Ok zoals ik al aanga...datakneder — 09:13 PM
Ervaringen met de Tuna
Dit topic ging toc...Wim -de roetsende — 09:05 PM
Goedkope low/ mid racer gezocht voor st...
Martin heeft aangebo...melle z — 08:57 PM
Q501: het project
Hm. 220/230/240v i...Hardloper — 08:56 PM
Q501: het project
Hm. 220/230/240v is ...TimSch — 08:53 PM
Q501: het project
Max. is momenteel 25...LigfietsWilsum — 08:50 PM
Q501: het project
Het was vroeger onge...Willeke_IGKT — 08:44 PM
Spot
Ergens had ik het id...Hardloper — 08:39 PM
Goedkope low/ mid racer gezocht voor st...
Als je bereid bent e...ZoefZoef — 08:24 PM