Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rondje in de sneeuw van vandaag
#1
Rondje in de sneeuw van vandaag.
Gaat boven verwachting. Af en toe hoorde ik een achterwiel malen, maar heb nooit het gevoel gekregen dat ik onvoldoende grip had.
Geeft vertrouwen voor woon werk morgen.

De kwaliteit van de video is matig vanwege upload limiet.
Antwoord }
Bedankt door: 365cycle
#2
Ik zou dit niet kunnen zonder handschoenen...
Flevobike en trike - Nazca Pioneer - Strada 58 - Quest 846 - Challenge Alize - Bülk 182 - Nazca Fiero - Brompton - Koga LightSpeed - bakfiets (voor de kleinkinderen) 
Antwoord }
Bedankt door: Hoekie
#3
Haha ik zat me idd ook al af te vragen of je geen koude vingers had Big Grin

Als de fietspaden schoon zijn wil ik best rijden (want op de weg kom ik niet met al die malloten die nu nog gewoon 60 rijden in een 30 zone...), maar dan wel met alle ventilatie dicht in de Milan Big Grin
Antwoord }
Bedankt door: Hoekie
#4
Het is dat je het zegt, nu ik er aan denk, nee geen koude handen gehad. Dit was ook maar een klein rondje. Met een gematigde snelheid. Voetgaten QuattroVelo dicht. Koplampgaten nog wel open.
Antwoord }
Bedankt door:
#5
Vanmorgen naar het werk, voor de veiligheid de Gazelle maar meegenomen. Ik heb een uur gedaan over 10 km, veelal over de gewone weg omdat fietspaden nog vol lagen. Geen foto's want het was nog donker. Ben nog aan het dubben of ik nog met de ligger op pad ga deze week. Maar dan wel zonder klikpedalen...
gr. Fietsbennie   site

Antwoord }
Bedankt door:
#6
(08-Feb-2021, 10:48 AM)Fietsbennie schreef: Vanmorgen naar het werk, voor de veiligheid de Gazelle maar meegenomen. Ik heb een uur gedaan over 10 km, veelal over de gewone weg omdat fietspaden nog vol lagen. Geen foto's want het was nog donker. Ben nog aan het dubben of ik nog met de ligger op pad ga deze week. Maar dan wel zonder klikpedalen...
Had je nog een mogelijkheid om de voet- en koplampgaten dicht te maken? Wink

Ik fiets nu ook op m'n Avaghon S28. Die fiets heeft een beter profiel in de sneeuw. Gelukkig is de sneeuw wat droog en heb ik minder last dat de velgremmen en spatschermen vol lopen met sneeuw.

Hier nog een filmpje met commentaar van Saukki. Gaat prima in de winter.
https://www.youtube.com/watch?v=onEejJ9s...ardGriffin
Antwoord }
Bedankt door: 365cycle
#7
(08-Feb-2021, 10:48 AM)Fietsbennie schreef: Vanmorgen naar het werk, voor de veiligheid de Gazelle maar meegenomen. Ik heb een uur gedaan over 10 km, veelal over de gewone weg omdat fietspaden nog vol lagen. Geen foto's want het was nog donker. Ben nog aan het dubben of ik nog met de ligger op pad ga deze week. Maar dan wel zonder klikpedalen...
Lang geleden dat ik het deed, maar ik vond de lowracer met een grove 35mm achterband best lekker rijden op sneeuwerige weg. Had het alleen Spaans benauwd dankzij al die lompe automobilisten die gewoon met 40+ voorbij komen zeilen terwijl remmen of uitwijken ze echt nooit gaat lukken met dat tempo.

Denk daarnaast dat een Velayo met dit weer eigenlijk best wel een lekkere velomobiel is: Veel bodemvrijheid en drie enorme wielen; het enige wiel dat in een wielkast zit beweegt naar links en rechts, dus je kan de sneeuw een beetje "wegsturen".
Antwoord }
Bedankt door:
#8
Als ik ooit een tweedehands Velayo kan kopen, dan doe ik het onmiddellijk.
Ik vind het echt een heel mooi en fascinerend concept.

Mocht iemand er ooit één te koop zien staan, doe mij aub een 'belletje'.
Wim -de roetsende

Thys 209 Rowingbike  -  Milan SL MK7  -  M5 CHR  -  M-SUB  -  VNR BT Freewheeler

Antwoord }
Bedankt door:
#9
Heb je een zoekopdracht op Marktplaats met de term 'Velayo' voor jezelf ingesteld? Dan krijg je vanzelf een mailtje zodra er een advertentie met die benaming wordt geplaatst.
Antwoord }
Bedankt door: Wim -de roetsende
#10
(08-Feb-2021, 05:52 PM)Lopopodium schreef: Heb je een zoekopdracht op Marktplaats met de term 'Velayo' voor jezelf ingesteld? Dan krijg je vanzelf een mailtje zodra er een advertentie met die benaming wordt geplaatst.

Wel met 'DF', want daar krijg ik soms nog een melding van.
Wim -de roetsende

Thys 209 Rowingbike  -  Milan SL MK7  -  M5 CHR  -  M-SUB  -  VNR BT Freewheeler

Antwoord }
Bedankt door:
#11
Moet er niet aan denken om te ligfietsen met dit weer, woon-werkfietsen vandaag gedaan met de mtb.
2,8 inch banden op 1 bar gaat prima in de sneeuw!
Stop making sense
Antwoord }
Bedankt door:
#12
(08-Feb-2021, 06:29 PM)voodoo schreef: Moet er niet aan denken om te ligfietsen met dit weer, woon-werkfietsen vandaag gedaan met de mtb.
2,8 inch banden op 1 bar gaat prima in de sneeuw!

Ligt er aan waar je woon werk is, blijkbaar. En of je 4 wielen hebt?
Hier zou, vanaf gisteren, een mtb grotendeels als een jeep op een F1 racecircuit zijn.
En ik moet er niet aan denken hoe koud een mtb zou zijn en hoe lang ik er dan wel niet over zou doen.
Ik doe er nu al ongeveer de helft langer over.
Antwoord }
Bedankt door:
#13
Afgaand op jouw filmpje kan ik wel stellen dat hier (in Den Haag) veel meer sneeuw ligt. Daarbij moet ik dwars door de stad en zijn de tramrails niet zo goed zichtbaar. Het is ook een ritje van slechts 3,5km.
Stop making sense
Antwoord }
Bedankt door: Hoekie
#14
Gisterenmiddag bhv-technisch EVEN iemand naar huis brengen. EVEN in een auto van iemand anders, dus voorzichtigheid geboden. Eenmaal 6 uur 's avonds weer terug op de zaak, bleek, dom dom dom, tas nog in de auto laten liggen... Al mijn winterkleren erin.

Nou ja, dan maar met de fiets er langs. Ik wil namelijk niemand met mijn problemen opzadelen. Terugweg naar huis met de fiets dus maar via Wierden gereden om de tas weer op te halen, en kwam ik zodoende op het dubbele afstand dan normaal. Ik was net op tijd thuis om de jongens naar bed te brengen... Maar ik heb wèl een verhaal straks in het bejaardentehuis: ,, weet je nog die winter van '21?"
gr. Fietsbennie   site

Antwoord }
Bedankt door: Hoekie
#15
Ja. De "Hel van het Oosten".

Heb vandaag ook gefietst. Zo'n 20 km. Deels door de sneeuw. Twee keer dwars tot stilstand gekomen op m'n hoge tweewieler.
Antwoord }
Bedankt door:
#16
(09-Feb-2021, 04:37 PM)voodoo schreef: Afgaand op jouw filmpje kan ik wel stellen dat hier (in Den Haag) veel meer sneeuw ligt. Daarbij moet ik dwars door de stad en zijn de tramrails niet zo goed zichtbaar. Het is ook een ritje van slechts 3,5km.

Dat denk ik ook. Ik, nu met de sneeuw een iets andere route, ~27 km. Intercity. Hele stukken 40+ km/u kunnen rijden.
Heel wat anders dan jouw woon werk. Different horses for different courses.
Antwoord }
Bedankt door:
#17
Ik kan het ook niet laten. Alhoewel ik gisteren de auto maar eens heb uitgegraven, en warm gemaakt hebt kan ik het niet laten om te fietsen. De auto heb ik liever thuis staan in geval van nood, kan de oudste ook naar school. Vanmorgen maar de fototoestel meegenomen.
[Afbeelding: DSCN0638.jpg]


De straat voor mijn huis, fietsen kun je hier bijna niet.
Maar het is aardig platgereden dus het gaat steeds beter.
Ik vraag me af of ze die bakken wel eens leeghalen vandaag...[Afbeelding: DSCN0639.jpg]

Gelukkig zijn de straten nu wel aardig schoon en rijden de treinen weer. Totaal 1 passagier geteld, hij had de mooiste plek voorin uitgekozen...
[Afbeelding: DSCN0640.jpg]

Maar dit komt ook voor...
[Afbeelding: DSCN0641.jpg]

Geen ligfiets maar mijn trouwe gazelle...
gr. Fietsbennie   site

Antwoord }
Bedankt door:
#18
Nou... ik heb net ook een rondje door de sneeuw gedaan. Was leuk, maar op één stukje dijk was het meer dan een meter rechts van de wegas echt spekglad, sneeuw op ijs. Ik reed vandaag 2x op dat stukje, de tweede keer dus ook weer met een gangetje van zo'n 25 km/h tegen de wegas.
De bestuurder van de bestelbus die ik tegenkwam had ongetwijfeld ontdekt dat het aan de rechterkant van de weg inderdaad erg glad was, want die reed met de linkerwielen net óver de wegas, en bleef dat doen ondanks mijn lichtsignaal en claxon. Uiteindelijk stuurde ik dus maar bij naar rechts, en kwam hij óók nog verder mijn kant op, waarna hij me met ~50 km/h rakelings passeerde.

De meeste mensen houden momenteel overigens goed rekening met een fietser op de weg. Ben net een aantal stukken over de weg gereden en er werd echt prima afstand gehouden.

Twee conclusies:
- het is hoog tijd om toch maar weer een dashcam te monteren;
- M'n nieuwe KHE voorbanden: Ik had er geen druk af gelaten, ze staan dus op 7 bar (door de kou misschien iets minder, ~6.8). De Continental Contact Speed achter had het echt moeilijk (op zich niet onverwacht van een slick), maar de KHE's hebben serieus veel grip. Daarnaast had ik op een schoon stuk niet het gevoel dat 45 km/h me nu ineens extra veel moeite kostte - ze zijn dus ook nog eens snel met kou. Fijn bandje!
Antwoord }
Bedankt door: Hoekie
#19
Dat is met name het linke nu. Sommige (kleine) automobilisten die, zelfs met hun veel te grote halve terrein auto, bang lijken te zijn om over wat sneeuw te rijden. Ik ben zelfs al een paar keer helemaal stil gaan staan vanwege dat onzekere gedrag.

Welke KHE band is dat?
Antwoord }
Bedankt door:
#20
(10-Feb-2021, 01:59 PM)Hoekie schreef: Dat is met name het linke nu. Sommige (kleine) automobilisten die, zelfs met hun veel te grote halve terrein auto, bang lijken te zijn om over wat sneeuw te rijden. Ik ben zelfs al een paar keer helemaal stil gaan staan vanwege dat onzekere gedrag.
Ik denk dat m'n Milan GT gereduceerd was tot SL als ik gestopt was  Big Grin

(10-Feb-2021, 01:59 PM)Hoekie schreef: Welke KHE band is dat?
De KHE Mac 1 ("FLAT")
Ik heb een hele tijd terug eens een setje gekocht, en ook opgestuurd naar Wim Schermer om te pendelen: Resultaten in het overzicht

Je ziet 'm daar net onder het midden in de lijst terug komen. Niet ideaal, zou je denken, maar als je dan gaat kijken wat erboven staat:
- Michelin Blauw en Schwalbe Special zijn tegen de 100 euro per band, waarna ze maar zo'n 500 km mee gaan;
- Greenspeed Scorcher is erg snel, en met antilekvloeistof ook redelijk betrouwbaar, maar spekglad als het nat is;
- Continental GP LTD, Schwalbe Shredda en de oude One worden niet meer gemaakt;
- Blijft over Ultremo ZX en de One 23: 23mm onder een velomobiel? Really? :-) 
- De GoCycle blijft een rappe band, maar is ook wel erg breed en met nat weer volgens mij ook ietwat gevoeliger;

En dan ben je al bij de KHE. Het bandje pendelt dus langer dan de 28mm Pro One, langer dan de G-One (wat ook geen stakker is), langer dan de Maxxis DTH/Torch serie en fors langer dan de Contact Speed (die erg betrouwbaar is, maar ook wel weer link met nat weer).

Grootste nadeel momenteel is dat ze ontzettend slecht te vinden zijn. Ik zit KHE weer even achter de broek aan over wanneer er nieuwe voorraad komt (heb eerder contact met ze gehad voor die pendeltest).


Als je het over de duivel hebt...

(10-Feb-2021, 03:03 PM)365cycle schreef: Grootste nadeel momenteel is dat ze ontzettend slecht te vinden zijn. Ik zit KHE weer even achter de broek aan over wanneer er nieuwe voorraad komt (heb eerder contact met ze gehad voor die pendeltest).

KHE schreef:Hallo Kevin,
 
Den MAC1 wurde eingestellt und haben auch keine Chargen mehr auf Lager.
Minimum sind bei unserem Hersteller 2000st und da sich diese Größe sehr langsam verkauft haben wir den MAC1 nicht mehr nachbestellt.
 
Viele Grüße,
Thomas

Sad
Antwoord }
Bedankt door:
#21
(08-Feb-2021, 04:16 PM)Wim -de roetsende schreef: Als ik ooit een tweedehands Velayo kan kopen, dan doe ik het onmiddellijk.
Ik vind het echt een heel mooi en fascinerend concept.

Mocht iemand er ooit één te koop zien staan, doe mij aub een 'belletje'.

Er wordt er nu eentje in Duitsland aangeboden voor 3000 euro.
https://www.velomobilforum.de/forum/inde...st-1567537

Edit: advertentie was net kwartiertje oud toen ik 'm bekeek. Inmiddels is ie verwijderd kennelijk, want niet meer te openen. Desondanks stond ie nog open dus hieronder een screenshot:[Afbeelding: Screenshot-2023-05-26-17-57-22.png]
Antwoord }


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)
Welkom
Je moet jezelf aanmelden voor je een bericht kunt plaatsen.

Gebruikersnaam:


Wachtwoord:

Nieuwe berichten
Ketting hotwaxen
Bedankt voor je rea...Bacchus — 07:54 AM
20" glasvezel Quest vs Carbon
Ik heb nu tijdelijk ...bucovaina — 07:05 AM
Ketting hotwaxen
"een pond ...GHOOGEN — 01:06 AM
Wie heeft er nog een ligfietstassen lig...
Ik zoek één banaant...ZoefZoef — 11:58 PM
Wie heeft er nog een ligfietstassen ligg...
Ik zoek één banaanta...365cycle — 11:55 PM
Ketting hotwaxen
Toevallig lekker ...Boyd Maduro — 11:19 PM
Korte(re) cranks
Inderdaad mooi, en l...melle z — 10:29 PM
Korte(re) cranks
Het Shimano 600 (tri...GHOOGEN — 10:27 PM
Korte(re) cranks
Mooi slopertje, Data...melle z — 10:24 PM
Te koop: Diverse fietsonderdelen
Ik heb door de jaren...Bob Hagendijk — 10:02 PM
Vandaag ben ik blij omdat.....
 Ik denk dat z...ZoefZoef — 09:11 PM
Optima Rider trike op marktplaats
Hadden niet enke...ZoefZoef — 08:48 PM
Optima Rider trike op marktplaats
Volgens mij is dit...Wim -de roetsende — 08:45 PM
Optima Rider trike op marktplaats
Hadden niet enkele...TimSch — 08:41 PM
Optima Rider trike op marktplaats
Er klopt gewoon te...Gideonaut — 08:39 PM
Optima Rider trike op marktplaats
Hadden niet enkele v...Hardloper — 08:38 PM
Optima Rider trike op marktplaats
Voor een fietsje e...ZoefZoef — 08:30 PM