Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Forum voegt enters toe
#1
Ja, hebben meer mensen daar last van? Het forum voegt bij mij extra regels of enters toe, of hoe je het ook noemt.






Als ik teksten in meer alinea's typ en ik druk op de knop 'Reactie plaatsen' of 'Voorbeeld weergeven' staan de alinea's elke keer een stuk verder uit elkaar.





Vervolgens zien mijn berichten er steeds uit zoals deze nu ook.





Ik kan de enters weghalen maar als ik de reactie plaats staan ze er gewoon weer.
Antwoord }
Bedankt door:
#2
Ik heb daar bij mijn weten geen last van.
En kan ik rustig een volgende tekst op een volgende regel maken,
zonder extra ruimte te krijgen.

ps. deze tekst heb ik natuurlijk even expres op een paar verschillende regels getypt Wink
Antwoord }
Bedankt door:
#3
In wat voor browser en op wat voor systeem heb je daar last van Jurrien?

Ik heb het alleen bij quotes. Daarnaast verandert het lettertype als ik tekst kopieer/plak.

Hier overigens vrijwel altijd Windows 10 (20H2) met de Brave browser (v1.20.103, Chromium 88)
Antwoord }
Bedankt door:
#4
Ik zwerk met Windows 10 en werk normaal met Firefox. Ik zal het nu eens met Chrome proberen. 
Test.
Hmm, hier geeft het geen probleem.
Vreemd. En jammer, want Firefox bevalt me wel.
Antwoord }
Bedankt door:
#5
(11-Feb-2021, 03:32 PM)Jurrien schreef: Ik zwerk met Windows 10 en werk normaal met Firefox. Ik zal het nu eens met Chrome proberen. 
Test.
Hmm, hier geeft het geen probleem.
Vreemd. En jammer, want Firefox bevalt me wel.

Vreemd, ik dacht niet dat ik problemen had met Firefox (Windows en Linux).
Wat wel opvalt is dat mijn lettertype anders is als ik via mijn mobieltje wat post

(Dit bericht gepost met Firefox op Linux)
Antwoord }
Bedankt door:
#6
(11-Feb-2021, 03:32 PM)Jurrien schreef: Vreemd. En jammer, want Firefox bevalt me wel.
Misschien Brave ook eens proberen? Geeft mij wat meer het FireFox-gevoel, maar dan met een andere engine.

Vroeger werd er met verschillende browsers rekening gehouden.
De webbouwwereld heeft inmiddels prima door dat bouwen voor Chromium en WebKit meer dan voldoende is, dan heb je 90% van alle browsers gewoon te pakken.

Apple is de eerstvolgende die de strijd wat dat betreft gaat verliezen. Chrome is ook op MacOS hard terrein aan het winnen (al >50%, terwijl Safari standaard geïnstalleerd is).
Antwoord }
Bedankt door:
#7
Daar 
Heb
Ik
Geloof
Ik
Geen
Last 
Van.

Elke
Enter
In 
Dit
Bericht 
Was
Bewust
Om
Elk
Woord
Op
Een
Nieuwe
Regel
Te 
Krijgen

Wink
Antwoord }
Bedankt door: Chepap
#8
MS Edge Chromium (Versie 88.0.705.63 (Officiële build) (64-bits)) is de runner up.
Heeft vele extensies en je kan ook Chrome extensies gebruiken (inmiddels bij mij niet meer nodig).
Is (nog) licht en snel in verhouding met Chrome.
MS Edge legacy wordt met komende updates vervangen door Edge Chromium (Chromium open-source project)

De Brave browser is een goede tweede als je geen browser van een van de grote jongens wil gebruiken.

Van Chrome moeten we eigenlijk zo snel mogelijk vanaf. Te loaded (inclusief kortere accuduur) en over privacy hoeven we het niet eens te hebben. (Zit gelukkig wel al even in programma bestanden in plaats van je user profiel)
Ik weet dat dat ijdele hoop is, want Google zal toch proberen de browser 'door je strot te duwen' als je maar iets van hun services gebruikt en Android is mobiel monopolist. Do no Evil. Not your friend. Aldus IT'er die met grote regelmaat browsers moet afwegen voor bedrijven en dus browsers moet doorzagen en testen.
Antwoord }
Bedankt door:
#9
(11-Feb-2021, 08:38 PM)Hoekie schreef: De Brave browser is een goede tweede als je geen browser van een van de grote jongens wil gebruiken.

Van Chrome moeten we eigenlijk zo snel mogelijk vanaf. Te loaded (inclusief kortere accuduur) en over privacy hoeven we het niet eens te hebben. (Zit gelukkig wel al even in programma bestanden in plaats van je user profiel)

Yup! Ik vind Brave best wel fijn. Ik zie vooral dat de PiHole daardoor een stuk minder werk heeft  Big Grin 

(11-Feb-2021, 08:38 PM)Hoekie schreef: Ik weet dat dat ijdele hoop is, want Google zal toch proberen de browser 'door je strot te duwen' als je maar iets van hun services gebruikt en Android is mobiel monopolist. Do no Evil. Not your friend. Aldus IT'er die met grote regelmaat browsers moet afwegen voor bedrijven en dus browsers moet doorzagen en testen.
Nouuuuu... monopolist... 27% vs 70%, waarbij 27% iOS is. Daarbij, Google =/= Android. Het is net als met het Chromium project: Google maakt een zeer bekende uitbreiding op Android maar het is open source. Zoals je prima een Chromium browser kan hebben die geen Chrome heet, kan je prima een mobiele telefoon met Android hebben waar geen Google op staat. Grootste uitdaging is dan helaas waar je je apps vandaan moet halen: De Google Store hebben we met z'n allen inderdaad monopolist laten worden.

Hoewel ik Windows Phone een heerlijk OS vond (beter dan de alternatieven, een aantal zaken die daarin zaten zijn pas jaren later in Android en iOS toegevoegd), is het eeuwig zonde dat Microsoft dat pad niet heeft bewandeld. Dan hadden we namelijk serieuze concurrentie voor Google gehad, en misschien nog wat extra versplintering.
Antwoord }
Bedankt door:
#10
Brave is Chrome met een paar extensies (Gebruikt dezelfde render engine). Firefox (en diverse *fox varianten) zijn de enigen die een andere engine gebruiken (Gecko)
Microsoft gebruikte hun eigen engine in Edge, maar schakelt over (is overgeschakeld) naar de render engine van Chrome (Blink).

Firefox met uBlock origin (adblocker) en een paar andere privacy plugins werkt nog steeds beter in mijn ervaring.
Antwoord }
Bedankt door:
#11
Brave =/= Chrome. Er is zelfs een belangrijk verschil tussen Chrome en Chromium. Chromium Project is open source en dus vrij van het winstoogmerk van Google.
Blink is de render engine die door beide gebruikt wordt, alsook door Brave en sinds eind 2019 ook door Microsoft voor de Windows-versie van Edge.

Blink is feitelijk een doorontwikkeling van WebKit, wat volgens mij een doorontwikkeling is van iets wat z'n oorsprong vond in de Linux-wereld.
De MacOS versie van Edge was in het begin volgens mij WebKit, of vanaf het begin al Blink, dat weet ik even niet zeker. De enige "grote" WebKit-browser is Safari.

Ik weet ook niet of Edge nu een doorontwikkeling is op Chromium Project, of dat ze alleen de Blink-engine toepassen.

Wat betreft Firefox: Ik vond het altijd een fijne browser tot hij wat "bloated" werd. Kan aan m'n toenmalige nogal beperkte hardware gelegen hebben, maar ik ben destijds overgestapt op Pale Moon x64; liep destijds sneller en ik kon er wat zaken mee inrichten die in andere browsers op dat moment niet konden (al heb ik geen enkel idee meer wát ik toen zo belangrijk vond). Ergens in 2015 ofzo een keer op Brave gestuit en sindsdien niet meer gewisseld.

Tegenwoordig koop ik ook gewoon een laptop (oké, 2) en heb ik die vervolgens 3 en 4 jaar (op dit moment), dus installeer ik niet meer zo vaak systemen en ook niet meer zo vaak nieuwe browsers Big Grin
Antwoord }
Bedankt door:
#12
Tongue 
Ik wist wel dat veel ligfietsers nerds waren  Tongue en dus ook nog zijn  At
Wim -de roetsende

Thys 209 Rowingbike  -  Milan SL MK7  -  M5 CHR  -  M-SUB  -  VNR BT Freewheeler

Antwoord }
Bedankt door: 365cycle
#13
Webkit is afgeleid van KHTML, wat inderdaad uit de Linux wereld komt, te weten Konquerer, de browser van KDE.

Ik weet het verschil tussen Chrome & Chromium, en het was inderdaad wat gechargeerd. Mijn probleem met de huidige browsers is dat er net als in de IE5-era een enorme monocultuur onstaan is, en mensen zich niet zozeer aan de standaard houden, maar aan 'wat rendert er op Chrome'.

Firefox heeft inderdaad een periode gehad dat hij wat traag was vergeleken met Chrome. Qua geheugengebruik heb ik nooit veel problemen gehad, maar ik had ook nooit meer dan een stuk of 10 tabs open.

Ik heb nooit kunnen wennen aan Chrome en aanverwanten. Dat ligt niet alleen aan mijn voorkeur voor Firefox (Ik heb ook een hele tijd Opera gebruikt, voordat die ook overgingen op de engine van Chrome/Chromium), maar Chrome 'voelt' niet lekker.

Het zal wel zoiets zijn als Vi vs Emacs Big Grin
Antwoord }
Bedankt door: 365cycle
#14
(12-Feb-2021, 11:20 AM)Frutsel schreef: Webkit is afgeleid van KHTML, wat inderdaad uit de Linux wereld komt, te weten Konquerer, de browser van KDE.
Big Grin  Nerd!

(12-Feb-2021, 11:20 AM)Frutsel schreef: Ik weet het verschil tussen Chrome & Chromium, en het was inderdaad wat gechargeerd. Mijn probleem met de huidige browsers is dat er net als in de IE5-era een enorme monocultuur onstaan is, en mensen zich niet zozeer aan de standaard houden, maar aan 'wat rendert er op Chrome'.
Zie boven  Wink Heel veel mensen weten dat niet.

(12-Feb-2021, 11:20 AM)Frutsel schreef: Firefox heeft inderdaad een periode gehad dat hij wat traag was vergeleken met Chrome. Qua geheugengebruik heb ik nooit veel problemen gehad, maar ik had ook nooit meer dan een stuk of 10 tabs open.
Ja, wat geheugengebruik moet ik vooral niet klagen. Was me laatst aan het afvragen waarom m'n niet eens zo heel grote project zo traag geworden was. In mijn editor krijg ik "on the fly" meldingen als er fouten in m'n code zitten. In dit geval was "on the fly" dus "na 2 minuten" geworden.
Maar eens even in Taakbeheer kijken... de browser had met alle processen bij elkaar 15GB RAM in gebruik. Oeps  Confused
Misschien is webpagina's (en vooral ook YouTube-filmpjes) open laten staan niet de beste methode om ze later nog een keer te bekijken  Big Grin

(12-Feb-2021, 11:20 AM)Frutsel schreef: Ik heb nooit kunnen wennen aan Chrome en aanverwanten. Dat ligt niet alleen aan mijn voorkeur voor Firefox (Ik heb ook een hele tijd Opera gebruikt, voordat die ook overgingen op de engine van Chrome/Chromium), maar Chrome 'voelt' niet lekker.

Het zal wel zoiets zijn als Vi vs Emacs Big Grin
Wat browser betreft ben ik niet zo kieskeurig. Maar inderdaad - Vi  Big Grin
Antwoord }
Bedankt door:
#15
Ik lees dit echt met groot plezier.

Nog leuker vind ik het dat er voor 'jullie soort mensen' nu ook een draadje is ;-)
Wim -de roetsende

Thys 209 Rowingbike  -  Milan SL MK7  -  M5 CHR  -  M-SUB  -  VNR BT Freewheeler

Antwoord }
Bedankt door: 365cycle
#16
Chrome was vroeger wel snel, maar tegenwoordig niet meer... En dan nu blij met Brave, dat eens een tijdje gebruiken, lijkt al wel sneller als Chrome Wink Kijken hoelang deze het volhoud op snelheid Wink

Maar het probleem dat mensen maar raak knutselen voor een knaak op chrome en daarmee geen rekening meer houdt met andere browsers is eigenlijk nooit anders geweest, vroeger moest er wel meer opgelet worden welke browser je gebruikte, maar er waren erg veel websites die eigenlijk ge-optimaliseert waren voor 1 browser, namelijk internet exploder, ehhmmm bedoel explorer, en had je dan iets anders and firefox of opera, dan werkte de website niet een of was de layout volledig om zeep. Tegenwoordig speelt dat minder en lijken de websites in verschillende browsers nog steeds goed en werkt het meestal ook nog redelijk ok.
Ik weet uit verleden ook wel dat ik al met linux bezig was, ging je naar een website en dan zat op die website de controle of je wel IE gebruikte, deed je dat niet kreeg je pop-up en werd je ge-adviseert IE te gaan gebruiken en dan had ik altijd zoiets van sodemieter daarmee op, die browser draait niet eens op mijn OS...
Antwoord }
Bedankt door:
#17
(14-Feb-2021, 02:56 PM)elnuar schreef: Ik weet uit verleden ook wel dat ik al met linux bezig was, ging je naar een website en dan zat op die website de controle of je wel IE gebruikte, deed je dat niet kreeg je pop-up en werd je ge-adviseert IE te gaan gebruiken en dan had ik altijd zoiets van sodemieter daarmee op, die browser draait niet eens op mijn OS...
Dat soort dingen zijn altijd irritant idd Big Grin 

Linux gebruik ik momenteel (te) weinig op de desktop. Heb er wel redelijk wat servers mee ingericht, met (Microsoft!) SQL Server is het onder bepaalde omstandigheden fors sneller dan een Windows machine (ook al draaien ze beide zonder GUI).
Antwoord }
Bedankt door:
#18
Ik ben een keer een site tegengekomen die gewoon niets toonde als je geen IE gebruikte. (Dat was nadat ik had geklaagd dat de site niet goed werkte op Firefox.
De volgende dag was de 'web developer' de deur uitgezet trouwens Smile
Antwoord }
Bedankt door:
#19
(14-Feb-2021, 09:30 PM)Frutsel schreef: Ik ben een keer een site tegengekomen die gewoon niets toonde als je geen IE gebruikte. (Dat was nadat ik had geklaagd dat de site niet goed werkte op Firefox.
De volgende dag was de 'web developer' de deur uitgezet trouwens Smile
Big Grin
Antwoord }
Bedankt door:
#20
(14-Feb-2021, 05:16 PM)365cycle schreef:
(14-Feb-2021, 02:56 PM)elnuar schreef: Ik weet uit verleden ook wel dat ik al met linux bezig was, ging je naar een website en dan zat op die website de controle of je wel IE gebruikte, deed je dat niet kreeg je pop-up en werd je ge-adviseert IE te gaan gebruiken en dan had ik altijd zoiets van sodemieter daarmee op, die browser draait niet eens op mijn OS...
Dat soort dingen zijn altijd irritant idd Big Grin 

Linux gebruik ik momenteel (te) weinig op de desktop. Heb er wel redelijk wat servers mee ingericht, met (Microsoft!) SQL Server is het onder bepaalde omstandigheden fors sneller dan een Windows machine (ook al draaien ze beide zonder GUI).

Dat die database sneller onder linux draait dan onder windows verbaasd mij eigenlijk weer geheel niet. Maar komt ik heb zelf jaren met Oracle gewerkt en die is ook op linux (en vroeger unix) sneller. Maar dan moet ik zeggen dat Oracle databases origineel ook werden ontwikkeld op Unix (en later linux) en dat ze een port leverden naar windows.... Maar ik heb eerder ook wel eens verhalen gehoord dat microsoft een groot deel van hun toendertijd hotmail-servers op linux had draaien. 
En Oracle databases draaien echt prettiger op linux als op windows. Gaat gewoon soepeler, waarom eigenlijk geen idee, maar zo voelde het wel altijd aan.
Antwoord }
Bedankt door:
#21
(15-Feb-2021, 12:33 AM)elnuar schreef: Dat die database sneller onder linux draait dan onder windows verbaasd mij eigenlijk weer geheel niet.
...
Gaat gewoon soepeler, waarom eigenlijk geen idee, maar zo voelde het wel altijd aan.

Dat vind ik nou jammer  Smile Vroeger kreeg de verplichte GUI van Windows Server-systemen altijd de schuld.
Een Windows Server Core installatie is echter toch wel behoorlijk vrij van "noodzakelijke tools"; lichtgewicht en rap, maar vreemd genoeg met een relatief lichte SQL Server installatie (32-64GB RAM, 8-16 cores) dus minder rap dan Ubuntu Linux.

Ik weet nog steeds niet waarom  Dodgy

Gelukkig is het ook steeds minder mijn zorg; tegenwoordig is het Azure wat de klok slaat in "mijn wereld".
Antwoord }
Bedankt door:
#22
(15-Feb-2021, 12:45 AM)365cycle schreef: Een Windows Server Core installatie is echter toch wel behoorlijk vrij van "noodzakelijke tools"; lichtgewicht en rap, maar vreemd genoeg met een relatief lichte SQL Server installatie (32-64GB RAM, 8-16 cores) dus minder rap dan Ubuntu Linux.

Ik weet nog steeds niet waarom  Dodgy

mijn gevoel zegt dat het met slimmer geheugen-gebruik te maken heeft of anders misschien toch de instructies die naar/door de CPU gaan, maar is dus gevoel. zo'n mega techneut ben ik nou ook weer niet.... 
Maar bij die database instellingen, zijn die ook wel exact gelijk? wat je denkt als relatief kleine verschillen kunnen soms enorme inpact hebben...
Antwoord }
Bedankt door:
#23
Ja, exact identiek. Het was eerst puur een gevoel, daarna heb ik zowel binnen een virtuele omgeving als op een fysieke server één van m'n testdatabases getest en wat benchmarks gedraaid. Dus idd bewust met exact dezelfde instellingen. Helaas weet ik niet veel over het tunen van SQL Server voor Linux (zelfs maar beperkt op Windows). Verschil met een "basic setup" liep op tot zo'n 10%, afhankelijk van de situatie. Had vooral de indruk dat de disk performance beter was onder Linux.

Maar volgens mij zijn we een tikkeltje offtopic gegaan  Blush
Antwoord }
Bedankt door:
#24
Linux is helaas (nog) niet bespreekbaar bij mij op het werk. Ze willen er nog niet aan en we werken nog steeds met full Windows Server installaties voor onze SQL installaties. Ook Core is niet aan de orde. Voor wat data science projecten (deep learning, image recognition) wilden we bijvoorbeeld ook een Linux machine met een paar stevige GPU's maar dat ging toch echt te ver... Dat zal dus toch cloud worden als we daarmee verder gaan (hetgeen helemaal niet erg is overigens Wink

(14-Feb-2021, 11:25 AM)Wim -de roetsende schreef: Nog leuker vind ik het dat er voor 'jullie soort mensen' nu ook een draadje is ;-)

"Ons soort mensen?  Big Grin

(15-Feb-2021, 02:03 AM)365cycle schreef: Verschil met een "basic setup" liep op tot zo'n 10%, afhankelijk van de situatie. Had vooral de indruk dat de disk performance beter was onder Linux.

Heb er zelf weinig ervaring mee maar ik lees online dat SQL op Linux bij lezen ongeveer net zo snel is als op Windows maar dat bij schrijven Windows sneller is... heb je dat ook zo gezien?
Antwoord }
Bedankt door:
#25
(15-Feb-2021, 12:33 AM)elnuar schreef:
(14-Feb-2021, 05:16 PM)365cycle schreef:
(14-Feb-2021, 02:56 PM)elnuar schreef: Ik weet uit verleden ook wel dat ik al met linux bezig was, ging je naar een website en dan zat op die website de controle of je wel IE gebruikte, deed je dat niet kreeg je pop-up en werd je ge-adviseert IE te gaan gebruiken en dan had ik altijd zoiets van sodemieter daarmee op, die browser draait niet eens op mijn OS...
Dat soort dingen zijn altijd irritant idd Big Grin 

Linux gebruik ik momenteel (te) weinig op de desktop. Heb er wel redelijk wat servers mee ingericht, met (Microsoft!) SQL Server is het onder bepaalde omstandigheden fors sneller dan een Windows machine (ook al draaien ze beide zonder GUI).

Dat die database sneller onder linux draait dan onder windows verbaasd mij eigenlijk weer geheel niet. Maar komt ik heb zelf jaren met Oracle gewerkt en die is ook op linux (en vroeger unix) sneller. Maar dan moet ik zeggen dat Oracle databases origineel ook werden ontwikkeld op Unix (en later linux) en dat ze een port leverden naar windows.... Maar ik heb eerder ook wel eens verhalen gehoord dat microsoft een groot deel van hun toendertijd hotmail-servers op linux had draaien. 
En Oracle databases draaien echt prettiger op linux als op windows. Gaat gewoon soepeler, waarom eigenlijk geen idee, maar zo voelde het wel altijd aan.

Hotmail liep op FreeBSD. Toen Microsoft het overnam moest het op IIS op Windows NT gaan draaien.
Helaas was de performance zo beroerd dat ze weer snel terug moesten naar FreeBSD. Na een aantal jaar is het ze uiteindelijk gelukt om over te gaan, maar dat heeft wel geduurd Smile
Antwoord }
Bedankt door: 365cycle
#26
(15-Feb-2021, 07:31 AM)ErikvanD schreef: Heb er zelf weinig ervaring mee maar ik lees online dat SQL op Linux bij lezen ongeveer net zo snel is als op Windows maar dat bij schrijven Windows sneller is... heb je dat ook zo gezien?
Dat las ik idd ook, maar ik kon het alleen reproduceren met voor mijn doeleinden erg zware machines en enorme load (equivalent van een heftige en veelbezochte website of bijvoorbeeld 1000+ ERP gebruikers). Heel glad ijs, maar m'n gevoel zegt dat de multithreading van Windows wat strakker in elkaar zit dan dat in Ubuntu 16.04 was. Maar die is inmiddels bijna EOL - binnenkort maar eens upgraden hier ;-)

(15-Feb-2021, 10:45 AM)Frutsel schreef: Toen Microsoft het overnam moest het op IIS op Windows NT gaan draaien.
Helaas was de performance zo beroerd dat ze weer snel terug moesten naar FreeBSD.
Dat blijft een dingetje. Ik ken IIS als een heel capabele webserver en de .NET architectuur heeft zo z'n voordelen. Apache heeft ook altijd lekker gedraaid, en van NGinx herinner ik me vooral het prille, wat instabiele maar wel supersnelle begin. 

Zet je de ene site echter zomaar over naar het andere platform, dan draait het vrijwel zonder uitzondering niet of bijzonder belabberd. Eigenlijk jammer.
Antwoord }
Bedankt door:


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)
Welkom
Je moet jezelf aanmelden voor je een bericht kunt plaatsen.

Gebruikersnaam:


Wachtwoord:





Nieuwe berichten
Vandaag ben ik niet blij omdat.....
Wat is toch die ...Hardloper — 06:07 PM
Heb je echt meer overzicht op een hoge ...
Ik weet niet waar j...PieterTrapt — 05:48 PM
Heb je echt meer overzicht op een hoge ...
Ik weet niet waar je...Fietsbennie — 05:42 PM
Vandaag ben ik niet blij omdat.....
Soms is het wel begr...blokdoorn — 05:40 PM
Heb je echt meer overzicht op een hoge ...
Ik heb alleen ervari...melle z — 05:40 PM
Heb je echt meer overzicht op een hoge ...
Ik voel me op de Naz...voodoo — 05:24 PM
Vandaag ben ik niet blij omdat.....
@pietertrapt Ook e...PieterTrapt — 05:23 PM
Vandaag ben ik niet blij omdat.....
@pietertrapt Ook een...Hardloper — 05:14 PM
Heb je echt meer overzicht op een hoge l...
Dag medefietsers, mi...PieterTrapt — 05:01 PM
Vandaag ben ik niet blij omdat.....
Nog een dagelijkse e...PieterTrapt — 04:46 PM
Vandaag ben ik niet blij omdat.....
…dit was ****** el...Oliver — 04:45 PM
Vandaag ben ik niet blij omdat.....
De jeugd wordt w...PieterTrapt — 04:43 PM
Stalplaats velomobiel
Staat wel wat v...Oliver — 04:37 PM
banaantas maken voor hoge racer
Als ik de band waa...Bacchus — 04:31 PM
Vandaag ben ik niet blij omdat.....
De jeugd wordt wel h...Hardloper — 04:26 PM
Welke motor in QV?
Het belangrijkste vo...Hardloper — 04:23 PM
Vandaag ben ik niet blij omdat.....
Ik vind wel dat Me...Tom Fekkes — 03:23 PM