ligfietsers.nl
Alleweder verdwenen - Afdrukversie

+- ligfietsers.nl (https://ligfietsers.nl)
+-- Forum: Algemeen (https://ligfietsers.nl/forum-1.html)
+--- Forum: FIETS GESTOLEN !!! (https://ligfietsers.nl/forum-55.html)
+--- Topic: Alleweder verdwenen (/thread-907.html)Alleweder verdwenen - 12much - 09-Nov-2020

Wij hebben in Alkmaar een zgn Fablab. Buiten de "normale"machines die een Fablab zou moeten hebben zoals 3D printers, een lasercutter etc, hebben wij ook een uitgebreide werkplaats met een oude Ai Hembrug draaibank, een soortgelijke gietijzeren freesmachine van dezelfde leeftijd en twee cnc gestuurde frezen, lasapparatuur en een plasmacutter, maar ook een zgn Colorado Top Bar Hive, waarin het meer gaat om het in stand houden van de bijen dan om het oogsten van de honing. We doen heel veel met fietsen zoals: ombouwen tot plastic recycle machientjes, ombouwen van ligfietsen naar elektrische ondersteuning en aanpassingen voor minder validen etc. Zo hebben we jaren geleden ook een oude Alleweder van iemand gekregen die een heleboel TLC nodig had. viel bijzonder op door zijn kleuren en werd elke avond binnen gezet. Totdat deze zo nu en dan geleend werd en 's avonds terug gezet op een overigens afgesloten terrein. Toch werd ze op een gegeven moment vermist en niemand wist natuurlijk hoe of wat.
Vorige week kregen we bezoek van een nieuwe klant/bezoeker die de body van een Mango vervangenheeft door een volledige kuip van Red cederstrips. Elektrische aandrijving, zonnepaneeltjes etc. Super mooi en bijzonder ding en dan komt het gesprek natuurlijk weer op de Alleweder. Als er al mensen zijn die weten wat dat is dan zitten die wel hier, toch? Dus ik waag een poging. wie kent deze fiets of weet waar die tegenwoordig woont? Ik heb helaas geen duidelijker foto, deze is binnen genomen. (als ik hem toegevoegd krijg:-)


RE: Alleweder verdwenen - kuŝbiciklo - 09-Nov-2020

Ik zie hier geen foto.

Hebbe alleweders die in de fabriek zijn gebouwd geen serienummer? Of was het een bouwpakket alleweder?


RE: Alleweder verdwenen - elnuar - 09-Nov-2020

Ik zie ook nog geen foto, die moet eerst geupload worden naar b.v. postimage.org of een andere lokatie die openbaar toegangelijk is.
Maar als de kleurstelling zo bijzonder is, kunt u deze misschien omschrijven, scheelt al wel iets Wink (al is foto natuurlijk beter/duidelijker)


RE: Alleweder verdwenen - 365cycle - 09-Nov-2020

Heel benieuwd naar de foto!


RE: Alleweder verdwenen - 12much - 13-Nov-2020

(09-Nov-2020, 11:04 PM)365cycle schreef: Heel benieuwd naar de foto!

Hij staat hier:

https://postimg.cc/cKB1gY5K

Bedankt voor het meekijken

Ik zie mijn reactie mét link naar de foto wél in mijn Iphone, maar niet hier?  (geen geduld:-)


RE: Alleweder verdwenen - elnuar - 14-Nov-2020

[Afbeelding: C9-EC2029-F99-B-4584-BC3-B-9-FB1-D46103-FC.jpg]


Die is vrij herkenbaar met die golvende banen in blauw wit en rood. hopelijk wordt hij snel gevonden.


RE: Alleweder verdwenen - ZoefZoef - 14-Nov-2020

Citaat:Vorige week kregen we bezoek van een nieuwe klant/bezoeker die de body van een Mango vervangenheeft door een volledige kuip van Red cederstrips.

Heb je daar geen beelden van?


RE: Alleweder verdwenen - 12much - 16-Nov-2020

(14-Nov-2020, 09:01 PM)ZoefZoef schreef:
Citaat:Vorige week kregen we bezoek van een nieuwe klant/bezoeker die de body van een Mango vervangenheeft door een volledige kuip van Red cederstrips.

Heb je daar geen beelden van?

Jawel. maar ik heb de eigenaar er nog niet over gesproken, dus ik weet niet hoe hij daarover denkt. Ik had al stiekem rond gekeken of hij geen lid is van dit forum. Als je zoiets gemaakt hebt ben je er volgens mij best trots genoeg op om het te delen. Ik hoop hem eerdaags te ontmoeten, want hij wil iets van mij te weten komen heb ik begrepen. Volgens mij is hij één van de velen die maar niet begrijpen waarom een overdekte (elektrisch ondersteunde) trike geen gemeengoed wordt in dagelijks woonwerkverkeer.

Zodra ik wat weet, publiceer ik zijn foto's.


RE: Alleweder verdwenen - 365cycle - 16-Nov-2020

(16-Nov-2020, 06:04 PM)12much schreef: Volgens mij is hij één van de velen die maar niet begrijpen waarom een overdekte (elektrisch ondersteunde) trike geen gemeengoed wordt in dagelijks woonwerkverkeer.
Dat begrijp ik ook niet. Met elektrisch en/of door een verbrandingsmotor aangedreven vierwielers heeft niemand problemen en ik ken genoeg mensen die 'm enkel hebben om alleen in te zitten  Big Grin