Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Omgaan met elkaar op het forum [split] Velg 406 te groot?
#27
(24-Mar-2021, 01:15 PM)sjefke schreef: als forum zou ik blij zijn met zo een fietsende encyclopedie.
doe je voordeel met dingen die je nog niet wist, neem de rest  als kennisgeving aan.

Ik ben het hier zo mee eens. We hoeven nergens een besluit over te nemen. We hoeven niet samen te werken.We wisselen hier alleen informatie en meningen uit. Die mogen best uiteenlopen. En je mag best iets heel stellig poneren. Doe ik ook. Je mag ook je CV keer op keer tonen om je argumenten kracht bij te zetten. Degenen die iets wil weten en iets met een velg wil doen, kan er zijn voordeel meedoen. Het voordeel van tegensprekende opvattingen is dat hij zelf kan ontdekken in welk kamp hij zich gaat bevinden.

Groet,

Marco
}
Bedankt door:
#28
@ Marco: Daar ben ik het deels mee eens, maar zeker niet helemaal.
Gek genoeg bezoeken veel mensen een forum toch ook voor de sfeer. Net zoals we het allemaal ook graag leuk hebben op ons werk. Net als ons werk is dit een community waar we met z'n allen toch min-of-meer door dezelfde deur zullen moeten kunnen.

Als één persoon bij diverse partijen irritatie oproept, is het ook aan die persoon om eens in de spiegel te kijken.
Dat is precies waarom ik me tegenwoordig niet meer in zo'n ellenlange discussie van stelligheden laat sleuren; hoe wil ik mezelf hier profileren? Niet als iemand die overal gezeik veroorzaakt. Liever gewoon zoals ik volgens mij ben: enthousiast, ruimdenkend, onderzoekend, geïnteresseerd, gezelligheidsdier, een tikkeltje eigenwijs en met een obsessie voor snelheid op menskracht.
Eén, hooguit twee berichten, daarna reageer ik gewoon niet meer. Het heeft geen zin. Dit is een forum voor alle liggers, niet voor 365cycle en PietV die samen ieder nieuw topic kapen omdat ze het over bepaalde zaken niet eens zijn. En dat geldt zéker wanneer het over wet- en regelgeving gaat.

Het recht is de machtigste school der fantasie. Een dichter heeft de natuur nooit zo vrij geïnterpreteerd als een jurist de feiten.
}
Bedankt door:
#29
(24-Mar-2021, 03:17 PM)ZoefZoef schreef:
(24-Mar-2021, 11:29 AM)Frutsel schreef:
(24-Mar-2021, 11:26 AM)Jurrien schreef: Het is toch wel mogelijk dat ergens in China de velgenmachine voor 1 batch verkeerd afgesteld heeft staan en dus een lading velgen niet aan de standaard voldoet?

Tuurlijk. En dan blijkt uit een steekproef dat het wiel niet klopt, en wordt de hele batch afgekeurd.
en verdwijnt het alsnog waarschijnlijk via een omweg op de markt. Al dan niet onder een ander naampje.

China he? Die nemen het niet zo nauw met regeltjes en kwaliteitscontroles.

Maar wat er op dit forum naar het uitziet ontbreekt, en waar wel vraag naar lijkt te zijn: een negeerfunctie waarbij je reacties van zekere personen niet meer te zien krijgt.

Ah, ja. Ik denk dat je huis aardig leeg zou zijn zonder dingen die in China geproduceerd zijn. Maar goed, jij wil graag je gelijk hebben, dus veel plezier ermee
}
Bedankt door:
#30
(24-Mar-2021, 05:45 PM)Frutsel schreef: Ik denk dat je huis aardig leeg zou zijn zonder dingen die in China geproduceerd zijn. 
Het ging al offtopic en nu wordt het ook nog eens irrelevant...

...buiten dat ZoefZoef een punt aanstipt dat iedereen die weleens met productie in China te maken gehad heeft zal onderschrijven.
}
Bedankt door:
#31
(24-Mar-2021, 03:17 PM)ZoefZoef schreef: Maar wat er op dit forum naar het uitziet ontbreekt, en waar wel vraag naar lijkt te zijn: een negeerfunctie waarbij je reacties van zekere personen niet meer te zien krijgt.

In je gebruikersscherm kun je iemand op de negeerlijst plaatsen. 
Je ziet dan wel dat diegene een bericht heeft geplaats, maar je kunt het pas lezen nadat je er actief op geklikt hebt.
Wim -de roetsende

Thys 209 Rowingbike  -  Milan SL MK7  -  M5 CHR  -  M-SUB  -  VNR BT Freewheeler

}
Bedankt door: 365cycle , Roepers
#32
(24-Mar-2021, 06:44 PM)Wim -de roetsende schreef: In je gebruikersscherm kun je iemand op de negeerlijst plaatsen. 

Je ziet dan wel dat diegene een bericht heeft geplaats, maar je kunt het pas lezen nadat je er actief op geklikt hebt.


Dat is hier

Groet,

Marco
}
Bedankt door:
#33
Nou Jurrien, de oplossing staat hierboven Wink
}
Bedankt door:
#34
Ja, ik was niet op de hoogte van die mogelijkheid maar was er al over getipt 365cycle in een privébericht. Ik ga kijken hoe dat bevalt.
}
Bedankt door: 365cycle
#35
Het lijkt mij het belangrijkste om iedereen in zijn eigen waarde te laten. En respect te hebben voor elkaar en elkaars mening!

Er is geen bestaat geen één waarheid... Elke waarheid die je ziet komt enkel vanuit je eigen zichtveld, bekijk je iets vanuit een ander standpunt dan word die waarheid ook anders.
Er is geen één vaste methode die de beste is. Je hebt methodes die voor jou goed werken, maar voor iemand anders kan die niet goed werken en dus niet de beste methode (voor die persoon).

En als we het over Het Recht gaan hebben, niets is eigenlijk zo krom en kan je er alle kanten mee op.... (maar ja dat is maar mijn mening Tongue )
}
Bedankt door: Fietsbennie , 365cycle
#36
PetsV: Als je maar de helft van mijn bericht heb gelezen, dan kun je tot conclusie komen: "Waardevol, maar niet de waarheid".


Dit forum gaat niet over het zoeken van de waarheid. Juridisch is de waarheid objectief; persoonlijk is de waarheid praktisch en individueel. Dit forum is voor iedereen persoonlijk en een mogelijkheid om keuzes te maken.

Niels, me, van der Wal
}
Bedankt door:
#37
Niels,

Ben het met je eens. Maar dit forum, gekoppeld via het ligfiets-net van onze vereniging, is een openbaar forum, dat informatief veel breder is dan voor deze gezellige club schrijvers. Zoals je schreef voor iedereen die de taal machtig is.
Als informatie wordt gevraagd en geschreven die in strijd is met de geldende regels, omdat ieder persoon zijn of haar eigen keuzes maakt, dan is niemand gebaat met foute info. Dit is geen forum om lezers aan te moedigen onrechtmatige daden te plegen.

Als ik het met een bepaalde mening niet eens ben en een andere mening ben toegedaan, dan ben ik een opschepper, te stellig, irritant, onuitstaanbaar, heb ik geen voortschrijdend inzicht, oftewel geen kijk op verandering van zaken.
Ik herken mij daar niet in. Zeker niet omdat ik vanuit dit forum ook nadrukkelijk ben gevraagd iets te schrijven in Ligfiets&. Mij wordt gevraagd te schrijven of een (stellige) mening te hebben over zaken. Ook nog in een volgend artikel.
Het is voor mij absoluut geen noodzaak. Sterker nog zonde van m'n tijd.
Als ik diverse lezers ergert, dan stop ik met veel liefde met schrijven. Lezen is ook leuk en kost minder moeite.
}
Bedankt door: Cygnus
#38
Je kunt nog zoveel gevraagd worden om artikelen te schrijven, ik vind je aanwezigheid hier gewoon erg ten koste gaan van de leesbaarheid en sfeer op dit forum.

Zojuist nog in het 'vandaag ben ik blij topic'. Niet alleen op technisch gebied weet je alles beter, nee, ook als het gaat om waar mensen wel en niet blij van worden weet je het beter.

(25-Mar-2021, 11:03 AM)PietV* schreef: In het gebied waar ik regelmatig fiets barst het van de ligfietsen. Leuk om te zien, maar of ik daar nu echt blij van wordt? Vind het voor mij niet waard om dat te melden.

Echt, waarom zou je zoiets reageren op iemand die blij wordt van het tegenkomen van andere ligfietsers?! Ik vind dit gewoon een zeikerige reactie.

Maargoed. Ik heb gemerkt dat het toevoegen van een gebruiker aan de negeerlijst niks helpt, je ziet de berichten toch wel via de reacties van anderen. En ik merk aan de reacties van Piet dat hij toch niks gaat doen met de commentaren hier. Ik denk dat ik maar gewoon wat minder moet gaan lezen hier.
}
Bedankt door: PietV*
#39
(25-Mar-2021, 11:33 AM)PietV* schreef: Als ik diverse lezers ergert, dan stop ik met veel liefde met schrijven. Lezen is ook leuk en kost minder moeite.


Dat heb je al regelmatig verkondigd. Bedoel je dit nu als dreigement, of om jezelf zielig te laten vinden?

Schrijf, of schrijf niet, maar ga niet lopen miepen.
}
Bedankt door: 365cycle , PietV*
#40
En pas de toon van je muziek aan Piet, dat scheelt echt, zonder dat het ten koste hoeft te gaan van de inhoud.
Stop making sense
}
Bedankt door:
#41
(25-Mar-2021, 02:32 PM)Frutsel schreef:
(25-Mar-2021, 11:33 AM)PietV* schreef: Als ik diverse lezers ergert, dan stop ik met veel liefde met schrijven. Lezen is ook leuk en kost minder moeite.

Dat heb je al regelmatig verkondigd. Bedoel je dit nu als dreigement, of om jezelf zielig te laten vinden?


Schrijf, of schrijf niet, maar ga niet lopen miepen.

Dat was de tweede keer om tijdelijk te stoppen. Niet definitief. Geen dreigement want ik hou niet van dreigen en dat werkt ook niet. Ben ook niet zielig, voel me niet zielig en wil ook niet zielig gevonden worden. Ligfietsen is voor mij bijzaak en het forum ook. Heb zat leuke dingen om handen. Het forum was een leuke afleiding in Corona tijd. Wink

Wil alleen zielige mensen helpen door niet meer te schrijven. Miepen laat ik aan anderen over. Blijf gewoon lezen en misschien nog een reactie op een mieper in de toekomst. Smile
}
Bedankt door:
#42
Hmm, dit draadje ontspoort mij teveel. Ik gooi hem nu op slot.
}
Bedankt door: Wim -de roetsende


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)
Welkom
Je moet jezelf aanmelden voor je een bericht kunt plaatsen.

Gebruikersnaam:


Wachtwoord:

Nieuwe berichten
20" glasvezel Quest vs Carbon
Je hebt nu een solid...=oNNo= — 06:17 PM
20" glasvezel Quest vs Carbon
Ik heb nu tijdelij...Hardloper — 06:13 PM
Met vallen en opstaan
Laten we eerst m...Hardloper — 06:08 PM
Quest "opbokken"
...alles zit er in; ...=oNNo= — 05:52 PM
Met vallen en opstaan
Laten we eerst maa...Wim -de roetsende — 05:08 PM
Medeliggers onderweg
Vanochtend op een bu...Josligfiets — 04:53 PM
Medeliggers onderweg
En ik zag dat een ...Wim -de roetsende — 12:47 PM
20" glasvezel Quest vs Carbon
bucovaina misschie...Wim -de roetsende — 12:44 PM
20" glasvezel Quest vs Carbon
bucovaina misschien ...Hardloper — 12:01 PM
M5 Low Racer of ander smal stuurtje gez...
Raptobike lowracer t...Bob Hagendijk — 11:55 AM
Medeliggers onderweg
Ik zag gisteren toev...Hardloper — 11:20 AM
Vandaag ben ik blij omdat.....
Ik ben blij, omdat i...Wim -de roetsende — 10:52 AM
20" glasvezel Quest vs Carbon
De kans dat bij zo'n...Jeroen S — 10:32 AM
20" glasvezel Quest vs Carbon
Je zal met een t...Wim -de roetsende — 10:13 AM
20" glasvezel Quest vs Carbon
Ik denk dat de tusse...Willeke_IGKT — 08:35 AM
Wie heeft er nog een ligfietstassen lig...
Dame en heren, dit...ZoefZoef — 08:22 AM
Fietstocht berichten en beelden
Als je via de Ho...Willeke_IGKT — 07:19 AM