Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fiets Apps [Welke gebruik jij?]
#79
(14-May-2024, 07:16 PM)Roepers schreef: Ik ben inmiddels overgestapt op Komoot voor tracking omdat OSMand te traag begint te worden. Voor navigatie buiten een nogal beperkte regio moet je betalen, geloof ik. Zijn hier mensen die dat doen?

Groet,

Marco

Ik gebruik ook al jaren Komoot. Volledig gratis versie geeft je inderdaad één provincie. Daar kan je grotere regio bij kopen, volgens mij zijn de schalen: Noord-/midden-/Zuid Nederland, heel Nederland, Europa, wereld. Maar ergens in de eerste paar weken heb je zoals anderen ook al zeiden een aanbieding voor wereld. Toentertijd gebruikte een vriend van mij Komoot al langer dus het was voor mij een erg makkelijke keuze om dat kleine bedrag neer te leggen. Idd veel betere navigatie dan Google met verschillende routing al naar gelang de sport die je selecteert. (Ik gebruik meestal wegwielrennen of toerfietsen maar ook voor gravvelen mountainbiken hardlopen en wandelen te gebruiken). Daarnaast geeft het ook highlights aan op de kaart. Dit zijn punten of soms hele paden waarvan mensen hebben aangegeven dat het iets speciaals is, vaak met een foto. 

Voor een maandelijks bedrag krijg je de pro-versie, daarmee krijg je dacht ik ook officiële fiets-/wandelroutes en fiets-/wandelnetwerken. Ook kan je makkelijker meerdaagse tochten plannen en zijn er nog een paar dingetjes. Een of twee uit mijn vriendengroep heeft dat wel, ik zelf vond/vindt dat nog niet perse nodig.

In eerste instantie navigeerde ik altijd vanaf mijn telefoon maar vorig jaar een Wahoo Elemnt Bolt V2 gekocht dus nu gebruik ik die. App van beide kan je koppelen dus zodra je de route opslaat in Komoot komt die tevoorschijn in de Wahoo app. Scheelt weer een keer exporteren/importeren.
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , Roepers
#80
(14-May-2024, 10:56 PM)Merijn schreef: . Daar is de Garmin handiger. Ik heb toen wel de 1030 gekocht in plaats van de fors goedkopere explorer, omdat de 1030 (en nu 1040) erg goed zijn in re-routen onderweg als je eens iets anders rijdt, zonder dat de hele route op zijn kop gaat. Ze sturen je zsm terug naar de oude route in plaats van de hele route op nieuw te berekenen. Ideaal als je fout rijdt of een ommetje pakt.

Het is natuurlijke ook zo, bij die 1030/1040. Dat je niet de route hoeft aan te passen voor je startpunt. Dus je bent flexibeler in een route rijden. Ik heb ooit ergens rondje hardgelopen van die ik vooraf vond. Maar had toen ook de GPX geladen op horloge van mijn hotel naar het startpunt. En echt heel handig is dat niet. Toen ik vorige week met Datakneder reed, reden we ook fout en het was relaxed dat het startpunt niet op het begin van de route lag, dat Datakneder had uitgestippeld. Dus onderschat niet de meerwaarde van deze functie
Geduld en respect voor de medemens is een schone zaak.
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , 365cycle
#81
Hier ook een 1040 gebruiker. Hiervoor 840.
De batterijduur is voor mij de grootste plus; grootste minpunt vind ik het gebrek aan knoppen aan de zijkant, want een touchscreen is toch niet altijd fijn en ik zet het dus best vaak uit.

Heb nog wel wat meer vergelijkingsmateriaal, zal er binnenkort eens een boekwerkje over typen Smile
In words of others,
Wisdom blooms, forums unite,
Quoted love takes flight.
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , martinR
#82
(15-May-2024, 06:36 PM)365cycle schreef: Heb nog wel wat meer vergelijkingsmateriaal, zal er binnenkort eens een boekwerkje over typen Smile

Bedoel je dan die Hammerhead en of wahoo?
Geduld en respect voor de medemens is een schone zaak.
Antwoord }
Bedankt door:
#83
Ik heb sinds een half jaar een Garmin Edge 830 en ik verbaas me er nog steeds over hoe gebruiksonvriendelijk die dingen zijn, zowel de gebruikersinterface van het kastje als de Garmin apps zijn waardeloos. Je zou toch denken dat ze bij Garmin ondertussen wel wat geleerd zouden hebben van een paar decennia smartphones en autonavigatie. Ik gebruik cycle.travel om routes te maken, dat werkt wat mij betreft prima in de landen waar ik het meest fiets (UK/ IRL/ NL), maar ik moet eerlijk zeggen dat ik behalve de Fietsersbond planner (die beviel niet echt) nog nooit iets anders geprobeerd heb.

M5 Low Racer | Dries Baron | Optima Stinger | Challenge Hurricane
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT
#84
Dat herken ik niet zo, maar wellicht ben ik na jaren ook wel goed geworden in het volgen van de Garmin denkwijze. Voor mij doen zowel de horloges als de fietscomputer het prima.
Het gebrek aan knoppen dat 365cycle beschrijft herken ik wel. Als ze nu eens de 5 knoppen interface van de horloges zouden overnemen…. Binnen de Garmin ontwikkeling zijn de diverse productlijnen behoorlijk gescheiden, daardoor komt kruisbestuiving maar beperkt voor helaas.

Mijn grootste probleem met de 1030 is dat ik regelmatig de rit  afsluit , fiets in de schuur gooi en de Garmin vergeet. Dan is ie de volgende dag leeg. Ik heb nog geen automatische sleep mode kunnen vinden.
Fietser en knutselaar en eventjes niet in vorm. Roets, FlevoRacer en diverse (carbon) zelfbouwers voor 1 of 2 personen
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT
#85
Ik gebruik een Edge 830 en 1030+ en ben daar best tevreden over. Ik gebruik die alleen maar om routes en tochten te rijden, niet voor gegevensmetingen. 

Garmin heeft nooit bekend gestaan om z'n gebruiksvriendelijkheid, maar routes importeren gaat makkelijk via de Connect app, er zijn tal van andere  sites en apps waarmee je routes kunt laten berekenen.
Rans Stratus XP - Raptobike Lowracer - Rans Zenetik Pro - Rans Alterra 29 - Quattrovelo #66 - Hase Kettwiesel (2020) - Azub Tricon 26 (2023)
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT
#86
Ik heb een MIO Discover Plus. Ik vind het wel een fijn apparaat: mooi groot, duidelijk scherm, geen rare quirks in gebruik. Voor de routeplanning gebruik ik bikerouter.de. Dit is een uitstekende routeplanner voor de velomobiel. Je kunt allerlei profielen instellen en aanpassen. In de routes die Bikerouter uitzet ben ik tot nu toe nog geen rare dingen tegengekomen. Enige is, dat bikerouter je als velomobilist graag over de weg stuurt als er ook een los fietspad naast ligt, ook als dit een 80-kilometerweg is. Je moet de route dus wel altijd helemaal nalopen en de route waar nodig op het fietspad zetten.
Schoenmaker Tour - ICE Sprint - Challenge Furai - Flevotrike - carbon Strada 073 - besteld: Quatrevelo
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT
#87
Tegenwoordig gebruik ik een Wahoo Elemnt. Voornamelijk om te loggen, maar ik kan er ook routes opzetten (Weliswaar via een omweg: De route importeren in Komoot, en dan delen, zodat ik hem in de Elemnt app kan gebruiken).

Nadeel is dat hij geen 'on the fly' herbereken doet. Voordeel is dat de Elemnt ledjes naast het scherm heeft die hij gebruikt om aan te geven wat je moet doen (links/rechts/rechtdoor rijden), wat duidelijker is dan op het zwart/wit kaartje turen.

Route plannen via Brouter
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT
#88
Ik heb een wandeling gedaan met veel hoogte verschil met een Garmin GPSMaps en was vergeten uit te zetten. Dus de activiteit is automatische opgeslagen en nu krijg ik hem onmogelijk in Connect. Hier loop ik wel tegen aan, maar over algemeen heb ik geen grote issues met Garmin producten.
Geduld en respect voor de medemens is een schone zaak.
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT
#89
(17-May-2024, 03:57 PM)Hardloper schreef: Ik heb een wandeling gedaan met veel hoogte verschil met een Garmin GPSMaps en was vergeten uit te zetten. Dus de activiteit is automatische opgeslagen en nu krijg ik hem onmogelijk in Connect. Hier loop ik wel tegen aan, maar over algemeen heb ik geen grote issues met Garmin producten.
Niet zeker of ik je goed begrijp maar: Vanuit een GPSmap naar Connect? Dat vind ik altijd een hoofdpijnpad maar zou als volgt(*) moeten werken. Het is even geleden, dus misschien is er een beter methode inmiddels:
1. Verbind de GPSmap met kabel met een PC (of telefoon of tablet, dat kan ook, als het maar internetverbinding en een browser heeft). Je zou dan met verkenner ofzo door de bestanden moeten kunnen bladeren.
2. Open op de PC connect.garmin.com en log in.
3. Klik op de wolk-met-pijl rechtsboven en voeg het relevante gpx-log-bestand van de GPSmap toe. Achteraf kun je dan eigenschappen invullen voor de activiteit.

Als je moet knippen omdat er activiteiten achter elkaar instaan: Ik heb betere ervaringen met een programmeurs-tekstprogramma (je bent programmeur of niet, ten slotte) dan met Basecamp.

(*) Uitgaande van de 62, vrij zeker dat het op een 60 ook werkt, nieuwere geen idee.
M5 M-Racer / Challenge Hurricane / Giant Expedition / Giant Defy 1 / MBK Course
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT
#90
(16-May-2024, 11:38 PM)Merijn schreef: Dat herken ik niet zo, maar wellicht ben ik na jaren ook wel goed geworden in het volgen van de Garmin denkwijze.
Het is interactie-ontwerp uit het Nokia-tijdperk. Natuurlijk kun je er aan wennen, maar dat wil niet zeggen dat het niet een heel stuk beter zou kunnen.

M5 Low Racer | Dries Baron | Optima Stinger | Challenge Hurricane
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT
#91
Nou het gaat hier om een versie uit de 66 serie. En USB connectie werkt maar kort. Daarna is er een USB fout. En aangezien ik weleens een GPX / TCX parser heb gemaakt in PHP. Weet ik perfect hoe ik ermee moet werken. Het probleem zit bij mij vooral in het feit hoe kan ik zorgen dat de verbinding niet crashed.

Update: Nu lijkt de verbinding vrij stabiel na wat dingen te hebben veranderd in de verbinding.  Smile 
Oef ik heb de bewuste wandeling in Fit formaat  Big Grin
Maar de verbinding is terug verbroken. Maar ik heb al mijn activiteiten in GPX / Fit formaat veilige gesteld.
Geduld en respect voor de medemens is een schone zaak.
Antwoord }
Bedankt door: Bacchus , Willeke_IGKT


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)
Welkom
Je moet jezelf aanmelden voor je een bericht kunt plaatsen.

Gebruikersnaam:


Wachtwoord:

Nieuwe berichten
Vandaag ben ik blij omdat.....
Mja ik twijfelde...Hardloper — 09:43 AM
Vandaag ben ik blij omdat.....
Ik had een gele Ques...Willeke_IGKT — 09:36 AM
Vandaag ben ik blij omdat.....
Misschien dat mijn o...bucovaina — 08:58 AM
Vandaag ben ik blij omdat.....
Mja ik twijfelde e...Wim -de roetsende — 08:49 AM
Medeliggers onderweg
Tim uit de UK begint...De tovenaar — 08:03 AM
Vandaag ben ik blij omdat.....
Tovert idd wel een g...bucovaina — 06:13 AM
Vandaag ben ik blij omdat.....
het is alweer een pa...Veloquest — 02:12 AM
Medeliggers onderweg
Afgelopen dinsdag ...Veloquest — 01:43 AM
Medeliggers onderweg
Afgelopen dinsdag 21...kuŝbiciklo — 11:39 PM
Vandaag ben ik blij omdat.....
en dan kijken of ik ...365cycle — 10:46 PM
Hoe en wat met de Quatrevelo
Grapje, moet niet ec...bucovaina — 08:56 PM
Hoe en wat met de Quatrevelo
Ha kan ik mijn ste...Hardloper — 08:21 PM
Vandaag ben ik niet blij omdat.....
Ben je niet blij...Wim -de roetsende — 07:03 PM
Vandaag ben ik niet blij omdat.....
- Diegene is van g...Bart Verbeek — 07:00 PM
Hoe en wat met de Quatrevelo
Ha kan ik mijn stem ...bucovaina — 06:57 PM
Heb je echt meer overzicht op een hoge ...
Als natuurliefhebb...Niels van der Wal — 06:48 PM
Vandaag ben ik niet blij omdat.....
En iets anders: he...Niels van der Wal — 06:39 PM