Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Windgeruis - Ervaring met noise canceling?
#1
Ik ben benieuwd of hier mensen zijn die ervaring hebben met oordopjes met noise canceling.

Ben aan het zoeken naar manieren om het windgeruis wat minder te hebben. Een muts of oorflappen helpen iets. Oordoppen ook natuurlijk, maar dan hoor ik het verkeer ook erg slecht.

Mijn ideaal zou zijn om het windgeruis (lage tonen) weg te kunnen filteren maar toch nog wel wat van het omringende verkeer te kunnen horen. En ik ben benieuwd of zoiets mogelijk is met (gedeeltelijke) noise canceling oordoppen.
Quest 631
Antwoord }
Bedankt door: Jan van Ochten , Willeke_IGKT
#2
Mocht ik er, na het plaatsen van mijn nieuwe vizier/windschermpje, weer last van krijgen; dan overweeg ik Cat-Ears Airstreamz

Deze dingen zouden het windgeruis verminderen doordat de stroming beïnvloed wordt.
Omdat de oren niet afgedekt worden, kun je de omgevingsgeluiden (verkeer, vogels) gewoon horen.
Daarom heb ik een Bluetooth speaker in de velomobiel ipv een headset in mijn oren.
[url=https://www.cat-ears.com/][/url]
Even an absolute beginner has to start somewhere.

Antwoord }
Bedankt door: Jan van Ochten , Willeke_IGKT
#3
Ik rijd met de oordoppen waar veel motorrijders ook mee rijden.

Ik hoor het overige verkeer prima. Windgeruis heb ik echter geen last meer van.

Ik vind ze echt ideaal
Wim -de roetsende

Thys 209 Rowingbike  -  Milan SL MK7  -  Challenge Fujin SL I  -  CruzBike T50

http://roeifietsen.blogspot.nl/
Antwoord }
Bedankt door: Jan van Ochten , Willeke_IGKT
#4
Windgeruis en noise cancelling zijn absoluut geen vrienden helaas. Ik heb zowel ervaring met oortjes als over ear headphones en het is een crime, eigenlijk niet fatsoenlijk naar te luisteren. En nee, ik gebruik geen goedkope Action spullen, het zijn B&O oortjes en een Bose koptelefoon. 

Ik heb wel voor de speed pedelec destijds een soort windgeleiders aan de bandjes van mijn helm gemaakt die de meeste wind om m'n oren heen geleidde. Dat maakte best veel verschil.


Waar vooral de Bose trouwens in excelleert is het lawaai van de VM onder de racekap dempen. Dat is echt een verademing: muziek/podcast/luisterboek op niet te hard volume aan is heerlijk op de lange stukken.  Smile
--------------------------------------------------------
Quest #229 - Ligfietsclub Noorderligt 
Antwoord }
Bedankt door: Jan van Ochten , Willeke_IGKT
#5
Ik heb dezelfde slechte ervaring met Sony nc oortjes en koptelefoon.
Stop making sense
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT
#6
Hier standaard foam oordopjes plus Shokz Openrun hoofdtelefoon met beengeleiding.
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT
#7
Bedankt voor alle tips zover!

Citaat:Ik rijd met de oordoppen waar veel motorrijders ook mee rijden.

Dat heb ik vanmorgen ook geprobeerd. Welliswaar met mijn muziekdoppen (muzikant) van Alpine. Volgens mij niet heel anders dan van die motordoppen. Hoe dan ook. Windgeruis inderdaad een stuk minder. En nog wel genoeg andere geluiden. Wel voelt het wat afgesloten, misschien ook kwestie van wennen. Vanmiddag op de terugweg doe ik er andere filters in, eens kijken wat het verschil is.

Die
Citaat:Cat-Ears
zijn ook een interessant idee.
Quest 631
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT
#8
Ik ben juist onlangs gestopt met wat dan ook in mijn oren. Geen muziek meer tijdens het fietsen voor mij. Want ik er begon een tijdje terug een ruis in mijn linkeroor die ik alleen hoor als het stil is. Waarschijnlijk een lichte vorm van tinnitus. Gelukkig is het niet meer dan soms hinderlijk waar ik mee leven kan. Op de fiets hoor ik het juist het minst. Daarom hier ook maar weer een waarschuwing of tip, zet muziek / geluid in je oren niet te hard.
gr. Fietsbennie   site

Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , 365cycle , Lig-hen
#9
Dat windgeruis is juist funest, zeker als het lange tijd aanhoudt. Dan kan je beter muziek luisteren (op een redelijk niveau).
Wat in de winter helpt (nou ja, in de zomer ook wel, maar dan is het niet zo handig) is een headband dragen. Scheelt ook weer een koud voorhoofd en koude oren.

Ik zou voor die cat-ears oplossing gaan als ik een helm zou dragen.
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , 365cycle , Hoekie
#10
Citaat:Dat heb ik vanmorgen ook geprobeerd. Welliswaar met mijn muziekdoppen (muzikant) van Alpine. Volgens mij niet heel anders dan van die motordoppen. Hoe dan ook. Windgeruis inderdaad een stuk minder. En nog wel genoeg andere geluiden. Wel voelt het wat afgesloten, misschien ook kwestie van wennen. Vanmiddag op de terugweg doe ik er andere filters in, eens kijken wat het verschil is.

Alpine is inderdaad het merk dat ik ook heb.
Wim -de roetsende

Thys 209 Rowingbike  -  Milan SL MK7  -  Challenge Fujin SL I  -  CruzBike T50

http://roeifietsen.blogspot.nl/
Antwoord }
Bedankt door: Hoekie , Willeke_IGKT
#11
Op de terugweg helemaal vergeten (gewenning...) de oordoppen in te doen :-(
Quest 631
Antwoord }
Bedankt door: Hoekie , Willeke_IGKT
#12
Geen ervaring met noise cancelling. Ten ene luister ik niet persé naar muziek tijdens het fietsen omdat het me toch wat afleidt en ten andere kon ik nooit passende oordoppen/in-ear vinden. Ze popten er onderweg altijd uit en dat is heel irritant. Het risico dat noise-cancelling plugs niet goed pasten was voor mij al genoeg reden om er niet aan te denken deze route te volgen.

Omdat ik wel ervoer dat mijn muziekbeleving thuis leed onder het constante windgeruis ben ik blijven zoeken en kwam er uiteindelijk achter dat ik kennelijk domweg ondermaatse gehoorgangen heb en de meeste pluggen niet passen. De Elacin ER20 small bleken wel perfect te passen en kunnen onmogelijk uit mijn oren vallen. De vermindering van windgeruis is ruim voldoende. Inderdaad hoor ik het verkeer veel en veel minder, maar ervaar dat niet als een bezwaar. Ik ben geneigd vooral op mijn ogen te vertrouwen en een claxon hoor ik echt wel.

Ze bevallen zo goed dat ik ze ook vaak gebruik bij slijpwerk en boorhamer karweitjes i.p.v. die grote gehoorbeschermers met een beugel. Ik heb geen hinder namelijk van een "groter" hoofd en dat is in krappe ruimtes nogal een voordeel. Zo ook onder de racekap en onder de balaclava helemaal geen last van de Elacins.

Een nadeel is dat ik telkens wanneer ik ze in doe, ik onbedaarlijk moet niezen. Dat schijnt een tick te zijn die ik persoonlijk nu eenmaal heb door het beetje overdruk die de luchtdicht passende Elacins veroorzaken op het moment dat ik ze plaats. Lastig, maar geen dealbreaker want het is heel voorspelbaar en ik nies daarom niet iemand per ongeluk in het gezicht. 

Verder is het jammer dat in een groep rijdend je ze niet kunt gebruiken eigenlijk, als je onderweg met elkaar wilt kunnen praten/overleggen tenminste. Telkens onderweg in en uit doen is geen doen. Dan doe ik ze dus maar niet in.
Antwoord }
Bedankt door: 365cycle , Willeke_IGKT , Hoekie
#13
(26-Jan-2023, 02:13 PM)twilwel schreef: Verder is het jammer dat in een groep rijdend je ze niet kunt gebruiken eigenlijk, als je onderweg met elkaar wilt kunnen praten/overleggen tenminste. Telkens onderweg in en uit doen is geen doen. Dan doe ik ze dus maar niet in.
Die Elacins hebben gewoon een standaard filterdiameter, toch? In m'n DJ-tijd gebruikte ik filters die vrij vlak rond de 19 dB dempten, maar het middengebied harder door lieten komen (+3 dB, da's effectief 2x zo luid als de rest van het geluid dat je hoort). Jij weet het ongetwijfeld al gezien je muzikale kennis, maar voor de rest: in het midden van het frequentiebereik zit voor een DJ de "definitie", dus zaken als percussie en andere geluiden die je nodig hebt om twee verschillende nummers qua tempo te kunnen synchroniseren en correct te timen. Behalve dat, zit het grootste gedeelte van menselijke stemmen ook daar. Door het gebrek aan hoog en direct laag (er komt op een dance-evenement genoeg laag rechtstreeks via je schedel binnen, maar dat is makkelijker te onderscheiden als het niet ook via je gehoorgang binnenkomt) kunnen je hersenen meer detailinformatie uit het middengebied halen dan met "vlakke" doppen. Gesprekken op een dance-evenement gaan dan dus makkelijker dan zonder doppen.

Enige lastige is dat ik de filters in kwestie nu niet kan vinden op google (ze hadden "Definition" in de naam), weet de merknaam helaas ook niet meer. Ze pasten wel ook in een Alpine MusicSafe huls.
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , twilwel
#14
(26-Jan-2023, 02:27 PM)365cycle schreef: Die Elacins hebben gewoon een standaard filterdiameter, toch? 

De Elacin ER20 small heeft geen verwisselbare filters. Maar ik gebruik ze dan ook anders als jij deed als DJ. Ik wil gewoon minder lawaai over het hele bereik en dat doen ze uitstekend.  Bovendien gaan ze heel lang mee. Wel oppassen dat ik ze niet verlies, want het zijn natuurlijk kleine dingen en als ik het standaard meegeleverde koordje bevestig om dat verlies te voorkomen, trek ik ze zelf nogal eens per ongeluk los.

Dat ze niet te gebruiken zijn in een groepsrit is ook helemaal niet zo erg want dan rij ik doorgaans zonder kap om de communicatie te vergemakkelijken en het tempo ligt lager, dus veel minder windgeruis. Doorgaans wanneer ik met de Asser Liggers rij is het verloop als volgt: ik fiets met de pluggen in de oren vrij hard naar de verzamelplek (om daar meestal toch als laatste aan te komen). Dan gaan ze uit en pas wanneer we weer uit elkaar gaan en de benen nog jeuken, gaan ze soms weer in. In principe is in- en uitdoen tijdens het rijden wel goed te doen eigenlijk, maar het is gewoon wat overkill om er zo mee bezig te zijn.

Om terug te komen op de oorspronkelijke vraag: ik heb geen eigen ervaring zoals ik al schreef maar ik kan me een Deense velomobilist herinneren die het tijdens de 3wheels4france (velomobiel ronde door Frankrijk) noise-cancelling gebruikte. Die leek er wel tevreden mee te zijn want ik zag hem er constant mee in de oren tijdens het fietsen.
Antwoord }
Bedankt door: 365cycle , Willeke_IGKT , Hoekie


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)
Welkom
Je moet jezelf aanmelden voor je een bericht kunt plaatsen.

Gebruikersnaam:


Wachtwoord:

Nieuwe berichten
Eindelijk bij de club
Goede keuze. De taif...ZoefZoef — 01:00 AM
Biesboschrondje Augustus 2022
Het was haar in iede...Bacchus — 12:23 AM
Eindelijk bij de club
Welkom Richard! Je h...Bacchus — 12:14 AM
Eindelijk bij de club
Welkom. Wow de Ta...Wim -de roetsende — 12:01 AM
De velomobielmarkt [split] Vandaag ben ...
Idd heel mooie kleur...365cycle — 11:52 PM
Eindelijk bij de club
Wow mooie keuze heb ...vdbeemd — 11:49 PM
Eindelijk bij de club
Gezien de aard van m...melle z — 11:38 PM
Eindelijk bij de club
Veel plezier hier me...Fietsbennie — 11:27 PM
Eindelijk bij de club
Welkom Richard!Roepers — 10:39 PM
Eindelijk bij de club
Hoi forumgenoten, ...RichardHammond — 10:04 PM
Biesboschrondje Augustus 2022
Mooie video! Ik zie ...Bob Hagendijk — 09:27 PM
Biesboschrondje Augustus 2022
Mooi filmpje! Met om...Roepers — 06:13 PM
Biesboschrondje Augustus 2022
Mooie tocht  :)gideon — 06:09 PM
Ligfietsers +1
Ik merk inderdaad da...Rotorismo — 06:06 PM
De velomobielmarkt [split] Vandaag ben ...
mooie 2 tone 8)=oNNo= — 04:23 PM
Rare frats: Driewieler uit de bocht
Volgens mij mag je...Niels van der Wal — 03:46 PM
Biesboschrondje Augustus 2022
Dat heb mooi vastgel...vdbeemd — 02:23 PM