Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Windgeruis - Ervaring met noise canceling?
#1
Ik ben benieuwd of hier mensen zijn die ervaring hebben met oordopjes met noise canceling.

Ben aan het zoeken naar manieren om het windgeruis wat minder te hebben. Een muts of oorflappen helpen iets. Oordoppen ook natuurlijk, maar dan hoor ik het verkeer ook erg slecht.

Mijn ideaal zou zijn om het windgeruis (lage tonen) weg te kunnen filteren maar toch nog wel wat van het omringende verkeer te kunnen horen. En ik ben benieuwd of zoiets mogelijk is met (gedeeltelijke) noise canceling oordoppen.
Quest 631
Antwoord }
Bedankt door: Jan van Ochten , Willeke_IGKT
#2
Mocht ik er, na het plaatsen van mijn nieuwe vizier/windschermpje, weer last van krijgen; dan overweeg ik Cat-Ears Airstreamz

Deze dingen zouden het windgeruis verminderen doordat de stroming beïnvloed wordt.
Omdat de oren niet afgedekt worden, kun je de omgevingsgeluiden (verkeer, vogels) gewoon horen.
Daarom heb ik een Bluetooth speaker in de velomobiel ipv een headset in mijn oren.
[url=https://www.cat-ears.com/][/url]
Even an absolute beginner has to start somewhere.

Antwoord }
Bedankt door: Jan van Ochten , Willeke_IGKT
#3
Ik rijd met de oordoppen waar veel motorrijders ook mee rijden.

Ik hoor het overige verkeer prima. Windgeruis heb ik echter geen last meer van.

Ik vind ze echt ideaal
Wim -de roetsende

Thys 209 Rowingbike  -  Milan SL MK7  -  M5 CHR  -  M-SUB  -  VNR BT Freewheeler

Antwoord }
Bedankt door: Jan van Ochten , Willeke_IGKT
#4
Windgeruis en noise cancelling zijn absoluut geen vrienden helaas. Ik heb zowel ervaring met oortjes als over ear headphones en het is een crime, eigenlijk niet fatsoenlijk naar te luisteren. En nee, ik gebruik geen goedkope Action spullen, het zijn B&O oortjes en een Bose koptelefoon. 

Ik heb wel voor de speed pedelec destijds een soort windgeleiders aan de bandjes van mijn helm gemaakt die de meeste wind om m'n oren heen geleidde. Dat maakte best veel verschil.


Waar vooral de Bose trouwens in excelleert is het lawaai van de VM onder de racekap dempen. Dat is echt een verademing: muziek/podcast/luisterboek op niet te hard volume aan is heerlijk op de lange stukken.  Smile
Quest #229 - project: Carbon Quest #501 - Challenge Hurricane - Ligfietsclub Noorderligt 
Antwoord }
#5
Ik heb dezelfde slechte ervaring met Sony nc oortjes en koptelefoon.
Stop making sense
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , Jan van Ochten
#6
Hier standaard foam oordopjes plus Shokz Openrun hoofdtelefoon met beengeleiding.
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , Jan van Ochten
#7
Bedankt voor alle tips zover!

Citaat:Ik rijd met de oordoppen waar veel motorrijders ook mee rijden.

Dat heb ik vanmorgen ook geprobeerd. Welliswaar met mijn muziekdoppen (muzikant) van Alpine. Volgens mij niet heel anders dan van die motordoppen. Hoe dan ook. Windgeruis inderdaad een stuk minder. En nog wel genoeg andere geluiden. Wel voelt het wat afgesloten, misschien ook kwestie van wennen. Vanmiddag op de terugweg doe ik er andere filters in, eens kijken wat het verschil is.

Die
Citaat:Cat-Ears
zijn ook een interessant idee.
Quest 631
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , Jan van Ochten
#8
Ik ben juist onlangs gestopt met wat dan ook in mijn oren. Geen muziek meer tijdens het fietsen voor mij. Want ik er begon een tijdje terug een ruis in mijn linkeroor die ik alleen hoor als het stil is. Waarschijnlijk een lichte vorm van tinnitus. Gelukkig is het niet meer dan soms hinderlijk waar ik mee leven kan. Op de fiets hoor ik het juist het minst. Daarom hier ook maar weer een waarschuwing of tip, zet muziek / geluid in je oren niet te hard.
gr. Fietsbennie   site

Antwoord }
#9
Dat windgeruis is juist funest, zeker als het lange tijd aanhoudt. Dan kan je beter muziek luisteren (op een redelijk niveau).
Wat in de winter helpt (nou ja, in de zomer ook wel, maar dan is het niet zo handig) is een headband dragen. Scheelt ook weer een koud voorhoofd en koude oren.

Ik zou voor die cat-ears oplossing gaan als ik een helm zou dragen.
Antwoord }
#10
Citaat:Dat heb ik vanmorgen ook geprobeerd. Welliswaar met mijn muziekdoppen (muzikant) van Alpine. Volgens mij niet heel anders dan van die motordoppen. Hoe dan ook. Windgeruis inderdaad een stuk minder. En nog wel genoeg andere geluiden. Wel voelt het wat afgesloten, misschien ook kwestie van wennen. Vanmiddag op de terugweg doe ik er andere filters in, eens kijken wat het verschil is.

Alpine is inderdaad het merk dat ik ook heb.
Wim -de roetsende

Thys 209 Rowingbike  -  Milan SL MK7  -  M5 CHR  -  M-SUB  -  VNR BT Freewheeler

Antwoord }
Bedankt door: Hoekie , Willeke_IGKT
#11
Op de terugweg helemaal vergeten (gewenning...) de oordoppen in te doen :-(
Quest 631
Antwoord }
Bedankt door: Hoekie , Willeke_IGKT
#12
Geen ervaring met noise cancelling. Ten ene luister ik niet persé naar muziek tijdens het fietsen omdat het me toch wat afleidt en ten andere kon ik nooit passende oordoppen/in-ear vinden. Ze popten er onderweg altijd uit en dat is heel irritant. Het risico dat noise-cancelling plugs niet goed pasten was voor mij al genoeg reden om er niet aan te denken deze route te volgen.

Omdat ik wel ervoer dat mijn muziekbeleving thuis leed onder het constante windgeruis ben ik blijven zoeken en kwam er uiteindelijk achter dat ik kennelijk domweg ondermaatse gehoorgangen heb en de meeste pluggen niet passen. De Elacin ER20 small bleken wel perfect te passen en kunnen onmogelijk uit mijn oren vallen. De vermindering van windgeruis is ruim voldoende. Inderdaad hoor ik het verkeer veel en veel minder, maar ervaar dat niet als een bezwaar. Ik ben geneigd vooral op mijn ogen te vertrouwen en een claxon hoor ik echt wel.

Ze bevallen zo goed dat ik ze ook vaak gebruik bij slijpwerk en boorhamer karweitjes i.p.v. die grote gehoorbeschermers met een beugel. Ik heb geen hinder namelijk van een "groter" hoofd en dat is in krappe ruimtes nogal een voordeel. Zo ook onder de racekap en onder de balaclava helemaal geen last van de Elacins.

Een nadeel is dat ik telkens wanneer ik ze in doe, ik onbedaarlijk moet niezen. Dat schijnt een tick te zijn die ik persoonlijk nu eenmaal heb door het beetje overdruk die de luchtdicht passende Elacins veroorzaken op het moment dat ik ze plaats. Lastig, maar geen dealbreaker want het is heel voorspelbaar en ik nies daarom niet iemand per ongeluk in het gezicht. 

Verder is het jammer dat in een groep rijdend je ze niet kunt gebruiken eigenlijk, als je onderweg met elkaar wilt kunnen praten/overleggen tenminste. Telkens onderweg in en uit doen is geen doen. Dan doe ik ze dus maar niet in.
Antwoord }
#13
(26-Jan-2023, 02:13 PM)twilwel schreef: Verder is het jammer dat in een groep rijdend je ze niet kunt gebruiken eigenlijk, als je onderweg met elkaar wilt kunnen praten/overleggen tenminste. Telkens onderweg in en uit doen is geen doen. Dan doe ik ze dus maar niet in.
Die Elacins hebben gewoon een standaard filterdiameter, toch? In m'n DJ-tijd gebruikte ik filters die vrij vlak rond de 19 dB dempten, maar het middengebied harder door lieten komen (+3 dB, da's effectief 2x zo luid als de rest van het geluid dat je hoort). Jij weet het ongetwijfeld al gezien je muzikale kennis, maar voor de rest: in het midden van het frequentiebereik zit voor een DJ de "definitie", dus zaken als percussie en andere geluiden die je nodig hebt om twee verschillende nummers qua tempo te kunnen synchroniseren en correct te timen. Behalve dat, zit het grootste gedeelte van menselijke stemmen ook daar. Door het gebrek aan hoog en direct laag (er komt op een dance-evenement genoeg laag rechtstreeks via je schedel binnen, maar dat is makkelijker te onderscheiden als het niet ook via je gehoorgang binnenkomt) kunnen je hersenen meer detailinformatie uit het middengebied halen dan met "vlakke" doppen. Gesprekken op een dance-evenement gaan dan dus makkelijker dan zonder doppen.

Enige lastige is dat ik de filters in kwestie nu niet kan vinden op google (ze hadden "Definition" in de naam), weet de merknaam helaas ook niet meer. Ze pasten wel ook in een Alpine MusicSafe huls.
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , twilwel
#14
(26-Jan-2023, 02:27 PM)365cycle schreef: Die Elacins hebben gewoon een standaard filterdiameter, toch? 

De Elacin ER20 small heeft geen verwisselbare filters. Maar ik gebruik ze dan ook anders als jij deed als DJ. Ik wil gewoon minder lawaai over het hele bereik en dat doen ze uitstekend.  Bovendien gaan ze heel lang mee. Wel oppassen dat ik ze niet verlies, want het zijn natuurlijk kleine dingen en als ik het standaard meegeleverde koordje bevestig om dat verlies te voorkomen, trek ik ze zelf nogal eens per ongeluk los.

Dat ze niet te gebruiken zijn in een groepsrit is ook helemaal niet zo erg want dan rij ik doorgaans zonder kap om de communicatie te vergemakkelijken en het tempo ligt lager, dus veel minder windgeruis. Doorgaans wanneer ik met de Asser Liggers rij is het verloop als volgt: ik fiets met de pluggen in de oren vrij hard naar de verzamelplek (om daar meestal toch als laatste aan te komen). Dan gaan ze uit en pas wanneer we weer uit elkaar gaan en de benen nog jeuken, gaan ze soms weer in. In principe is in- en uitdoen tijdens het rijden wel goed te doen eigenlijk, maar het is gewoon wat overkill om er zo mee bezig te zijn.

Om terug te komen op de oorspronkelijke vraag: ik heb geen eigen ervaring zoals ik al schreef maar ik kan me een Deense velomobilist herinneren die het tijdens de 3wheels4france (velomobiel ronde door Frankrijk) noise-cancelling gebruikte. Die leek er wel tevreden mee te zijn want ik zag hem er constant mee in de oren tijdens het fietsen.
Antwoord }
#15
Ik had altijd een koptelefoon met noise canceling.
Was best goed, echter ging bij het raken van iets aan de zijkant de functie in de volgende stand, waardoor deze onderdrukking uit/ aan ging.
Na de aankoop van de racekap is de ruimte voor de koptelefoon te krap en is er een Bluetooth box in de VM gekomen.
Zodra het voorjaar het toelaat om de kap thuis te laten gaat de koptelefoon weer op.
Ik heb oortjes overwogen, maar iedere aankoop beland weer bij een gezinslid, omdat mijn oren deze toch te pijnlijk ervaren.
Om gek van te worden.
Oortjes, in-ear, zijn niet geschikt voor mij.
Antwoord }
#16
Al op maat gemaakte doppen geprobeerd Ger?
Antwoord }
#17
(26-Jan-2023, 02:27 PM)365cycle schreef: Die Elacins hebben gewoon een standaard filterdiameter, toch? In m'n DJ-tijd gebruikte ik filters die vrij vlak rond de 19 dB dempten, maar het middengebied harder door lieten komen (+3 dB, da's effectief 2x zo luid als de rest van het geluid dat je hoort). Jij weet het ongetwijfeld al gezien je muzikale kennis, maar voor de rest: in het midden van het frequentiebereik zit voor een DJ de "definitie", dus zaken als percussie en andere geluiden die je nodig hebt om twee verschillende nummers qua tempo te kunnen synchroniseren en correct te timen. Behalve dat, zit het grootste gedeelte van menselijke stemmen ook daar. Door het gebrek aan hoog en direct laag (er komt op een dance-evenement genoeg laag rechtstreeks via je schedel binnen, maar dat is makkelijker te onderscheiden als het niet ook via je gehoorgang binnenkomt) kunnen je hersenen meer detailinformatie uit het middengebied halen dan met "vlakke" doppen. Gesprekken op een dance-evenement gaan dan dus makkelijker dan zonder doppen.
Het is even offtopic, maar dit is een van de redenen dat DJ's erg doof zijn. Ze hebben geen benul van het aantal dB op hun oren. Door het "middengebied" extra te versterken lopen ze ernstig risico ook in deze frequentieband gehoorschade op te lopen. Het is een feit dat DJ's de muziek veel te hard hebben staan, vaak boven de 100dBSPL en in die omgeving mag je maar een paar minuten in bivakkeren, is het langer dan loop je gehoorschade op. Maar ja, eigenwijs, flauwekul en ik heb nergens last van  commentaar, maar dat laatste komt pas na jaren en is blijvend. En je bent kennelijk pas een goede DJ als je erg hard draait Doh . Bassen komen overigens via je buik binnen omdat die ruimte mee gaat resoneren, niet via je hoofd.
e-Orca 0099, ICE Adventure HD
Antwoord }
Bedankt door: twilwel , Willeke_IGKT , Hoekie
#18
(31-Jan-2023, 03:03 PM)Joop99 schreef: Door het "middengebied" extra te versterken lopen ze ernstig risico ook in deze frequentieband gehoorschade op te lopen. Het is een feit dat DJ's de muziek veel te hard hebben staan
Je bent lekker aan het generaliseren Tongue 

Ten eerste kan je heel goed horen hoeveel dB je op je oren hebt; er is vaak wel een meter in de buurt voor het omgevingsgeluid, meestal gebruik je als DJ maar één oorschelp en daardoor kan je enorm goed vergelijken. Die enkele oorschelp kan je ook wat extremer aanpakken:Zoveel power zit er nou ook weer niet in zo'n oude bakelieten telefoon  Smile  

Wat ik juist schreef is dat ik alles fors demp als ik een plaatje moet leggen, alleen het middengebied iets minder omdat je dat "technisch" nodig hebt (ik luisterde dus -19 dB af, met - tenopzichte van die nieuwe nullijn +3 dB voor het middengebied, oftewel -16 dB. Maar om m'n post niet te complex te maken...). Meer dan ~20 dB dempen was destijds niet betrouwbaar mogelijk. Een dop die -27 dB zou moeten kunnen, maar ondertussen bepaalde frequenties lekt is gevaarlijker dan een goede, min-of-meer vlakke demping.
Verder was ik niet alleen in de DJ booth heel actief, maar ook in de studio. Gehoor is om die reden heel regelmatig getest en nog zeer goed.

Tegenwoordig zet ik de muziek weleens hard, maar ik luister nooit meer zo hard als in een club (want ik kom er nog maar zelden). Het is voor mij dus nergens voor nodig.
Verder over het enorme volume in clubs en op andere evenementen: dat draagt enorm bij aan de beleving. Je wil de muziek ook voelen, en eventuele gesprekken grotendeels uitdempen (daar waar ik opgetreden heb draaide het vooral om de muziek). Dit is nooit anders geweest; er is een reden dat een orkest reeds heel lang geleden soms meer dan tien bassisten had zitten - de beperking was vaak financieel.

Als laatste; je jukbeenderen en schedel zijn primair verantwoordelijk voor het horen van bass. Voelen doe je inderdaad vooral via je buik (of eigenlijk middenrif). Thuis luister ik met paneelluidsprekers (geen conus, geen klankkast), je ervaart het verschil dan héél duidelijk.
Antwoord }
Bedankt door: Hoekie , Fietsbennie , Willeke_IGKT
#19
(31-Jan-2023, 03:03 PM)Joop99 schreef: DJ's erg doof zijn. Ze hebben geen benul van het aantal dB op hun oren. Door het "middengebied" extra te versterken lopen ze ernstig risico ook in deze frequentieband gehoorschade op te lopen. Het is een feit dat DJ's de muziek veel te hard hebben staan, vaak boven de 100dBSPL en in die omgeving mag je maar een paar minuten in bivakkeren, is het langer dan loop je gehoorschade op. Maar ja, eigenwijs, flauwekul en ik heb nergens last van  commentaar, maar dat laatste komt pas na jaren en is blijvend. En je bent kennelijk pas een goede DJ als je erg hard draait Doh .
Om hier nog even op terug te komen: Ik kreeg vanavond een DJ-set van VTSS doorgestuurd van een bekende die het tof vond (ik iets minder, niet mijn stijl, maar da's niet relevant). Ik zag wel iets gebeuren dat mij erg bekend voorkomt, en één van de redenen is dat ik tijdens het DJ'en begonnen ben met oordoppen dragen onder de koptelefoon.

Het gaat om dit stukje van de DJ-set, maar ik zal eerst even de situatie schetsen:

De futuristische speakers links en rechts van de DJ zijn "monitoren" (mocht je ze er ook fraai uit vinden zien: Ze werken ook fijn, zoek op Funktion One Big Grin ). Die monitoren gebruikt een DJ om twee redenen:
- Je kan daarmee meeluisteren met de zaal, en dus bepalen of wat ze horen naar wens is (geluid dat uit een zaal een kleine DJ-booth in komt is vaak sterk vervormd);
- Je hebt het geluid dat de zaal hoort zo dichtbij dat de vertraging door de snelheid van het geluid verwaarloosbaar is.
Dit laatste moet ik misschien even uitleggen; een traditionele DJ brengt eerst de plaat die opgezet gaat worden op hetzelfde tempo als de plaat die de zaal hoort. Daarvoor is de snelheid van het geluid niet relevant, want vertraagd geluid hoor je op hetzelfde tempo zolang het niet naar je toe of van je vandaan beweegt. Vervolgens moet je de "nieuwe" plaat echter op precies het juiste moment instarten zodat ze gelijk lopen, alleen dan gaat de ene plaat naadloos over in de andere. Stel dat het hoofdgeluidssysteem 33 meter verderop staat, dan heb je dus met een vertraging van ongeveer 1/10e seconde te maken, en hoewel het me weleens gelukt is zonder monitoren te mixen door de vertraging in te schatten, maakt het het DJ'en heel veel complexer.
Vervolgens zet je de koptelefoon op één oorschelp, speel je op die koptelefoon de plaat die de zaal nog niet hoort af en zo kan je de twee nummers dan synchroniseren.

Met andere woorden: Met die monitoren wil je dicht zitten bij de geluidsdruk die uit de zaal komt, anders hoor je ze gewoon niet. De praktijk leert echter dat zelfs een gesloten koptelefoon onvoldoende afsluit om het geluid van de monitoren écht buiten te houden, en in de praktijk zie je dus dat die koptelefoon vaak nog wat meer geluidsdruk levert dan de monitoren (ok, in absolute zin is het natuurlijk een fractie, maar hij zit óp je oor ipv op anderhalve meter afstand).

Draai je nu zonder oordoppen, dan kom je dus ruim boven de 100 dB die Joop ook al noemt. En dan treedt er een opvallend verschijnsel op; na ongeveer een halfuur wordt het steeds moeilijker om de koptelefoon en de monitoren uit elkaar te houden. Je hoort de geluiden wel, maar een geluid isoleren en dat aan de juiste plaat koppelen is niet meer mogelijk. Het klinkt heel gek; je hoort dan wél dat de twee platen die je hoort niet gelijk lopen, maar je hoort niet meer of die op de koptelefoon of die op de monitoren sneller loopt, en het is ineens ook ontzettend lastig om te horen of ze alleen niet synchroon lopen of dat ook het tempo minimaal verschilt.
Als je nu de bovenstaande link aanklikt, dan zie je dat je ergens rond de 42 minuten uitkomt, en zie je precies dát gebeuren. Ze remt de (voor haar) rechtse speler meerdere malen af (door de draaischijf naar zich toe te halen - juiste correctie alleen niet voldoende). Daarna zie je haar juist een wat onzeker zwieper vooruit geven om 'm te versnellen, dan weer andersom etcetera. Het blijft er nét naast lopen.

Ik hoop dat VTSS wijs is en oordoppen gaat bestellen; als je het volume maar laag genoeg houdt krijg je dit probleem niet, en wordt het begin van gehoorschade in ieder geval niet doorgezet  Wink Sowieso fijner voor lange sets - als je na drie kwartier al vermoeide oren hebt en je moet een allnighter van zes of zeven uur neerzetten wordt het een vervelende set Big Grin 

En om na een lange omweg weer ontopic te komen: die vermoeide oren kan je dus inderdaad óók krijgen van velomobiel rijden. We kunnen hard met zo'n ding, en afhankelijk van de situatie komt er veel wind langs waaien (in m'n DF gek genoeg veel meer dan in de Milan-achtigen). Klinkt alles een beetje "dof" na een lange rit? Blijft dat ook nádat je je oren uitgespoeld hebt onder de douche? Ga dan inderdaad kijken voor een setje goede oordoppen!
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , Fietsbennie
#20
(29-Jan-2023, 12:43 AM)365cycle schreef: Al op maat gemaakte doppen geprobeerd Ger?

Nee.
Bedankt voor de tip.

Gelukkig kunnen we als consument kiezen uit 20 soorten luidsprekers op batterijen,  compact en vrij goed geluid en tijdsduur op oplaadbare batterij, in ear plugs en over-ear koptelefoons. 

We zouden willen dat we met VM's net zoveel keuze mogelijkheden hadden...
Je kijkt je ogen uit als je naar een mediamarkt gaat. Wat zijn die winkels groot tegenwoordig!
Stel je eens voor dat je diezelfde beleving had als je bij Ymte, Allert of andere VM producent zou binnenstappen.
Kies maar een kleur, vorm, opties..., bij balie 3 afrekenen in de rij....
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , 365cycle
#21
Inmiddels cat-ears gekocht en getest. Wauw dat scheelt enorm! Je kunt het verschil ervaren door dan even je hoofd schuin te houden: dan hoor je het normale gebulder. Met de cat-ears is het een stuk vriendelijker geruis.
Quest 631
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , Frutsel
#22
Citaat:En om na een lange omweg weer ontopic te komen: die vermoeide oren kan je dus inderdaad óók krijgen van velomobiel rijden. We kunnen hard met zo'n ding, en afhankelijk van de situatie komt er veel wind langs waaien (in m'n DF gek genoeg veel meer dan in de Milan-achtigen). Klinkt alles een beetje "dof" na een lange rit? Blijft dat ook nádat je je oren uitgespoeld hebt onder de douche? Ga dan inderdaad kijken voor een setje goede oordoppen!

Dit is dus precies zoals het bij mij ging.

Na een langere LOL-tocht had ik nog een paar dagen een dof en naar gevoel. Ging inderdaad niet weg na het douchen.

Sinds die tocht rijd ik alle ritten in de vm met oordoppen.
Wim -de roetsende

Thys 209 Rowingbike  -  Milan SL MK7  -  M5 CHR  -  M-SUB  -  VNR BT Freewheeler

Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , Hoekie
#23
Een windscherm helpt toch ook gigantisch tegen het geruis in je oren? Zelf heb ik zo'n ding ooit gekocht voor mn quest, maar nooit gemonteerd. Maar merkte wel dat als ik echt helemaal onderuit gezakt in de quest zat het een stuk stiller werd.

Nu rijdt ik geen quest meer, maar luister ik met een koptelefoon op mn hoofd. Degene die verleden week gesneuveld is door een hond, die gaf wel redelijk geluid tijdens het rijden. De koptelefoon die ik nu in gebruik heb met wat kleinere schelp levert een grote ruis op.. dus ik begrijp dat ik een koptelefoon moet kopen met noise cancelling of cat ears. Daar ga ik dus maar eens naar kijken.
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT
#24
(18-Jun-2023, 06:33 PM)ZoefZoef schreef: Een windscherm helpt toch ook gigantisch tegen het geruis in je oren?  Zelf heb ik zo'n ding ooit gekocht voor mn quest, maar nooit gemonteerd. Maar merkte wel dat als ik echt helemaal onderuit gezakt in de quest zat het een stuk stiller werd.

Ik rijd altijd met een mini-vizier. Zelfs op de Milan heb ik zo'n ding gemonteerd. Ik heb echter nog nooit een andere Milan gezien met het standaard mini-vizier.

Als je het vizier een beetje onder 'dwang' bevestigt, dan golft die mooi mee met de vorm van het deksel.
Wim -de roetsende

Thys 209 Rowingbike  -  Milan SL MK7  -  M5 CHR  -  M-SUB  -  VNR BT Freewheeler

Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT
#25
Ik rij meestal ook met vizier, behalve bij warme dagen zoals laatste week. Voor het wind-gebulder maakt dat weinig uit. Lijkt zelfs zonder vizier iets rustiger te zijn. Kan zijn dat mijn vizier wat te klein is en dat die de wind juist op oorhoogte stuurt.
Quest 631
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT
#26
Windgeruis is een ding, maar wat doen jullie om het 'klankkast-effect' van je velomobiel te verminderen?
Mijn alu-alleweder had ik destijds noppenschuim tegen de binnenkant geplakt, dat maakte hem een stuk stiller.
Benieuwd naar jullie methodes...
Groeten, Theo
- - ‐ - - - - - - - - - - - - -
Challenge Cirrus, Flevo Alleweder A2, Challenge Hurricane, Nazca Gaucho >>> Velomobiel.nl Quatrevelo
Antwoord }
Bedankt door: GertBr , Willeke_IGKT


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)
Welkom
Je moet jezelf aanmelden voor je een bericht kunt plaatsen.

Gebruikersnaam:


Wachtwoord:

Nieuwe berichten
Petitie tegen verbod ligfietsen ( en ta...
Je kan ook een z...Niels van der Wal — 04:57 PM
Mijn nieuwe Performer Highracer
Wel kan ik het blo...Bob Hagendijk — 04:37 PM
Verschillen challenge hurricane
Ligfietsen worden st...ZoefZoef — 03:47 PM
Petitie tegen verbod ligfietsen ( en ta...
 "treinvervan...Bart Verbeek — 02:42 PM
Petitie tegen verbod ligfietsen ( en ta...
Eerste maatregel die...Roepers — 02:38 PM
Medeliggers onderweg
Vandaag om een uur o...Roepers — 02:18 PM
Verschillen challenge hurricane
Wat is een nette pri...melle z — 01:36 PM
Climate Classic
Ik start de Climat...mvdriel — 09:21 AM
Mijn nieuwe Performer Highracer
Prachtige fie...Wim -de roetsende — 08:04 AM
Mijn nieuwe Performer Highracer
Hoewel het eigenlijk...Victor — 07:57 AM
Mijn nieuwe Performer Highracer
Je hebt een mooie fi...Fietsbennie — 07:35 AM
Mijn nieuwe Performer Highracer
Ik zou even langs ee...Merijn — 12:31 AM
Mijn nieuwe Performer Highracer
Het lager hoort te...Bob Hagendijk — 11:36 PM
Verschillen challenge hurricane
Dit zijn toch de...Wim -de roetsende — 10:40 PM
Vandaag ben ik blij omdat.....
Ik denk je zwakk...datakneder — 09:58 PM
Verschillen challenge hurricane
Het is een foto op h...Lopopodium — 09:55 PM
Vandaag ben ik blij omdat.....
Ik denk je zwakke kn...Roepers — 09:45 PM