Waardering:
  • 2 stemmen - gemiddelde waardering is 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Medeliggers onderweg
(09-Jul-2020, 10:39 AM)emgaron schreef: ...Opvallend: aan de linkerkant van de QV bleek een soort buis(?) o.d. te hangen over vrijwel de gehele lengte, maar hij was te snel om het goed te zien. Bijzonder transport...

De foto’s zijn van Instagram. Swipe naar de tweede. De post en QV zijn van 365cycle.nl. Was bij Ikea geweest....
Flevobike en trike - Nazca Pioneer - Strada 58 - Challenge Alize - Quest 846 - Nazca Fiero - Brompton - Koga LightSpeed - bakfiets (voor de kleinkinderen)
Antwoord }
Bedankt door: emgaron
(09-Jul-2020, 01:21 PM)GertBr schreef:
(09-Jul-2020, 10:39 AM)emgaron schreef: ...Opvallend: aan de linkerkant van de QV bleek een soort buis(?) o.d. te hangen over vrijwel de gehele lengte, maar hij was te snel om het goed te zien. Bijzonder transport...

De foto’s zijn van Instagram. Swipe naar de tweede. De post en QV zijn van 365cycle.nl. Was bij Ikea geweest....
Gaaf! Zwart-rood staat de QV echt goed - en deze manier van transport vind ik geweldig... Smile
M5 28/26, Optima Lynx Orca, Optima Condor, Flevo Alleweder, Mango #57, Rainbow Lyra, Strada "Rudbeckia Hirta" #75
 
Antwoord }
Bedankt door:
Zojuist op de Wieldrechtse Zeedijk (Dordecht, een oranje lowracer (ik denk een Raptobike). Ik op mijn oranje Raptobike midracer, uiteraard elkaar gegroet Cool
(Ik kwam bij Maia vandaan)

Hahaha, kreeg ik vanavond een apje van de ligger die ik tegenkwam (het was overigens een Optima)
Antwoord }
Bedankt door:
In een tocht van 141 kilometer van Den Haag via Zoeterwoude, Roelofarendsveen, om vliegveld Schiphol heen, Heemstede, Zandvoort, Noordwijk en weer terug zag ik er vandaag twee.

De eerste bij op de Aalsmeerderijk bij Schiphol. Ik was landende vliegtuigen aan het kijken bij het begin van de startbaan 18L-36R (Aalsmeerbaan). Daar kwam een tweewieler langs, zag ik vanuit mijn ooghoek. Ik geloof met onderstuur en zelfs in een wat onorthodoxe kleur (een beetje bruingroenachtig?). Ik zag het in een flits.

De volgende was een driewieler ergens in de duinen bij Noordwijk. Een ouder stel, waarvan de dame een driewieler had. Ik geloof zelfs eentje met van die dikke banden.
Antwoord }
Bedankt door:
Gisteren rond 12 uur in het tunneltje bij Monnickendam onder de N247, een heer in casual kleding op een half-hoge tweewieler. Zag hem laat, gaf een “schreeuw” ter groet.
Flevobike en trike - Nazca Pioneer - Strada 58 - Challenge Alize - Quest 846 - Nazca Fiero - Brompton - Koga LightSpeed - bakfiets (voor de kleinkinderen)
Antwoord }
Bedankt door:
Vandaag ergens bij Sankt-Vith op de Vennbahn een tadpole trike. We hebben gegroet. Eenmaal terug in Recht, zat ik op de hoek van de weg Kaiserbaracken koffie te drinken en passeerde er een Strada! Eveneens gegroet. De bestuurder groette mij verwonderd terug daar mij ligfiets al binnen stond.
Antwoord }
Bedankt door:
In een tocht van 163 kilometer van Den Haag via Zoeterwoude, Hoofddorp, Haarlem, IJmuiden, Rijnsburg en weer Den Haag zag ik er vandaag drie. Alledrie driewielers.

De eerste bij Zoeterwoude-Dorp. Hij fietste rechtdoor een parkje in, ik sloeg linksaf richting Leiden. De andere twee waren in Haarlem. Als eerste een DHL-bezorgdienst op een driewieler, en daarna een 'gewone' driewieler in het centrum van Haarlem. De tweewielers worden zeldzaam, tegenwoordig...
Antwoord }
Bedankt door:
Ik doe toch mijn best om in jouw buurt gespot te worden op een tweewieler, net noch een rondje van 50km gedaan.

Net wel weer een "ligger" gezien, deze keer volgens mij een colnago. Deze had helaas wel een ambulance nodig. :-( Gelukkig zie ik dit soort ellende niet zo vaak.
Stop making sense
Antwoord }
Bedankt door:
In een tocht van 216 kilometer van Den Haag, via de Biesbosch, Waalwijk, Den Bosch, Oss, Nijmegen en Doornenburg naar Didam.

Deze inefficiënte route had ik al een tijdje op het oog om eens te proberen. Nu gedaan, maar doe het denk ik niet weer. Met name tussen Waalwijk en Oss was ik niet gecharmeerd van de ermbarmelijke fietspaden en dorpswegen waar ik overheen moest, noch over de wegbewijzering waar overzicht ontbrak (waarom staat Oss pas op drie kilometer afstand eens op de bordjes vermeld?) en ontbrekende wegbewijzering bij een splitsing terwijl honderd meter eerder er wel een bordje stond. Ik had al geen hoge pet op van Brabant als fietsprovincie, maar het oordeel is verder gedaald.

Onderweg wel twee ligfietsers gezien.

De eerste was bij de pont van de Biesbosch. Hij reed op een Flevobike racer. We hebben even gepraat, en hij fietste enige kilometers met mij mee om een mooie route langs Hank aan te wijzen. Dat was inderdaad een mooi dijkpaadje met prima asfalt. Het was ook echt een Flevobike racer, want zijn gemiddelde snelheid was hoger dan de mijne (na de pont haalde hij mij langzaam in). En ik fiets normaliter niet langzaam. Ik word zelfs nooit ingehaald door andere ligfietsen, het is altijd andersom geweest. Misschien als ik niet met zo'n lange tocht in het warme weer bezig was (ik had op dat moment nog maar 80 kilometer gefietst en ik wist al dat ik over de 200 zou geraken) dat ik makkelijker aan zou kunnen haken (ik ging zo'n beetje 30 per uur op kruissnelheid toen).

De twee was een dame op een (lange) driewieler die mij tegemoet kwam tussen Wijchen en Nijmegen in.

Het was wel warm om te fietsen vandaag. Mijn regel van een halve liter per uur fietsen bij normaal zomerig weer schoot nu tekort, het was gewoon warmer en zonniger dan 'normaal zomerig weer'. Ik heb normaliter al twee flessen van anderhalve liter water bij me. Meestal genoeg voor zeker 150 kilometer. Door de afstand als extra nog een fles van 1,25 liter erbij, en nog een reserveflesje van een halve liter voor noodgevallen. Al voor Den Bosch bekroop mij het gevoel dat bijna vijf liter alsnog te weinig zou gaan zijn. Dus bij de eerste de beste snackbar twee blikjes suikerwater gekocht. De ijskoude 7-up heb ik gelijk maar aangebroken, de Fanta heb ik nog even bewaard voor een pauze in een bosgebied bij Oss. Dankzij deze twee blikjes had ik net aan genoeg om in goede orde op de eindbestemming aan te komen. De laatste slokken water had ik bij de pont van Doornenburg al op. De resterende 17 kilometer moesten op de reserve.

Ik was blij dat ik er eindelijk was, dat opgeluchte gevoel gebeurt me niet vaak. Eenmaal aangekomen nog een literpak appelsap gedronken. Nu een paar uur verder ook nog wat glazen water. Ik zit denk ik wel op zeker zeven liter drank voor vandaag... Dat zie ik mij nooit meer verbeteren.
Antwoord }
Bedankt door:
Vrijdag thuisgekomen van een bijna twee weken durende trip naar Aachen, Troisvierges in Luxemburg (eindpunt van de Vennbahn). Onderweg toch de nodige liggers gezien. Vrijdag nog in Westerbork. Twee tweewielige liggers naast elkaar met een gangetjes van 17 km/h door het dorp. Ligfietsen hoeft helemaal niet snel te gaan. Je kan ook lekker een beetje relaxen en fietsen, genietend van het landschap. Daar zijn ligfietsen ook heel geschikt voor. De liggers waren lager dan mijn Sinner Demon ik keek over ze heen, toen ik ze achterop reed.  Ik heb ze een goede reis gewenst.

Woensdag in 's Heerenberg. Nadat ik te zwaar geluncht had en moeizaam op gang begon te komen, werd ik in gehaald door een groene tweewielige ligger. We hebben gegroet.

Dinsdag in Reuver een Quattrovelo en in Velden (ten noorden van Venlo) Quest XS55 ik heb een pogin tot groeten gedaan, maar geen respons.
Maandag op de Vennbahn diverse tadpole trikes en een tweewielige  ligger.

Kortom niet gek voor een weekje.

Over de bewegwijzering. De witrode fietswegwijzers ontbreken bijna geheel in Limburg. Toen ik van Ysselsteyn (in Limburg) naar Nuth fietste regende het. Ik besloot langs provinciale wegen te fietsen.  In Helden heb ik er een paar gezien, maar verder erg weinig. Sowieso zijn de fietsvoorzieningen in Limburg niet wat ik elders gewend ben.

Groet,

Marco
Antwoord }
Bedankt door: emgaron
Vandaag op een tocht naar Noordpolderzijl en Poort Kaap Noord zag ik een ligfietser op een Greenmachine op de Heerdweg vlakbij het Meedstermaarpad bij Uithuizen. We hebben gegroet. Het was trouwens behoorlijk drukkend vandaag. Ik dacht eerst dat het aan mij lag, maar zelfs een merel zag ik plat op het gras gaan liggen met zijn vleugels uitgespreid op het gras en zijn snavel open. Achteraf bekeken had ik kunnen zien dat iedereen er last van had. Morgen beginnen de Hondsdagen officieel.
Antwoord }
Bedankt door:
Mmm, toch is het in Brabant prima fietsen hoor, het is alleen wel sterk regio afhankelijk. Zo is mijn regio, het noord-westen ronduit saai. Maar rondom Breda en meer naar het oosten (Drunense duinen etc.) stukken fraaier. Bewegwijzering let ik nooit op, ik rij altijd op navigatie. Ik heb laatst gelezen dat er in heel Zeeland nog één fiets paddestoel staat!

Hier op vakantie in Limburg (vlakbij Nuth trouwens) is het heerlijk fietsen. Prachtige omgeving, kleine weggetjes, weinig verkeer. Perfect.
 
Wat ik overigens een enorme saaie en tegenvallende omgeving vond was die ten zuiden van Geldermalsen waar ik laatst reed. Ik had daar een fraaie rit verwacht zoals bij het dichtbij gelegen Leerdam maar het was een saaie bedoening... 

Zo heeft iedere provincie zijn mooie en minder mooie stukken denk ik...
Antwoord }
Bedankt door:
Je staat toch niet op Hoeve Krekelberg. Het Geleenbeekdal heeft trouwens een prachtig fietspad. Maar bewegwijzering voor fietsers ontbreekt grotendeels. Maar misschien was dat mijn preceptie
Antwoord }
Bedankt door:
Nee, op een camping in Hulsberg. Van dat fietspad heb ik van de week een stuk gereden, erg mooi inderdaad, zowel qua omgeving als qua asfalt Smile

Ik denk overigens dat fiets bewegwijzering op veel plaatsen steeds meer verdwijnt ten gunste van knooppunt bordjes. En omdat steeds meer fietsers gebruik maken van navigatie.
Antwoord }
Bedankt door:
(19-Jul-2020, 06:29 PM)Roepers schreef: Vandaag op een tocht naar Noordpolderzijl en Poort Kaap Noord 

Noordpolderzijl. Prachtige herinneringen aan. Muziek van Ede Staal op en zwelgen in nostalgie.
Keuzes worden eenvoudiger naarmate je minder keus hebt  FlevoTrikeJouta Tadpole Blue Line | Quest 377 | Trident Titan
Antwoord }
Bedankt door:
Vanmiddag na het werk, een rode FlevoRacer, hij ging net de Heinenoordtunnel in richting Barendrecht, we hebben heel even gepraat. En even later bij Mijnsheerenland twee Challenge Hurricanes, een oranje met volle bepakking, richting het zuiden. We hebben gedag gezegd. Ben ik thuis, kijk ik toevallig naar mijn stuur, zie ik een flinke scheur in mijn stuurpen....... even maar niet meer fietsen ?
Antwoord }
Bedankt door:
(20-Jul-2020, 04:38 PM)gideon schreef: Vanmiddag na het werk, een rode FlevoRacer, hij ging net de Heinenoordtunnel in richting Barendrecht, we hebben heel even gepraat.

Misschien was dat wel 'mijn' medefietser van afgelopen zaterdag bij de Biesbosch. Dat was ook een rode Flevobike racer. Ik vertelde dat ik een lange tocht naar de Achterhoek aan het maken was, en later zei hij dat dat hem ook inspireerde misschien ook wat langere tochten te maken dan zo'n 80 kilometer. Ben benieuwd of dat gebeurt.

(20-Jul-2020, 04:38 PM)gideon schreef: Ben ik thuis, kijk ik toevallig naar mijn stuur, zie ik een flinke scheur in mijn stuurpen....... even maar niet meer fietsen ?

Zit die scheur in de stuur zelf, of in de frame rondom het balhoofd?
Als het in de stuur zelf is, zou ik afhankelijk van de grootte ervan denk ik nog wel durven fietsen. Ik zet nooit zoveel kracht op mijn stuur. Maarja, die scheur komt er ook niet zomaar in. Of ben je recent eens gevallen? Ik ben een keer of drie gevallen in de afgelopen drie jaar. Zonder erg, maar het stuur krijgt samen met de zitting dan toch wel een tik. Mijn stuur is daarom niet helemaal recht meer (te krijgen) net boven het balhoofd.
Antwoord }
Bedankt door:
Mijn antwoord in een nieuw topic "Accessoires & Onderdelen
Antwoord }
Bedankt door:
Gisteren rond 16:30 uur een Flevobike (knik-kantel), tussen Barendrecht en Heerjansdam de berijder groette met beide handen :-)
Antwoord }
Bedankt door:
Was dat een andere dan die Flevobike racer?
Antwoord }
Bedankt door:
Ja die racer had 26” wielen en was rood. Die van gisteren was wit en had 20” wieltjes, heet dat dan een Flevobike?
Antwoord }
Bedankt door:
Vandaag om 15.45 uur Maastunnel (noordzijde) beneden bij de lift stond een rode Velomobiel XS te wachten op de eigenaar die met een andere (ik denk ook een) Velomobiel in de lift naar boven ging. Toen de eigenaar weer beneden was, ging hij samen met de XS op de roltrap naar boven  Smile
Hij was te druk met de Velomobielen om mij op te merken, ik stond te praten met een meisje van de Maastunnel-leen-fietsen.
Antwoord }
Bedankt door:
Gister om 16:10 bij gemaal Wilhelmina aan de Katseveerweg reed mij een oudere heer op een oude stalen groene roeifiets voorbij. Het leek me één van de allereerste modellen. Ik was zelf op de gewone fiets (rondje Veerse Meer) liep net de trap van de dijk af na een korte pauze.
Antwoord }
Bedankt door:
Gisteren om een uur of half één op het fietspad tussen Vilsteren en de stuw over de Overijsselse Vecht, een Grijze Sinner record die met als ik op fietsvakantie was. Vandaag op de Knardijk bij het bezoekerscentrum Oostvaardersplassen bij Lelystad een roeifietster. In beide gevallen gegroet. Maar de meest uitgebreide begroeting gisteravond toen ik op bezoek ging bij PietV omdat ik toch in Zeewolde overnachtte (Vrienden op de Fiets). Lekker gekletst en koffie gedronken. Ook heb ik zijn ligfietsen bewonderd waarvan er één mij wel heel bekend voorkwam.

Groet,
Marco
Antwoord }
Bedankt door:
De Roeifietster was misschien wel Marloes. Zij is ook op dit forum aanwezig.
Klopt dat @Marloes?

Ze had een behoorlijk rondje in de Polder gereden. Meer dan 130km (137km zag ik net op FB) en dat is op de Roeifiets echt een zeer respectabele afstand. Mijn record is volgens mij 125km.
Wim -de roetsende

Thys 209 Rowingbike  -  Milan SL MK7  -  M5 CHR*  -  M-SUB  -  VNR BT Freewheeler

Antwoord }
Bedankt door:
In een tocht van 111 kilometer kwam ik er eentje tegen. Een dame op een Haase driewieler in Hummelo.
Antwoord }
Bedankt door:


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 18 gast(en)
Welkom
Je moet jezelf aanmelden voor je een bericht kunt plaatsen.

Gebruikersnaam:


Wachtwoord:

Nieuwe berichten
Vandaag ben ik blij omdat.....
Ken je ook al de...Hardloper — 08:05 PM
Vandaag ben ik blij omdat.....
Sterkte Martinus, da...Jeroen S — 02:02 PM
aandrijving versitaille
Bij sommige velomobi...Jeroen S — 01:59 PM
Een velomobiel is sneller dan een auto
Even heerlijk prek...Wim -de roetsende — 01:20 PM
Vandaag ben ik blij omdat.....
Ken je ook al deze...Wim -de roetsende — 01:19 PM
Vandaag ben ik blij omdat.....
Ken je ook al deze s...Hardloper — 11:34 AM
Vandaag ben ik blij omdat.....
Goedemorgen Wim, da...martinus — 12:49 AM
Vandaag ben ik blij omdat.....
Ja,een handbike st...Wim -de roetsende — 07:54 PM
Vandaag ben ik blij omdat.....
Ja,een handbike staa...martinus — 12:07 PM
Vandaag ben ik blij omdat.....
..mijn nieuwe Snoek-...Hoekie — 11:30 AM
Vandaag ben ik niet blij omdat.....
Ik heb achter nog ...365cycle — 09:35 AM
Vandaag ben ik blij omdat.....
Hoi Fietsbennie,da...Wim -de roetsende — 06:24 AM
Vandaag ben ik niet blij omdat.....
Desondanks word ik...Wim -de roetsende — 06:14 AM
Medeliggers onderweg
Net ten oosten van G...Thijs OO — 12:03 AM
Vandaag ben ik niet blij omdat.....
Ik heb vandaag mijn ...Willeke_IGKT — 10:12 PM
aandrijving versitaille
is het niet mogelijk...Gideonaut — 10:10 PM
aandrijving versitaille
Misschien, wat leenw...Dharm2004 — 09:57 PM