Waardering:
  • 2 stemmen - gemiddelde waardering is 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Medeliggers onderweg
Goed gespot de Flevo Trike. Oh, er is ook nog een VM.
Voornaamste fiets(en): Carbon Strada 220  -  Whike  -  (Flevo bike, Flevo trike, beide alle wielen 20" en knik-kantel besturing, beide te koop maar hoeven niet weg.)
Antwoord }
Bedankt door: 365cycle , martinus
Leuke tandemdriewieler ook ;-)
Stop making sense
Antwoord }
Bedankt door: 365cycle , Willeke_IGKT
Doe mij maar de Flevotrike Smile
Antwoord }
Bedankt door:
Afgelopen zaterdag volgend mijn herinnering ergens rond 14:00, een open tweewielen op de Windmolenbroeksweg in Almelo. Ik zat in de auto dus niet gezwaaid.
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT
(09-Mar-2024, 11:31 PM)Josligfiets schreef: Ben benieuwd naar het reisverhaal 


Treinreis goed verlopen? Ik stond vanochtend op het station, bleek de trein naar Bielefeld niet te rijden.

Ja hoor. Ik heb me goed kunnen vermaken. In de trein kom je soms de aardigste mensen tegen. Dan duurt zo'n reis minder lang als dat je maar zit te staren op de telefoon.
Dan heb ik geluk gehad, de treinen reden gelukkig volgens normale dienstregeling. Ik had even de twijfels vorige week omdat ze zo aan het staken waren. Ze bleken minder te willen werken voor meer loon.

Het reisverhaal heb ik zo goed als klaar, zodra ik alles nagekeken heb op spelfouten en zinsbouw e.d. zal ik het tzt plaatsen.
gr. Fietsbennie   site

Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , Lig-hen
(11-Mar-2024, 11:25 AM)Fietsbennie schreef: Ja hoor. Ik heb me goed kunnen vermaken. In de trein kom je soms de aardigste mensen tegen. Dan duurt zo'n reis minder lang als dat je maar zit te staren op de telefoon.

Ik herinner me nog wel het dagelijks forensen tussen 2 plaatsen in voor werk / studie dat je op een gegeven moment dezelfde mensen ziet. Waarna je op een gegeven moment mee aan de praat en zo een bekende wordt. Maar tja dan ga je andere werk doen en raken ze uit beeld. Een poosje terug kwam ik toevallige zo een oude bekende tegen van die ik leerde kennen in de trein.
Geduld en respect voor de medemens is een schone zaak.
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT
Vanmiddag, circa 16:45 zag ik op de Parallelweg in Lent (Nijmegen) een knaloranje Quest met witte belijning en dito racekap. Op de linkerkant stond redelijk groot in witte letters Quest, ik scaht 20 cm hoog.
De snelheid lag laag, waarschijnlijk omdat er en flinke laag blubber ligt van werkzaamheden de afgelopen dagen.

(10-Mar-2024, 08:29 PM)365cycle schreef: [Afbeelding: signal-2024-03-10-162840-002.jpg]
De rijders zijn niet gespot, maar ik denk dat ze hier gewoon in de etalage staan Wink

Aha, je was in de altijd sfeervolle Molenpoort in Nijmegen. Die fietsen staan daar al een paar jaar, een soort van (verstofte) uitbreiding van Velorama, het fietsmuseum aan de Waalkade (aangezien daar slechts 1 ligfiets staat). Het is beter dan leegstand, maar het echte verhaal erachter ken ik ook niet.

2020 Challenge Chamsin 26" met Rohloff
2014 AZOR Texel
2012 Brompton
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , 365cycle
Vanmiddag bij Borssele - Europaweg Oost een medeligger met een roeifiets. Moet een nieuwe zijn, nog niet eerder gezien.

[Afbeelding: Roeifietser-onderweg-13032024.jpg]
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , 365cycle
Vanmiddag 16:45 bij de rotonde in Schoonloo, een oranje Velomobiel. Bestuurder droeg een donkere zonnebril.
Niet gezwaaid want ik was met de auto.
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , Fietsbennie , 365cycle
Vanmiddag op de Zeelandbrug een meneer met petje op een ligfiets (geen idee welk model, ik was nogal aan het stoempen).
Antwoord }
Bedankt door: 365cycle , Willeke_IGKT , Hoekie
Vanochtend een oranje Quest rijdend van Montfort naar Sint Joost gespot. Het zal rond 9.50-9.55 uur zijn geweest dat ik er in het e-koekblik in tegenovergestelde richting langs reed. Misschien Jan van Ochten?
Groetjes uit het Zuiden,

Oliver.

Mango 90 - KMX Tornado - Sinner Spirit - Quattrovelo 122
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , Hoekie
Kwam vanochtend rond 8:30-8:45 aan de Zuidkant bij de Brienenoord een heer op een redelijk lange, lage open ligger tegen. Moment was tekort om goed te kijken wat het was - ik merk toch vaak dat ik teveel met het verkeer bezig ben om heel goed te kijken - maar we hebben wel gegroet.
Altijd leuk, een medeligger!
In words of others,
Wisdom blooms, forums unite,
Quoted love takes flight.
Antwoord }
Bedankt door: Hoekie , Willeke_IGKT
Vandaag zag ik er twee. Of eentje. De eerste keer was vlakbij station Den Haag Mariahoeve. Ik fietste naar het noorden op mijn stadsfiets voor een tocht. Eerst wind tegen en dan via Katwijk via de duinen terug met wind mee. De dame op de driewieler en haar man op een conventionele fiets kwamen mij tegemoet. Op mijn terugweg kwam ik ze weer tegen ergens halverwege Katwijk en Wassenaar in de duinen.
Antwoord }
Bedankt door: Hoekie , Willeke_IGKT , 365cycle
gisterochtend rond kwart over elf drie trikes bij de postbrug tussen Kapelle en Yerseke
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , Hoekie , 365cycle
Gisteravond een heer op een groene Azub tweewieler tegengekomen langs de Amstel tussen Amsterdam en Ouderkerk a/d Amstel.
Even samen op gereden en wat gekletst. (Die zeldzame keer dat ik een medeligger tegenkom moet ik aangrijpen Smile)
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , Fietsbennie , 365cycle
Werd je daar niet in elkaar geslagen Frutsel? Een doorsnee Rotterdammer lijkt me niet echt welkom in de 020, of viel het mee? Rolleyes
gr. Fietsbennie   site

Antwoord }
Bedankt door: 365cycle
Nee, het is andersom, Amsterdammers lijken niet welkom te zijn in 010, in Amsterdam is iedereen welkom.

M5 Low Racer | Dries Baron | Optima Stinger | Challenge Hurricane
Antwoord }
Bedankt door: Fietsbennie
(19-Mar-2024, 01:55 PM)melle z schreef: Nee, het is andersom, Amsterdammers lijken niet welkom te zijn in 010, in Amsterdam is iedereen welkom.
We slaan je niet zomaar in elkaar hoor. Alleen als je zegt dat je uit 020 komt.
In words of others,
Wisdom blooms, forums unite,
Quoted love takes flight.
Antwoord }
Bedankt door: Fietsbennie , Frutsel , Oliver
(19-Mar-2024, 01:24 PM)Fietsbennie schreef: Werd je daar niet in elkaar geslagen Frutsel? Een doorsnee Rotterdammer lijkt me niet echt welkom in de 020, of viel het mee? Rolleyes

Mwah, zolang ze maar niet denken dat je een boer bent (uit het oosten van het land komt) valt het wel mee Tongue
Ik ben wat dat aangaat toch wel wat lastig in te schatten, intussen heb ik in 5 provincies gewoond...
Antwoord }
Bedankt door: Fietsbennie
Zondag 17 3 kwam Marloes Dries mij tegen op haar roeifiets net voor Nieuw-Milligen. Ik zat in een getunede DF XL voor Wintertraining Apeldoorn en was daar dus bijna. Ik zag Marloes niet, maar zij mij wél! Zij roeide verder. Ik trapte de Amersfoortseweg omhoog richting Apeldoorn.
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , 365cycle
(19-Mar-2024, 03:32 PM)Arjen Meurs schreef:
Ik zag Marloes niet, maar zij mij wél! Zij roeide verder. Ik trapte de Amersfoortseweg omhoog richting Apeldoorn.

Da’s dus verklaarbaar; als ik omhoog moet trappen zie ik ook niets of niemand…
Groetjes uit het Zuiden,

Oliver.

Mango 90 - KMX Tornado - Sinner Spirit - Quattrovelo 122
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT
(17-Mar-2024, 12:21 AM)Lopopodium schreef: Vandaag zag ik er twee. Of eentje. De eerste keer was vlakbij station Den Haag Mariahoeve. Ik fietste naar het noorden op mijn stadsfiets voor een tocht. Eerst wind tegen en dan via Katwijk via de duinen terug met wind mee. De dame op de driewieler en haar man op een conventionele fiets kwamen mij tegemoet. Op mijn terugweg kwam ik ze weer tegen ergens halverwege Katwijk en Wassenaar in de duinen.
Mooie tocht zo door de duinen. Heb ik vele jaren terug eens gereden toen ik een vriend in Leiden bezocht.  Ik wil die route nog steeds een keer overnieuw doen, alleen dan op de ligfiets. Het was een van de weinige keren dat ik onder de indruk was van de natuur in Nederland.
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , 365cycle
Citaat:Mooie tocht zo door de duinen.
Ik deed vroeger regelmatig DenHaag-Alkmaar (ook wel een retourtje op een dag), met FlevoRacer of Alleweder. Als je de omweg door de Duinen neemt is het een prachtige tocht door een hele serie Duingebieden, met een paar dipjes (de ergste is IJmuiden). Heb je nog wat geduld, dan kan je het uitbreiden tot Hoek-van Holland DenHelder, dan krijg je het gebied bij Casticum (mooiste Duinen van Nederland op de Wadden na) en het zwanenwater erbij, en tegenwoordig is zelfs het stuk langs de Hondsbosse en Pettemer zeewering heftig opgeleukt.
De schelpenpaden zijn vrijwel overal verdwenen geloof ik. Ik vond ze wel mooi, en ze kraakten leuk. Maak als je daarop onderuit ging zat je een uur schelpjes te peuteren.
Fietser en knutselaar en eventjes niet in vorm. Roets, FlevoRacer en diverse (carbon) zelfbouwers voor 1 of 2 personen
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT
(19-Mar-2024, 06:07 PM)Merijn schreef: De schelpenpaden zijn vrijwel overal verdwenen geloof ik. Ik vond ze wel mooi, en ze kraakten leuk. Maak als je daarop onderuit ging zat je een uur schelpjes te peuteren.

Die zijn er in ieder geval nog iets ten noorden van Noordwijkerhout, op het moment dat je vanuit Noord-Nederland Zuid-Nederland in fietst heb je een kilometer of wat gruis om overheen te fietsen. Bij die paar bochten die er op dat punt zijn moet je dan wel even voorzichtig aan doen, want je kan er zeker uitglijden.
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT
Ik rij normaal vaak in de duinen, meestal Heemskerk naar Wijk aan Zee, maar ook vaak richting Castricum en Egmond als ik meer tijd heb.
Makkelijk te doen voor mij, ik werk aan de duin kant van Heemskerk en moet naar het noorden om naar huis te gaan en heb een kortere werkdag op vrijdag.

Of even naar Haarlem door het duin ten zuiden van IJmuiden, iets om welliswaar maar mooi.
Wat ik vaker doe is langs de rand van het duingebied, bos aan een kant en velden aan de andere. Bijna vlak en met de optie voor een hoog duin als je een uitdaging wilt.
Voornaamste fiets(en): Carbon Strada 220  -  Whike  -  (Flevo bike, Flevo trike, beide alle wielen 20" en knik-kantel besturing, beide te koop maar hoeven niet weg.)
Antwoord }
Bedankt door: Hoekie
(19-Mar-2024, 06:07 PM)Merijn schreef: De schelpenpaden zijn vrijwel overal verdwenen geloof ik.

In Den Treek onder Amersfoort zijn ze ook nog wel te vinden:
[Afbeelding: medium.jpg]
Antwoord }
Bedankt door: Fietsbennie , Willeke_IGKT , martinR


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 6 gast(en)
Welkom
Je moet jezelf aanmelden voor je een bericht kunt plaatsen.

Gebruikersnaam:


Wachtwoord:

Nieuwe berichten
[split] Nieuw of tweedehands? Ik ben we...
Om nog even verder ...datakneder — 11:17 PM
[split] Nieuw of tweedehands? Ik ben we...
Ik heb nog nooit pro...Gideonaut — 10:43 PM
[split] Nieuw of tweedehands? Ik ben we...
Wij hebben gelukkige...Hardloper — 10:31 PM
[split] Nieuw of tweedehands? Ik ben we...
Om nog even verder O...Merijn — 10:28 PM
[split] Nieuw of tweedehands? Ik ben we...
Volgens mij begreep ...365cycle — 10:14 PM
nieuwe questpiloot
Heb je toevallige de...Hardloper — 10:09 PM
Uit de media ligfiets nieuws
In aflevering 4 va...quattrovelootje — 09:37 PM
Medeliggers onderweg
Vanmiddag kwam ik Br...Hoekie — 09:36 PM
[split] Nieuw of tweedehands? Ik ben we...
Informatieve, goed...datakneder — 09:15 PM
nieuwe questpiloot
bedankt voor alle le...charhof — 08:42 PM
nieuwe questpiloot
Welkom Charles! Alv...365cycle — 08:05 PM
Vandaag ben ik blij omdat.....
De lupine accu aange...365cycle — 08:01 PM
[split] Nieuw of tweedehands? Ik ben we...
Als voorbeeldje ev...365cycle — 07:55 PM
Zelfbouw voorwiel aangedreven ligfiets ...
Veel mbb fietsen heb...Merijn — 07:44 PM
Uit de media ligfiets nieuws
In aflevering 4 van ...De tovenaar — 06:34 PM
Uit de media ligfiets nieuws
Mooie aflevering. ...Tom Fekkes — 06:19 PM
Alve's minivizier
Hoekie — 06:01 PM