Waardering:
  • 1 stemmen - gemiddelde waardering is 1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Foto's Fietsbennie
Vandaag was ik te druk om te fietsen. Met een gezin heb jel van die mooie dagen dat je in een gevulde auto naar een verjaardag kriebelt als ik wielrenners zie. Eenmaal daar, toch nog even genieten in de molen met de jongens in Hardenberg. Gele M, nadien thuis, verplicht slaapje voor de kleinste, en vlug nadien naar het openlucht zwembad die vandaag gratis was in het dorp. Na het eten de kinderen een voor een douchen verhaaltje uit Borre en Jip en Janneke. Even dacht ik nog aan mijn misdaadroman die wachtte om die lekker buiten te gelezen te worden tot de hel los brak. Knuffel was weg, en nergens te vinden. Tranen. Bleek knuffelbeest nog te liggen bij schoonzus in Hardenberg. Tja, een mooie reden toch nog even de ligger te pakken op zo'n warme avond. Lekker even langs de Vecht en terug via Bergentheim. Eenmaal thuis zoon ook weer blij. Die slaapt nu een stuk beter... Welterusten allen.

[Afbeelding: IMG-20220514-215457-080.jpg]
gr. Fietsbennie   site

Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , Lig-hen , ThijsR , Hoekie
Afgelopen zaterdagmorgen nog een tochtje gemaakt. Hierover mijn bijdrage:

Op de ligfiets voel ik me soms een passagier. Onder andere 's nachts. De lucht vol sterren, soms een flard maanlicht soms niet. Een voorzichtige maar krachtige start om alle gepieker en gedachten te laten voor wat het is. Geleid door een automatische piloot die alleen bij bepaalde geografische punten van koers wijzigt. De ligfiets voelt net een vliegtuig waar je bewegingen nauwelijks opmerkt. Als je kijkt, zie je voornamelijk niets of iets wat ervoor door moet gaan. Zwarte bomen die op spoken lijken. De koffie wordt bediend door steward Thermoskan, of deze de lafenis wordt gevonden bij een apparaat op een haven die je aandoet. In dit geval mijn werk, vestiging Zwolle rond de klok van 5. De ijverige schoonmaakster laat me niet eerder gaan dan met weer een schone spiegel aan mijn pet. Eenmaal weer vertrokken, en het licht het duister heeft verdreven, doen een paar spetters op de brillenglazen me balen en de schouders ophalen tegelijkertijd. 

Op de ligfiets voel ik me soms een passagier. Ook 's morgens vroeg. Half 4 weg? Gewoon omdat het kan. Als een trein doe ik verschillende plaatsnamen aan, de een bekender als een andere. Grote steden, kleine gehuchten. Met of zonder herinneringen. Voorbeelden als Genne, Holten en Streukel. De boerderijen zijn te tellen. Ik fiets langs water. Ik ben aan het discussiëren met mezelf of het de Vecht of het Zwarte Water betreft. De kleur en vorm blijft hetzelfde. De boerderijen glippen stiekem en stil langs me heen zonder door een levende ziel te worden opgemerkt. Alleen de koeien in open stallen, of op de velden verraden dat ik niet alleen ben. De rest van de mensheid droomt nog. Alle onrust wordt weg gesnurkt. Auto's staan ongebruikt geparkeerd langs de straten. Bruggen ga ik over, viaducten onderdoor, de trein dendert maar verder over een smal aangelegd pad tussen de bomen. 
Soms ben ik zo aan het genieten dat ik vergeet om me heen te kijken. Op mezelf na is de ruimte waar ik me begeef verder leeg. Het peinzen is afgezwakt tot een gemijmer. Ik luister naar de geluiden. De ketting door de buizen, het suizen van de banden. De eerste vogels die hun ochtendlied zingen. En het hobbelt alsmaar verder op weg naar het volgende. 

Op de ligfiets voel ik me soms een passagier. De gordel hoef ik niet om vandaag. Ik kan me vrij bewegen. Mijn heuptas is gevuld met een telefoon waar de app route.nl me elke keer weer confronteert dat ik weer eens te lui was om de route uit te schrijven. Ik voel me als aan boord van een zeilschip. Constant langzame tred naar mooie havens. Hanzesteden als Hasselt, Genemuiden en Zwartsluis doe ik aan. Nadat ik er uur op heb moeten wachten, een half uur terwijl ik het achterband verwisselde, en een half uur in een hokje op de kade. Heel even maar heb ik echt de kalme baren onder mijn schoenen gevoeld op de pont onderweg naar het andere eind van de kabel. Bijna niemand merkt dat ik voorbij kom. Een enkeling kijkt me aan alsof ik van een andere planeet kom, de ander negeert me zus moet glimlachen zo steekt vriendelijk de hand op en wenst me goedemorgen. 

Op de ligfiets voel ik me soms een passagier. Ik hoef niet naar buiten te kijken want ik ben er al. Met diegene aan het stuur valt over de route te praten, te wijzigen als het echt moet. Links of rechts, ja wat zullen we doen? Een stukje van de route afsnijden? Of juist erbij? Welke boom vraagt erom? Veel overleg is er niet nodig, het is meestal stil onderweg. Een bezoek aan Zwartewaterklooster? Het kan gewoon zonder morren of tegenzin. Een kort bezoek aan een collega die onderweg vlakbij woont? Ook mogelijk. Gastvrij schenkt deze me verse koffie in en laat me praten. Daarna is het de fiets die me weer in bekendere gebieden laat belanden. Vogels als de grutto en kievit, die kwetteren om hun grut. Valken en buizerds die muizen vangen met hun klauwen terwijl ik er langs kom. Dit alles onder een decor van zon en wolken die strijden om boven me te zijn. De schaduwen van wolken die zelfs op de straat de weg proberen te wijzen.

Op de ligfiets voel ik me soms een passagier. Ja, waar naar toe? Waar ben ik naar onderweg? Wat is mijn doel? Eenmaal thuis klinken bekende kinderstemmen me in de oren en staat de jongste met de handen in de lucht terwijl ik gedachteloos de fiets parkeer. Deze passagier heeft na 120 km de bestemming bereikt. Ik ben thuis.

[Afbeelding: DSCN0968.jpg]
Zwarte water (geloof ik)

[Afbeelding: DSCN0969.jpg]
Holten (gem. Zwartewaterland)

[Afbeelding: DSCN0971.jpg]
Hasselt

[Afbeelding: DSCN0972.jpg]
Langs de uiterwaarden

[Afbeelding: DSCN0974.jpg]
Genemuiden

[Afbeelding: DSCN0977.jpg]
Overdrijven is ook een vak.

[Afbeelding: DSCN0978.jpg]
Zwartewaterklooster.

[Afbeelding: DSCN0982.jpg]
Paadje in de buurt van Nieuwleusen.

[Afbeelding: DSCN0984.jpg]

Hebbes.
gr. Fietsbennie   site

Antwoord }
Prachtig verslag Fietsbennie, als jij gaat mijmeren komen er hele mooie teksten tevoorschijn. En wat heb jij een mooie schrijfstijl. Daar geniet ik steeds weer van, en het brengt vaak en brede grijns op mijn gezicht. Dank!
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT
In deze nuchtere Tukker schuilt stiekem een romanticus.
De reis is het doel   Flevotrike  Jouta tadpole blue line Quest 377
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , Lig-hen
Aangezien de afstand Almelo Vroomshoop te verwaarlozen is, (half uurtje tuffen) gisteravond afgesproken met Bob ook van het forum. Nu de avonden nog lang licht is mooie route gemaakt. Onderweg gezellig gepraat onder het fietsen, maar ook hele stukken genoten van de fietspaadjes en witte boerenlandweggetjes. Paadjes die Bob als racer niet zo snel zou nemen. Het is hem gelukt om voor het donker thuis te zijn. Het viel me enorm mee hoeveel mensen er op straat waren. Volgens mij zaten ze allemaal achter het huis een spannend boek te lezen, net zoals ik zulke avonden ook graag doe. We hebben allebei dezelfde route gereden, alleen Vroomshoop Almelo beide afzonderlijk.

[Afbeelding: DSCN0986.jpg]
Bob in actie

[Afbeelding: DSCN0987.jpg]
Tusveld

[Afbeelding: DSCN0988.jpg]

[Afbeelding: DSCN0989.jpg]
Deldener Es

[Afbeelding: DSCN0990.jpg]

[Afbeelding: DSCN0992.jpg]
Twentekanaal over

[Afbeelding: DSCN0993.jpg]
Dakhorst

[Afbeelding: DSCN0995.jpg]
Wierden

[Afbeelding: DSCN0996.jpg]

[Afbeelding: DSCN0997.jpg]

[Afbeelding: route-bob.png]
Bedankt Bob was leuk !
gr. Fietsbennie   site

Antwoord }
Juist deze week bezig geweest met zo'n houten telefoonhoudertje, en dan zie je net zoiets hier op een fiets. Leuk.
Roelof
Gele Greenspeed gt20
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT
(17-Jun-2022, 07:18 AM)Fietsbennie schreef: Aangezien de afstand Almelo Vroomshoop te verwaarlozen is, (half uurtje tuffen) gisteravond afgesproken met Bob ook van het forum. Nu de avonden nog lang licht is mooie route gemaakt. Onderweg gezellig gepraat onder het fietsen, maar ook hele stukken genoten van de fietspaadjes en witte boerenlandweggetjes. Paadjes die Bob als racer niet zo snel zou nemen. Het is hem gelukt om voor het donker thuis te zijn. Het viel me enorm mee hoeveel mensen er op straat waren. Volgens mij zaten ze allemaal achter het huis een spannend boek te lezen, net zoals ik zulke avonden ook graag doe. We hebben allebei dezelfde route gereden, alleen Vroomshoop Almelo beide afzonderlijk
Helemaal licht was het niet meer, heb de verlichting nog even aan gehad. Inderdaad op plekken gekomen waar ik zelf niet snel zal komen, maar het was mooi fietsen! En gezellig!

(17-Jun-2022, 07:08 PM)Roefie schreef: Juist deze week bezig geweest met zo'n houten telefoonhoudertje, en dan zie je net zoiets hier op een fiets. Leuk.
Ik had deze snel in elkaar geknutseld als testje toen ik de fiets net had en een rondje wilde fietsen op navigatie. Hij doet het 5 weken later nog, dus het gaat nog goed. Wil je er foto's van hebben?
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT
(17-Jun-2022, 11:25 PM)Bob Hagendijk schreef: Ik had deze snel in elkaar geknutseld als testje toen ik de fiets net had en een rondje wilde fietsen op navigatie. Hij doet het 5 weken later nog, dus het gaat nog goed. Wil je er foto's van hebben?
Nee hoor, dat hoeft niet, de mijne is af, en ik moet enkel nog een aardig plekje op mijn fiets zoeken.
Roelof
Gele Greenspeed gt20
Antwoord }
Bedankt door:
(17-Jun-2022, 11:25 PM)Bob Hagendijk schreef: Ik had deze snel in elkaar geknutseld als testje toen ik de fiets net had en een rondje wilde fietsen op navigatie. Hij doet het 5 weken later nog, dus het gaat nog goed. Wil je er foto's van hebben?

Ik wil wel graag foto's, het klinkt als iets dat meer mensen zouden kunnen willen maken.
Voornaamste fiets(en): Quest 34 (3x20")  -  Whike  -  Flevo bike, Flevo trike, beide alle wielen 20" en knik-kantel besturing.
Antwoord }
Bedankt door:
(18-Jun-2022, 07:44 PM)Willeke_IGKT schreef:
(17-Jun-2022, 11:25 PM)Bob Hagendijk schreef: Ik had deze snel in elkaar geknutseld als testje toen ik de fiets net had en een rondje wilde fietsen op navigatie. Hij doet het 5 weken later nog, dus het gaat nog goed. Wil je er foto's van hebben?

Ik wil wel graag foto's, het klinkt als iets dat meer mensen zouden kunnen willen maken.
Om Fietsbennie zijn topic niet te stelen heb ik er hier een nieuw topic voor gemaakt: https://ligfietsers.nl/thread-1447.html
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)
Welkom
Je moet jezelf aanmelden voor je een bericht kunt plaatsen.

Gebruikersnaam:


Wachtwoord:

Nieuwe berichten
Banden, banden en nog eens banden
Dat dacht ik ook. ...365cycle — 09:43 PM
Banden, banden en nog eens banden
Mijn CCU na 3.500 km...pietandringa — 09:39 PM
aanhang karretje voor ice trike
Maar ook dat heeft...Willeke_IGKT — 09:37 PM
aanhang karretje voor ice trike
Ooh jee, excuses...maimoto — 09:22 PM
Banden, banden en nog eens banden
365cycle schreef: To...Wim -de roetsende — 09:08 PM
Banden, banden en nog eens banden
Volgens de grafiek...365cycle — 08:39 PM
Banden, banden en nog eens banden
De sporing doe ik re...Bas_ligfiets — 08:25 PM
Medeliggers onderweg
Zo zie je maar dat z...Bas_ligfiets — 08:14 PM
aanhang karretje voor ice trike
Ooh jee, excuses v...365cycle — 08:08 PM
Banden, banden en nog eens banden
Nee hoor Piet. Dat v...Wim -de roetsende — 08:06 PM
Banden, banden en nog eens banden
De continental...PietV* — 08:00 PM
Banden, banden en nog eens banden
De continental...Bas_ligfiets — 06:03 PM
aanhang karretje voor ice trike
Niet mijn antwoo...maimoto — 02:52 PM
aanhang karretje voor ice trike
Niet mijn antwoord...365cycle — 02:40 PM
Medeliggers onderweg
Ik niet, maar @Bas_l...365cycle — 02:17 PM
Vandaag ben ik blij omdat.....
het is mij vanocht...365cycle — 02:13 PM
Banden, banden en nog eens banden
De Milan GT is belac...365cycle — 02:06 PM