Waardering:
  • 1 stemmen - gemiddelde waardering is 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vandaag ben ik niet blij omdat.....
Nauw Tim.... zo te zien heb je genoeg peg gehad voor de rest van het jaar. Ik hoop met je mee dat dat ook zo is.
Jan van Ochten 

Quest 147 (3×20") , Sinner Mango+, Flevo-Racer 28" 
Antwoord }
Bedankt door: TimSch , Willeke_IGKT , 365cycle
Omdat ik na de Greenmachine te hebben verkocht eergisteren mn challenge taifun weer in gebruik heb genomen en die me zwarte handjes oplevert. De rechter gripshift is week geworden dus daar moet een nieuwe grip op.
Antwoord }
Ik mis heb gegrepen bij een quest xs die op marktplaats aangeboden werd.

Was op zich wel aardig aanbod. 2013, strak in de lak, 12k gereden, met Wim Schermer kap voor 3500 euro.

De banaantjes gaan erg rap momenteel. Verkoper gaf aan even te willen afwachten wat de marktprijs is. Mn bod van 3250 euro werd afgewimpeld. 2 uur later was ie al opgehaald. Dat was de 3e quest die recentelijk binnen een dag verkocht werd.

Ik heb dr wel weer een prima marktplaats review bij Wink
Althans, daar ga ik vanuit. En dat terwijl ik niet de koper was.

Achteraf gezien is het misschien wel beter ook trouwens. Net het verkeerde moment: genoeg gezeik aan mn kop maar toch ook wel jammer. XS'jes worden echt maar zelden aangeboden en deze was best betaalbaar
Antwoord }
Bij een vm kun je maar beter gewoon de vraagprijs betalen.

Doen Duitsers ook en die gaan er dan met de vm vandoor.
Wim -de roetsende

Thys 209 Rowingbike  -  Milan SL MK7  -  M5 CHR*  -  M-SUB  -  VNR BT Freewheeler

Antwoord }
(13-Nov-2022, 02:39 PM)Wim -de roetsende schreef: Bij een vm kun je maar beter gewoon de vraagprijs betalen.

Doen Duitsers ook en die gaan er dan met de vm vandoor.
Geen idee of ie naar Duitsland is gegaan. Denk het wigenlijk niet gezien hoe snel weg was.

Ach, jammer. Dr komt er vanzelf wel weer eentje lanfs en qua moment was dit voor mij ook niet het gunstigse waarschijnlijk.

Duitsers betalen vaak idd een goede prijs. Zijn wat dat betreft wel fijne lui om zaken mee te doen. Ik heb een aantal fietsen naar Duitsland verkocht in de jaren en adverteer ze ook brwust nog weleens daar en zekrr nu ik iemand ken die eventueel een fiets kan aflevetem daar voor me. Ook mn greenmachine is daarheen verhuisd een paar dagen terug.
Antwoord }
Ik geconfronteerd werd met een aso autobestuurster die doorreed nadat ze met dr spiegel tegen een geparkeerde auto schampte en gewoon doorreed zonder te kijken of de andere auto schade had.

Mevrouw parkeerde 75m verderop waar ze.moest zijn en het eerste wat ze deed was haar eigen spiegel/auto controleren om vervolgens verder te gaan met wat ze moest doen.

Ik stond er praktisch naast, heb dr kenteken genoteerd en ben vervolgens naar dr toe gelopen om even te vertellen wat ik ervan vond en haar de keuze gegeven. Of een briefje met dr gegevens achterlaten, of ik loop even 50m door naar het politiebureau.

Mevrouw is later teruggelopen -mogelijk om te kijken ik een briefje had achtergelaten- maar heeft niet de moeite genomen de eventuele schade (die er gelukkig niet leek te zijn) te bekijken. Dan zou ze de stoep moeten hebben verlaten en dat heeft ze niet gedaan. Noch heeft ze zelf een briefje achtergelaten, geheel conform verwachting.

Ik was op mn ligfiets dus het mag hier staan. Ik was niet blij omdat ik een t*fushekel heb aan zulk asociaal gedrag en op mijn vervolgweg zat te bedenken dat ik eigenlijk haar spiegel eraf had moeten trappen, want haar man ophalen had meer prioriteit dan kijken of ze iemand schade hebt berokkend.

Dr gaat ook een melding naar de politie. Bestuurder van de geparkeerde auto heeft mijn gegevens.
Antwoord }
Er zijn nu eenmaal veel erg asociale en egoïstische mensen, maar gelukkig is het volgens mij nog altijd lang niet de meerderheid.
Zeker in de auto wordt dat gedrag snel zichtbaar. Precies de reden dat al mijn velomobielen voorzien zijn of worden van een camerasysteem.

De Bülk is aan de beurt zodra de structurele problemen opgelost zijn.
Antwoord }
Bedankt door: Jan van Ochten
Ik reed vanmiddag op een fietspad, auto lengte apart van de weg, rijdt er een busje van een parkeerterrein het fietspad over om vervolgens meer dan de helft van het fietspad te blokkeren. Volgens mij met opzet, fietsje pesten.
Voornaamste fiets(en): Carbon Strada 220  -  Whike  -  (Flevo bike, Flevo trike, beide alle wielen 20" en knik-kantel besturing, beide te koop maar hoeven niet weg.)
Antwoord }
Bedankt door: Jan van Ochten , Hoekie
Ik kan dat gewoon niet hebben.

Ze is uiteindelijk wel teruggelopen maar enkel om te kijken of ik een briefje had achtergelaten, want de stoep is ze niet afgeweest en dat zou hebben gemoeten om evt schade te zien.

Politie heeft zojuist een melding ontvangen. Ben dan misschien wel even een NSB'er nu, maar hopelijk wordt het in het systeem gezet en neemt een agent dit eens mee als ie voor de keuze staat wel/niet bekeuring uit te schrijven en verliest de bestuurster het voordeel van de twijfel op dat moment of neemt een agent even telefonisch contact met dr op.

Camera's zijn leuk en handig, maar moeten dan wel continue filmpen wol je dit soort dingen opnemen.

En bedankt voor het noemen ervan. Ik moet eens gaan kijken voor een simpele, goedkope dashcam voor de auto van mn ouweheer Wink
Antwoord }
Bedankt door: 365cycle , Jan van Ochten , Hoekie
(15-Nov-2022, 06:48 PM)Willeke_IGKT schreef: Ik reed vanmiddag op een fietspad, auto lengte apart van de weg, rijdt er een busje van een parkeerterrein het fietspad over om vervolgens meer dan de helft van het fietspad te blokkeren. Volgens mij met opzet, fietsje pesten.

Waarom nou fietsje pesten? Zo'n busje is gewoon heel moeilijk te parkeren met een rijbewijs van de LOI Wink
AkA Jeroen - Sinner Demon 2020. In plaats van de meeste kilometers, meet ik graag de onvolprezen PlezierFactor. 
Antwoord }
Bedankt door:
(15-Nov-2022, 06:51 PM)ZoefZoef schreef: Politie heeft zojuist een melding ontvangen. Ben dan misschien wel even een NSB'er nu, maar hopelijk wordt het in het systeem gezet en neemt een agent dit eens mee als ie voor de keuze staat wel/niet bekeuring uit te schrijven en verliest de bestuurster het voordeel van de twijfel op dat moment of neemt een agent even telefonisch contact met dr op.
Artikel 7 WVW 1994: Doorrijden na een ongeval is een misdrijf. Ook als het een eenzijdig ongeval is; er is namelijk mogelijk schade veroorzaakt (aan eigendom van een ander). Nu heeft een kennis dit iets heftiger gehad, die was namelijk doorgereden na het met de auto flink scheef rijden van een lantaarnpaal. Dat was geen heel goedkoop grapje Big Grin Al is hij volgens mij z'n rijbewijs niet kwijt geweest.

Verder: NSB'ers zijn mensen die zowel onschuldige Joden verlinkten, als inwoners van Nederland die zich humaan toonden door Joden te helpen overliepen hielpen.
Ik snap dat je het niet 100% serieus meent, maar zelfs als grapje vind ik 'm eigenlijk misplaatst. Jij bent iemand die ervoor zorgt dat een asociale egoïst niet zomaar weg komt met haar gedrag. Automobilisten hebben daar geen goed woord voor over, maar automobilisten zijn ook boos op de overheid als ze een boete krijgen omdat ze zelf harder rijden dan toegestaan. 

(15-Nov-2022, 06:51 PM)ZoefZoef schreef: Camera's zijn leuk en handig, maar moeten dan wel continue filmpen wol je dit soort dingen opnemen.

En bedankt voor het noemen ervan. Ik moet eens gaan kijken voor een simpele, goedkope dashcam voor de auto van mn ouweheer Wink
Sameuo U700 4K 1ch WiFi dashcam
Lijkt sterk op wat ik had. Geen afleidend schermpje in je beeld, gewoon een camera die de boel opneemt en als er een botsing is de beelden ff opslaat. Kabeltje langs de raamstrip naar beneden trekken en aansluiten op een geschakelde +, dan gaat ie gewoon aan zodra je de auto start en uit vlak nadat je 'm uitzet. Doet aan loop recording, dus erover nadenken is gewoon niet nodig.  

Let op: Voer vlak voor je betaalt even kortingscode velo2022 in voor 10% korting. Ik moet er nog een artikeltje over typen, maar er loopt weer een kleine kerstactie Big Grin
Antwoord }
[/quote]
Sameuo U700 4K 1ch WiFi dashcam
Lijkt sterk op wat ik had. Geen afleidend schermpje in je beeld, gewoon een camera die de boel opneemt en als er een botsing is de beelden ff opslaat. Kabeltje langs de raamstrip naar beneden trekken en aansluiten op een geschakelde +, dan gaat ie gewoon aan zodra je de auto start en uit vlak nadat je 'm uitzet. Doet aan loop recording, dus erover nadenken is gewoon niet nodig.  

Let op: Voer vlak voor je betaalt even kortingscode velo2022 in voor 10% korting. Ik moet er nog een artikeltje over typen, maar er loopt weer een kleine kerstactie Big Grin
[/quote]


Ik overweeg al langer een dashcam op de velo; wordt hier soms afgesneden en er rijd hier regelmatig verkeer op een weg die verboden is voor auto's.
De Sameuo U700  lijkt mij prima, maar:
-Is hij waterdicht?
-Aansluiten (hoe?) op de accu of heeft hij eigen voeding?
-Hoe en waar te bevestigen?
-Makkelijk los te halen als ik de velo in een winkelstraat neerzet?

Benieuwd naar je artikel:-)

Niels, visieloos, van der Wal
Antwoord }
Bedankt door: Jan van Ochten , Willeke_IGKT
(18-Oct-2022, 07:31 PM)Hoekie schreef: ..mijn vrouw vanmorgen met haar bukfiets door een automobilist geschept is. Knie/onderbeen gebroken (bumper?), schouders zwaar gekneusd en handdeel gebroken(motorkap?) en zwaar hoofdletsel (voorruit?) Nota bene op een parkeerplaats (Oostwal, voor wie bekend is in Goes) aan de rand van winkel voetgangersgebied. Dat wordt weken ziekenhuis. Met hopelijk geen blijvend letsel. K*tzooi.


Hoe is het nu met haar Hoekie?
gr. Fietsbennie   site

Antwoord }
Bedankt door: Jan van Ochten , Roepers , Hoekie , Lig-hen
(15-Nov-2022, 07:52 PM)Niels van der Wal schreef: Ik overweeg al langer een dashcam op de velo; wordt hier soms afgesneden en er rijd hier regelmatig verkeer op een weg die verboden is voor auto's.
De Sameuo U700  lijkt mij prima, maar:
-Is hij waterdicht?
-Aansluiten (hoe?) op de accu of heeft hij eigen voeding?
-Hoe en waar te bevestigen?
-Makkelijk los te halen als ik de velo in een winkelstraat neerzet?

Benieuwd naar je artikel:-)

Niels, visieloos, van der Wal
Dan zou ik die dashcam snel laten varen. Ik heb er al ooit een artikel over geschreven. De kortingscode van destijds is verlopen en er zijn een paar nieuwe modellen, maar verder klopt ie nog:

Een dashcam op/in je fiets
Antwoord }
Bedankt voor de belangstelling Fietsbennie.

Het gaat met kleine stapjes vooruit.
Antwoord }
Verkeerde draadje, want het stemt me uitermate vrolijk.
Politie heeft ne teruggebeld en een en ander vastgelegd.

De dienstdoende agente was het volledig met me eens. Mevrouw zal een telefoontje kunnen verwachten Wink
Antwoord }
(15-Nov-2022, 05:51 PM)ZoefZoef schreef: Ik was op mn ligfiets dus het mag hier staan. 

Big Grin

(16-Nov-2022, 04:59 PM)ZoefZoef schreef: Politie heeft ne teruggebeld en een en ander vastgelegd.

Mooi.   thumb
Jan van Ochten 

Quest 147 (3×20") , Sinner Mango+, Flevo-Racer 28" 
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , 365cycle
….omdat ik mijn ketting, halverwege een tochtje van 40 km, niet meer rond kon krijgen. Voorin leek alles in orde, dus moest het kapje van de derailleur los. En daarvoor had ik (stom: de multi-tool uit de fiets gehaald) een inbussleutel nodig. Mijn vrouw gebeld met het verzoek het setje te brengen. Zij moest eerst naar huis en dan naar mij rijden met de auto. In totaal heb ik ruim een half uur gewacht. In de tussentijd zijn 2 auto’s en 3 fietsers gestopt om hulp aan te bieden. Zij hadden jammer genoeg niet het juiste gereedschap bij zich. De rest reed, vaak met afgewend hoofd, gewoon door. Zelfs een tadpole trike waarvan de berijder erg zijn best deed mij niet te zien. Dat ik panne had, was overduidelijk door het op de zijkant liggen van de fiets.
Uiteindelijk bleek een “klakske”, dat ik al even kwijt was, naar achteren te zijn gegleden en door de ketting afscherming heen in de derailleur te zijn gedraaid. Ik kom hem er tussen uit wurmen en mijn rit vervolgen, opgewarmd door de warme thee die mijn vrouw had meegenomen. Smile
Flevobike en trike - Nazca Pioneer - Strada 58 - Challenge Alize - Quest 846 - Nazca Fiero - Brompton - Koga LightSpeed - bakfiets (voor de kleinkinderen)
Antwoord }
(16-Nov-2022, 10:05 PM)GertBr schreef: In totaal heb ik ruim een half uur gewacht. In de tussentijd zijn 2 auto’s en 3 fietsers gestopt om hulp aan te bieden.
Bijna elke vijf minuten een hulpaanbod vind ik niet heel gek. De vraag is natuurlijk of je dat ook scoort als het veel rustiger op de weg is.

Citaat:Uiteindelijk bleek een “klakske”, dat ik al even kwijt was, naar achteren te zijn gegleden en door de ketting afscherming heen in de derailleur te zijn gedraaid. Ik kom hem er tussen uit wurmen en mijn rit vervolgen, opgewarmd door de warme thee die mijn vrouw had meegenomen. Smile
Zo vind je nog eens wat. Wink Die warme thee is toch wel een goede bonus.
M5 M-Racer / Challenge Hurricane / Giant Expedition / Giant Defy 1 / MBK Course
Antwoord }
Een klakske is een wielerpet volgens Google.

Dat is toch niet in ketting blijven hangen en door de derailleur gegaan?

Groet,

Marco
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , 365cycle
(17-Nov-2022, 10:16 AM)Roepers schreef: …Dat is toch niet in ketting blijven hangen en door de derailleur gegaan…

In een velomobiel is de ketting afgeschermd door een aantal losse delen die met klittenband op hun plaats blijven. Bij de achterbrug zit (bij mij) bij de overgang van de ene naar de andere afscherming, een smalle horizontale opening waar het petje tussendoor gegleden moet zijn en op enig moment zal zijn opgepikt door de ketting of de kransjes, om daarna te blijven steken in de derailleur, met alle gevolgen van dien…
Flevobike en trike - Nazca Pioneer - Strada 58 - Challenge Alize - Quest 846 - Nazca Fiero - Brompton - Koga LightSpeed - bakfiets (voor de kleinkinderen)
Antwoord }
Je moet zo'n pet ook op je knar zetten, in plaats van ergens achterin de velomobiel te schuiven. Tongue
Antwoord }
..mn facebookaccount geschorst is.
Geen idee waarom, want ik gedraag me er altijd voorbeeldig en heb er ook nóóit een ban.

Het betekent wel dat ik een paar ligfietsgroepen en de roetsgrooep niet langer meer kan volgen Sad
Antwoord }
(17-Nov-2022, 02:06 PM)ZoefZoef schreef: ..mn facebookaccount geschorst is.
Geen idee waarom, want ik gedraag me er altijd voorbeeldig en heb er ook nóóit een ban.

Het betekent wel dat ik een paar ligfietsgroepen en de roetsgrooep niet langer meer kan volgen Sad
Misschien een hack-poging gehad ofzo? Het lijkt me echt heel irritant om zoiets mee te maken, sterkte!
AkA Jeroen - Sinner Demon 2020. In plaats van de meeste kilometers, meet ik graag de onvolprezen PlezierFactor. 
Antwoord }
(17-Nov-2022, 02:42 PM)vdbeemd schreef:
(17-Nov-2022, 02:06 PM)ZoefZoef schreef: ..mn facebookaccount geschorst is.
Geen idee waarom, want ik gedraag me er altijd voorbeeldig en heb er ook nóóit een ban.

Het betekent wel dat ik een paar ligfietsgroepen en de roetsgrooep niet langer meer kan volgen Sad
Misschien een hack-poging gehad ofzo? Het lijkt me echt heel irritant om zoiets mee te maken, sterkte!

Geen idee, maar ik zat me net te bedenken dat ik op een post van iemand reageerde van 4 maanden terug die me zei te gaan exposen in een groep en dat ik zou kunnen zwaaien naar mn facebookaccount.   Na die maanden wou ik nou even weten of het exposen gelukt was.   En opeens kwartier later dus die melding...  maar zal wel toeval zijn.

Mn account was fictief,  niet met mn echte naam dus. Enkel paar mensen erin die ik zo kan toevoegen bij een  volgend account die ik maar eens moet gaan aanmaken.

Wel irritant is dat je al je chats ook kwijt bent.
Antwoord }
Facebook... just don't. Zou willen dat de meeste ligfietsgroepen ook naar MeWe zouden verplaatsen. 

Hier overigens niet blij omdat ALLES stuk lijkt te gaan deze week. In het heel kort: Iets aan de Bülk (2x) en m'n espressoapparaat. Met name door dat laatste ben ik chagrijnig. 
Echt... grrr.
Antwoord }


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 4 gast(en)
Welkom
Je moet jezelf aanmelden voor je een bericht kunt plaatsen.

Gebruikersnaam:


Wachtwoord:

Nieuwe berichten
Wie fietst er dagelijks woonwerkverkeer...
Ik rij het hele jaar...LigZeeuw — 09:29 AM
Wie fietst er dagelijks woonwerkverkeer ...
De dagen worden al w...GerDilven — 09:20 AM
Vandaag ben ik blij omdat.....
 Ik ben een vriend...Wim -de roetsende — 09:17 AM
PODBike
Grappig ontwerp. Ik...GerDilven — 09:07 AM
PODBike
 De standaard uitv...Wim -de roetsende — 08:59 AM
PODBike
Sneeuwwitje heeft oo...Fietsbennie — 08:27 AM
PODBike
Het ding weegt 90kg,...Joop99 — 02:11 AM
Vandaag ben ik blij omdat.....
Vanmorgen even gek...Lopopodium — 01:03 AM
PODBike
Voor mij houd de vel...Jeroen S — 12:59 AM
Vandaag ben ik blij omdat.....
Vanmorgen even gekle...Jeroen S — 12:54 AM
Medeliggers onderweg
Gewoon even goed om ...Jeroen S — 12:44 AM
Spot
Ik heb de hotspot ...Hoekie — 12:27 AM
Spot
Ik heb de hotspot bi...twilwel — 11:16 PM
Medeliggers onderweg
Ik kom uit een dorp ...Lopopodium — 11:08 PM
banaantas maken voor hoge racer
ik heb een prototype...Cor.M-racer — 11:08 PM
PODBike
Ik heb paar gekleurd...Hardloper — 10:56 PM
PODBike
Ik geef ook aan dat ...Wim -de roetsende — 10:33 PM