Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
School-woon-werk-verkeer
#1
Na de zomer gaat onze kleine naar de basisschool en wil ik mijn fietsforenzen verder intensiveren, mogelijk zelfs met een velomobiel en mogelijk voor grotere afstanden (dit varieert).

Dus nu zit ik te mijmeren over school halen / brengen en dan het liefst direct aansluitend forenzen.

Opties die ik zie:
1) Los halen / brengen met onze bakfiets en vervolgens nog van fiets ruilen.
2) Mevrouw kan dankzij Corona zonder zijwieltjes, en "dus" hoeft papa alleen nog maar een beetje mee te fietsen (yeah right).
3. Grote-kinderen-fietszitje achter op de ligfiets. Op een 20" Hurricane misschien niet realistisch. Op iets anders wel?
3) Kinder-fietskar of aanhang(lig)fiets. Wederom misschien niet op de Hurri. Op een velomobiel wel? Plus, ze moet nog in zo'n kar passen.
4) QuattroVelo kopen $$$

Iemand ervaring, inspiratie, suggesties?
Antwoord }
Bedankt door:
#2
Achterop op een ligfiets gaat goed, ik had wel een lowracer in die tijd met een groot achter wiel met bagagedrager. Mijn zoon kon zodoende over mij heen kijken, vond hij prachtig.
Een ligger met een klein achterwiel zoals een hurri, heeft denk ik te weinig ruimte voor de benen van de mevrouw die achterop zit.
Met een velomobiel is het lastig om naast je kind mee te fietsen, samen ben je vaak te breed op de weg/fietspad.
In een kar achter de velomobiel kan wel, je zit de passegier dan in de spiegels van je velomobiel.
Antwoord }
Bedankt door:
#3
Hoe ver is het fietsen?

Ook jonge kinderen kunnen al snel langere afstanden fietsen.

Als er maar de mogelijkheid is om een veilige route te kiezen.

Hoe meer ouders met hun kinderen gaan fietsen des te veiliger het rondom scholen en op de wegen naar scholen gaat worden.

Het grootste gevaar wordt altijd veroorzaakt door stoppende en wegrijdende ouders.
Wim -de roetsende

Thys 209 Rowingbike  -  Milan SL MK7  -  M5 CHR  -  M-SUB  -  VNR BT Freewheeler

Antwoord }
Bedankt door:
#4
Vraag eens aan Ymte (Intercitybike) wat zijn ervaringen zijn van het bezit van (een) Velomobiel en het naar school brengen van zijn kinderen.

Volgens mij ben je flexibeler als kinderen zelf fietsen, omdat dan niet de zelfde fiets gebruikt hoeft te worden voor brengen en halen. En het is veiliger, om bovengenoemde reden, maar ook om jong aangeleerd verkeersinzicht.

Niels, DF, van der Wal
Antwoord }
Bedankt door:
#5
Ik heb mijn kinderen naar het kinderdagverblijf, het zwembad, en ik weet niet wat gebracht met een ligfiets ( Eerst Bowi, later Sinner Record) en een Burley fietskar. Later kwam daar nog de Hase Trets bij. Ging prima. Nu zijn zo groot dat ze al uit huis zijn of bijna uit huis gaan.
[Afbeelding: full]
Dat is dus meer dan 20 jaar geleden.

Groet,

Marco

Even een reactie van Atrike uit een ander draadje:

(18-Oct-2018, 04:20 PM)Atrike schreef: Ik vond in de archieven nog een paar foto's van de ligfiets die ik tot een paar jaar geleden had. Deze fiets is door mijn schoonvader gebouwd, die ooit als hobby had om verschillende typen ligfietsen te bouwen. Hij heeft ook roeifietsen en trikes gemaakt. Maar dat was allemaal nog voor het moment dat ik mijn vrouw leerde kennen. Geen idee waar al die fietsen gebleven zijn.

[Afbeelding: Ligfiets-Henk-met-kind-en-aanhanger.jpg]
Antwoord }
Bedankt door:
#6
Ziet er goed uit Smile Wel fietsen met groter achterwielen idd. En het lijkt me dat je zo’n fietskar alsnog eerst thuis moet droppen, wil je daarna een beetje meters kunnen maken naar werk. Misschien overdenk ik het ook, school is niet direct om de hoek maar nog altijd 5 minuutjes enkele reis volgens Google.

Voor andere momenten kan het welzeker een oplossing zijn; nu heeft mijn vriendin altijd de bakfiets incl. kind (ze heeft geen goede andere fiets meer) en krijg ik ons dus nooit eens samen ergens verder weg met de fiets. Niet ideaal als je eraan denkt om de auto weg te doen, wat ze overigens verder geen slecht plan vindt. Net als ligfietsen overigens, maar uitproberen laat nog op zich wachten...

De vraag voor mij is dus nu zo’n beetje: investeer ik vooral in mijn eigen mobiliteit, of kan ik mijn gezin er nog enigszins in meetrekken (letterlijk of figuurlijk).

Ik ga overigens wel binnenkort eens de QuattroVelo proefrijden. Het kinderzitje moet ik er dan wel bijdenken. Hart en portemonnee zijn het nog niet eens over of ik hoop dat het mee of tegenvalt.
Antwoord }
Bedankt door:
#7
Een mooi idee maar ik durf mijn kroost niet op de ligfiets mee te nemen. Waarom, tja. Ik zou niet weten hoe ik het zitje moet monteren. Het is bij ons zo gegroeit dat ik de gazelle voornamelijk nu voor korte ritten gebruik eventueel met kleine achterop en de ligger voor de langere tochten. Zo'n bakfiets heb ik ook staan ook wel leuk voor een keer...
gr. Fietsbennie   site

Antwoord }
Bedankt door:
#8
Met de kinderen op de ligfiets oud en nieuw.
[Afbeelding: 118934805-3765020286843464-1812631694984910826-o.jpg]
[Afbeelding: p1030857.jpg]
Antwoord }
Bedankt door: 365cycle
#9
Dag Wouter,

Dit is je eerste bericht. Welkom op dit forum.

Miischien ook leuk om je voor te stellen bij 'Nieuw hier?'. Dit wordt door de andere leden zeer gewaardeerd.
Wim -de roetsende

Thys 209 Rowingbike  -  Milan SL MK7  -  M5 CHR  -  M-SUB  -  VNR BT Freewheeler

Antwoord }
Bedankt door:
#10
Hier ervaring met duwen van een (grote) vierjarige vanaf diverse voertuigen:
- gewone fiets: Prettig voor overzicht, maar het is moeilijk om het kind te duwen of sturen, hoogteverschil is eigenlijk te groot.
- Challenge Focus: Duwen en bijsturen gaat gemakkelijk. Versnellen gaat top, door de vergelijkbare hoogte kan je veel kracht kwijt en duw je je kind niet snel uit balans. Om het middel optillen wanneer het echt mis gaat lukt ook prima. Wel uitkijken dat je niet in een schouder of arm haakt met het (onder-)stuur.
- M5 20/20 ecoCrMo: Zie boven, minus het stuurhaakrisico (want bovenstuur). Duwen is wel moeilijker, de M5 is duidelijk minder stabiel.
- vanuit een DF XL: Zit is wat onnatuurlijk maar voor een paar kilometer gaat het prima. Met deze fiets kon ik m'n zoontje enorm laten versnellen, wat ons vaker dan ééns uit een lastige situatie gehaald heeft. Hij vindt het overigens prachtig om zo hard te gaan op z'n eigen fietsje (30 km/h, en ja, hij stuurt enorm goed). Oppakken is ook een optie maar reken wel op krassen.
- QuattroVelo+ met lange kap: Duwen gaat vrijwel niet, tenzij je de kap open laat. Gelukkig kan hij achterin; daar komt helaas wel een eind aan. We zijn allebei groot, de ruimte is beperkt.
Antwoord }
Bedankt door:
#11
(06-Sep-2020, 08:42 PM)Wouter schreef: [Afbeelding: 118976542_3765019256843567_4184668341335...e=5F79A7AE]
Dat is een Hase Trets. Die hebben wij ook gehad.  Mijn dochter en zoon heb ik er mee naar het zwembad vervoerd van Onstwedde naar Vlagtwedde achter de Sinner Record. Ik ben er mee op fietsvakantie geweest waarbij ik mijn toptas aan de Trets hing. Op mijn bagagedrager bevonden zich delen van de tent, een slaapmatje en een slaapzak. Ik zie wel een verschil met onze Trets. Die van ons was uitsluitend een aanhangfiets, deze kan ook zelfstandig fietsen. Onze Trets had enkel een pseudo-onderstuur met een schakelaar voor de versnellingen. Die van jou heeft dat ook maar heeft daarnaast ook een echt bovenstuur en een voorwiel dat uit de voorvork is gehaald en meegenomen kan worden. Als je het vooriwerl in de vork plaatst moet de trekstand verwijderd worden. Of klap je die dan ook naar boven? Blijft een bijzondere fiets.
Antwoord }
Bedankt door:
#12
(07-Sep-2020, 09:04 AM)Roepers schreef: Dat is een Hase Trets. Die hebben wij ook gehad.  Mijn dochter en zoon heb ik er mee naar het zwembad vervoerd van Onstwedde naar Vlagtwedde achter de Sinner Record. Ik ben er mee op fietsvakantie geweest waarbij ik mijn toptas aan de Trets hing. Op mijn bagagedrager bevonden zich delen van de tent, een slaapmatje en een slaapzak. Ik zie wel een verschil met onze Trets. Die van ons was uitsluitend een aanhangfiets, deze kan ook zelfstandig fietsen. Onze Trets had enkel een pseudo-onderstuur met een schakelaar voor de versnellingen. Die van jou heeft dat ook maar heeft daarnaast ook een echt bovenstuur en een voorwiel dat uit de voorvork is gehaald en meegenomen kan worden. Als je het vooriwerl in de vork plaatst moet de trekstand verwijderd worden. Of klap je die dan ook naar boven? Blijft een bijzondere fiets.
Hase Trets heeft zich ontwikkeld van uitsluitend een aanhangfiets naar ook bruikbaar als zelfstandige ligfiets. De 2020 versie heeft zelfs naar keuze een boven- of een onderstuur en een iets andere trekstang, die als je hem niet gebruikt elders aan de fiets gehangen kan worden. Maar een nieuwe viel wat buiten het budget dus hebben wij twee tweedehands Trets', voor elk kind een. En voor beide ouders een tadpole trike. Als je de trekstang naar boven klapt zit hij in de weg helaas, dus daar moeten we nog iets op verzinnen. Het voordeel van een Trets is dat het best een stoere fiets is, terwijl hij toch aanpasbaar en bruikbaar is voor veel verschillende uitdagingen. 
Antwoord }
Bedankt door:
#13
Off-topic, maar ligt het aan mij dat ik alleen maar een bestandsnaam zie, en geen foto's?
Antwoord }
Bedankt door:
#14
(07-Sep-2020, 10:36 AM)Frutsel schreef: Off-topic, maar ligt het aan mij dat ik alleen maar een bestandsnaam zie, en geen foto's?

Ik zie wel foto's.
Wim -de roetsende

Thys 209 Rowingbike  -  Milan SL MK7  -  M5 CHR  -  M-SUB  -  VNR BT Freewheeler

Antwoord }
Bedankt door:
#15
Ik zie ook geen foto's. Dat komt in mijn geval denk ik door Ghostery, Privacy Badger en dat soort dingen. Als je de URLs direct opent zie je wel de fietsjes. Om de URLs te zien moet je even op 'Quote' klikken en in het invoerveld plakken.

Doe ik nu even voor je:
https://scontent-ams4-1.xx.fbcdn.net/v/t...e=5F79B562

https://scontent-ams4-1.xx.fbcdn.net/v/t...e=5F79A7AE
Antwoord }
Bedankt door:
#16
Er staat een Milan 2-zitter te koop:
klik hier
Even an absolute beginner has to start somewhere.

Antwoord }
Bedankt door:
#17
(07-Sep-2020, 08:08 PM)Lopopodium schreef: Ik zie ook geen foto's. Dat komt in mijn geval denk ik door Ghostery, Privacy Badger en dat soort dingen. Als je de URLs direct opent zie je wel de fietsjes. Om de URLs te zien moet je even op 'Quote' klikken en in het invoerveld plakken.

Doe ik nu even voor je:
https://scontent-ams4-1.xx.fbcdn.net/v/t...e=5F79B562

https://scontent-ams4-1.xx.fbcdn.net/v/t...e=5F79A7AE

Ah, ik zie het al: De foto's komen van Facebook. Facebook mag helemaal niets op mijn computer Big Grin
Antwoord }
Bedankt door:
#18
(08-Sep-2020, 12:48 AM)Frutsel schreef:
(07-Sep-2020, 08:08 PM)Lopopodium schreef: Ik zie ook geen foto's. Dat komt in mijn geval denk ik door Ghostery, Privacy Badger en dat soort dingen. Als je de URLs direct opent zie je wel de fietsjes. Om de URLs te zien moet je even op 'Quote' klikken en in het invoerveld plakken.

Doe ik nu even voor je:
https://scontent-ams4-1.xx.fbcdn.net/v/t...e=5F79B562

https://scontent-ams4-1.xx.fbcdn.net/v/t...e=5F79A7AE

Ah, ik zie het al: De foto's komen van Facebook. Facebook mag helemaal niets op mijn computer Big Grin

Als het goed is kun je ze nu wel zien, want ze staan nu ook elders en niet meer alleen op Facebook.
Antwoord }
Bedankt door:
#19
(08-Sep-2020, 10:18 AM)Wouter schreef: Als het goed is kun je ze nu wel zien, want ze staan nu ook elders en niet meer alleen op Facebook.

Jep, nu zie ik ze ook, thanks!
Antwoord }
Bedankt door:


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 2 gast(en)
Welkom
Je moet jezelf aanmelden voor je een bericht kunt plaatsen.

Gebruikersnaam:


Wachtwoord:

Nieuwe berichten
Vandaag ben ik niet blij omdat.....
@ZoefZoef, Ik zie ...ZoefZoef — 12:16 PM
Zonder inklikken/schoenplaatjes in een ...
Ik had pedalen met...Bacchus — 11:52 AM
20" glasvezel Quest vs Carbon
het zadel (dat laa...Bacchus — 11:44 AM
Kramp in kleine tenen tijdens fietsen
Gewone pedalen monte...martinus — 11:27 AM
Zonder inklikken/schoenplaatjes in een ...
Gebruik de Shimano P...martinus — 11:08 AM
Zonder inklikken/schoenplaatjes in een ...
Heb je daar ervarin...Gideonaut — 11:05 AM
Zonder inklikken/schoenplaatjes in een ...
Hoekie, spd hoeven d...Willeke_IGKT — 10:54 AM
Zonder inklikken/schoenplaatjes in een ...
Is Magped geen opt...Hoekie — 10:43 AM
Vandaag ben ik niet blij omdat.....
@ZoefZoef, Ik zie ...Willeke_IGKT — 10:42 AM
Kramp in kleine tenen tijdens fietsen
Ik heb sinds een wee...bucovaina — 10:37 AM
Vandaag ben ik niet blij omdat.....
Gisteren op pad ge...Wim -de roetsende — 10:32 AM
Vandaag ben ik niet blij omdat.....
Gisteren op pad gewe...ZoefZoef — 10:21 AM
Zonder inklikken/schoenplaatjes in een ...
Is Magped geen optie...Gideonaut — 10:15 AM
Zonder inklikken/schoenplaatjes in een ...
Combi pedalen. Inkli...ZoefZoef — 09:35 AM
20" glasvezel Quest vs Carbon
En ik heb nu in mi...Wim -de roetsende — 08:59 AM
20" glasvezel Quest vs Carbon
Nou ja ik heb toch v...Veloquest — 03:44 AM
Zonder inklikken/schoenplaatjes in een ...
Ik had pedalen met s...Willeke_IGKT — 10:57 PM