Waardering:
  • 3 stemmen - gemiddelde waardering is 3.67
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vandaag ben ik blij omdat.....
Het was echt heerlijk fietsweer vandaag! Biesbosch rondje gedaan met HT Life Style Smile
In words of others,
Wisdom blooms, forums unite,
Quoted love takes flight.
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , Lig-hen , Hoekie , Hardloper
...ik vandaag een rondje van 35 km heb gereden met 28 km/u gemiddeld, zomaar tussen het thuiswerken door. 

Tegen de 25 km/u gemiddeld die ik de laatste tijd amper aanraakte is dat weer eens prettig.

2020 Challenge Chamsin 26" met Rohloff
2014 AZOR Texel
2012 Brompton
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , 365cycle
(04-Mar-2024, 01:59 AM)365cycle schreef: Het was echt heerlijk fietsweer vandaag! Biesbosch rondje gedaan met HT Life Style Smile

Er zijn zelfs beelden van...
Antwoord }
Bedankt door: Fietsbennie , Willeke_IGKT , 365cycle
(05-Mar-2024, 10:21 PM)Hoekie schreef: Er zijn zelfs beelden van...
Ah hij was hier al gepost! Had ik nog niet gezien, dus nu staat ie er dubbel Big Grin
In words of others,
Wisdom blooms, forums unite,
Quoted love takes flight.
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , Hoekie
.... Ik na drie weken eindelijk weer een rondje op de Roets heb gereden. Weliswaar maar 15 km en in bukfiets-tempo, maar het begin is er. Nu doet alles wel weer zeer, dus toch maar nog even rustig houden.
Fietser en knutselaar en eventjes niet in vorm. Roets, FlevoRacer en diverse (carbon) zelfbouwers voor 1 of 2 personen
Antwoord }
Ik heb dezelfde ervaring. Even weer inkomen
Groet,

Tom
Antwoord }
Bedankt door: 365cycle
Dat heb ik met de normale ligfiets. Daar heb ik straks 150km in een week mee gereden, wat ik anders met de roets zou hebben gedaan.

Vrees dat met de komst van de titanium M5 de roets wat minder km's zal gaan maken. In ieder geval de eerste weken. De roets krijg ik nu -,door de kou en daardoor mindere gebruik?- niet echt lekker op tempo.
Antwoord }
Bedankt door: Hoekie , 365cycle , Willeke_IGKT
(06-Mar-2024, 10:06 PM)Merijn schreef: .... Ik na drie weken eindelijk weer een rondje op de Roets heb gereden. Weliswaar maar 15 km en in bukfiets-tempo, maar het begin is er. Nu doet alles wel weer zeer, dus toch maar nog even rustig houden.

Heel herkenbaar. Sinds mijn achillespeesruptuur van 5,5 jaar geleden ben ik ongelooflijk aan het kwakkelen. De periodes van lekker roeien wisselen zich net zo makkelijk af met periodes dat het echt niet wil. Ik heb veel gevolgpijn gehad aan andere pezen en dan stond de 209 te verstoffen.

Telkens als ik het nu weer oppak ben ik zo blij dat ik deze fiets nog nooit heb verkocht. Dat ultieme gevoel van roeien is zo onbeschrijflijk mooi en fantastisch. Toch wordt het waarschijnlijk nooit meer mijn lange afstanden fiets, maar daar kan ik mij bij neerleggen.
Wim -de roetsende

Thys 209 Rowingbike  -  Milan SL MK7  -  M5 CHR  -  M-SUB  -  VNR BT Freewheeler

Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , 365cycle
Vandaag weer eens een beetje tempo kunnen maken in de vm. De afgelopen twee weken enkele wat langere tochten gedaan en het tempo was snel weg. Niet dat ik vandaag hard gereden heb, maar de vermoeidheid paste bij de snelheid.
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , 365cycle
Omdat ik vandaag voor heel weinig geld en 85km fietsen een setje m5 ligfiets zijtassen heb opgehaald. Klein gaatje in 1 tas, vandaag de lage prijs, maar verder in goede conditie.
Antwoord }
Bedankt door: Fietsbennie , Willeke_IGKT , 365cycle
Waar ben je heen gefietst Bob? Nog mooie dingen gezien?
gr. Fietsbennie   site

Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , 365cycle
Ik ben naar Gronau gefietst. Ik dacht van tevoren dat de fietssnelweg dan een mooie optie zou zijn, maar in Hengelo en Enschede zijn die nog niet af dus kom je juist in het centrum waar ik niks te zoeken heb. Dus een route wat meer buitenom gepland, veel van het Twentse landschap gezien.

Ik ben langs een mooie begraafplaats in Hengelo gefietst, niet gestopt maar dat wil ik nog wel een keertje gaan doen.
In Duitsland hadden ze volgens mij opruimdag want ik heb veel groepen en gezinnen met vuilniszakken en grijpers gezien.
En ik heb gezien dat ik blij ben dat ik eigenlijk nooit in Duitsland kom op de fiets. De fiets voorzieningen zijn daar echt heel anders dan hier.
Antwoord }
Ik ben vandaag blij met weer bijna 50 km op de teller. Heerlijk door en langs het duin gefietst.
Van huis naar Wijk aan Zee en daar het duin in, tot in Egmond aan Zee door het duin, met een nat minpuntje. Een plas, breeder dan de weg terplaatse was zo diep dat het water niet alleen door de voeten gaten kwam maar ook over de tunnel.
Even de tassen eruit en de fiets van achteren omhoog. Op de voorwielen en daarna nog even verder omhoog dat alleen de neus nog op het gras stond.
Daarna de handdoek (die achter in aan de zijkant lag) uitgewrongen en als dweil gebruikt. Tassen terug en door.
De rest van de tocht waren de wegen droog, de paarden goed rustig en de mensen aardig.
Een mevrouw die in een busje achter twee paarden aankwam bedankte mij namens alle ruiters, in was op een heel rustig tempo tussen de paarden door gereden, die gingen naast elkaar elk aan de andere kant van de weg. Maar ze bleven rustig.
Dat was op de terugweg, grotendeels langs het duin.

En het weer was ook heel redelijk, niet te koud en geen regen.
Voornaamste fiets(en): Carbon Strada 220  -  Whike  -  (Flevo bike, Flevo trike, beide alle wielen 20" en knik-kantel besturing, beide te koop maar hoeven niet weg.)
Antwoord }
Bedankt door: Hoekie , 365cycle
Bob, ik fiets juist erg graag in Duitsland. Maar daarbij vermijd ik dan vaak de fietspaden inderdaad. Als de weggetjes zo klein zijn dat ze geen fietspad hebben, hoef je er ook niet op. En soms zijn er ook erg goede fietspaden.

Ik ben 1 keer in Gronau en de buurstad Epe verzeild geraakt. Dat was inderdaad verre van prettig fietsen. Was tijdens een tocht van hier naar Bad Bentheim. Wil graag nog eens die kant op, maar zal die plaatsen dan liever mijden. Het wisselt ook nogal afhankelijk van wie het daar voor het zeggen heeft lokaal vermoedelijk.
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , 365cycle
(16-Mar-2024, 10:54 PM)Jeroen S schreef: Bob, ik fiets juist erg graag in Duitsland. Maar daarbij vermijd ik dan vaak de fietspaden inderdaad. Als de weggetjes zo klein zijn dat ze geen fietspad hebben, hoef je er ook niet op. En soms zijn er ook erg goede fietspaden.

Buiten de bebouwde kom zijn de wegen of fietspaden meestal wel goed. Binnen de bebouwde kom kan het wel eens irritant zijn hoe elke zijweg of inrit tweemaal een hobbelovergang op het fietspad veroorzaakt.
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , 365cycle
Ja dat is irritant. Binnen het dorp wil ik dan nooit per ongeluk op de stoep fietsen en kies ik dan vaak voor de rijbaan. Voetpad en fietspad is soms erg lastig te onderscheiden in Duitsland voor een ter plekke niet zo bekende Nederlander. Hier in de buurt is het vaak zo rustig qua verkeer dat ik daar wel mee weg kom. Ik ben nog nooit door een Duitse agent benaderd omdat ik zo'n fietspad negeerde. Ik heb de uitleg dus ook nog niet hoeven uitproberen. In Gronau en Epe ging dat niet, er was te veel verkeer om me op de weg te wagen, en de fietspaden bedroevend. Het is al een paar jaar terug, maar dat weet ik nog.

Ik ben vandaag blij omdat ik kettingwax gevonden heb. Volgens mij is de ketting van de Milan gewaxt en niet geolied. Morgen maar eens mee aan de slag. 300 keer drup. ( oh nee dat is voor een ander draadje)
Antwoord }
Bedankt door: Fietsbennie , Willeke_IGKT , 365cycle
(16-Mar-2024, 10:54 PM)Jeroen S schreef: Bob, ik fiets juist erg graag in Duitsland.

Ik ben 1 keer in Gronau en de buurstad Epe verzeild geraakt. Dat was inderdaad verre van prettig fietsen.

Gronau in via Glanerbrug is inderdaad niet zo tof. Toch fiets ik graag in Duitsland. De automobilisten gaan in een veel ruimere boog om je heen ( ik meen dat 1,5 m wettelijk geregeld is)
rij zowel onderstuur als aero-stuur
Antwoord }
Bedankt door: Fietsbennie , Willeke_IGKT , 365cycle
Ja Gronau is een dingetje. Via Glanerbrug doe ik alleen 's nachts omdat je anders voor 86 stoplichten moet wachten in Enschede. Dat asfalt over de grens s inderdaad aan vervanging toe. 
Tip: een volgende keer is via Losser en dan langs de Dinkel, dat is stukken mooier. 

Ze hebben in Duitsland vaker opruimdag want vorige week zag ik ook hele ploegen opruimen. Daar mag ik hier een voorbeeld aan nemen. 

Als je wilt Bob wil ik je wel wat tips doen waar je mooi kunt fietsen in "de Pruus" . Het is echt de moeite waard en wat verder de grens over is de boel beter voor elkaar.
gr. Fietsbennie   site

Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , 365cycle
Ik ben blij dat ik weer met MooiTwente een (halve) tocht heb gereden. 66km stond er op de teller.

De laatste week van februari en de eerste week van maart waren namelijk nogal een rollercoaster.

Het begon met buikgriep op maandag 26/2. Dus 's middags op tijd naar huis. Thuis bleek ik 39 graden koorts te hebben.
Donderdag ging het weer. Op zaterdag de middelste dochter helpen verhuizen. Rustig aan gedaan en vooral in de auto heen en weer gereden.
Maandag 4/3 was ik 's middags weer ziek. 's Avonds had ik zelfs 41,6 koorts. Bleek ik wondroos aan mijn been te hebben. Dus een antibiotica-kuur. Ik heb het al eens eerder gehad, ik herkende het dus ook zelf.
Woensdag (geen koorts meer) werd ik geopereerd aan mijn lip. Daar zat al een tijdje een plekje en het bleek foute boel (pcc) te zijn. Toen de arts zei dat hij 1cm uit mijn onderlip ging verwijderen, schrok ik wel even. Maar ze trekken de boel weer aan elkaar en ik heb nu een paar groeven aan de zijkant minder.
Vrijdag kreeg ik de uitslag. De 'snijvlakken waren schoon' zoals ze dat dan zeggen. De komende 2 jaar mag ik 2 per jaar nog voor controle komen, maar dat vind ik wel prettig. Wordt de boel tenminste goed in de gaten gehouden. Voor mijn CML ga ik al 21 jaar 2x per jaar naar het ziekenhuis. Dat ben ik dus wel gewend.

Waarom staat dit bericht in: Vandaag ben ik blij, omdat......?

Nou ik ben erg blij dat ik afgelopen week weer gewoon op school kon zijn en mijn werk kon doen en ik ben blij dat ik weer een halve tocht met MT heb gereden, want de afgelopen week lukte het nog niet om met de fiets naar school te gaan. 

En van een week autorijden, word ik niet zo blij. Oh nee, dit hoort in die andere rubriek.
Wim -de roetsende

Thys 209 Rowingbike  -  Milan SL MK7  -  M5 CHR  -  M-SUB  -  VNR BT Freewheeler

Antwoord }
@ fietsbennie: Als je wilt Bob wil ik je wel wat tips doen waar je mooi kunt fietsen in "de Pruus" . Het is echt de moeite waard en wat verder de grens over is de boel beter voor elkaar.

Ik hou me aanbevolen voor een cc’tje
Of zou een topic waarin we dat soort tips kunnen plaatsen misschien een goed idee zijn ….
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , 365cycle , Fietsbennie
Ik heb een draadje aangemaakt voor die tips, en meteen ook maar voor de andere buren waar ik weet dat forum gebruikers er ervaring mee hebben.
Als iemand tips heeft voor andere landen kunnen we meer draadjes beginnen.
Voornaamste fiets(en): Carbon Strada 220  -  Whike  -  (Flevo bike, Flevo trike, beide alle wielen 20" en knik-kantel besturing, beide te koop maar hoeven niet weg.)
Antwoord }
Bedankt door: 365cycle , Lig-hen
Goed bezig Willeke, alleen komen Tuvalu en Nauru niet zo vlug aan de orde vrees ik. Vooral Duitsland heb ik wel wat tips.
gr. Fietsbennie   site

Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT
Blij, want eindelijk weer iets serieuzer geroetst vandaag. Bijna 20 km met iets boven de 30 km/h kruis. Nog lang niet wat het moet zijn, maar de stijgende lijn is er.
Ik had langer gepland, maar het hersenschudding hoofd protesteerde langzaam na 15 km. Daar heb ik maar braaf naar geluisterd.
Fietser en knutselaar en eventjes niet in vorm. Roets, FlevoRacer en diverse (carbon) zelfbouwers voor 1 of 2 personen
Antwoord }
ik mijn oude trike heb ingeruild voor een nieuwe. Een Trident Titan tadpole met ondersteuning.
Keuzes worden eenvoudiger naarmate je minder keus hebt  FlevoTrikeJouta Tadpole Blue Line | Quest 377 | Trident Titan
Antwoord }
Veel geweldige kilometers gewenst Bart
Antwoord }
Bedankt door: Bart Verbeek , Willeke_IGKT
Dat je maar veel mag genieten op je nieuwe trike, Bart
rij zowel onderstuur als aero-stuur
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , Bart Verbeek


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 5 gast(en)
Welkom
Je moet jezelf aanmelden voor je een bericht kunt plaatsen.

Gebruikersnaam:


Wachtwoord:

Nieuwe berichten
Tellertje hapert --> Asbout losgelopen!...
Ik heb ook een kee...Lopopodium — 10:55 PM
Vandaag ben ik niet blij omdat.....
Ja, economisch total...Boyd Maduro — 10:54 PM
Nu kan ik dus nieuwe bidons bestellen...
Oh, ik gebruik tro...Lopopodium — 10:53 PM
Vandaag ben ik niet blij omdat.....
Is de quest xs echt ...ZoefZoef — 10:39 PM
Vandaag ben ik niet blij omdat.....
Omdat ik vorige week...Boyd Maduro — 10:34 PM
Nu kan ik dus nieuwe bidons bestellen...
Oh, ik gebruik trouw...ZoefZoef — 10:08 PM
Tellertje hapert --> Asbout losgelopen!...
Mijn collega had dit...Bob Hagendijk — 09:55 PM
Tellertje hapert --> Asbout losgelopen!...
Ben je er zeker ...ZoefZoef — 09:53 PM
Nu kan ik dus nieuwe bidons bestellen...
Waarom zou je ze w...365cycle — 09:49 PM
Ongeduldige automobilisten.
Een ongeduldige auto...365cycle — 09:47 PM
Tellertje hapert --> Asbout losgelopen!...
Ben je er zeker va...Wim -de roetsende — 09:47 PM
Ongeduldige automobilisten.
Vandaag was het weer...qv-tester — 09:41 PM
Tellertje hapert --> Asbout losgelopen!...
Ik heb ook een keer ...qv-tester — 09:37 PM
manhole cover omhoog zetten voor toch w...
Ik rij met de schuim...Willeke_IGKT — 09:35 PM
Hartslagen
Ik heb niks dat mijn...qv-tester — 09:32 PM
Hartslagen
Het interesseert me ...Willeke_IGKT — 09:30 PM
manhole cover omhoog zetten voor toch w...
Ik rijd zodra het ro...qv-tester — 09:28 PM