Waardering:
  • 3 stemmen - gemiddelde waardering is 3.67
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vandaag ben ik blij omdat.....
(18-Jan-2023, 11:37 PM)Lopopodium schreef: Maar bij een paar dat netjes tezamen in de berm ligt zou ik nog nieuwsgieriger geweest zijn wat het verhaal daarachter zou zijn geweest...
Ik heb me hetzelfde weleens afgevraagd. En nog een leuke: Afgelopen zomer hebben m'n vriendin en ik vrij veel gewandeld, en daarbij hebben we een hele serie foto's gemaakt van beha's, strings, boxershorts en ander ondergoed op de meest vreemde openbare plaatsen. Voor de duidelijkheid: Niet ons eigen ondergoed, vermoedelijk vooral stille getuigen van onstuimige gezelligheden die niet konden wachten tot thuis.

In mijn geval vermoed ik dat de jongen die gevallen was m'n schoenen zelfs wat netter en verder in de berm geparkeerd heeft. Waarvoor dank Big Grin
Antwoord }
Eigenlijk gisteren was ik blij omdat... mijn regenjas mij het gevoel geeft van een pantser tegen regen.  Ik heb een tijd terug een nieuwe ademende regenjas gekocht van het merk Blue Loop en het voelt als een pantser tegen de regen. De capuchon valt heerlijk over mijn hoofd en de kraag komt dan bijna tot mijn neus en beschermd daardoor het grootste deel van mijn gezicht tegen de striemende regen. Hij laat op een gegeven moment wel wat door mijn houdt mijn binnenjas (eigenlijk een oude voering van een vorige jas die ook als jas is te dragen) het koude vocht weer tegen. Dus ik voelde mij heerlijk comfortabel op mijn open ligfiets tijdens de regen van gisteren.

Groet,

Marco
Antwoord }
Ik heb 1 keer gezien hoe zo'n eenzame schoen op de snelweg komt. In de zomer op de snelweg voorin een busje en dan de voetjes lekker uit het raam in de wind bij de spiegel. Vetertjes niet gestrikt en zo had ie er 1 minder.

Ik neem op mijn woonwerkroute geen ehbo tasje mee. Soms wel als ik een eind ga fietsen, Vooral wat pleisters en stukjes verband, verbandgaas. Pincet en schaartje zit er geloof ik ook in. Ik doe ook al jaren BHV, maar heb onderweg nog nooit iets hoeven plakken of inwikkelen. Poncho heb ik ook bij me. Heb wel eens een situatie gehad waarin ik blij was met al die training. Motorrijder die uit de bocht gevlogen was, door het prikkeldraad. Gek genoeg nergens bloed. Rustig blijven liggen en wachten op de ambulance.
Blijven kletsen, zolang hij praat haalt ie ook adem. Als het echt erg is, aarzel dan niet om als 2e of 3e ook nog te bellen. Dat kan de centrale best aan, en dan komt er van twee kanten informatie, waarmee er vaak extra waardevolle informatie binnen komt.

Ik ben blij omdat ik voor weinig een hoogbejaarde Giant Cadex mtb gescoord heb als extra fietsje. Voorzien van nieuwe wielen, Chrankstel en derailleur hebben ook nog wel wat leven erin. De grifshift voor was kapot, maar ik had nog een setje 8 speed lx liggen. Lekker fietsje met zadelpen quickrelease, past dus ook in noodgevallen voor de kids. Lekker wat te knutselen, en best een leuk speeltje.
Antwoord }
Ik was blij dat ik er nog NÉT bij kon zonder natte voeten....

[Afbeelding: Whats-App-Image-2023-02-01-at-07-43-58.jpg]

De wind bleek sterker dan de haakjes hier in de Groninger polder. In een fractie van een seconde was ie ineens weg  Big Grin Gelukkig dus opgevist en na de ergste modder van het vizier te hebben gepoetst en gespoeld met mijn waterflesje kon ik het stukje van 7km naar werk vervolgen. Waarin hij nog 2x los ging. Maar nu hield ik hem uit voorzorg vast  Wink
Quest #229 - project: Carbon Quest #501 - Challenge Hurricane - Ligfietsclub Noorderligt 
Antwoord }
Haakjes of klittenband?
Ik had gisteren ook de schuimkap voor m’n gezicht bij 50 km/h Big Grin Beetje spanning toevoegen aan het leven… heb ‘m er daarna maar af gelaten, ondanks dat de DF daar (nog!) windgevoeliger van wordt.
Antwoord }
Ik had ook wat problemen met de wind en was blij dat ik erger kon voorkomen. Even voor Zurich kreeg ik een laag-glucose-alarm en stopte daarom. Ik deed mijn wanten uit en zocht in de toptas naar Dextro. Vervolgens ging een want er vandoor. Ik zette de Mini op de standaard en holde achter mijn want aan voordat hij de sloot in zou waaien. Toen ik hem te pakken had, zag ik de Mini achteruit rijden met de standaard lichtjes glijdend over het asfalt. Dat leek mij geen stabiele situatie. Net toen hij om zou vallen kreeg ik hem te pakken.

Groet,
Marco
Antwoord }
(01-Feb-2023, 04:44 PM)365cycle schreef: Haakjes of klittenband?

Haakjes. Waarvan één al een beetje gedelamineerd blijkt te zijn. Dit vraagt om modificatie  Big Grin
Quest #229 - project: Carbon Quest #501 - Challenge Hurricane - Ligfietsclub Noorderligt 
Antwoord }
(01-Feb-2023, 06:14 PM)TimSch schreef: Haakjes. Waarvan één al een beetje gedelamineerd blijkt te zijn. Dit vraagt om modificatie  Big Grin
volgens mij kan je die haakjes los nabestellen. Zou één van de oude aan de voorkant in het midden maken want volgens mij zit daar normaal gesproken niets.
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , Jan van Ochten
Photo 
Voor weinig een Radical Design toptas op mp gescoord. Maat medium is verrassend groot, veel groter dan mijn Elan toptas. Hangt als een plumpudding op de drager dus met het karton waarin die verpakt zat een bodem geknipt en met oranje plastic dekzeil bekleed om het een beetje tegen wateroverlast te beschermen (tas is niet waterdicht). Voordeel is ook dat je nu beter kan zien wat er in dat diepe zwarte gat ligt.
[Afbeelding: IMG-20230204-083728.jpg]
Antwoord }
(21-Dec-2022, 04:48 PM)Wim -de roetsende schreef: Klopt, je moet altijd het ventiel even aandraaien.

Bij een oude biba, maar ook bij een nieuwe.

Ik heb ook te vaak een lekke band eraf gehaald en na lang zoeken bleek in het water het ventiel niet goed vast te zitten. Niet lek dus, maar weer dat vervloekte Schwalbe-ventiel. 

De linker band van mijn trike liep hierdoor leeg. Ik had er zelfs al een andere binnenband in gedaan, die hetzelfde met het ventiel had.
Dacht gisteren aan je post; band loopt niet meer leeg. Bedankt voor de herinnering.
Antwoord }
(04-Feb-2023, 09:43 AM)De tovenaar schreef: Voor weinig een Radical Design toptas op mp gescoord. Maat medium is verrassend groot, veel groter dan mijn Elan toptas. Hangt als een plumpudding op de drager dus met het karton waarin die verpakt zat een bodem geknipt en met oranje plastic dekzeil bekleed om het een beetje tegen wateroverlast te beschermen (tas is niet waterdicht). Voordeel is ook dat je nu beter kan zien wat er in dat diepe zwarte gat ligt.
[Afbeelding: IMG-20230204-083728.jpg]
Ik heb een monkey mee op mijn bagagedrager om precies die reden, iedere keer als ik zwaar spul in mijn tas had gleed die van de bagagedrager.
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , De tovenaar
Het valt mij mee hoe waterdicht de laatste toptassen zijn die ik heb gekocht. Dat van dat zwarte gat kan ik beamen. Heel vaak dingen gezocht die toch gewoon in de toptas zaten.

Groet,

Marco
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT
(05-Feb-2023, 08:43 PM)Roepers schreef: Het valt mij mee hoe waterdicht de laatste toptassen zijn die ik heb gekocht. Dat van dat zwarte gat kan ik beamen. Heel vaak dingen gezocht die toch gewoon in de toptas zaten.
Ik heb dat ook al met die driehoekige velomobieltas. Moet altijd de halve tas leeghalen om spullen terug te vinden. En dan heb ik het niet eens over de kleinste spullen.
Antwoord }
Bedankt door: Roepers , Willeke_IGKT
Ik heb voor het gereedschap onderweg voor weinig een knalrood schooletui van de Action. Da's wel te vinden. Alleen die zwarte zaklamp in een zwarte tas op een zwarte velomobielbodem is s'nachts wat lastiger terug te vinden.
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , Lig-hen
(04-Feb-2023, 09:43 AM)De tovenaar schreef: Hangt als een plumpudding op de drager dus met het karton waarin die verpakt zat een bodem geknipt en met oranje plastic dekzeil bekleed om het een beetje tegen wateroverlast te beschermen (tas is niet waterdicht). 

De bodem is nu waterdicht zodat het water er niet uit kan?   Huh
Keuzes worden eenvoudiger naarmate je minder keus hebt  FlevoTrikeJouta Tadpole Blue Line | Quest 377 | Trident Titan
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , gideon
sinds 14 november weer op de ligfiets (Raptobike lowracer) ben, en die ik vandaag precies 12 jaar geleden in ontvangst nam van Arnold Ligtvoet  Big Grin
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , GertBr , Lig-hen , Cygnus
(06-Feb-2023, 03:44 AM)Bart Verbeek schreef: De bodem is nu waterdicht zodat het water er niet uit kan?   Huh

Mijn bedoeling is dat het plastic voorkomt dat het karton nat en doorweekt wordt mocht er veel water in de tas komen. Ik kan evt ook een bodem van plastic maken maar dat heb ik niet.
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT
Ik vanmorgen voor het eerst weer zonder verlichting kon fietsen. Tegelijk me de vrolijkheid van de vogels buiten weer in de oren klonk. Heerlijk altijd deze tijd van het jaar.
gr. Fietsbennie   site

Antwoord }
Bedankt door: Roepers , Willeke_IGKT , gideon , Hoekie , GertBr , Lig-hen
(06-Feb-2023, 08:59 AM)De tovenaar schreef: Mijn bedoeling is dat het plastic voorkomt dat het karton nat en doorweekt wordt mocht er veel water in de tas komen. Ik kan evt ook een bodem van plastic maken maar dat heb ik niet.


Misschien is een op maat geknipte polypropyleen placemat in plaats van dat karton een idee.
Die kun je halen bij hema en blokker e.d.
Antwoord }
Bedankt door: De tovenaar , Willeke_IGKT
Goed idee! Heb daar wel wat van liggen die toch niet worden gebruikt. Maar toch met wat van dat oranje zeil erover voor de zichtbaarheid.
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , Roepers , Lig-hen
(06-Feb-2023, 10:36 AM)Fietsbennie schreef: Ik vanmorgen voor het eerst weer zonder verlichting kon fietsen. Tegelijk me de vrolijkheid van de vogels buiten weer in de oren klonk. Heerlijk altijd deze tijd van het jaar.

De tweede helft van de heenweg werd het al wat lichter en de eerste helft van de terugweg was het nog een beetje licht.

Zonder verlichting fietsen duurt dus nog even  Smile
Wim -de roetsende

Thys 209 Rowingbike  -  Milan SL MK7  -  M5 CHR  -  M-SUB  -  VNR BT Freewheeler

Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT
(05-Feb-2023, 08:22 PM)Bob Hagendijk schreef: Ik heb een monkey mee op mijn bagagedrager om precies die reden, iedere keer als ik zwaar spul in mijn tas had gleed die van de bagagedrager.

Bij m'n Wizard lijkt dat geen probleem. Door de spanbanden aan de onderkant kruislinks aan elkaar te koppelen lijkt het muurvast op de drager te zitten. Als je de bandjes parallel laat glijdt die er inderdaad af. Verder heb ik aan de achterkant (dus tegen het zitje aan) een mesh vak bevestigd (zelf gemaakt van Ventisit-achtig materiaal dat ik nog over had voor mijn zitkussen) voor los spul. Daar kan dan een regenhoes, regenjas etc in.

[Afbeelding: medium.jpg] 
Toptas hangt toch nog een beetje scheef.. Doh

[Afbeelding: medium.jpg]
Maar voor de rest bevalt ie prima, kan lekker veel in.
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , Roepers , Lig-hen , Bacchus
Ik ben zo ontzettend blij met dit zonnige weer met weinig wind. Het is schitterend om te fietsen.
De afgelopen weken hield het bij 30 km meestal wel op, vandaag voor t eerst sinds maanden weer 40km gedaan.
Het is direct merkbaar wat de iets hogere temperatuur doet met m'n prestaties.
Nog maar 275km te gaan om mijn doel van 5000km op 18 maart te halen.
Kom maar op met de lente, ik ben er helemaal klaar voor.
Antwoord }
Bedankt door: Roepers , Hoekie , Willeke_IGKT , gideon , Bacchus
Vandaag ben ik blij omdat een DF echt stevig is. Moest uitwijken voor een asogek in een Mercedes-AMG die veel te hard en op de gok een kruising over ging, en ging met ~40 km/h over een vluchtheuvel heen. Kwam van de grond en met een flinke klap weer neer, maar de fiets heeft geen kromme wielen, niks geks aan het carbon, en op basis van het vermogen voor en na dat moment durf ik wel te concluderen dat ook de sporing niet noemenswaardig veranderd is. Best indrukwekkend.

Wel even aangifte gedaan...
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , Hoekie , Lig-hen
Aldejemig! Deze James B move had ik graag gezien of gefilmd! Wat fijn dat de boel heel is, ik heb zo'n akkefietje met vluchtheuvel ook wel gedaan per DF maar met lagere snelheid, dan word je net niet genoeg gelanceerd en sta je suf schurend stil en vast bovenop een....vluchtheuvel. 

(08-Feb-2023, 02:58 PM)365cycle schreef: Vandaag ben ik blij omdat een DF echt stevig is. Moest uitwijken voor een asogek in een Mercedes-AMG die veel te hard en op de gok een kruising over ging, en ging met ~40 km/h over een vluchtheuvel heen. Kwam van de grond en met een flinke klap weer neer, maar de fiets heeft geen kromme wielen, niks geks aan het carbon, en op basis van het vermogen voor en na dat moment durf ik wel te concluderen dat ook de sporing niet noemenswaardig veranderd is. Best indrukwekkend.

Wel even aangifte gedaan...
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , 365cycle , Hoekie
Eigenlijk was het afgelopen woensdag al... Ik was blij omdat ik met prachtig fietsweer met 32 km/u kruissnelheid over het fietspad vloog met 2 volle banaantassen met ik denk een kleine 10kg aan spullen. Mooi zonnetje, weinig wind, glad asfalt... Ik dacht nog: Racefietsers gaan misschien nog een beetje harder, maar niet veel, en die krijgen zeker deze hoeveelheid spullen niet mee.
Antwoord }


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 10 gast(en)
Welkom
Je moet jezelf aanmelden voor je een bericht kunt plaatsen.

Gebruikersnaam:


Wachtwoord:

Nieuwe berichten
Welke motor in QV?
Ik was niet helemaal...Hoekie — 02:26 PM
[split] Welke motor in QV? - Met een 50...
1 topic voor advies ...Bob Hagendijk — 02:16 PM
Welke motor in QV?
Op de rijbaan, s...bucovaina — 02:04 PM
nieuwe questpiloot
Heb je toevallige ...charhof — 02:02 PM
Welke motor in QV?
Dat is een lastige, ...Hoekie — 01:39 PM
Nieuw hier!
Alleen waarom nog ...Wim -de roetsende — 01:31 PM
Alve's minivizier
Geen commentaar. I...Wim -de roetsende — 01:29 PM
[split] Welke motor in QV? - Met een 50...
Waarom is dit gespli...Wim -de roetsende — 01:28 PM
Welke motor in QV?
En misschien nog een...Willeke_IGKT — 01:21 PM
Welke motor in QV?
Op de rijbaan, sta...Hoekie — 01:13 PM
Welke motor in QV?
Dubbel post. Dit top...Hoekie — 12:54 PM
Alve's minivizier
Door een zacht plast...Hoekie — 12:48 PM
Alve's minivizier
Ik vind het er inter...Willeke_IGKT — 12:29 PM
Nieuw hier!
Alleen waarom nog me...Hoekie — 12:27 PM
Alve's minivizier
Geen commentaar. Ied...Hoekie — 12:04 PM
Welke motor in QV?
ik heb een bafang 35...Veloquest — 11:58 AM
Welke motor in QV?
Volgens mij is dit e...Hardloper — 11:36 AM