Waardering:
  • 2 stemmen - gemiddelde waardering is 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Medeliggers onderweg
Gistermiddag 7 september zag ik op het fietspad de Stadsweg in Ulgersmaborg-Zuid in Groningen een Quest tegemoetkomen. Ik vermoed dat het Veloquest was die ik hier al eerder ben tegengekomen (op de Stadsweg en in dit draadje). WE hebben uiteraard gegroet,

Marco
Antwoord }
Bedankt door:
En vanmiddag op de terugweg kwam ik, naast nog een hoge ligger, Wim Harwig tegen in zijn rode Quest https://wimharwig.com/2018/03/18/recumbents-2/
Al met al een hele mooie 'Medeliggers onderweg' dag.
Antwoord }
Bedankt door: wim harwig
(08-Sep-2021, 07:57 PM)Hoekie schreef: En vanmiddag op de terugweg kwam ik, naast nog een hoge ligger, Wim Harwig tegen in zijn rode Quest https://wimharwig.com/2018/03/18/recumbents-2/
Al met al een hele mooie 'Medeliggers onderweg' dag.

Leuk ! 
Ter vermaak : Ik heb zo'n 30 jaar mijn woon-werk Vlissingen-Thermphos gefietst waarvan 28 jaar met ligfietsen. Zomer en winter en altijd in ploegendienst (25 km.enkele reis). Sinds een dik jaar werk ik niet meer en zou je kunnen zeggen dat ik met pensioen ben ... Om m'n conditie toch een beetje op peil te houden heb ik me voorgenomen om toch regelmatig weer naar m'n oude werkplek te fietsen ... en wat denk je : dat bevalt goed !!! en wel omdat er in Vlissingen-Oost voornamelijk forensenfietsers fietsen en dus geen onvoorspelbare toeristen en slingerende jeugd.
Als het toeristenseizoen voorbij is zal ik wat meer naar de andere eilanden gaan, maar voorlopig is het lekker om op bekend terrein te fietsen zonder te hoeven nadenken welke weg ik het beste kan nemen.
En het lijkt alsof Quest 552 de weg vanzelf volgt ... ik luister meestal naar een podcast ... op de lange rechte zeeuwse fietspaden is dat goed te doen  Big Grin
Antwoord }
Bedankt door: Hoekie
Vanmiddag onderweg naar Praag een collega vakantieligfietser gespot. 
[Afbeelding: IMG-20210911-172043.jpg]
Antwoord }
Bedankt door:
Vanavond  om een uur of 7, kwam ik op Meedstermaarpad tussen Paapstil (Oldenzijl) en Zandeweer, ongeveer op het punt waar ik in het verleden deze foto heb gemaakt, een ligfietser tegen met Greenmachine. We hebben gegroet.

Groet,

Marco
Antwoord }
Bedankt door:
Vanochtend rond 8 in Delft (TU wijk naast de Kruithuisweg) een open ligger, ik heb geen handje opgestoken maar wel wat gezegd Tongue Was iets te druk met oversteken voor handen vrij.

Minuut of 10 later in Pijnacker een gele Quest, grote letters dus nieuwer model Smile

En op datzelfde pad kwam ik ook nog eens mijn neef tegen met een kinderwagen Big Grin

(ik was de rossige langharige persoon in de gele Mango, kan met of zonder blauwig petje geweest zijn)
Antwoord }
Bedankt door:
Normaal gesproken kom ik wekenlang geen of een enkele velomobiel tegen. In tegenstelling tot de Damen route waar ik iedere dag een of meerdere velomobielen tegen kwam.

Na vorige week Wim Harwig in zijn Quest, kwam ik gisteren Ron tegen in zijn wit-zwarte Quest met rode striping. En vanmorgen een rood witte Quest. Ron bij 's Heerenhoek en de rood witte Quest bij 's Heer Arendskerke. Hij/zij ging van 's Heer Arendskerke rechtdoor richting Heinkenszand.

Met Ron heb ik gesproken en we gaan eens samen een rit maken. Mochten er andere Zeeuwse velonauten/snelle ligfietsers zijn die wel eens een groep rit willen maken, dan laat je het me maar weten via een berichtje.
Antwoord }
Bedankt door:
Mijn ontmoetingen van dinsdag 14 september:

[Afbeelding: 2-BA06-B69-B55-F-4-E59-A3-FE-7612-F3109-AB7.jpg]

[Afbeelding: 45-EB89-DE-17-C1-4141-A2-F9-92-E3-DB3321-AC.jpg]

Een hoge bi en jammergenoeg geen lage ligger…. Was taalkundig leuk geweest  Smile
Flevobike en trike - Nazca Pioneer - Strada 58 - Challenge Alize - Quest 846 - Nazca Fiero - Brompton - Koga LightSpeed - bakfiets (voor de kleinkinderen)
Antwoord }
Bedankt door: emgaron
Ohja, dinsdag Tongue op de terugweg naar huis kwam ik tussen Zoetermeer en Pijnacker nog een ligger tegen Smile
Antwoord }
Bedankt door:
@ Gert, waar kwam je die M5 M-racer tegen, iemand van hier?
Antwoord }
Bedankt door:
(16-Sep-2021, 10:23 AM)ThijsR schreef: Ohja, dinsdag Tongue op de terugweg naar huis kwam ik tussen Zoetermeer en Pijnacker nog een ligger tegen Smile

Ben benieuwd of we elkaar een keer tegen gaan komen - jij "kruist" mijn woon-werk traject als het ware... Wink
M5 28/26, Optima Lynx Orca, Optima Condor, Flevo Alleweder, Mango #57, Rainbow Lyra, Strada "Rudbeckia Hirta" #75
 
Antwoord }
Bedankt door:
(16-Sep-2021, 11:04 AM)gideon schreef: @ Gert, waar kwam je die M5 M-racer tegen, iemand van hier?

De hoge bi op de Achterdichting richting Volendam, de M5 langs de Jaagweg bij Watergang. Hij reed richting Purmerend.
Flevobike en trike - Nazca Pioneer - Strada 58 - Challenge Alize - Quest 846 - Nazca Fiero - Brompton - Koga LightSpeed - bakfiets (voor de kleinkinderen)
Antwoord }
Bedankt door:
….. oké, die ga ik niet tegenkomen, dat is wat ver bij mij uit de buurt.
Antwoord }
Bedankt door:
Die Hoge Bi was ooit op Cycle Vision te gast.

De berijder heeft een prachtige outfit en een schitterende kuif.
Wim -de roetsende

Thys 209 Rowingbike  -  Milan SL MK7  -  M5 CHR  -  M-SUB  -  VNR BT Freewheeler

Antwoord }
Bedankt door:
Vandaag 17 september rond kwart voor vijf kwam ik een vrouw op een rode ligfiets en een man op een trike tegen die samen Sluis binnenfietsten. Ik fietste er dus uit, richting Cadzand. Veel gefietst de afgelopen weken, nul liggers gezien en nu opeens twee! Oh, we hebben gegroet.
Antwoord }
Bedankt door:
Ik heb op 18 september 2021 de Velserpont van 8.10 uur genomen, rustig doorgefiets en net voor 9 uur vlak bij de wielerbaan zag ik de eerste ligfiets, en daarna heel veel meer.

De eerste race van het gebeuren waarbij ik betrokken was had ieder minuut een fietser starten van 10 uur tot 10:50, reken zelf maar uit. Toen stonden er nog een paar fietsen van mensen die betrokken waren bij de organisatie en vrijwilligers, waar ik er een van was.

In de loop van de dag zijn nog wat meer fietsen gearriveerd.

Ik denk dat ik bijna alle velomobielen gezien heb, Mango, Quest, DF, Alfa 7, Alfa 9, Milan, Snoek, Quartro Velo en een zelfbouw houten twee zitter (naast elkaar.) Ze deden niet allemaal mee in de races, maar 24 VM voor je zien staan, 6 breed, dicht bij elkaar, is erg indrukwekkend. Dat was net voor de start van de race voor volledig gestroomlijnde fietsen.

Voor mij het meest opvallend, 2 volledig verschillende volledig gestroomlijnde twee wielers, waarvan er een de helft van de stroomlijn eraf genomen had en aan de race voor de ongestroomlijnde en half gestroomlijnde fietsen meedeed.

Ik ben minder vertrouwd met de verschillende open en half open liggers, maar ook daarvan waren er best een hoop. Van erg lage erg lange volledig open racers tot mid-hoog M5's. En fietsen met een staartpunt zowel als fietsen met veel meer opbouw die nogsteeds alleen een halve stroomlijn hebben.

Ik heb met verschillende bezoekers gepraat, over vanalles, maar 'zelfbouwen' en 'uitproberen van ligfietsen/velomobielen' kwam terug bij verschillende mensen. (Hallo Siets, ik hoop dat het je gaat lukken.)

Aan het einde van de activiteiten van de dag twee liggers gevolgd naar de camping. Grappig om de knieën boven de schouders uit te zien, bij twee fietsers naast elkaar voor je uit.
Het korte verblijf op de camping was gezellig, daar ik in de buurt woon en alleen de zaterdag actief kon zijn had ik ervoor gekozen om de beperkte plaatsen aan de mensen te laten die het harder nodig hadden. Dus na een goede maaltijd met veel gezellig geklets ben ik weer weggegaan. Ondertussen was het behoorlijk donker en de wegen in die buurt hebben geen straatlantaarns.

Even de weg zoeken naar een bekend punt, toen langs zijkanaal C (dus langs de wielerbaan) en het Noordzeekanaal weer terug naar de pont en huis. Om ongeveer 10 uur weer thuis. Onderweg terug weer geen ligfietsers.

Ik laat het aan de normale kanalen om een volledig verslag te schrijven, dat zal op de normale plaatsen te vinden zijn.
Voornaamste fiets(en): Carbon Strada 220  -  Whike  -  (Flevo bike, Flevo trike, beide alle wielen 20" en knik-kantel besturing, beide te koop maar hoeven niet weg.)
Antwoord }
Bedankt door: Wim -de roetsende
Ik was op de gewone fiets. Maar zag een ruime uur geleden tussen Aerdt en Herwen een heer op een witte hoge tweewieler.
Antwoord }
Bedankt door:
Citaat:De eerste race van het gebeuren waarbij ik betrokken was had ieder minuut een fietser starten van 10 uur tot 10:50, reken zelf maar uit. Toen stonden er nog een paar fietsen van mensen die betrokken waren bij de organisatie en vrijwilligers, waar ik er een van was.

Je was op Cycle Vision. Leuk. Voor het eerst sinds jaren ben ik er dit jaar niet bij.

Ik ben al heel lang vrijwilliger geweest. Vooral op het KinderProbeerParcours vond ik het geweldig. 
Eén duwtje en fietsen maar. Met volwassenen moest je soms wel één rondje mee rennen.
Wim -de roetsende

Thys 209 Rowingbike  -  Milan SL MK7  -  M5 CHR  -  M-SUB  -  VNR BT Freewheeler

Antwoord }
Bedankt door:
Helaas geen probeer parcours, maar weinig kinderen (4 in de kinder race, de rest zelfs nog te jong voor loopfietsjes,) en geen beurs.

Maar wel een hele goede sfeer.

Ik was er alleen de zaterdag, geen idee van wat er op vrijdag en zondag gebeurd is.
Voornaamste fiets(en): Carbon Strada 220  -  Whike  -  (Flevo bike, Flevo trike, beide alle wielen 20" en knik-kantel besturing, beide te koop maar hoeven niet weg.)
Antwoord }
Bedankt door:
Ik had me al afgevraagd wanneer ik mijn oude Mango (en dus ThjisR) tegen zou komen - onze woon-werk trajecten kruisen elkaar immers. Vanochtend is het dan ook gebeurd, op het Oostlandpad bij Pijnacker. Dus, die Strada met de bloem erop, dat was ik! (Bedenk me net dat ik de Strada hier eigenlijk ook nog een keer moet voorstellen... Big Grin ).
M5 28/26, Optima Lynx Orca, Optima Condor, Flevo Alleweder, Mango #57, Rainbow Lyra, Strada "Rudbeckia Hirta" #75
 
Antwoord }
Bedankt door:
Ja, check! Ik herkende jou, en met name de Strada, ook al Smile Hoi!
Antwoord }
Bedankt door: emgaron
Vanochtend op het Oostlandpad tussen Delfgauw en Pijnacker haalde ik een dame op een donkere tweewiel-ligger in. Zij was wel zo slim om haar zonnebril op te zetten , ik zat te knijpen in mijn gele Mango.
Antwoord }
Bedankt door:
(21-Sep-2021, 09:00 AM)ThijsR schreef: Zij was wel zo slim om haar zonnebril op te zetten , ik zat te knijpen in mijn gele Mango.

Daar bestaan petjes voor. Ik draag nooit een zonnebril, maar wel altijd een petje.
Wim -de roetsende

Thys 209 Rowingbike  -  Milan SL MK7  -  M5 CHR  -  M-SUB  -  VNR BT Freewheeler

Antwoord }
Bedankt door:
Vanmiddag op de veerboot tussen de Maasvlakte en Hoek van Holland. Ik was de enige ligfietser aan boord, maar een van de andere passagiers met een gewone fiets had ook al vijfentwintig jaar een ligfiets, zo vertelde hij mij. Hij was niet op de hoogte dat zijn terugweg nog zestig kilometer wind tegen zou gaan worden terug richting Zeeland. Daar moest ik wel stiekem wat om gniffelen. Les één van langeafstandstochten maken is toch wel altijd wind tegen beginnen...!
Antwoord }
Bedankt door:
Of op tijdstippen vertrekken dat het niet waait. Dat zijn ook van die voordelen van een fiets. Met de auto zou ik nooit zo 123 met iemand in gesprek komen.
gr. Fietsbennie   site

Antwoord }
Bedankt door:
(21-Sep-2021, 06:02 PM)Lopopodium schreef: Les één van langeafstandstochten maken is toch wel altijd wind tegen beginnen...!

Dat is leuk als je midden in het land woont maar als je in de buurt van de kust woont is het maar een halve cirkel die je kunt fietsen.

En als je naar iets bepaalds toe moet heb je vaak geen keuze, de wind komt waar die vandaan komt en je huis en bestemming kun je ook niet van plaats veranderen.
Voornaamste fiets(en): Carbon Strada 220  -  Whike  -  (Flevo bike, Flevo trike, beide alle wielen 20" en knik-kantel besturing, beide te koop maar hoeven niet weg.)
Antwoord }
Bedankt door:


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 15 gast(en)
Welkom
Je moet jezelf aanmelden voor je een bericht kunt plaatsen.

Gebruikersnaam:


Wachtwoord:

Nieuwe berichten
Vandaag ben ik blij omdat.....
Ik heb hem niet aan ...Gideonaut — 12:59 PM
Vandaag ben ik blij omdat.....
Daar had ik liever k...365cycle — 12:55 PM
Hoe stel ik mijn ligfiets goed af (begi...
Alleen het matje d...365cycle — 12:28 PM
Vandaag ben ik niet blij omdat.....
En iets anders: ...Frutsel — 12:18 PM
Vandaag ben ik blij omdat.....
Tja, ik ben wel blij...Frutsel — 12:14 PM
Hoe stel ik mijn ligfiets goed af (begi...
Soms zat ik dan ...Frutsel — 12:10 PM
Vandaag ben ik blij omdat.....
het service luikje ...Hardloper — 12:00 PM
Vandaag ben ik niet blij omdat.....
Ik probeer voor me...Atrike — 11:41 AM
Vandaag ben ik niet blij omdat.....
Ik probeer voor meze...Bob Hagendijk — 11:37 AM
Hoe stel ik mijn ligfiets goed af (begi...
Soms zat ik dan me...Bob Hagendijk — 11:31 AM
Hoe stel ik mijn ligfiets goed af (begi...
Op de open ligger ...365cycle — 11:08 AM
Vandaag ben ik blij omdat.....
Vraagje aan de men...Hoekie — 11:04 AM
Vandaag ben ik blij omdat.....
Ben gisteren bezig g...Gideonaut — 10:59 AM
Vandaag ben ik niet blij omdat.....
En iets anders: he...Hardloper — 10:58 AM
Vandaag ben ik blij omdat.....
... Deze spiege...Hardloper — 10:43 AM
Vandaag ben ik niet blij omdat.....
En iets anders: he...PieterTrapt — 10:07 AM
Te koop optima dingo ligfiets
De fiets is verkochtmetro2005 — 09:47 AM