Waardering:
  • 2 stemmen - gemiddelde waardering is 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Medeliggers onderweg
Zag net in een filmpje een velomobiel voorbij komen. https://www.dumpert.nl/?selectedId=100071194_600fbb88
Antwoord }
Bedankt door: Hoekie , Willeke_IGKT
(08-Sep-2023, 01:16 PM)Frutsel schreef: Moe zijn is vooral psychisch. De man met de hamer is een fysiek fenomeen.

Sorry, 100% oneens met de eerste opmerking. De tweede is correct.

Bel maar eens een arts/specialist om te horen wat medicijnen kunnen doen met iemand qua vermoeidheid.
Is niets psychisch aan.
Wim -de roetsende

Thys 209 Rowingbike  -  Milan SL MK7  -  M5 CHR*  -  M-SUB  -  VNR BT Freewheeler

Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT
Op woensdag 6 september gespot in Witmarsum; een oranje hp scorpion tadpole met achterwielmotor. Daarna in Makkum een low racer.
Antwoord }
Bedankt door: Hoekie , Willeke_IGKT
(08-Sep-2023, 01:16 PM)Frutsel schreef: Moe zijn is vooral psychisch. De man met de hamer is een fysiek fenomeen.

Dat mijn lichaam geen melatonine aanmaakt is toch echt een fysiek fenomeen hoor :p
of wil je zeggen dat mijn rode haar (tekort aan Eumelanine) ook tussen mn oren zit? zou ik blond haar kunnen groeien als ik de juiste mindset aanneem? Big Grin
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT
(08-Sep-2023, 12:56 PM)datakneder schreef:
(08-Sep-2023, 12:10 PM)Hardloper schreef: Jeroen wat is het verschil tussen heel erg moe zijn en de man met de hamer tegen zijn gekomen?

Het feit dat je de vraag stelt geeft aan dat je de man met de hamer nog niet tegengekomen bent.

Big Grin

Eén keer was voor mij genoeg.
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT
Ik verwoordde het wat rottig, maar vermoeidheid ligt niet aan het gebrek aan energie (voeding) in de spieren. Ik kan moe genoeg zijn om in mijn velomobiel in slaap te vallen, maar dat betekent niet dat ik niet kan fietsen (als ik wakker kan blijven).
Als je daarentegen zoveel hebt gevraagd van je lichaam dat je spieren niet meer willen kan je nog zo wakker zijn, maar fietsen zit er niet meer in.
Antwoord }
Bedankt door: TimSch , Roepers , Hoekie , Willeke_IGKT
Vermoeidheid heeft zeker een sterke psychische component. Ik heb nogal eens meegemaakt dat ik vermoeid was na een lange fietstocht en toen ik het dorp waar ik woonde zag liggen, ging het ineens een stuk sneller. Het paard rook de stal.

Groet,

Marco
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT
Door de moeheid kan je soms ook gewoon heen fietsen. Dat heb ik wel eens. Een hongerklop, die ene flinke die ik had, was niet meer op te lossen. Dat is als een zak aardappelen naar huis proberen te fietsen terwijl je enorm verlangt naar enorm zoete dingen om naar binnen te proppen. Dat laatste deed ik ook eenmaal thuis na een lange 15 kilometer: een flinke lepel met chocoladepasta smaakte nog nooit zo goed.

Overigens, in een tocht van 152 kilometer zag ik vandaag 1 ligfietsers. Op de Van Brienenoordbrug in Rotterdam zag ik in mijn spiegel een velomobiel nabij sluipen. Op de klim hielden we gelijke tred en ik deed mijn best vooruit te blijven, in de (best gevaarlijke afdaling met een linke bocht) werd de afstand snel kleiner. Maar ik werd niet ingehaald, temeer ik linksaf sloeg naar IJsselmonde. De Velomobiel zoefte mij zo'n beetje in mijn afslaande bocht voorbij. Maar ik ben niet ingehaald, ha!
Antwoord }
Bedankt door: Roepers , Hoekie , Willeke_IGKT , gideon
(08-Sep-2023, 12:56 PM)datakneder schreef:
(08-Sep-2023, 12:10 PM)Hardloper schreef: Jeroen wat is het verschil tussen heel erg moe zijn en de man met de hamer tegen zijn gekomen?

Het feit dat je de vraag stelt geeft aan dat je de man met de hamer nog niet tegengekomen bent.

De interval training van deze ochtend was gigantisch zwaar voor mij. Ook de derde officiële halve marathon vond ik best wel pittige (langzamer dan 1:45), pittiger dan de tweede hele onder de 4 uur. Ook bij afstanden tegen de 21km is het daarna even best wel herstellen. Maar ik nu zeggen ik ben de man met de hamer tegen gekomen. NEE. Ik heb de activiteit van een oud klasgenoot gezien voor zijn eerste halve marathon. Bij 18km ofzo ging hij naar rechts en route was links. Wat bleek, laatste stuk per ambulance afgevoerd zonder bewust zijn. Dat hem ook maximaal 10km lopen per keer. Echter heb ik maar 2x verder dan zo’n 23 a 24km gelopen. Eerste hele marathon en de tweede hele marathon. Scheelde zo’n 20 minuten eind tijd. Maar ik liep van te voren best wel vaak. Maar ik houd heel erg mijn hartslag bij. Dus man met de hamer blijft uit.
Geduld en respect voor de medemens is een schone zaak.
Antwoord }
Bedankt door: Hoekie , Willeke_IGKT
Vandaag rond 18:30 vlak voor de auto/fietsbrug van Zwolle naar Hattem een 2x 20" open ligger met onderstuur en vlaggetje.
Antwoord }
Bedankt door: Hoekie , Willeke_IGKT
Die man met de hamer slaat volgens mij toe, veroorzaakt door een combinatie van teveel van je spieren gevraagd te hebben en mogelijk ook te weinig energie erin gestopt.

Je hebt dan ineens moeite met simpele fysieke taken die je normaal prima kunt. Heb ooit es een erg lange dag gehad met te weinig eten. Toen nog naar huis vanuit Hoorn. Om 22.00uur op sluitingstijd nog net een frietje bij de mac van Lelystad, dat lag er nog. Ik moest nog naar Arnhem...

Bij het laatste bultje moest ik afstappen en duwen, ik kwam niet meer boven, het ging gewoon niet meer. Kemperbergerweg Arnhem, toch nog 34 meter hoogte verschil. ( heb ik net even nagekeken). Echt geen indrukwekkende klim hoor.
Antwoord }
Bedankt door: Hardloper , Willeke_IGKT
Vandaag (vrijdag 8-9) 2 “aangepaste” delta trikes en om even na 12 uur, tussen Bobeldijk en De Goorn, André Donkers op zijn tadpole trike, die ik herkende van zijn YouTube kanaal.
Flevobike en trike - Nazca Pioneer - Strada 58 - Challenge Alize - Quest 846 - Nazca Fiero - Brompton - Koga LightSpeed - bakfiets (voor de kleinkinderen)
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , Fietsbennie
Amerikaanse wielrenner in Amsterdam is gefascineerd door een velomobiel, zo'n jaartje geleden: https://youtu.be/Dyr-KJy-xKo?t=1264
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT
Vandaag een medeligger op een van Raam gespot in Oslo. Niet gegroet want ik was lopend. Verder geen enkele andere ligfietser gezien in Noorwegen.
[Afbeelding: large.jpg]
Antwoord }
Vandaag een witte velomobiel met motto "carpe diem" (Quest?) gespot om 17:55 aan de Breedstraat in Weesp.
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , Hoekie
In een tocht van 152 zag ik er vandaag twee. De eerste was een heer op een handfiets die samen met een racefietser fietste. Ik had een korte waterpauze niet ver van Nieuwe-Beijerland, en zij haalden mij in. Ik deed dat later halverwege richting Hellevoetsluis bij hen terug. Die handfiets ging nog aardig rap. Het duurde mij langer voordat ik hem had ingehaald dan ik vooraf dacht. Hij ging maar een paar kilometer per uur zachter dan ik.

De tweede was meer een schim voor mij. Toen ik onderaan de Calandbrug bij Rozenburg reed, zag ik (dacht ik) in de verte bij de stoplichten een heer op een donkere ligfiets oversteken die de bebouwde kom van Rozenburg in ging. Ik dacht, die zie ik vast nog wel bij de veerboot. Maar nee, bestemming was blijkbaar Rozenburg zelf? Meer kanten kan je ook nauwelijks op in Rozenburg...
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , Hoekie
Vandaag rond 16:30 op de burgemeester schneidersingel in Almelo: een meneer op een tadpole trike met vlaggetje en aanhangwagentje. Tijdens het inhalen gegroet.
Antwoord }
Bedankt door: Fietsbennie , Willeke_IGKT
In een tocht van 175 kilometer van Valkenburg naar Tilburg, zag ik er weliswaar geen, maar had op de top van de Gulperberg wel een gesprek met een Engelsman die mij vertelde een trike te hebben in Engeland. Dus ik tel die maar mee...

Ik was nog niet eerder in Zuid-Limburg geweest met de fiets, en dacht, ik pak eens een bergje mee. Eerst de Cauberg en iets later de Gulperberg. De laatste begint met 18% stijging. Ik ken de Van Randwijckweg en Oude en Nieuwe Holleweg bij Berg en Dal / Nijmegen goed. Die is volgens mij 12-14%, en daar kom ik net op stapvoetssnelheid boven. Vooraf dacht ik dat de Gulperberg mij dan waarschijnlijk niet zou lukken en dat ik het eerste deel zou moeten lopen. Maar dat viel eigenlijk erg mee. Was wel twee keer stilgevallen door een tekort aan snelheid, maar het lukte mij tegen mijn verwachting in om beide keren toch weer op gang te komen. Die Cauberg was natuurlijk ook wel even wat klimmen, maar vond ik eigenlijk maar een klein heuveltje. Ik vind de Van Randwijckweg een stuk lastiger. Die is ook twee keer zo lang. De Cauberg was volgens mij maar een half kilometertje echt klimmen.

In België had ik het plan om te fietsen door de bomen (https://farout.be/2019/05/29/fietsen-doo...n-bosland/ en https://www.bosland.be/ontdek-bosland/fi...-bomen/83/). Dat was eigenlijk best geinig, maar ook weer niet superspectaculair.

Verder een leuke tocht (maar België moet ik voortaan toch ècht gaan overslaan bij mijn fietstochten). Een fietstocht die helaas vlakbij Tilburg bijna geëindigd was met een hele plotse lekke band. Er bleek een stuk metaal in mijn achterband te zitten. Het is altijd de achterband... De binnenband gewisseld en daarna maar weer door. De clickbox had er daarna geen zin meer in. Dus daar moet ik morgen nog even naar kijken. Kon zonder naafversnelling wel verder fietsen.

Maar ik zit altijd maar te prutsen om dat achterwiel er weer goed in te krijgen. Heeft iemand daar nou een handige manier voor? Ik zit altijd met de ketting en derailleur te kloten. En dan moet het wiel tegelijkertijd ook nog in de schijfremruimte gemikt worden.
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , Fietsbennie
Waarschijnlijk ga ik nu iets noemen wat je al weet en doet: schakel eerst even naar het kleinste kransje, dan gaat het echt een stuk gemakkelijker.

En kijk een paar youtube-filmpjes van fietsenmakers of fietsers die er handig in zijn (geworden).
Wim -de roetsende

Thys 209 Rowingbike  -  Milan SL MK7  -  M5 CHR*  -  M-SUB  -  VNR BT Freewheeler

Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT
(16-Sep-2023, 07:31 AM)Wim -de roetsende schreef: Waarschijnlijk ga ik nu iets noemen wat je al weet en doet: schakel eerst even naar het kleinste kransje, dan gaat het echt een stuk gemakkelijker.

Dat is op zich een goede tip. Dat weet ik wel, en herinner me er meestal pas aan op het moment dat ik het wiel al aan het losmaken ben. Dan ben ik natuurlijk alweer te laat... Ik denk er wel aan om de clickbox altijd op de laagste versnelling te zetten om die los te maken. Maar dat is makkelijk, dat kan gewoon terwijl je al stilstaat.
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT
(16-Sep-2023, 09:12 AM)Lopopodium schreef:
(16-Sep-2023, 07:31 AM)Wim -de roetsende schreef: Waarschijnlijk ga ik nu iets noemen wat je al weet en doet: schakel eerst even naar het kleinste kransje, dan gaat het echt een stuk gemakkelijker.

Dat is op zich een goede tip. Dat weet ik wel, en herinner me er meestal pas aan op het moment dat ik het wiel al aan het losmaken ben. Dan ben ik natuurlijk alweer te laat... Ik denk er wel aan om de clickbox altijd op de laagste versnelling te zetten om die los te maken. Maar dat is makkelijk, dat kan gewoon terwijl je al stilstaat.

Dat vergeet ik ook steeds en realiseer me dat bij het losmaken. Ook dan is het handig om de ketting op het kleinste tandwiel te hebben. Maar als er geen wiel inzit kun je ook in stilstand een derailleur in de juiste versnelling zetten. Dus voor het erin zetten even de derailleur volledig ontspannen.

Ik vind het altijd prettig als de fiets zo hangt of staat dat het achterwiel vrij van de grond is (als 'ie er eenmaal inzit). Ik had altijd meer problemen met het terugzetten bij mijn M5. Daar zat niet een vork in voor een uitvalnaaf, maar voor een traditionele naaf. Ik heb nooit kunnen begrijpen waarom Bram voor die oplossing gekozen heeft.

Verder sta ik recht achter de fiets en heb het uiteinde van de naaf rechts op mijn wijsvinger, terwijl ik met de andere vingers de derailleur naar achteren duw. Mijn duim leg ik dan op de vork en friemel dan het geheel op z'n plek. Gelukkig heb ik geen schijfrem om rekening mee te houden, dat scheelt volgens mij een hoop.
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT
Vrijdag 15/09 en gisteren 17/09 op exact de zelfde plek, het fietspad van de rotonde in de E247 bij Oosthuizen, eerst een 26-26 en daarna een 20-20 tweewieler. We hebben gegroet.
Flevobike en trike - Nazca Pioneer - Strada 58 - Challenge Alize - Quest 846 - Nazca Fiero - Brompton - Koga LightSpeed - bakfiets (voor de kleinkinderen)
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT
(29-Aug-2023, 09:13 AM)de Boer schreef: Zojuist bij Moordrecht ging er een witte (?) velomobiel onder het spoor door.
Ik kon niet groeten, want ik reed de trein. Ik heb wel getoeterd.

Groeten Henk

Zou ik geweest kunnen zijn. De bovenkant van mijn GT is wit  thumb
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT
Op de boulevard aan de noordzijde van Zandvoort zag ik gistermiddag een heer op een driewieler, fietste naast een dame op een tweewieler. Ik kwam lopend vanaf het strand.
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT
Vanmiddag zag ik bij het Braandemeer (Oldelamer) in de verte voor mij een trike en een gewone fiets vanuit het natuurgebied de weg op draaien.
Met behulp van de accu lukte het me om ze in te halen.
Het bleek een echtpaar (?) uit Wuppertal te zijn die hier op vakantie zijn. Meneer rijdt sinds een rugoperatie zeer tevreden op een blauwe Ice trike. Boven het geel-groene Ice vlaggetje heeft hij nog iets oranjes wapperen.
Ze gaan de komende dagen nog iets noordelijker. Wie weet of ze nog een keer door iemand gespot worden
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , Hoekie
Vanmorgen rond 07:30 op -volgens mij- de Kapelweg bij Boxtel een oranje velomobiel met open wielkasten.

Ik heb als een malle gezwaaid vanuit de langsdenderende trein. Wink (Nee, dus.)
M5 M-Racer / Challenge Hurricane / Giant Expedition / Giant Defy 1 / MBK Course
Antwoord }
Bedankt door: Hoekie , Willeke_IGKT , gideon


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 6 gast(en)
Welkom
Je moet jezelf aanmelden voor je een bericht kunt plaatsen.

Gebruikersnaam:


Wachtwoord:

Nieuwe berichten
Vandaag ben ik blij omdat.....
Niet met zijn vrouw ...Willeke_IGKT — 11:40 PM
De discussie rondom fietshelmen
SVP geen nieuw draad...Willeke_IGKT — 11:35 PM
Vandaag ben ik blij omdat.....
...of wilde hij gewo...365cycle — 11:35 PM
De discussie rondom fietshelmen
Artikel van de fiets...365cycle — 11:33 PM
Vandaag ben ik blij omdat.....
Ik was vandaag blij ...Willeke_IGKT — 11:30 PM
licht in het donker
Hoekie — 11:28 PM
Fietstocht berichten en beelden
Vanavond heb ik een ...Martin van Mourik — 11:25 PM
licht in het donker
Ik heb even op zijn ...Jeroen S — 10:18 PM
Vandaag ben ik blij omdat.....
Willeke schreef dat ...Willeke_IGKT — 10:12 PM
Einde van de alu velomobiel of toch nie...
Volgens mij kwam dat...Jeroen S — 10:10 PM
Vandaag ben ik blij omdat.....
Hahaha ik zie he...ZoefZoef — 10:09 PM
licht in het donker
. Ik heb nog geen re...Hoekie — 09:49 PM
Einde van de alu velomobiel of toch nie...
Dit ziet er nog be...Gideonaut — 09:47 PM
licht in het donker
Ik heb nog geen re...Hardloper — 09:45 PM
Einde van de alu velomobiel of toch nie...
maar de A4.. bleh....Hardloper — 09:31 PM
Hoe stel ik mijn ligfiets goed af (begi...
Het is heel erg waar...Jeroen S — 09:24 PM
Brevetten
Op anderhalf uur ron...Hoekie — 09:21 PM