Waardering:
  • 4 stemmen - gemiddelde waardering is 3.25
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Medeliggers onderweg
Gisteren op de Lunga via delle Dolomiti in de buurt van Cortina d'Ampezzo een Hase Pino tegengekomen. Ik dacht eerst 'Ha eindelijk een ligfietser' maar dat bleek maar een halve ;-)
Verder onderweg alleen op een camping in Slovenië een ex ligfietser ontmoet. Die had 'm verkocht vanwege teveel aan fietsen.
Antwoord }
(09-Sep-2024, 06:22 AM)Wim -de roetsende schreef: Ik zie een weg van rechts waar die SUV-rijder voor remt. Jullie ook?

Hij claxonneert, omdat de QV hem op dat punt inhaalt.

Een auto links inhalen bij een weg van rechts kan ook simpelweg niet zo slim zijn.

Vaak plaatst deze QV-rijder filmpjes die ik ook schokkend vind, maar soms denk ik: Oei. je had misschien ook zelf even kunnen remmen.
Dat is juist mijn punt: ik zou het in deze situatie als automobilist ook raar vinden wat de fietser doet, omdat hij gewoon niet alles kan overzien (ook al is er niet veel dat hij niet kon zien).
De automobilist maakt het vervolgens echter gevaarlijk door op een plek waar het ook niet kan de fietser weer in te halen met 75 km/h in een 30 zone.
In words of others,
Wisdom blooms, forums unite,
Quoted love takes flight.
Antwoord }
(09-Sep-2024, 07:36 AM)365cycle schreef: Dat is juist mijn punt: ik zou het in deze situatie als automobilist ook raar vinden wat de fietser doet, omdat hij gewoon niet alles kan overzien (ook al is er niet veel dat hij niet kon zien).
De automobilist maakt het vervolgens echter gevaarlijk door op een plek waar het ook niet kan de fietser weer in te halen met 75 km/h in een 30 zone.

Oh, duidelijk. Ik las het anders. 

Die inhaalactie van de automobilist kon inderdaad echt niet.
Wim -de roetsende

Thys 209 Rowingbike  -  Milan SL MK7  -  M5 CHR  -  M5 Minimal.Bike  -  M-SUB  -  VNR BT Freewheeler

Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , 365cycle
(09-Sep-2024, 12:47 AM)365cycle schreef:
(08-Sep-2024, 02:25 PM)Aernout schreef: Ik heb eigenlijk meer problemen met elektrische fietser van 50+ die met zijn tweeen naast elkaar breed over twee fietspaden heen zwalken en niet naar de bel en toeter te luisteren en pas opzij gaan als je doordrukt. Dit creert gevaarlijke situaties helaas. 
Ehh, nee. Ook dit is echt autodenken. Geen vingertje wijzen, want het is mij niet vreemd; ik moet mezelf vaak genoeg kalmeren (en soms doe ik het ook niet; dan schiet ik de eerst de beste mogelijkheid de weg op en vlam er met 60 km/h voorbij, om daarna weer het fietspad op te zwiepen).

Die 50-plussers die je beschrijft zijn irritant en asociaal, maar jíj creëert de gevaarlijke situatie door jezelf erlangs te wurmen waar dat eigenlijk niet kan. 

Correct opgemerkt dank je, het klopt wat je zegt dus bedankt voor de wake-up call.
Groetjes :thumb:  
Aernout





ligger: Optima Baron
Antwoord }
Bedankt door: 365cycle
Dat laatste filmpje moet me een beetje denken aan wat ik voor had met 2 auto's tegelijk.
Geduld en respect voor de medemens is een schone zaak.
Antwoord }
Bedankt door:
Ik vraag me dan af of de velomobilist er zich van bewust was dat er van rechts iets had kunnen komen dat mogelijk voorrang had en mogelijk linksaf had afgeslagen. Dan had hij er knal op gezeten. Best een heel onhandige inhaalactie van de velomobilist als je't mij vraagt. Zoals de rest meen ik toch ook een zijstraat te zien.

En ergens snap ik ook niet dat hij/zij dit zelf online zette. Ik zou het in de eerste plaats niet online zetten omdat ik mezelf zou schamen over de eerdere inhaalactie van mezelf. En als ik het dan online zou zetten, zou ik die inhaalactie van mezelf eraf laten. Maar goed dan manipuleer je de context natuurlijk, want dan lijkt het alsof de chauffeur van de wagen helemaal uit het niets zo lomp voorbij steekt. (overigens: de lompe inhaalactie van de velomobilist rechtvaardigt uiteraard niet een lompe inhaalactie van de chauffeur, for that matter Smile ).

Al bij al vind ik het een jammer filmpje. Schetst van beide partijen niet echt een positief beeld.
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT
Laat ik het eens over een andere boeg gooien.

Ik zou zelf deze inhaalactie gedaan kunnen hebben. Wat we niet zien is de blik vanuit de rijder. De camera zit een flink stuk links, waardoor het niet duidelijk is hoever je rechts langs de auto kan kijken. Als ik al enigzins opgefokt ben vanwege verkeer dat me onterecht hinderde en ik lokaal bekend zou zijn, ik weet dus dat die weg er is. En ik zou langs de auto de weg al langere tijd kunnen zien, waardoor ik tot de conclusie kom dat de kruising vrij is, dan zou ik mij er niet over verbazen dat ik deze actie zou uithalen.

Let wel: ik praat daarmee de actie niet goed. Inhalen op een kruising is wettelijk verboden en dit zou je dus nooit mogen doen. Maar ik kan me best voorstellen dat ik dit "reflexmatig" zou doen. En dan zou ik ook achteraf toegeven dat het niet de juiste actie was.

Het punt dat ik wil maken is dat er nu wel makkelijk een oordeel gegeven wordt vanuit de luie stoel met een filmpje dat je tien keer kunt afspelen.
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , Veloquest
Goede vraag (vind ikzelf dan) is of het als fietser nou het beste is om een auto links of rechts in te halen. Ik kom in de bebouwde kom ook af en toe een auto tegen die irritant langzaam gaat. Daar blijf ik echt niet achter hangen. Ik weet eigenlijk alleen niet erg goed wat nou over het algemeen het verstandigste is, rechts inhalen omdat de fietser in de praktijk meestal rechts van de weg hangt en de auto is meer naar links en je hebt vaak een fietsstrook rechts, of juist links inhalen want al het inhaalwerk hoort links te zijn en je hebt daar over het algemeen meer ruimte (geen stoeprand of geparkeerde auto's).

(10-Sep-2024, 01:32 PM)datakneder schreef: Inhalen op een kruising is wettelijk verboden en dit zou je dus nooit mogen doen.

Op een voorrangsweg is dat niet verboden. Als je zelf op die voorrangsweg rijdt en bij het inhalen door verkeer van een (voorranggevende) zijstraat wordt geraakt, zit jij niet fout. Gevoelsmatig wel omdat je feitelijk aan het spookrijden bent voor korte duur, maar volgens mij wettelijk gezien niet.
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT
(11-Sep-2024, 11:56 AM)bucovaina schreef: Ik vraag me dan af of de velomobilist er zich van bewust was dat er van rechts iets had kunnen komen dat mogelijk voorrang had en mogelijk linksaf had afgeslagen. Dan had hij er knal op gezeten. Best een heel onhandige inhaalactie van de velomobilist als je't mij vraagt. Zoals de rest meen ik toch ook een zijstraat te zien.
Je gaat er daarbij vanuit dat hij exact hetzelfde ziet als wij zien. Ik weet waar zijn camera zit - hij ziet zelf meer. Ik denk dat hij de zijstraat prima kon overzien, alleen eventuele dieren vlak voor de auto niet.
In words of others,
Wisdom blooms, forums unite,
Quoted love takes flight.
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT
(11-Sep-2024, 02:03 PM)Lopopodium schreef: Op een voorrangsweg is dat niet verboden. Als je zelf op die voorrangsweg rijdt en bij het inhalen door verkeer van een (voorranggevende) zijstraat wordt geraakt, zit jij niet fout. Gevoelsmatig wel omdat je feitelijk aan het spookrijden bent voor korte duur, maar volgens mij wettelijk gezien niet.

Klopt, maar dat had ik weggelaten omdat het hier om een gelijkwaardige kruising gaat. En ik krijg ook wel een beetje kriebels in de buik bij het inhalen op een voorrangskruising, ook al mag dat.
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT
(11-Sep-2024, 02:03 PM)Lopopodium schreef: Goede vraag (vind ikzelf dan) is of het als fietser nou het beste is om een auto links of rechts in te halen. Ik kom in de bebouwde kom ook af en toe een auto tegen die irritant langzaam gaat. Daar blijf ik echt niet achter hangen. Ik weet eigenlijk alleen niet erg goed wat nou over het algemeen het verstandigste is, rechts inhalen omdat de fietser in de praktijk meestal rechts van de weg hangt en de auto is meer naar links en je hebt vaak een fietsstrook rechts, of juist links inhalen want al het inhaalwerk hoort links te zijn en je hebt daar over het algemeen meer ruimte (geen stoeprand of geparkeerde auto's).

Sterk afhankelijk van de situatie. Als ik er met een behoorlijk snelheidsverschil voorbij kan en een volledige rijbaan heb ga ik in de meeste gevallen liever links. Op de bukfiets zit ik lekker hoog en ga ik ook weleens rechts, mits ik een uitwijkmogelijkheid heb.

(10-Sep-2024, 01:32 PM)datakneder schreef: Inhalen op een kruising is wettelijk verboden en dit zou je dus nooit mogen doen.
(11-Sep-2024, 02:03 PM)Lopopodium schreef: Op een voorrangsweg is dat niet verboden. Als je zelf op die voorrangsweg rijdt en bij het inhalen door verkeer van een (voorranggevende) zijstraat wordt geraakt, zit jij niet fout. Gevoelsmatig wel omdat je feitelijk aan het spookrijden bent voor korte duur, maar volgens mij wettelijk gezien niet.

Is niet waar, inhalen op een kruispunt is al sinds (RVV) 1990 niet meer verboden. Je mag alleen niet inhalen waar dat gevaar kan veroorzaken, kapstokartikel 5 WVW 1994 is van toepassing. In de praktijk ben je dus afhankelijk van hoe de pet van de agent en/of de verzekering staat als het mis gaat. Vertellen dat je in een velomobiel reed is geen pluspunt in dat soort situaties, ik doe het dus alleen als ik de situatie goed kan overzien.....maar ook wel weer best vaak, want remmen voor een auto die af gaat slaan heb ik echt geen zin in.
In words of others,
Wisdom blooms, forums unite,
Quoted love takes flight.
Antwoord }
Bedankt door: datakneder , Willeke_IGKT
(11-Sep-2024, 03:17 PM)365cycle schreef: .....maar ook wel weer best vaak, want remmen voor een auto die af gaat slaan heb ik echt geen zin in.


Hoogstwaarschijnlijk wel de reden waarom de velomobilist er toch voorbij ging. Momentum en zo.
Antwoord }
Bedankt door: 365cycle , Willeke_IGKT , Hoekie
(11-Sep-2024, 03:17 PM)365cycle schreef: Is niet waar, inhalen op een kruispunt is al sinds (RVV) 1990 niet meer verboden.


Dat was helemaal langs me heen gegaan. Weer wat geleerd! thumb
Antwoord }
Bedankt door: 365cycle , Willeke_IGKT
(11-Sep-2024, 03:31 PM)bucovaina schreef: Hoogstwaarschijnlijk wel de reden waarom de velomobilist er toch voorbij ging. Momentum en zo.
Klopt, staat zelfs in de omschrijving van het filmpje Smile Daarnaast vermoed ik ook nog wel wat lichte frustratie over het feit dat die automobilist last heeft van een ernstige ziekte die helaas bij veel automobilisten voorkomt: Must. Get. In. Front! 
Hier gebeurt namelijk wat ik ook heel vaak zie. De fietser wordt ingehaald, maar daarna loopt de automobilist in het begin al niet echt uit (in het begin even omdat ie na het inhalen sneller dan gepast blijft rijden - zie het veelvuldige remmen), en in het dorp zit ie zelfs gewoon in de weg. Aymar rijdt daarbij in het dorp, na het passeren van die Mercedes, mijns inziens wel dichter bij dan verstandig is. Daarom stuurt hij ook naar links; vlak achter zo'n dikke bak zie je helemaal niets...
In words of others,
Wisdom blooms, forums unite,
Quoted love takes flight.
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , Hoekie
(11-Sep-2024, 03:44 PM)365cycle schreef:
(11-Sep-2024, 03:31 PM)bucovaina schreef: Hoogstwaarschijnlijk wel de reden waarom de velomobilist er toch voorbij ging. Momentum en zo.
Klopt, staat zelfs in de omschrijving van het filmpje Smile Daarnaast vermoed ik ook nog wel wat lichte frustratie over het feit dat die automobilist last heeft van een ernstige ziekte die helaas bij veel automobilisten voorkomt: Must. Get. In. Front! 
Hier gebeurt namelijk wat ik ook heel vaak zie. De fietser wordt ingehaald, maar daarna loopt de automobilist in het begin al niet echt uit (in het begin even omdat ie na het inhalen sneller dan gepast blijft rijden - zie het veelvuldige remmen), en in het dorp zit ie zelfs gewoon in de weg. Aymar rijdt daarbij in het dorp, na het passeren van die Mercedes, mijns inziens wel dichter bij dan verstandig is. Daarom stuurt hij ook naar links; vlak achter zo'n dikke bak zie je helemaal niets...

ik had laatst ook een bestuurder met die ziekte die dan daarna ook afsloeg waardoor ik tot stilstand moest remmen. EN ook net nadat hij mij had ingehaald. en helaas kon ik er niet meteen omheen anders had ik dat ook gedaan. Maar je vreet je wel op als iemand die afslaat niet het geduld op kan brengen om heel even te wachten met inhalen. 
En die bestuurder bij mij was zwaar asociaal want ik fietste al veelste hard. ongeveer 60 op een 30 weg en hij moest mij toen nog inhalen dus dan kan je wel raden hoe hard die bestuurder reed.
Antwoord }
Bedankt door: Hoekie , Willeke_IGKT
Terug op topic, ik kwam eergisteren een Quest rijder tegen op zijn open liggers. Hij had waarschijnlijk net mazzel met de neerslag. Gisteren en vandaag heb ik hem gemist, waarschijnlijk gewoon net een andere tijd.

Dit is iemand die ik vaak tegen kom en meestal niet meld.

Afgelopen donderdag was hij mijn fiets tegen gekomen en had er een geleend voorwerp in terug bezorgd, terwijl ik aan het zwemmen was.
Voornaamste fiets(en): Carbon Strada 220  -  Whike  -  (Flevo bike, Flevo trike, beide alle wielen 20" en knik-kantel besturing, beide te koop maar hoeven niet weg.)
Antwoord }
Bedankt door: 365cycle , Roepers
(11-Sep-2024, 10:01 PM)Veloquest schreef: En die bestuurder bij mij was zwaar asociaal want ik fietste al veelste hard. ongeveer 60 op een 30 weg 
Rolleyes Big Grin Wink Doh 

(11-Sep-2024, 10:21 PM)Willeke_IGKT schreef: Hij had waarschijnlijk net mazzel met de neerslag. 
Ja, ik voel me weer thuis hier Tongue 
Ben vanochtend ook nat geregend op de tandem, maar vlak voor de douche... boeien.

Vanmiddag zo'n Van Raam Fun2Go gespot tijdens m'n lunchdate, en ik kreeg nog een compliment van de berijdster ook. M'n dag kon niet meer stuk! Tongue
In words of others,
Wisdom blooms, forums unite,
Quoted love takes flight.
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , Roepers
Vanochtend iemand in een blauw-witte Alpha 7 (? Denk ik? Leek een Alpha en had open wielkasten) tegengekomen. (Dat wil zeggen, zag heb net een weg inslaan die niet op mijn route ligt maar zo vaak kom ik geen mede velonauten tegen dus even erachteraan om te groeten) konden elkaar niet heel goed verstaan maar hij was met de Hanze 6-9-6 bezig (1200)
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , Hoekie
(12-Sep-2024, 09:21 AM)Boyd Maduro schreef: Vanochtend iemand in een blauw-witte Alpha 7 (? Denk ik? Leek een Alpha en had open wielkasten) tegengekomen. (Dat wil zeggen, zag heb net een weg inslaan die niet op mijn route ligt maar zo vaak kom ik geen mede velonauten tegen dus even erachteraan om te groeten) konden elkaar niet heel goed verstaan maar hij was met de Hanze 6-9-6 bezig (1200)
Een man met een smal gezicht, grijs haar en met een Martini-neusdeksel in de fiets?
Dan was het Dennis, in een DF XL Smile

Hele sterke rijder.
In words of others,
Wisdom blooms, forums unite,
Quoted love takes flight.
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , Boyd Maduro
[Afbeelding: IMG-3306.jpg]
Tijdens open monumenten dag op een terrein waar ze bijzondere mensen verzorgen.
Geduld en respect voor de medemens is een schone zaak.
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 18 gast(en)
Welkom
Je moet jezelf aanmelden voor je een bericht kunt plaatsen.

Gebruikersnaam:


Wachtwoord:





Nieuwe berichten
Meekleurende brilglazen onder racekap
Jammer dat rac...Frutsel — 12:36 PM
Meekleurende brilglazen onder racekap
Ik heb gewoon een zo...qv-tester — 11:53 AM
Meekleurende brilglazen onder racekap
Al eens mee ge-exper...Hoekie — 11:51 AM
Vandaag ben ik blij omdat.....
Vandaag ben ik bli...qv-tester — 11:49 AM
DF269 - Verkocht
Ik herken het dubbel...qv-tester — 11:44 AM
Meekleurende brilglazen onder racekap
Jammer dat racek...datakneder — 11:43 AM
DF269 - Verkocht
Dank je wel! Het is ...Rikkie — 11:11 AM
Vandaag ben ik blij omdat.....
Gefeliciteerd Willek...PieterTrapt — 11:07 AM
Vandaag ben ik blij omdat.....
Vandaag ben ik blij ...Willeke_IGKT — 11:02 AM
Vandaag ben ik blij omdat.....
Wie 's avonds de baa...PieterTrapt — 10:58 AM
Meekleurende brilglazen onder racekap
Jammer dat racekappe...Raymond — 10:11 AM
Meekleurende brilglazen onder racekap
Ik gebruik de kap al...Frutsel — 10:09 AM
Hangplek fotogalerij
Pas op voor ligfiets...De tovenaar — 10:09 AM
Meekleurende brilglazen onder racekap
Ik ben aan het ove...ZoefZoef — 08:17 AM
Meekleurende brilglazen onder racekap
Ik heb meekleurende ...Willeke_IGKT — 11:15 PM
Meekleurende brilglazen onder racekap
Ik ben aan het overw...Boyd Maduro — 10:51 PM
Vandaag ben ik blij omdat.....
Hahaha wat een prach...365cycle — 10:35 PM