Waardering:
  • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kampeer spullen
#27
Ik was een keer met collega's naar de collega's in een andere land. Nou ik had dood leuk mijn foto spullen mee en nog een draag tas met wieltjes. Nou dit was vreselijk om van het perron naar de taxi te gaan. Ik was er eerder wegens vakantie die relatief gezien heel dicht bij de locatie lag. Laat staan de dag van terug dat ik heb gezeuld. De keer erna had ik iets van nu wil ik een rugzak voor alles. Maar dat inpakken was de laatste dag wel een rampje, dus toen waren de collega's zonder mij vertrokken. Nog geen smartphone en van een paar de telefoonnummer. Dus dat was ook een ramp, dacht te weten waar onze afspraak was. Maar dat was niet zo, dus een collega net voor instappen van het vliegtuig stappen nog een telefoonnummer gekregen. En goed gekomen. Dus kwa bagage kan wel wat blogs volschrijven.
Geduld en respect voor de medemens is een schone zaak.
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT
#28
Ik ben blij dat het goedgekomen is, want ik vind je verhaal maar moeilijk te volgen.

M5 Low Racer | Dries Baron | Optima Stinger | Challenge Hurricane
Antwoord }
Bedankt door: 365cycle , Wim -de roetsende
#29
Ik vind dit een erg interessant draadje om te volgen! Dank daarvoor! Ik herken verschillende stijlen wat qua spullen en bepakking verschillende visies met zich mee brengt. 

Zoals ik al even in een ander draadje aanhaalde, overwegen wij deze zomer onze eerste fietsvakantie met zijn drietjes. Dus heb al wat nagedacht over de wensen en visie die wij dan hebben :-)

Ik denk dat mijn persoonlijke ondergrens voor verblijfscomfort vs het fietsen overdag met elkaar een spanningsveld vormen. Ik ben geneigd minder potentiele kilometers en snelheid te accepteren ten behoeve van meer comfort. Zo zou ik niet meer zonder stoel willen. Die foto van de volle Quest eerder was zonder, maar zelfs voor die 2 nachtjes heb ik die echt gemist. Ik wil ook een tent waarin ik als het regent iets anders kan doen dan in bed liggen, bij voorkeur met een voortentje waar ik kan zitten dus. Op die stoel. En als het even kan naar buiten kan kijken. Die tentjes wegen minstens het dubbele van de eerder genoemde 1-2 kg. 

Ik heb afgelopen week via Marktplaats dan ook een door velen hier gewraakte fietskar gescoord ;-) (een Cyclone IV van Radical Design). Ik pas de kilometers per dag dan wel aan. Alleen op pad valt dat wellicht nog mee, maar met 7/8 jarige kan ik met fietskar haar max makkelijk trappen op een dag hoor.  Cool

Mijn punt: dit is een erg persoonlijke overweging, compleet afhankelijk van je reis en gezelschap. Als ik alleen een alp over moet zal ik ook minder meenemen en die fietskar thuislaten ;-) Gaan we met gezin gaat er meer mee, ligt het tempo lager en komt de fietskar in beeld. En misschien ga ik alleen ook wel op het gemakje pedalen op de Sinner met kar. Stukje gemak ten koste van efficientie. Die fiets is toch geen racemonster. We haasten al genoeg (of teveel?) in het leven   Smile

(02-Feb-2024, 09:42 AM)blokdoorn schreef: Exact dat. Hanteer ook steeds meer de strategie om eenvoudigweg minder ruime bagagemogelijkheden te hebben. Dus zeker geen fietskar, dan weet je zeker dat je teveel mee gaat nemen, liever ook geen ligfietstassen meer in maat L, maar M of S. 50 liter per persoon moet voldoende zijn, als je solo gaat net iets meer.

Oeps, dus net zowel een fietskar als een set banaantassen gescoord  Big Grin
---------------------------------------------------------------------------------------------
Quest #229 - project: Carbon Quest #501 - Sinner Demon 2020 - Ligfietsclub Noorderligt 
Antwoord }
#30
(02-Feb-2024, 01:03 PM)TimSch schreef: Ik heb afgelopen week via Marktplaats dan ook een door velen hier gewraakte fietskar gescoord ;-) (een Cyclone IV van Radical Design). Ik pas de kilometers per dag dan wel aan. Alleen op pad valt dat wellicht nog mee, maar met 7/8 jarige kan ik met fietskar haar max makkelijk trappen op een dag hoor.  Cool
Heb daar toevallige ook weleens naar gekeken op Marktplaats. Ik sprak laatst een kennis en zij en haar man gaan ook op fiets vakantie en haar man heeft een andere merk karretje erachter hangen. Overgenomen van de fietsenhandelaar, zijn vrouw had er niet zoveel mee met fiets vakanties. Maar zij doen het gewoon op tradionele fietsen.
Geduld en respect voor de medemens is een schone zaak.
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT
#31
(01-Feb-2024, 11:50 PM)Jeroen S schreef: Die ene kilo maakt inderdaad niet zo heel veel uit, maar een dagje fietsen met 200 watt redden de meesten van ons echt niet. Dan moet je eerder aan 100 wat denken. Een stoeltje weegt 1 kilo, Een fietskar is leeg al ongeveer 6 kilo, en als je dan toch ruimte zat hebt, gooi maar vol.
Cyclone tas en frame ongeveer 2,5kg (zonder wielen omdat dit gewicht zeer afhankelijk is van de band en ik heb nog plastic wielen die mooier staan bij mijn Orca), dit is de fietskar. Stoeltje Helinox ground chair ongeveer 0,66kg. Dat zijn andere getallen en ongeveer de helft maar wel met dezelfde luxe. Het enigste probleem is dat het wat kost, maar dan heb je ook wat. Natuurlijk moet je het doen met wat je hebt als je krap bij kas zit, je kan natuurlijk niet al je geld aan kampeerspullen uitgeven, die begrijp ik ook. Wil alleen maar aangeven dat er nog opties zijn zonder in te boeten op een zekere vorm van luxe. Als ik het stoeltje zat ben ga ik zitten op een stuk gesloten cellenschuim mat. Zitlap groen vouwbaar met drukknop 0,05kg. En 100 Watt of 200 Watt, volgens mij is vakantie oid iets van onthaasten, het zou wat met die Watt.
e-Orca 0099, ICE Adventure HD
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT
#32
(02-Feb-2024, 01:03 PM)TimSch schreef: Mijn punt: dit is een erg persoonlijke overweging, compleet afhankelijk van je reis en gezelschap. Als ik alleen een alp over moet zal ik ook minder meenemen en die fietskar thuislaten ;-) Gaan we met gezin gaat er meer mee, ligt het tempo lager en komt de fietskar in beeld.

Juist bij langere klimmen op een tweewieler* heeft een fietskar t.o.v. bepakking het grote voordeel dat je fietsbeweging er niet echt door wordt beïnvloed (Je fietssnelheid uiteraard wel). De fiets blijft zich gedragen zoals hij zich 'onbelast' gedraagt, en buiten dat extra gewicht aan de achteras merk je er (op goed wegdek) weinig van. In een grijs verleden ben ik ook wel eens met een rugtas (ja, dat is ook wel het andere uiterste) naar een camping ~50 km van het station gefietst, en dat was een serieuze beproeving. Vergelijkbare ritten met fietskar (en feitelijk dezelfde rugtas, liggend in die fietskar) zijn erg veel comfortabeler. Die 9 kg extra van de fietskar waren het mij zonder meer waard. En bergaf is zo'n fietskar vooral een aardige luchtrem...

*Op een drie- of vierwieler is dat effect vast veel kleiner.
Airborne Valkyrie - Airborne Carpe Diem - Van Nicholas Euros - Koga Miyata FP Chromo - Optima Baron - Optima Orca - HP Gekko 20 FX
Antwoord }
Bedankt door: Willeke_IGKT , TimSch


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)
Welkom
Je moet jezelf aanmelden voor je een bericht kunt plaatsen.

Gebruikersnaam:


Wachtwoord:

Nieuwe berichten
Crank rocker aandrijving
Nou dat ritje is rui...datakneder — 03:52 PM
Hoe training of afstand velomobielrit g...
Maar dat is voor wed...Lopopodium — 03:20 PM
Hoe training of afstand velomobielrit g...
Wil je conditie ...Casper — 03:12 PM
Geen Ligfiets, maar wel heel grappig
Blijkbaar niet zo ...Wim -de roetsende — 01:52 PM
Crank rocker aandrijving
Oei, nooit last va...datakneder — 12:57 PM
Crank rocker aandrijving
Ja. Als ik het dic...Wim -de roetsende — 12:25 PM
TRP CX9 of CX8.4 mini v-brakes gezocht
Ik heb een setje CX8...melle z — 12:12 PM
Aangereden, en dus niet blij.
Mea culpa!  Ik was...Niels van der Wal — 12:05 PM
Geen Ligfiets, maar wel heel grappig
Blijkbaar niet zo he...Gideonaut — 11:20 AM
Ervaringen met de Snoek/Snoek-L
dus zo'n 3/4 led...GerDilven — 10:58 AM
Geen Ligfiets, maar wel heel grappig
Met de deurtjes die ...Willeke_IGKT — 10:55 AM
Geen Ligfiets, maar wel heel grappig
zonde van het kentek...Gideonaut — 10:48 AM
Crank rocker aandrijving
Stonden ze eerst z...datakneder — 10:31 AM
Geen Ligfiets, maar wel heel grappig
Als klein kind denke...martinus — 10:21 AM
Geen Ligfiets, maar wel heel grappig
Het is geen Ligfiets...Wim -de roetsende — 10:10 AM
Crank rocker aandrijving
Zojuist mijn trapa...Wim -de roetsende — 09:49 AM
Aangereden, en dus niet blij.
Mea culpa! Ik was ...ZoefZoef — 07:34 AM